Fua o le gaosiga

O le a le mea o le a fesoasoani i le phytosporin orchids ma pe faʻapefea ona faʻaaoga saʻo?

O loʻo maua nei e Orchid se lauiloa e le masani ai i le va o le au amateurs ma tagata fomai failautusi. O le mea moni, faʻafetai i se laau tele, o mea uma o loʻo siomia ai e foliga mai e le masani ai ma manuia.

O phalaenopsis ua faatauina i ni aofaiga tetele, e ui lava o le mea moni e masani ona e faia ni tulaga faʻapitoa mo le totoina o se fugalaau. O le mea lea, afai tatou te mautinoa le tausia lelei ma le masani o le togi, o le a mafai ona aloese uma mai faafitauli.

O lenei tusiga o le a aofia ai faʻamatalaga e uiga i meaola faalafua o se fugalaau ese, pe faʻafefea ona pulea i latou i le phytosporin ma pe faʻafefea ona faʻafefeina le fualaau faasaina ma solomuli ai aʻa ma aʻa o laau totō.

O le a le mea?

O le phytosporin o le sauniuniga pito sili ona fou lea o le amataga o le ola. E tatau i tagata taʻutaʻua uma ona iloa le faʻaaogaina. A maeʻa, na faia e faʻafefe ai faʻamaʻi o le vailaʻau, o le mafuaʻaga o meaʻai ma siama. O nei mea faʻamaʻi pipisi e masani ona osofaia:

  • fale laau;
  • laau afu;
  • fualaau 'aina ma fualaau faisua.

O lenei vailaʻau e faʻaaogaina e le gata i le faʻafefeteina o meaʻai, ae faʻapea foi mo aʻafiaga o meaʻai. Tuʻuina vave i latou ao le i totoina.

Fesoasoani E ese le phytosporin i lona fua faatatau o le faʻaalia. O le aafiaga e mafai ona matauina i le taimi lava e uma ai le uluai talosaga.

O le a le mea e faʻaaogaina?

O le phytosporin e vave ona salalau solo i totonu o le vateatea o laau. O le faavae o le fualaau faasaina o le spores, lea e faamatuu atu ai otaota. O nei oloa e aʻafia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi, ona faʻaumatia atoa ai lea. O le oloa e tauivi lelei ma faʻamaʻi mea nei:

  • paʻu paʻu;
  • aʻa e pala;
  • Fusarium;
  • pala.

Phytosporin o se fesoasoani sili ona taua o le ituaiga o Orchid, ae o le aafiaga e faalagolago i le tele o mea. E masani lava, o le faatinoga na amata mai i le 65% -95%.

O le sauniuniga faʻamatalaina o se tasi lea o le maualalo o le vevela, o le mea lea e mafai ai ona faia togafitiga i nofoaga ma fale e nofo ai - e le lamatia ai i mea oona.

O le a le taimi e faʻasaina ai togafitiga?

Faatonuga faʻapitoa mo le faʻasaina i le faʻaaogaina o le leai. O fualaau faasaina e le aumaia i soo se mataupu. Ae peitai faʻatasi ai ma le masani ona faʻaaoga, e mafai ona faaitiitia le aafiaga o togafitiga. O le mea lea, o le phytosporin mo le gaioiga e tatau ona faʻavaivai pe a manaʻomia e faatonuga.

Faiga faʻapolopolo

O le vailaau faʻasaina e maua i le tele o ituaiga.

  • I le tulaga o se vai faʻamalolo poʻo le faʻamalolo le tumau. O potu ola ma mea e maua ai meaʻai e aofia ai i se aofaiga o le itiiti ifo ma le tasi piliona i le tasi le mililili o fualaau faasaina.
  • I foliga o le paʻu. Faʻatau i taga e mamafa 10 ma le 30 kalama. I totonu o le sipuni se tasi e mafai ona uʻu 3-3.5 kalama o le paʻu.
  • Pasta O lona maualuga e 200 kalama. I le isi itu, i le tasi gram e sili atu i le 100 miliona ola olaola.

Faʻavae

Fitosporin o se mea malie o le natura na tupu. O lenei mea e faʻamatalaina ai lona fatuga, lea e leai se mea ae na o vailaau ola ma gaʻo o siama fatu.

O nei vaega e faʻatagaina ai fualaau faasao ina ia ola i mea leaga nei:

  • sulu;
  • vevela
  • lamala;
  • faateleina le maualuga o le ea.

I ia tulaga, o le vailaʻau atoa ua liua i totonu o meaʻai. E i ai le isi ituaiga o phytosporin mo le faʻatau, lea ua faaopoopoina ai isi elemene aoga.

E masani lava o na faʻaopoopoga e:

  • paluka;
  • fuamoa;
  • nitrogen;
  • penisina
E taua! O le mea moni e faapea o Fitosporin o se fualaau oona e le o lona uiga e tatau ona faʻaaoga soo e aunoa ma se manaoga faapitoa.

