Fua o le gaosiga

Fugalaau e iai mea faʻamalolo faʻapitoa - geranium mea manogi: faʻaaogaina ma faʻasaʻo

Geranium o se fale masani masani. E toetoe o fale uma. E toatele tagata e manatu o le fale i totonu o le fale na maua ai sea tufatufaga ona o lona le lelei, ae e le na o le pau lea o le mea. Geranium o se mea taua tele o tulaga tulaga ese, faʻamalolo o meatotino. Ae ui i lea, e leai se faʻalavelave matuia. O lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe le auala e mafai ai ona aoga le geranium mea manogi, o a mea o loʻo aofia ai ma pe o le a foi tulaga e solia ai.

Faʻapitoa

O le manogi manogi o loʻo faʻaalia e se foliga lapotopoto o laulaʻau ma se lala faʻala. O fugalaau e laiti, lanu eseese. O se vaega taua o le geranium o le manogi.

I le amataga o le 16 seneturi, na matauina ai e Europa o le tele o uiga aoga e maua ai lenei manogi manaia. I se tasi taimi, sa taʻua le geranium o le "fugalaau oe matitiva", ona o le tele na tupu ai tagata matitiva. O le manogi manogi na fesoasoani e aveesea ai le mu, vevela i totonu o le potu, faʻamamaina le ea mai mea oona, sili atu le susu. Mulimuli ane, sa faamaonia e saienitisi le i ai o mea antibacterial.

O le fugalaau manogi o se faʻamalama masani i faleaoga. A o le mea leaga o meaola e mate ai le microflora matautia ma fefefe ai iniseti leaga. Geranium ma lona suauu taua e masani ona faʻaaogaina i vailaʻau masani ma le cosmetology.

Vailaau faʻamaʻi

O le tuufaatasiga o mea totino e aofia ai vaega nei:

  • flavonoids;
  • catechins;
  • glukose ma le fructose;
  • Saponins;
  • tannins e oʻo atu i le 4%;
  • pectin;
  • vailaʻau oona;
  • taua o suauu;
  • phytoncides;
  • carbohydrates ma minerale, aemaise lava le tele o le calcium;
  • pati;
  • vitamini;
  • alkaloids;
  • tannins;
  • malo.

I le lanu lanumeamata o le geranium o se isi mea taua - geraniol. O lenei vailaau faʻamalosi e iai le antimicrobial ma antibacterial properties. Faaaoga i le mea manogi.

Ae ui i lea, faatasi ai ma le faʻaaogaina o le vaega masani o mea sili ona malosi e mafua ai le afaina.

Mea tau vailaau

Faafetai i mea uma e maua ai, o le geranium oona e iai se lisi tele o mea aoga. O i latou uma e faigata ona lisi. O mea taua nei: antiseptic, diuretic, decongestants, bactericidal, anti-inflammatory, meatotino faʻasao.

I totonu o tagata faʻamuamua, o le geranium o mea manogi e faʻaaogaina:

  1. I togafitiga o faʻamaʻi o tino o le ENT, otitis, sinusitis, tonsillitis, tonsillitis. E talitonuina o le fofo o fugalaau e aoga tele mo le tiga i taliga.
  2. E masani lava, o le geranium e fesoasoani e taulimaina ai faailoga o faʻamaʻi pipisi. O le suauu taua e mafai ai e oe ona faʻaumatia lagona le lelei i le vaitau o le PMS, ona e maua ai se lagona filemu i luga o le tino, faʻafefe ai le faʻaleagaina, faia ai se moe lelei. O meaʻai teuteu e talafeagai mo le togafitiga o fua o ovarian.
  3. Togafitiga o le pediculosis. Insecticide geranium uiga faʻamaʻi pepe. O tapenapenaga o togalaau e fesoasoani i le faʻaumatia o lice ma o latou meaʻai.
  4. Lelei tele le faʻamalolo o le maʻi tigaina mai geraniums ma faʻamaʻi neuralgic. I lenei tulaga, o le nofoaga ua afaina ua togafitia i se fofo masani ma ua afifi i le cellophane e fatu ai se gaosia o le greenhouse. I se tulaga talitutusa, latou te faamāmā le tiga mai le radiculitis, intercostal neurosis, osteochondrosis.
  5. Geranium e faʻaaogaina mo hemorrhages. O fomaʻi fomaʻi e mafai ona puipuia ai le gaʻo i totonu.
  6. O le manogi manogi o se mea lelei sili lea i vailaʻau mo le fufulu ese o le ogatotonu, namu ma isi iniseti leaga. Meafaigaluega saogalemu mo tamaiti, naʻo le leai o allergies.
  7. O uiga faʻamalolo o le geranium mo faʻamaʻi faʻamataʻi e taua tele. E togafitia ai maʻi, fesoasoani i le mu, dermatitis, maʻi o le tino, eczema.
  8. O le geranium mea manogi e avea o se faʻamaʻi masani. Faʻaoga i le fufuluina ma le faʻamaʻiina o le ea i totonu i taimi o faʻamaʻi, i le poma ma le ORVI.

