Fua o le gaosiga

Le faʻaaogaina o le salati leisisi: o aogā ma le faʻaleagaina o le soifua maloloina o tagata

I le taimi nei, o la tatou augatupulaga masani o le faamasani i upu fou mai fafo "laisaga o le aisa" po o le "mix salamu", i isi atunuu e aunoa ma lenei fualaau lanumeamata, latou te le avea ma sui o latou umukuka. E iloa e le gata o laasaga o le letusi e le gata ina avea ma faavae o meaʻai i aso uma poʻo meaʻai, ae fesoasoani foi i le faʻaleleia atili o le soifua maloloina. I lenei tusiga o le a tele mea e te aʻoaʻoina e uiga i le letus, o ona aogā ma mea leaga.

Letusi salati: kalori ma vailaʻau

E le tatau i tagata leoleo mamafa ona popole i le tele o kalori i se salati laulaʻau. O le mea sili lea ona lelei le gaosi oloa: calorie laulamu lauusiusi lauusiusi - 15 kcal, mumu - 16 kcal, ulu - 13 kcal. 100 g o le letus e aofia ai le 1.36 g o palatini, 0.15 g o le gaʻo, 2.87 g o carbohydrates, 1.3 g o filo o meaʻai, 94.98 g vai, 0.62 g o le pefu.

Letus ei ai mea taua ma mea e le taua le amino, oona gaʻo (Omega-3 ma Omega-6, faʻamatuʻu, faʻamaonia, polyunsaturated), faʻapea foi:

  • Vitamini: A (RE), beta-carotene, B1, B2, B4, B5, B6, B9, C, E, K, PP (NE).
  • Faʻamatalaga elemene: uʻamea, manganese, apamemea, seleni, sinasina.
  • Macronutrients: potassium, calcium, magnesium, sodium, phosphorus.

E te iloa? I Aikupito anamua, na totoina le letus mo le gaosiga o meaai ma le suauu. O le laau na faʻaaoga lelei i sauniga faʻalelotu, ma o lona ata e masani lava ona maua i tuʻugamau ma ata puipui.

Mea aoga o le letusi mo le tino

Letu o se mea faʻamalolo mo le taumafataga o tamaiti, tagata matutua, tagata ua vaivai le tino pe a maeʻa avega, ogaoga faʻamaʻi, taoto, ma le oona. O vitamini o loʻo i ai i le letus laisa e taua mo le tino i le taimi o le tautotogo o le bberiberi.

O le salalamu ei ai lona faʻamoemoega, faateleina le galuega puipuia, o le mea lea, e faʻafefe ai le tale ma le faʻamalosia lautele o le tino, e aoga le 'ai i taimi o gasegase. O le faʻaauau ona faʻaaogaina o le letus e mafai ona faʻaleleia ai le manaʻo ma maua ai se aoga aoga i le faiga o meaʻai. O fualaau salati e maua ai le soifua maloloina mo le le mautonu o le popole, le mautonu. Lutein ma le zeaxanthin o loʻo iai i le salati e taua mo le soifua maloloina o mata.

E taua! E mafai ona faʻaaoga le letus i le sauniuniga o vitamin green cocktails. E mafai ona suamalie pe lelei. I le faaopoopo atu i le vai ma le salati, e mafai ona e faaopoopoina fua (vine, apu, faʻi, moli, mango), vine (vine, fugalaau), fualaau faisua (seleni, aniani mumu, pepa mumu), otaota (basil, mint, dill).
Mo le tino o se fafine maʻitaga (peitaʻi, soo se tagata) iodine e manaʻomia vave. Ona o lona le atoatoa, o le a mafatia le tina i le maualuga o le toto maualuga, maualalo le puipuiga ma vaivaiga, ma o le tamaititi atonu o le a tolopo le tuputupu ae ma faaletonu i le faatulagaina o le tino. O le letus pepa e mafai ona avea ma se tasi o meaʻai masani o le iodine aʻo maitaga. E maua ai foi le tamaoaiga i le siama, lea e aafia i le fausiaina o le placenta ma e taua tele mo le atinaʻeina lelei o le fetus.

O le letus juice has a positive effect on the body for diseases of system digestive, hypertension, atherosclerosis, o loo i ai se aafiaga laxative ma diuretic.

O le faʻaaogāina o laulaau fou e faʻaaogaina e fai ma vailaau mo gastritis gasegase, faʻamaʻi ma le ate.