O afea e faʻaaoga ai?

Folatalaʻau faʻaaoga togafitiga faʻalaʻau e foia faafitauli nei ma laau totō:

  • o le amataga o le palasi;
  • le atinaʻeina o faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi;
  • aʻa e pala;
  • o foliga mai o vae uliuli;
  • le amataga o le atinaʻeina o le tuai.

E le gata i lea, e masani ona faʻaaogaina e le fai togalaau lenei fualaau mo togafitiga o mea toto. O le phytosporin e faapitoa lava le talafeagai mo le toso i le taimi o la latou fuga ma toe gaosia. (E faapefea ae o le a se isi mea e te fafaga ai se fugalaau i le taimi o le fugalaau?).

I le mataupu pe a faʻatafunaina le orchid e meaola faalafua, o le tino-o lona uiga o le a leai se toe faʻafouina. I lenei tulaga, o le a e manaʻomia fualaau malolosi i se mea e sili atu ona faʻamalosia.

Saogalemu

Ua tuʻuina atu i le Phytosporin se vasega lona ono o lamatiaga mo tagata ma le tolu o pi. I le tulaga o le le usitaia o faatonuga o le saogalemu ua faamaoti mai i faatonuga, ei ai le tulaga lamatia o le ita o le membrane mucous. E tatau ona maitauina e le maua e le meafaigaluega lenei mea e maua ai le phytotoxicity.

Faʻaofuofu lima totigilima pe'ā tagofia lenei vailaʻau. Aua e te faʻavalevalea e ofuina se puipui puipui. Aua le ulaula, 'ai pe inu i le taimi o le galuega.

Afai e fesootaʻi le Fitosporin ma le paʻu poʻo le mucous membranes, faʻamaʻe le mea na afaina i le taimi nei i lalo o le vai tafe. Afai e faʻafuasei ona foloina, e tatau ona e inuina se tele o vai faʻamamaina (ia le itiiti ifo ma le 3-4 ipu tioata), ave le malala ua faʻaaogaina ma faʻaigisa vomiting.

O fea e faʻatau ma pe fia?

I Moscow ma le eria o Moscou, e mafai ona faatauina se pusa e 10 kalama mo 25 rubles, ae i St. Petersburg ma le Leningrad e tutusa le afifi e mafai ona maua mo se tau maualalo - 16 rubles. 10 lita o le taofiga i Moscou e mafai ona faatauina mai mo le 277 rubles, ma le pito i matu o le laupepa - mo le 200 rubles.

Laasaga i lea Laasaga Faatonuga

Talia:

  • fatu;
  • toso;
  • eleele aʻo lei totoina pe totoina.
Fesoasoani O le vaifofo sauniuni o loʻo faʻavasegaina i fualaau aina ma fualaau oona i le vaitau o le tuputupu ae.

Faʻasologa

O le aofaʻiga manaʻomia o le vailaʻau e faʻalagolago i itu nei:

  • auala galue;
  • ituaiga o laau totō;
  • faamoemoega o le faʻaaogaina.
  1. Mo le susunuina o phalaenopsis, e tatau ona e ave ni pata se sefulu o Fitosporin ma faaopoopo i le paluga o Fitosporin ma le vai (o le aofaiga o le paluga e 1: 1).
  2. Ina ia fafagaina le orchid, e tatau ona e saunia se isi fofo. Ina ia faia lenei mea, 15 pata o fofo o otaota ua soloia i le 1 lita o vai mama.
  3. Ina ia faʻavasega le vavaeina o le laau, e manaʻomia lou 4 laulaʻau o le faʻafefiloi ma fefiloi i le 0.2 lita o le vai.
  4. O loʻo iai se vailaʻau tuʻulaʻau. Mo le puipuia o faamaʻi e faʻaaoga ai le 4 mataʻu o le 0.2 lita o le vai. Ma mo le togafitiga o maʻi faʻapitoa 10 e faʻafefe i le aofaiga tutusa o le vai.

E le mafai e le au faifaatoʻaga faʻapitoa ona fautuaina le faʻaaoga o le Fitosporin "e le mata". Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e faamasani i le suesuega maeʻaeʻa o faʻamatalaga pe faʻapefea ona faʻafefe lelei le paʻu ma isi ituaiga o sauniuniga mo togafitiga ma pe o le a le umi e teu ai le toso i le fofo.

E faapefea ona faʻafefiloi le paʻu?

O lenei faagasologa atonu e eseese. E faʻalagolago i le sini o loʻo tuliloaina e le tagata fugalaau.

