Laʻau

E faʻafefea ona faʻafefe vai gooseberries i le taumafanafana - o auala sili e faʻafeinu ai

O le faʻataʻaiga o se laasaga tāua i le tausiga o fua eseese. O vaomatua, faʻalaʻau ma faʻalelei tele e faʻalagolago i le lava o le susu mo le laau. O lenei tusiga o loʻo tuʻuina mai ai faʻamatalaga e uiga i le auala e faʻafefea ai vai gooseberries ma poʻo le a le auala e sili ona lelei e filifili ai.

Aganuʻu faʻamatalaga

Gooseberries e aofia ai le ituaiga o laau fuamalie. O lona vao e masani lava ona le sili atu ma le tasi ma le afa mita. O le lanu o le paʻu lanu e eseese mai le enaena uliuli i le enaena enaena. E fuga tele i le masina o Me ma fugalaau laiti e le mafaamatalaina e pipiʻi i lanu mumu-lanumeamata. O fua e foliga mai o laʻau manogi i foliga vaaia, maua se manogi suamalie ma le manaia. O le fua o vine e tupu fua, o lea e fautuaina ai e aoina i vaega. O le suamalie o vine e mauoa i mea ola maloloina ma le tele o vaitamini C.

Fala

E masani ona faʻafeiloaʻi i fualaau aina ma currants

E faʻafefea ona faʻasusu gooseberries i le tautotogo, taumafanafana ma le autumn

Gooseberry o se aganuu e tupu lelei ma fua mai pe afai o le eleele i aʻa o loo i ai i se tulaga susu faifai pea. Faʻasalaina vao i aso taʻitasi e le manaʻomia, e tatau ona e gauai atu i tulaga o le tau. Afai e timu i le aso poʻo le lua, o aʻa o le ai ai le taimi e faʻaleleia ai le susu. Afai e tau le tau, e tatau ona faʻafefe le gooseberries i le vaiaso i vai mama i se aofaiga e tusa ma le 30 lita i lalo o le togavao.

Mo faʻamatalaga! Gooseberries, e faʻatatau i tausaga, manaʻomia se eseesega o le faʻasusu. O le mea lea, mo le taʻavaʻava taʻitasi, o le vaitau masani o le a le sili atu ma le 50 lita, 3-5-tausaga le matutua - e oo atu i le 80 lita, 20-tausaga - 120-150 lita. Mo laau toto e sili atu i le 12 tausaga, o le fua masani e fuafuaina e fuafua i le quadrature o le aʻa, e tusa ma le 30-50 lita i le 1 mita.

O le amataga o le tautotogo, o le togalaau kusiisi ina ua uma ona totō i le tautoulu e fautuaina ina ia faʻafeinu i taimi uma i le vaitau tuputupu aʻe. O le eleele o loʻo i ai le aʻa e tatau ona 65-80% le susu. E masani ona siakiina lenei mea e se masini faapitoa. Mo le leai o se mea faapena, o le auala lenei o le filifiliga o le a fesoasoani: tago sina lima lima o le eleele mai le eleele i le loloto o le 20 cm, ia salu i lou lima ma lafo mai i le maualuga o le 1m. O loʻo i ai pea le paluga atoa poʻo ni vaega tetele - o le susu e lelei atoatoa,

Gooseberries ma currants

Ina ia maua se seleselega tele, o le suavai e faʻamalosia i le taimi o le fuga o gooseberries. E fautuaina le sasaa o le vai mafanafana i lalo ifo o le laau ina ia tumu le eleele i le susu mo le 30-40 cm.

Faʻalogo lelei! E ui i le mea moni e faapea o laau totō o le fualaau e pei o le alofa e susu ai le eleele, o le taumafa vevela tele e mafai ona faatupuina ai le pala, faaleagaina o le aʻa, le afaina o mea leaga matautia ma le oti mulimuli ane o le togavao. I le taimi o se lāmala, e lagona ai e le laau le atuatuvale, e i ai se siʻitaga laʻititi, o laʻau e laʻititi, o le lanu o laʻau e sui.