E te iloa? I totonu o le tusi "Canon of Medicine" o le saienitisi Peresia o Avicenna, o lona uiga o le letusi ua fefiloi ma le susu susu e togafitia ai le maʻi fatu, ma o le letus juice is a medicine for scorpion bites and karakurt.

Le faʻaaogaina o le letus salati o le suauu

O le sisi o le suauu e maua mai i fatu e ala i le malulu. E le o se fualaau faasaina.

Lisi o le suauu ua faatulagaina e pei O se mea e afaina ai e fesoasoani e foia ai le le mautonu, atuatuvale, afaina o le namu, tiga. E manatu foi e iai aphrodisiac, aoga i togafitiga o faʻamaʻi o le manava, maʻisuka, ma le toe faʻaleleia o le ate.

E faʻaleleia e le suauʻu le paʻu le paʻu o le paʻu, tuʻuina atu i ai, ma faʻaleleia le tuputupu ae o lauulu.

Suauu e faʻaaoga i totonu 2 teasisi i le aso, ma faʻapipiʻi i totonu o le paʻu. Ina ia faʻafilemuina le faʻaoga o le tino, e fautuaina e faʻaleleia le meaʻai. e oo atu i le 3 sipuni. Faaaoga e faʻamaonia se miti 2 sipuni tele o le suauu i le itula aʻo le i momoe ma 1 le sipunipuni ao le i momoe.

E faʻaaogaina le suauu letus o le suāuʻu manogi mo le tino ma faʻafesoʻotaʻi massage. Faʻatasi ai, e mafai ona e faia mea faʻafefiloi, pe afai e te faʻavasegaina le suauu i le sao saʻo. O le suauu e fafagaina ai le paʻu, smoighs rudul, e i ai sona aafiaga faʻafouina i maso ma liga.

E te iloa? Sa saunia e le au Roma anamua le lettuce ma le suauu ma le vinika, o nisi taimi o le aina o laulaau laititi. I le uluaʻi senituri o lo tatou vaitaimi, o se aga masani na tupu mai i le 'aina o se salati i le amataga o se taumafataga.

O le filifiliga sao o le letus e alu pe a faʻatau

O le salati, e pei o soʻo se lau, e vave faʻafuaseʻi ma leai sona tofo, o lona uiga o le tulaga autu mo le faʻatauina o le fou. O laulaau o se salalalelei lelei e suamalie ma susulu, e le mafai ona faʻanoanoa ma faʻamaʻi, e le tatau ona i ai se siʻosiʻusi i luga o togi.

Afai o lau salatini filifilia o se kapisi, faʻalogo lelei i lauulu, foliga tutusa, malolosi, ae le o ni ulu e faigata tele. Leisi laisi sieti e mafai ona teuina umi ma sili atu ona faigofie ona talia le vaʻavaʻai nai lo le lettuce.

E tatau ona faʻaaoga le lisiti faʻatau i le vave e mafai ai, ma e tatau ona faʻaopopo i le salati ma faʻaleleia ao le i faia le tautua, ina ia le mafai ona teu ma e le o toe faʻaalia.

E taua! E sili atu le loimataina o laulaau o le salatisi mo le kukaina, ae le o le tipiina ina ia latou le paʻu ona o fegalegaleaiga ma le uamea.

E faʻapefea ona teu le laisa

O le salati na aumai i le fale e tatau ona faʻaaoga vave pe tuu i totonu o se pusaaisa e mafai ona teuina mo le lua vaiaso. I le pito i lalo o le pusa paʻu e tatau ona e tuʻuina se solo pepa, ona tuu lea o le letus leaves ma ufiufi ma se solo i luga. Tapuni tapuni.

O le avanoa lona lua e teu ai le letus leaves - afifi i totonu o se solo pepa, tuu i totonu o se pusa fuaisa ma pusa. Leisi laisi kaisisi ua teuina ma se ulu e le i totonu o se ato.

E taua! Laʻau faʻafefiloi o se faʻafefiloi sauniuni o laasisi fufulu ma le gaosia o ituaiga eseese. Pau lava le mea e manaʻomia e fai ai le salatisi o le faʻaopopo lea o mea o loʻo misi (fualaau aina, aano po o iʻa) ma faʻatumu.

Letu i le kukaina: mealilo o le faʻaaogaina

Letusi - o se mea lauiloa i le kuka. O laʻau letusisi fou e avea ma mea e manaʻomia poʻo se mea teuteu o meaʻai, salati, sandwiches, sandwiches, teuteuga mo aano o manufasi ma iʻa. I le faʻaaogaina o se salati i le tuʻuina atu o ipu, e mafai ona e liliu lau laulau i se mea fiafia. E le gata i lea, o le salad e fesoasoani i le tino e sili atu ona tosoina ai meaai mamafa.