I le tusi. O le fofo ua maeʻa e mafai ona faʻaaoga i le lua itula pe a maeʻa sauniuniga.
  1. Lauina o mea totō. O le metotia talafeagai e 1.5 grams i le 0.1 lita o le vai. Laʻau na totoe i le fofo mo le 2 itula.
  2. Puipuia aʻa i le taimi o le gafa. 10 kalama e solo i le 5 lita o vai. Sook the root system i le iuga e maua ai le 120 minute.
  3. Puipuia o isi siama ma siama. 1.5 g o le Fitosporin ua solo i le 2 lita o vai. O le pulupulu o le Orchid o loo sosoloina i le oloa maeʻa.
  4. Togafitiga. 1.5 kalama o le vailaʻau faʻasaina i le 1 lita o le vai. Ona suavai lea o le laau i le vai faamama.

Faʻafefea ona togafitia se laau?

  • Pe a iloa meaola faalafua ua faʻamamaina i le 1.5 grams o tupe i le tasi lita o le vai. Ona latou fafagaina lea o le orchid. Ae le o se auala faigofie, ae o le faatofuina.
  • Faʻapipiʻi le vailaʻau faʻamaʻi i Fitosporin mo le 30 minute.
  • A maeʻa le taimi atofaina, ona aveese lea o le laau mai le vaifofo, e mafai ona tafe le vai ma o le fugalaau ua toe faafoi atu le fugalaau i le nofoaga tumau o le fale.
  • A o faagasolo le gaosiga, o le ipu e leiloa lona manino, ae a maeʻa nai nai togafiti o le agaga poʻo le nutimomoia o le a toe faʻafoi foliga muamua.
  • Toe faia le togafitiga e tatau ona le itiiti ifo ma le 10-15 aso. O le taimi tonu e faʻamoemoeina pe'ā maeʻa maeʻa le eleele. E maeʻa le faʻasalaga pe a uma ona latou talitonu e faʻatafunaina meaola faalafua ma e leai se isi mea e taufaamatau ai le orchid.
  • E le fautuaina e faʻafefiloi le ulo ma phalatenopsis i Fitosporin mo le silia ma le afa itula.
  • E mafai ona sili atu ona e sola ese - e tusa ma le tasi i le vaiaso.

Mea e ono tutupu ma o latou faʻaumatia

O faatonuga na faailoa mai ai e le mafai e le fualaau faasaina ona faaleagaina le laau. E oʻo lava i le sili atu o le tele o le faʻamaʻi poo le matuia o aʻafiaga leaga ogaoga e le o matauina. Peitai, e taua le matauina o Fitosporin, lea e aofia ai elemene taua tele, e le o faaaogaina mo le togafitiga o siaki. O ia meafaigaluega e sili atu ona talafeagai mo le puipuia o osofaiga o manu, faʻapea foʻi ma le tausia o le soifua maloloina o phalaenopsis.

E taua! E le talafeagai le faia o togafitiga nei, pe afai o le eleele e leʻi maeʻa uma ona maeʻa pe'ā uma togafitiga muamua.

Tulaga o le teuina

O le taimi e teu ai fualaau faasaina e 4 tausaga. E tatau ona tuʻu i se nofoaga malulu ina ia le maua e tamaiti le avanoa i le nofoaga. Ma ia mautinoa foi o Fitosporin e le o latalata i meaai.

Isi

O le meafaigaluega, e tutusa lelei i lona fatuga ma lona gaioiga, lea e mafai ona avea ma sui o fualaau o togalaau - o Trichodermin. E masani ona faʻaaoga mo:

  • puleaina o meaʻai (pala, tuai moli, fusarium, paʻu paʻu);
  • tuputupu aʻe o le tuputupu ae;
  • faaleleia atili galuega puipui a le tino.

Ae ui i lea, o siama ola e le o se vaega o Trichodermin, o le mea lea o lenei fualaau faasaina e le mafai ona mafaufauina o se faatusatusaga atoa o Fitosporin.

E le pei o isi fugalaau, e manaʻomia e le orchid le tausiga faʻapitoa, gaosi ma le fafaga. O le mea lea, e taua tele le iloa po o le a le uiga e talafeagai mo lenei mea. Faitau e uiga i nei sauniuniga e pei o Fitoverm, Aktara, Appin, Bona Forte, acidic succinic, Zircon, Cytokine paʻu, vitamin Agricola ma B.

Faaiuga

Soo se faʻamaʻi e faigofie ona togafitia i se amataga vave o lona atinaʻe. O le mea lea Afai o iai ni faailo o faʻamaʻi faʻamaʻi, o le togafitiga e tatau ona vave amata. O lenei mea o le a mafai ai ona e maua vave se taunuuga e aunoa ma le faʻaaogaina o tupe e aofia ai se numera tele o vailaʻau faʻasolosi. E taua le manatuaina o togafitiga aupito lelei o se puipuiga lelei.