Fua o le gaosiga

Cini: totoina, tausia, faʻaleleia

Soo se faifeau e iloa lena mea kumumu - O se mea e sili ona taua. O le mauaina o se manogi manaia ma le tofo, e lelei tele mo aano o manufasi ma sau sau. Faʻafetai i la matou tusiga o le a e iloa le auala e tupu ai le kumumu i lou atunuu ma faʻaaoga mo le tausaga atoa.

E te iloa? O keke keke e faʻaleleia ai le manaʻo, lagona ma le faʻalaumalieina, faʻaleleia le tino atoa o le tino ma le faatinoga.

Cumin Description

O Cumin o se laau lauiloa e masani ona faʻaaogaina e Roma muamua, ma o lea ua faʻaaogaina lelei i le lalolagi atoa. Ua tupu Cumin i Falani, Initia, Turkey, Amerika i Matu, Pasila ma Aikupito.

O le Cumin o loʻo i ai se isi igoa lauiloa - anise. E mafai ona e feiloai ia te ia i le vaomatua ma luga o laufanua laufanua.

Laʻau e totō ma tuʻu saʻo. Tuputupu ae e oo i le 1 m. O laulaau e lautele, foliga e pei o se fuamoa ma ola i le 20 cm le umi ma oʻo atu i le 10 cm le lautele. O fugalaau e papaʻe ma laiti, e oʻo atu i le 1.5 mm le uumi. O le fua o se fualaau aloaʻia lautele, lea e oʻo atu i le uumi o le 3 mm, lautele - e oo i le 2.5 mm. O le Cumin e faigofie lava ona iloa e ala i le manogi.

O le fualaau aina e aofia ai suauu taua, suauʻu manogi, coumarins, protein ma tannins.

E te iloa? I Initia, o le kumini e faʻaaogaina i mea manogi.

Filifilia se nofoaga e toto ai le kumini

O Cumin o se laau lauiloa. O le malulu foi ma le malulu o le palapala i le taimi o taumalulu ma sina kiona. O laau toto e iai ona lava uiga, aemaise lava, e faalagolago lava i le mea e totoina ai le caraway, ma le tausia o se tulaga maualuga o le susu.

Caraway Forerunners

E totoina Cumin pe a uma le tautotogo ma fualaau o le taumalulu, fualaʻau po o mea totino. I le tausaga o le fuaina mai, o fualaau o caraway e vave faasaolotoina le fanua, o le mea lea, o lenei laau lava ia, o le itu, o se mea e sili ona lelei mo muamua.

E fia le malamalama e manaʻomia e le kumini

O le tuputupu ae o le kumini i totonu o le togalaau e tatau ona i luga o eleele lelei ma eleele lelei. O le ufiufi e taʻitaʻia ai le mea moni o le tausaga lona lua o le olaga, e le fuga mai le kumumu ma fua fua mai i le tolu tausaga o vao.

Fua o le timuga ma le faʻamamaina

O Cumin e sili ona gaoioi e uiga i le vevela o le ea, ae e le lelei le vevela. O fatu e amata ona tupu i le 8 ° C. Mo le tuputupu aʻe ma le atinaʻe, e manaʻomia e le kumumu se vevela pe a ma le 20 ° C. E sili atu le pipii i lenei tulaga vevela, talu ai ona o le maualuga o le vevela o loʻo i ai se aafiaga leaga i le faʻatoʻaga o fua. O le suavai mo le kumuni e tatau ona 35-40%.

Totoina o le kumini i luga o le fasi fanua

E mafai ona totoina Cumin mai fatu, ae mo lenei mea e tatau ona filifili ma saunia lelei mo le totoina.

E te iloa? O le vailaau uliuli mumu mo le mamafa o le mamafa, soifua maloloina, lalelei ma le faasaoina o le autalavou - o se tasi o mea sili ona lelei, lea sa masani ma manatuaina e tamaitai Aikupito i aso nei.