Letu o se faavae lelei tele mo se salati faigofie pe matagofie.

  • Tipi totoga ma kukama, lalaga laisi laisi, sasaa le suauʻu olive ma le sua o le lemoni po o se kirimi kirimigi.
  • Suauu 4 fuamoa, vavaeese ia pulu ma le faʻafefe. Vali lau lau laisi, tipi le siʻi i totonu o afa mama, tipi le pasili, faʻafefiloi mea uma. Tipi le selu i le olive (3 sipuni) ma le sua o le lemon (2 sipuni). Liligi i luga o le salati laei ma fufuluina i le suka.
  • Se fesuiaiga faigofie o le salati a Kaisara. Fuga 4 fasi kekeʻai i le suāuʻu fuālaʻau ma faʻamalo ni fasi moa moa e lua i le ipu e tasi. Saunia le laei: fofola le fuamoa i le vai vevela mo le 2 minute, ona sasaina lea i se masini suamalie, faaopoopo le masima, pepa, galani, olive olive, sua o le lemon, 1 tbsp. l fatu le paramean. Uʻu 200 g o le letus ma lima, tipi 150 g o piʻamea peleti i totonu o fale, fefiloi, sasaa i ofu. Tuu i luga o se ipu i luga o se faaputuga, tuu le moa ma le puaa i luga, fufuluina i croutons ma keke mememesame.

E te iloa? O le salati lauiloa a Kaisara sa mafai ona maua e se tagata Farani o le tagata Farani o le amataga o Italia, originally Caesar Caesarini i le 20 o le luasefulu seneturi. Mea e faʻatagaina ai meaʻai o le fua masani: kulutons o saito saua, laulati letus Roma ("Romain"), saluina le keke Parmesan ma se sauga faapitoa o fuamoa mumū māumu. E tusa ai ma le tala, sa faia le salati pe a manaʻomia e tagata asiasi faleʻai mea taumafa, ma na o nei oloa o loʻo tumau pea i totonu o faʻamaumauga.

  • Saladi Eleni. FFaʻasala lau laasisi i ou lima, vaitau ma le suauʻu ma faʻafefiloi. Tuu 2 cucumbers, 2 tamato ma le cheese (100 g), suauu gaosi, olive (10 fasipepa) luga. Saunia se laei o le suauu olive, sua o le tipolo po o le uaina vine, masima, pepa. Laei le salati.
  • Taumafa o tuna tuna i luga o laulaau laisi. Grate 50 g sisi, tapena lelei 2 fuamoa kuka, faaopoopo le galala kuka ma le tuna tuna i le suauu, pepa. Tuu se lapisi i luga o lau laasisi, tuu se kukama moa i luga, e mafai ona e fufuluina i le isu, teuteu i greens, olives.
O le mea e ofo ai, o le salati leisisi o le vevela, e mafai ona uʻu, falai, kuka. O nai fua o na ipu:

  • Uelega masani a Wales "Cawl Letysen". Fuga 2 aniani tilati seia susu i le pata, faʻaopoopo 1 pateta pateta ma faʻafefiloi. Tuu leisi latisi (3 ulu), sasaa suamalie (1 l) ma kuka mo le afa itula. Aʻo faʻamalieina mea o loʻo i totonu o le paluga laʻititi, sasaina i se mea faʻaleleia. Uu le sua, toe faaopoopo le pepa, faaopoopo le 50 ml o kulimi.
  • Lettu sisi i le uaina. Salu le 50 g o le pata i luga o le vevela i totonu o se pusa falai ma se tapuni. Tuu le lettuce, masima, pepa, 8 pi. lapisi riki ma le 2 tbsp. sipuni o le uaina papaʻe. Aumai i se vevela ma liliu laulaau. Simmer mo le afa itula, liliu le salati i totonu o le 15 minute. Tatala le faʻavaa e faʻaalu ai le vai. Fafasolo i le atua vevela ao lei auauna atu.

E taua! O le salati o le "Lollo Ross" ma le "Batavia" e eseese lelei ma meaʻai. E mafai ona faʻapipiʻiina lelei laulaʻau o le lau o le laulaʻau ma pulou, croutons, saumoni. Saladia Roma e masani ona faʻaaogaina i sanuisi ma mea faʻafefiloi. O le letusi lakapi o le "faauo" ma aano o moa, galo, sisi, ma puao tunu.