O fualaau o fualaau matutua matutua e manaʻomia ai le faʻateleina o le suāsusu seia oʻo ina aliali muamua le faamalūlūina o vine. Ona faʻamuta lea o le kulisi i le taumafanafana, ma mafai ai ona faʻaleleia le suka i fua. A maeʻa le seleselega, faʻagasolo le togavao e amata seia oʻo i le faaiuga o Oketopa - amataga o Novema. I le taimi lava e tasi, o le taumalulu taumalulu taumalulu e sili ona fautuaina, aumai le eleele i se tulaga manaia. O le a mafai ai e laau totō ona faaputuputu le tele o le susu pe a mafai, lea o le a faigofie ai mo i latou ona faʻafeiloaʻi ia gutu ma suiga o le vevela i masina malulu.

Fugalaau fugalaau

I le amataga o le tautotogo (faaiʻuga o Fepuari - amataga o Mati), e oʻo lava i luma o le manava, gooseberries ma le eleele i lalo o le fale e sili atu ma le tasi le fale e faʻamama ai vai. O le vai vevela ma le vevela e oo atu i le 80 ° C e le afaina ai le togavao, aua o loʻo malolo pea pe a māeʻa, ma i le taimi lava e tasi o le a fesoasoani ai i faʻamaʻi eseese, e aofia ai le paʻu pala. Ona faʻapipiʻiina lea o le vao ma faʻapipiʻi i vailaʻau faapitoa mai faʻamaʻi eseese ma o latou maʻi. I le taimi lava e tasi, o le eleele e fofolaina i se vaega o peat, sawdust or humus. O sea aluga o le a tumau pea le susu i totonu ia te ia lava, e faʻalavelave ai i le atinaʻe atoa o vao.

Faʻasalaga auala

E faapefea ona fafaga gooseberries i le tautotogo, taumafanafana ma le autumn

E tele auala e faʻafefe ai gooseberries i le taumafanafana. E lauiloa i lalo.

Ufi

E fafagaina le suavai e ala i laina faalamolemoleina faapitoa o loʻo totoina i se mamao o le sili atu ma le afa mita mai le laau. O sea ituaiga o vai e le manaomia ai le ulufale mai o le vai mafanafana, talu ai o se fua maualalo maualalo e mafai ai e le vai ona vevela i le natura. I le faʻaopoopoga, i lenei faiga, e mafai ona e faʻaopopoina le laei pito i luga mo le fale i totonu o le pepa vai.

Faʻasusu vai

O le eleele vevela, faʻafefe o le suavai, o laʻei pito i luga o le a fesoasoani i gooseberries e tumu i meaʻai ma e le mu ai o latou aʻa, pei o se faʻataʻitaʻiga, pe a sasaa le suavai i luga o le eleele matutu.

Taua! O le faʻaaogaina o le suavai e manaʻomia ai se tupe teu faʻafaigaluega, ae pe a maeʻa ona faʻapipiʻi le totogiina o le suavai.

Aryk

O le isi faʻalautelega o le faʻavaivai mai le alavai. O le togavao e siʻisiʻi le toto ina ia i ai lona ogalaau i le pito i lalo o se tamai faga. Ma, i luga o le nofoaga o le aʻa, o le a alu ese mai le palealii, e faataatia ese se fausaga mai le eleele ma le maualuga o le 10-15 cm. E tatau ona maua se alavai, ona tumu ai lea i le tele o vai.

Aryk

Aryk e mafai ona fai i se auala sili atu: faigofie ona eli se taamilosaga faataamilo i le togavao le tele o se pusa bayoneet ma faatumu lenei malologa i le vai. O lenei metotia o le faʻavaivai e le manaʻomia ai le faʻaavanoaina pea o le eleele, e lavea ai taimi ma tupe.

Faʻalogo lelei! E mafai foi ona faʻasūina fualati i le vai malulu. Ae e taua le mafaufau o le faʻamaʻiina, o fua e sili atu nai lo le taimi e faʻafefe ai i le vai mafanafana.