Filifiliga ma le saunia o fatu mo le totoina

E mafai ona faʻatauina fatu i le faleoloa poʻo le falemaʻi. A o le totoina i luga o laau totő, ua susunuina i totonu o le vai mafanafana mo se aso, aʻo leʻi afifiina i totonu o se uila o le ie. Faʻamau se ituaiga fusi e mafai ona avea ma se paʻu paʻu. Ina ia le pa'ū le vevela o le vai, o le gafatia e mafai ona tuʻuina i luga o le maʻa poʻo faʻaopopo pea le vai mafanafana. O le taimi e tatau ai ona toto le kumuni i luga o laau, o le a sau i se aso.

E faʻapefea ona saunia le eleele mo le totoina o kumini

E sili le saunia o le eleele mo le luluina o fatu mai Aokuso po o Setema. E tatau ona eli le eleele ma fai ni fugalaʻau mananaia. E le gata i lea, o le sauniuniga o le palapala o loʻo i ai i le taina o tagutugutu o saito pe a maeʻa ona seleseleina muamua. E lua vaiaso pe a maeʻa ona toso i le loloto o le 25 cm, i lalo o le suaina, faaopoopo le humus, superphosphate ma le masima (humus - 25 t / ha, superphosphate - 250 kg / ha, masima - 80 kg / ha).

E te iloa? O fatu o Cumin e tele i le suauu, proteins, o suauu taua, e aofia ai resins, tannins, pigments.

Fuafuaga ma tulafono o le lūlūina o le kumini

E pei ona matou taʻua muamua, o le totoina o le kumini e mafai ona totoina tuusao i totonu o le eleele. O lenei mea na faia i le amataga o le tautotogo. Nofoaga e filifili i se eleele malulu ma laulelei. A o le lūlūina, matou te tauaveina se loloto eleele eli.

O le sulu o le kumini e faigofie - 25 x 7 cm, ma o le loloto e le tatau ona sili atu i le 2 cm. A o leʻi lūlūina, lulu fatu, peiseai i luga o laau toto, ma faatali seia oʻo ina gaugau. Afai e tupu lenei mea, tuu i totonu o le pusaaisa mo le vaiaso, ia e tusa ma le 0.

Afai o loʻo e taitaia se fatuga fatu, e te le manaʻomia ona totoina fatu.

E mafai ona e lulu le kumuni i ni auala eseese. Muamua: o le mamao i le va o laina e 40 cm. Lua: ua totoina le kumini i le va o laina i se mamao e 20 cm, ma i le va o lipine o loo teu i le 50cm.

Afai o lau eleele e lalelei ma mamafa, toto lelei i le auala lona tolu. O le loloto o le fatuina e oʻo i le 1.5 cm. A o leʻi lūlū, e vevela fatu i le la. O lenei faʻapuupuuina le vaitaimi o le germination e 5 aso. E mafai ona vaaia uluai fuʻa 3 vaiaso i le maea ai o le luluina. A maeʻa lena mea e mafai ona e faʻaaogaina le fola i se mamao e 25 cm.

Faʻapitoa tausiga mo le kumini

E pei lava o se isi lava laau toto, o le kumumu pe a uma ona totoina togafitiga. Ma ei ai nisi mea e sili ona taua o le tausia muamua aʻo lei tupu, i le talavou ma le matua.

E te iloa? Uiga aoga o le kumini o loʻo faʻaaogaina i vailaʻau faʻaleaganuʻu mo le inisinia atony, constipation, o le antimicrobial, carminative, e faʻaleleia atili ai le lelei o laufanua oona.

E faʻapefea ona tausia le kumuni ao lei tupu

O se aso pe a uma le sauniuniga o fatu, ia alu saʻo i le totoina. Faʻaalu i le tautotogo po o le taumalulu. Sa filifilia le eleele mo fugalaau fugalaau po o fualaau. E sasaa le palapala i totonu o ni ipu laiti.

E taua! Tuʻu ni nai senitimita i le pito o le ulo.

