Fua o le gaosiga

Laufanua matagofie i totonu o fale: ituaiga lauiloa ma tulafono o tausiga

Brovalliya - fualaau le lelei e lelei mo teuteuga, e pei o se togalaau, ma se faamalama o le fale.

O le fugalaau e maua ai le manogi manaia, ma o le vevesi o lanu e mafai ai e oe ona toe faaolaolaina soo se potu. O lenei laau o le a avea o se meaalofa sili mo soʻo se tagata talimalo ma o le a mafai ona ave lona nofoaga tatau i totonu o le fale fou.

E mafai ona e ave i fafo ma teuteu laufanua, ala savali i le lotoa, poʻo le faitotoa o le fale. Po o fea lava e faʻaaogaina ai lenei fugalaau, o le a aumaia ai le tele o lagona lelei ma o le a mafua ai le faamemelo!

O le a talanoaina e le tusiga ituaiga ma foliga o Baullia.

Meaola i totonu o totonu

O aso nei e tele ituaiga o fugalaau nei. E le taofia e le au faifaatoaga le galue i le fausiaina ma le tufatufa atu o mea fou.

E aofia ai:

  1. logo manaia pe lanu moana;
  2. toso;
  3. safaira;
  4. tele-faʻafeifo;
  5. Amerika;
  6. ampelnaya pe logo peni;
  7. matagofie vailaau vasa;
  8. logo logo.

Manua lauiloa ma a latou ata

O logo matagofie pe lanumoana

O fugalaau o lenei laau o loʻo i luga o se uumi umi.

Fesoasoani E tutusa tutusa ma foliga, tasi i le tasi. O le lanu e sili ona eseese - lanu moana, lanu moana, lanu violē, violē, lanu uliuli. I le ogatotonu o le fugalaau o se paʻepaʻe paʻepaʻe.

O fugalaau e tele lava ina ufitia ai se vao ma ona o laʻau e toetoe lava a le vaaialea e laʻititi lalo ma e lanu meamata. E i ai ni lala faʻafesoʻotaʻi, lea e mafai ai ona e tuʻuina atu foliga talafeagai i le vao, lea e mafai ona oʻo atu i le 60 cm.

Matagofie matagofie o vasa

O lenei meaola o se fugalaau fugalaau e masani ona fuga. E foliga mai o se togavao e lelei lelei le paʻu ma e oʻo atu i le 25 cm le maualuga. E i ai fugalaau tetele e i ai le 5 cm i le paʻepaʻe poʻo le lanu viole.

O lau o lenei ituaiga o meaola ua faʻaloloa i se lanu uliuli lanu. O pito o laulaau e lamolemole. O laupepa e manino lava le vaaia. Faʻailo i luga o le fugalaau umi, lea e faʻaauau ai pea le taumafanafana.

Pele Belly Indigo

O se laau o lenei ituaiga ua sili ona olaola i totonu o pusa po o pusa faatautau. O se laau malosi e vave ona fausia ai se togavao e maualuga mai i le 25 i le 30 cm. E fuga mai i fugalaau lanu violē ma le 4 cm le lautele. O fugalaau o loʻo i luga o laʻau. O laulaau o lau lanu meamata lanu meamata ma se lanu lamolemole.

Aupega po o logo peni

I totonu o lenei ituaiga, o loʻo faʻaleleia atili ai aʻafiaga tetele, o loʻo oʻo i le 30 cm. O laulaʻau e lanu tele ma lanu uliuli i le lanu. E i ai le tele o le vaʻaiga o le vaʻaiga poʻo le fusi i fugalaau fugalaau e pei o le logo.

O le lanu o nei lanu e paʻepaʻe ma lanu piniki ma le lautele latou te le sili atu i le 3-5 cm.

Faʻalogo! E mafai ona e ola i totonu o le togalaau, i totonu o pusa faatautau, faapea foi i le fale i totonu o se fagu.

E fiafia i le susulu o le lā, ae le o soʻo se auala e susulu mai ai le la. Faigofie ona maua aʻa i soo se eleele.

Tulafono lautele o tausiga

Buallia - taʻitasi tausaga, o lea la pe a uma le fugalaau e tatau ona sui i se isi fugalaau. Ina ia mafai e lau laau ona faafiafia oe i le tele o fuālaʻau, e tatau ona tuʻuina atu ia te ia le tausiga talafeagai.

Malamalama

O se laau lea e manaʻomia se malamalama malamalama. E mafai foʻi ona e faʻatagaina ni avega tuusao mai le taeao po o le afiafi. E sili ona lelei le filifilia o sill i sasaʻe poʻo sisifo. Afai e tupu aʻe i luga o se windowsill o se itu i matu, o le a selesele le fugalaau, ma i le itu i saute e mafai ona maliu mai le faʻaauau pea ile malamalama o le la. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona faia se mea e faʻapipiʻi ai.