Lafoaia

O laʻau o le kulisi e na o le puaoa o le tau pe a uma le goto o le la, e pei ona le mu ai le pale. O lenei metotia o le a faʻaleleia ai lau laulaau mai le pefu ma iniseti laiti pe a iai.

Lafoaia

Faʻatau i lalo o le aʻa

Faʻasala i lalo o le aʻa i le vai mafanafana pe a uma le goto o le la e fa 3-4 taimi ile vaitau ao lei oʻo i le mama o fua muamua. O le taimi lea o le susu na gauai mai i aʻa o le laau, e aunoa ma le oso mai ma aunoa ma le susunuina.

Faʻatau i lalo o le aʻa

Lafu

O le saluina o le auala e sili ona lauiloa e faʻaleleia ai togalaau i totonu o tagata o le mafanafana. O se faʻapipiʻi faʻapipiʻiina e le manaʻomia ai soʻo se taumafaiga, faʻavaivaia laau ile vai. O lenei metotia e faʻaaoga pe ai ai se taufaamatau o le kiona i le ao atoa seia oʻo i le oso aʻe o le la. Mo gooseberries, e le o se auala sili lea ona lelei e faʻafeinu ai, talu ai o le faifai pea i luga o laʻau e mafai ona mafua ai le foliga mai o meaola leaga, ma faasusu i le susulu o le la e mafai ona susunuina le lau.

Taua! O le siʻosiʻomaga e manaʻomia ai le tele o le faʻafeinuina o le vai ma le faʻamalosi e faʻamavaeina nai lo auala ua faʻamatalaina i luga.

O le aʻafia

O le isi auala e le mafai ai ona fafagaina o loʻo i ai se faʻalavelave. O le taimi lenei e tafe mai ai le vai mai se pulumu faʻapipiʻi i le palapala. O le tulaga o le pulupulu e tatau ona suia i le tele o taimi, o lea la e le mafai ona taʻua lenei auala le pulea. E le gata i lea, e tafe le vai i itu eseese, e le maua i taimi uma le taimi e faʻaleleia vave ai le palapala, lea e mafua ai le susu o le eleele.

O nai upu e uiga i le faʻamaʻi

Pe a faʻapipiʻi gooseberries i se nofoaga fou

Ina ia maua se laau ola maloloina ma fualaau aina, aua nei galo e uiga i ofu pito i luga. I le tausaga muamua o le totoina, gooseberries e naʻo le saʻo "inu ava", faʻamalolo ma le faʻamautuina o le fuainumera o tipu. Amata mai le tautotogo lona lua, e tatau ona fafagaina le aganuu. A o leʻi fugaina, e manaʻomia e gooseberries le gaʻo, lea e mafai ona faʻaaoga uma i le vevela ma le suavai. E mafai ona e faʻaopoopo le nitrogen e oo i le afa lona lua o Aukuso. Afai e te faʻaauau pea le umi, o le a mafua ai le tuputupu ae o ni vaovao fou o gooseberries, lea e leai se taimi e malosi atili ai i luma o le malulu.

Mo faʻamatalaga! Na amataina uluaʻi amata - ua oʻo i le taimi e fai ai fulufulu faʻamaʻi. E fautuaina e toe faia lenei ofu pito i luga i le vaiaso talu mai le muamua. O le faʻaaogaina o le basal ma le suʻeina o le superphosphate e maua ai iuga sili ona lelei.

I le autumn, e mafai ona fugaina gooseberries i le faʻafefiloi o le phosphorus ma le potassium, lea o le a fesoasoani i le fafie e matua ma ola malolosi, ma o le laau e puipuia le eseesega o le vevela i le taumalulu.

Fertilizer

<

Naʻo le susu o le eleele e faʻamaʻaina, lea e le mafai ai ona susunuina aʻa o le laau.

O le tausisia o tulafono o le fafagaina, fafagaina ma le faia o tulaga lelei mo gooseberries o le a fesoasoani e selesele se seleselega lelei ma fiafia i le suamalie suamalie ma le manaia o vine mo le silia ma le tasi le tausaga.