Auala e Faaaoga ai

Vaega taua e maua i lau, aʻa, ogalaau, fugalaau o geranium. Ua faia i latou ni mea e fai ai meaʻai, teuteuga, mea e maua mai ai suauu taua, tapunia. E tele lava i togafitiga masani e faʻaaoga ai lau lanumeamata lanumeamata o le laau.

Atagofie

Saunia lelei le meafaigaluega i le fale. Mo le faia o lenei mea, sasaa vai inu i luga ole vaega o lau mago ma aʻa o le fugalaau ma tuu e faʻafefiloi i luga ole vevela mo le 5 minute. Ona tuu lea o le paluga e malulu, vevela.

Faaaoga le teuteuga sili ona lelei i le ituaiga o vevela ma le 1 sipuni i le taimi o se taumafataga. Faʻauʻau fautuaina e faʻaaoga:

  • mo faʻamaʻi o le pito i luga o le respiratory tract, tale - inu 3 taimi i le aso;
  • mo le angina, maʻi o le peptic, faʻaaoga i aso taʻitasi mo le masina mo se sipuni sipuni 2-3 taimi;
  • mo le faʻaaogaina o le eczema o se teuteuga o geraniums i le ituaiga o lotions ma baths;
  • afai e te faʻamalieina le susu, e mafai ona e fufuluina ou foliga i poloka aisa, lea e atagia lelei i foliga o le paʻu.

Oona

Ina ia maua le vai faamalolo mai le fugalaau, e tatau ona e tipi le laumei lanumeamata ma togi le sua. O le mea e maua mai ai e aoga tele i le togafitiga o pepa faʻataʻitaʻi i se taimi vave. E fautuaina le tanumia o mata le tasi mataua i le aso. O lenei faiga o le a le gata ina laveai, ae ia faaleleia foi le vaai.

Afai e faʻamalo le vai sukaranisi ma vai inu ma faʻaopopo sina tamaʻi meli, e te maua auala lelei e puipuia ai le vaʻai. Fufulu ou mata ile taeao ma le afiafi.

O le sua o le laau e aʻafia lelei i le malulu masani ma le mafanafana.. E tatau ona tafe ni mataua suamalie i totonu o le fua, ma a maeʻa le 2-3 aso o le a faʻaitiitia le siaki, o le a fesuiaʻi. Pe a fautuaina le toto ile toto e ave le 25-30 mataua o le sua susu 1 le taimi ile 2 itula.

Laʻasaga taua

O le suauu taua mai le geranium mea manogi e le o se oloa siʻosiʻomaga, pe a manaʻomia, o loʻo maua i totonu o soʻo se fale talavai. E moni, o le tau e tele lava ina eseese. E faʻalagolago i le kamupanī, lapisi, ituaiga laau totō. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le geranium a Aikupito e sili atu le taua i luga, i le faasologa, o le tau o le ether.

E maua mai le suauu fugalaau mai laʻau lanumeamata. Faʻaaoga i ia tulaga:

  • mo togafitiga massage, faʻapipiʻi geranium e faʻaopoopo i le massage base poʻo le kulimi 5 faʻafeiloaʻi taitasi;
  • O se faʻamalologa lelei mo le tino e mafai ona maua i le fesoasoani o le faʻamaloloina o le taele, faʻaopopo pe tusa ma le 7-8 matālaʻau o le geranium o le suauu taua i le vai, ma le meli ma le sami masima;
  • e pei o ni mafanafana mafanafana ma meaʻai;
  • mo le faʻamaʻaina, 3-4 laulau o suauu ua faʻafefeteina i le vai mafanafana, o le puao e matua loloto lona ulu i totonu o le isu po o le gutu.