Ua faʻatulagaina le eleele ma faʻafeinu i vai mafanafana. A aunoa ma le faʻatali seia maeʻa le susu, salalau fatu, pipiʻi lemu i totonu o le eleele. Mai i luga ua ufitia i le lalolagi. E taua tele le maitauina afai e laiti fatu, ona tatau ai lea ona faʻalanoa le laulau o le pito i luga.

Ua ufiufi le ulo i se ata tifaga pe tuu i luga o le tioata. Afai e te tago i le tioata, ia mautinoa o loʻo i ai le vaeluagalemu o le 2 cm i le va o le eleele ma le eleele. E tatau ona e tuʻu ipu i luga o le susulu o le la, e pei ona faia e le la se aʻafiaga i lalo o le tioata, ma faʻavaveina le faʻaleleia o fatu. O fualaau e le faʻavaivai seʻia oʻo mai pine muamua.

O le mea lea, o le kumini masani e faigofie ona tupu i auala eseese. O le mea autu - ia faʻatali ma faʻatali mo lau muamua.

Auala e tausi ai se laau i le tausaga muamua o le olaga

I le tausaga muamua o le olaga, e taua tele le tuʻuina atu o togafitiga o fatu o caraway. Aisle e tatau ona matala ma faia le veleina. E mafai foi ona e faʻaaogaina le kumumu e faʻaaoga ai le superphosphate, masima masima poʻo le nitrate ammonium. Ave 150 g i le 10 sikuea sikuea. m I le taimi o le autumn, e faʻataunuʻuina ai le kumumu, ma tuʻu ai le 15 cm i le va o laau taʻitasi. A maeʻa lena, e faalua ona maua mai e pei o le fuainumera o le fafagaina. I le vaitau atoa o le taumafanafana, aveese vao ma suavai le laau. O le tipiina e faia mai lea taimi i lea taimi.

E taua! Tuʻua le tuputupu aʻe o talavou i le taimi o le tipi.

Auala e tausi ai se tagata matua

I le lumanaʻi, e tatau ona tatalaina ma fafagaina moega ma le kumini. E tatau ona faʻafeinu i le vaitau o le totoina ma le fuga. E tatau ona faʻaauau ma faʻafeusuai le suālaʻau, aua e le fiafia le kumumu i le suʻe.

E taua! O vai inu e le masani ai e tau atu ai i fua maualalo.

Cumin - otaota le lelei, ma totoina i lalo o le malosi o le au togalaau. I le vaitaimi matua o le olaga, e faapitoa lava lona le manaomia o le tausiga, e pei o vaega muamua e lua o le atinaʻeina.

O le a le taimi ma le auala e selesele ai le kumini

E faʻamuta le tausiga o togalaau pe a amata ona faʻagogo laulaau i luga o upega i lalo. O le faailoga muamua lea ua oʻo i le taimi e amata ai le seleselega.

Ina ia faia lenei mea, fai mea nei:

  1. Oti le laau i se mamao e 5 cm mai le eleele. E tatau ona faia lenei mea i le afiafi poʻo le vaveao.
  2. A uma ona tipiina, e tatau ona faʻagogo le kumini i luga o se ie i le paolo.
  3. I le taimi atoa o le vevela, liliu le fatu i taimi uma.
  4. Pe a tatalaina pusa (i le vaiaso), e mafai ona faʻasaina e pei o se saito.
O le aoina o fatu e faia pe a maea galuega uma, ma e mafai ona e faʻaaogaina e avea ma tupe maua faaopoopo (faatau), ma mo faamoemoega patino.

E te iloa? I le tusi lauiloa a Avicenna "Law in Medicine", na fai mai ai le tusitala e fesoasoani le cumin cine e faateleina le malosi, ma maua ai se avanoa e foia ai le vaivai ma le vaivai.
Cumin - O se tau e mafai ona taugofie i le totoina ma le tausiga. I le taimi lava e tasi, o loʻo ia te ia le faʻamalositino lelei ma lelei.