E taua! O le aso malamalama e tatau ona tumau mo le 12 itula, a leai o le fuga o le a matitiva pe leai foi.

Le faʻaauau le ao i le taumalulu, e tatau ona e fatuina se fugalaau moli faaopoopo.

Lulu

Ae peitai, o se laau e sili ona manava, ae peitai, e le mafai ona taliaina le vevela maualuga. O le vevela i totonu o le taumafanafana e tatau ona 20 ... 25 tikeri, i le taumalulu, pe a leai se malamalama faaopoopo, 15-17 tikeri. Afai e le teuina le laau i le vevela o loʻo manaʻomia, o le a toso ese ia tootoo, ma o le a toesea lona foliga teuteu.

Faʻasa

I taimi o le fugalaau e maua ai le tele o le suāsusu O le eleele e tatau ona susu, ae le susu.

E le tatau ona faatagaina le vai i totonu o le palapala i le tau malulu.o le mea lea e lelei tele i le vai pe a uma ona mu le pito i lalo.

Mo le faʻavaivai, faʻaaogaina le vai e aunoa ma le chlorine i le vevela o le potu. I lenei tulaga, e le talafeagai le kuka. E le fetaui lelei le vai faʻafefe, ona e le o iai ni elemene talafeagai ma minerale.

Totogi

I le vevela taimi o le laau e faigofie lava. Ina ia faia lenei mea, fufulu ma faʻamama i vai mama.

Faʻalogo! A oʻo mai le va o tupu, e tatau ona sulu i luga o le laʻau o le laʻau.

Teuteu

E taua foi le faia o pine i luga o tumutumu laiti. O lenei mea o le a maua ai le avanoa e fausia ai se foliga mataʻina, faʻafefete ma foliga lelei o le vao.

Soo

O le mea lelei o le a vaʻaia ma lelei le felaʻasaʻi eleele ma le vai. E mafai ona faʻatau i le faleoloa, ma e mafai ona e saunia oe lava. Ina ia faia lenei mea, ave ma faʻafefiloi 1 vaega:

  • humus;
  • eleele suauu;
  • eleele lanu;
  • oneone.

E talafeagai foi mo le totoina o fanua masani o togalaau.

Laʻei pito sili

A o faagasolo le vaitau pe a tuputupu ae malosi le laau, e tatau ona fafagaina faalua i le masina. Ina ia faia lenei mea, e sili ona lelei le faʻaaoga o le faʻalaʻau mo le totoina o le fale ile toto i le aofaiga o le 3 vaega o le fualaau, lea e fautuaina.

Suiga

Talu ai ona o tausaga taʻitasi faaletausaga a Baurallia, e le manaʻomia se toe faʻaaogaina. A maeʻa ona toto, ona suia lea o le laau i se mea fou.

Tofiga

E tupu i ni auala se lua:

  1. suluina;
  2. fatu.

E pei o le tipi na faʻaaogaina ai fatu faʻatoʻa matutua e leai ni pulupulu. E tatau ona mauaa i totonu o se palapala susu i totonu o se fale kati. E mafai ona e uuina i totonu o se fagu vai.

Ae o fatu, e mafai ona totoina i soo se taimi o le tausaga. Fai i luga o le palapala ona vaevae lea i le tioata poʻo le ata. A mavae le 1-2 vaiaso, ona aliali mai lea o fua muamua.

Fesoasoani E amata le fugalaau pe a oʻo atu ile tausaga e 2 masina le matua.

Mo nisi faʻamatalaga i le auala e tupu ai le palau mai fatuga ma fatu i le fale, faitau i ai.

Maʻi ma faʻamaʻi

Aʻo tuputupu aʻe ma tausi maʻa i le fale, aua nei galo e uiga i faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi e mafai ona faʻaumatia lau laau. O se fugalaau e mafai ona maʻi i le paʻu manogi poo le fasiotia e iniseti e pei o:

  • vaʻavave mite;
  • talita;
  • mealybug
  • paʻepaʻe.

O le laau e tatau ona togafitia vave., e pei ona matauina e uluai faailoga o le faaleagaina.

Afai o loʻo e mafaufau pea i le auala e teuteu ai lau togalaau poʻo lou fale mautotogi, filifili se laina faʻavae. E le lelei le tausiga, ae o loʻo i ai se fugalaau mataʻina o le a faafiafiaina ai lou mata. Ona o le mea moni e faapea o le tausaga lenei, e mafai ona e faamasani i ituaiga fou ma fou o lenei laau i tausaga taʻitasi.