O le susulu o le ether o le geranium oona e aoga e le gata i le inuina, e mafai ona e sosogi suauu i luga o se solo solo ma salalau le manogi i totonu o le potu. O le fugalaau fugalaau e sosolo ai le tino o le tino, faʻasaʻoloto ai le ulu o le ulu.

Faʻatau

Faatasi ai ma togafitiga uma o togalaau, o le maualuga o le geranium e maualuga lona manaomia. Mo le mea e te manaʻomia 8-10 laulaʻau lanumeamata, lea e tatau ona sasaaina 250 ml o le vai vevela. Faʻaosooso 10-12 itula.

Faʻaaoga mo le malulu e ala ile fufulu ole gutu ma le isu. Faʻaaogaina foi mo ulu o le ulu, toothaches, faʻamaʻi neurology.

O le faʻaaogaina o geraniums e faʻaaogaina e avea o se vaega o compresses., faaopoopo le falaoa falaoamata, agaga camphor. O lea, o le a mafai ona ausia se taunuuga lelei i tua ma tiga faatasi, togafitiga o sciatica, osteochondrosis, ma le otitis.

Mea leaga

O le mea e leaga ai, o le geranium o mea manogi e le gata o uiga lelei, ae o mea leaga foi. Pe a ave togafitiga o le togalaau e tatau ona e gauai atu e mafai ona faatupuina ai le faateleina o le viscosity o le toto, ma maua ai foi le aafiaga o le vaalele.

E fautuaina le faia o se mea e alu i fafo aʻo le i taliaina.

O fualaau suamalie o le geranium o se mea oona. E le mafai ona e faʻaaogaina i se pepa faʻapitoa. E manaʻomia le tausisia o le sao i le sauniuniga o le vailaʻau.

Contraindications

O vaega nei o tagata e le fautuaina e faʻaaoga le geranium ma sauniuniga e faavae i luga:

  • maʻitaga ma fafine lapatai;
  • tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga le matutua ma matutua;
  • i le i ai o le le faapalepale tagata taitoatasi;
  • i faʻamaʻi masani o le gastrointestinal tract, ate, fatuga;
  • ma faʻasolosolo masini ma veins varicose;
  • ma le maualalo o le toto;
  • tagata o loʻo mafatia i le faʻala.

Aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau oona ua fautuaina e feutagai ma lau fomaʻi.

Tausia ma toe gaosia

E leai se masalosalo o le geranium mea manogi e aoga tele, ma e le afaina ai i totonu o lou fale. Ae ui i lea, e taua le iloa o tulafono e faatatau i le totoina o fugalaau.

  1. Tuʻuina moli susulu. I le la, o le fugalaau e tatau ona le itiiti ifo i le 3-4 itula ile aso.
  2. O le vevela e taua, i le taumafanafana + 25 °, i le taumalulu + 15 ° C. O fuaitau vevela tele nei.
  3. Lafoaʻi, manava, māmā.
  4. Toto ma faʻafetaui i le tausaga, pe a oʻo i le ogatotonu o Mati.
  5. Suavai lelei, pe a maeʻa le palapala.
  6. O le geranium faʻamalosi e faʻalauteleina i se auala vavalaʻau, e mafai ona vaeluaina pe a uma ona teuteuina se laau toto. Ae ui i lea, aʻo le i totoina, e aoga le tipiina o le mea o le tipi ma se antiseptic ina ia le mafai ai ona faaleagaina le pala.

O lea la, tatou te faia se faaiuga: o le i ai o le geranium manogi i le lima, faatasi ai ma le anoanoai o mea e faʻamalolo ai ma faʻamalosia ai, e mafai ona galo e uiga i le ala i le fale talavai. Ae e taua le faamasani ia te oe lava i feteenaiga ma fautuaga masani mo le tausiga o le fugalaau.