Le faʻaaogaina o le latisi i fua o togafitiga masani

O vailaʻau faʻapitoa e faatonuina ai le toothache e togafitia le sua o le letusi. Mo faʻamaʻi o le vao, e fautuaina e inu le sua o le letusi i le vineta, mo le tiga o le vae - o se laei e faia mai le paluga o fatu ma laʻau ma le vailaau ma le falaoamata.

  • Faʻasaga o le tale. Tasi le 20 g o le letus, sasaa 200 ml o vai inu, tuu mo le 2 itula. Manua, inu 50 ml 3-4 taimi i le aso.
  • Faʻasoʻotoga mai le siʻi. Tasi le 20 g laʻau, sasaa se ipu vai inu, tuu mo le 30 minute. Inu 100 ml aʻo lei moe.
  • Faʻamatalaga e faʻaleleia le lactation. 20 g o le latisi fatu toto suamalie 400 ml vai inu, tuu mo le 2 itula, vevela. E talia 2 taimi i le aso ile 30 ml.
  • Faʻasaina i le cystitis. 20 g o laulaau mamago e sasaa ai se ipu vai inu, faamalosi 2 itula, vevela, ave 2-3 taimi i le aso, 100 ml.
  • E taua! O le sili ona lelei o le salati i le laasisi lau o le olive olive. E mafai ona e faʻaaogaina i lona mamanu lelei pe fai se saumalie ma le faʻaopoopoga o le sua o le tipolo, fatu nutimomoia, mea manogi, meli. Mayonnaise e mafai ona faʻaopopoina i ni mea laiti ma sili atu pe afai e te kukaina oe lava ia. E le gata i lea, e mafai ona faatumulia le salati i le yogurt e le fafagaina poo le saumalie.

    Le faʻaaogaina o le lettu i totonu o le cosmetology ile

    I le tulaga o le leiloa o lauulu, o le sua o laulaau o le letusi ua solo i totonu o le anufe, faatasi ai ma le meli o loo faʻaaogaina i le tau faasaga i le pusa. Paʻu ma le fefete o laasisi letus pepa fou e faʻaaogaina i karite ma suauʻu.

    Sapalai masimata e faʻaaogaina e puipuia ai le la, ma faʻamalolo le mumu, faʻaitiitia le susulu o le la, ma faʻapena le paʻu i luga o le paʻu paʻu.

    Mo le faia o masikulu, letus leaves e manaʻomia ona faʻasaina i le malo, faaopoopo mea eseese ma faʻaoga i luga o foliga mo le 15-20 minute.

    Faʻafouina: faʻafefiloi 2 tbsp. l letusi ma kirimi kiripulu (pe kefir, yogurt + 0.5 tsp. o le suauu olive).

    Uma: Salati laʻau fefiloi ma le suāuʻu olive ma le sua o le tipolo.

    Mo paʻu vevela:

    • letusi, gaʻo kulimi suamalie, nai mataua o le suauʻu manogi;
    • letus leaves, susu vevela.
    Mo le paʻu o le tino:

    • 2 tbsp. l letus, 7-8 pata o le sua o le lemon, fuamoa moa. Faʻalulu i le faʻamaʻavale;
    • 1 tbsp. l Salati, 1 tbsp. l pasili, 3 tbsp. l kefir poo ryazhenka.
    Mo le lalelei o le la: Lisi gaosia laisi letisi lafoaʻi mo le 3 minute (1/4 o le tioata). Manua, faʻaaoga le paluga i luga o foliga, ma uʻu se paʻu lima ma se vai, lea o le a aveesea mulimuli ane le masini.

    Tulu mo le masani ma faʻamalosia paʻu: 2 tbsp. l salamata suamalie, olive olive, sua o le tipolo. Fufulu le paʻu, fufulu pe a uma le 20 minute.

    Tonic: 3 tbsp. l sua o le letus, radis ma le burdock, o le almond oil, juice of lemon. Faʻaaoga foliga, fufulu pe a uma le 15 minute.

    Masini mo le paʻu o loʻo siomia ai mata mai le vaivai ma le faʻanoanoa: soasipolo 2 fatu fatu ma le letus ma le kukama sua, tuu i luga mata mo le 15-20 minute.

    E te iloa? O le a le aoga o salati lanumeamata, iloa tonu lava o "agelu" o le lalolagi lauiloa lauiloa o le falemaʻi "Victoria Secret": matauina o meaai faapitoa, supermodels e tatau ona 'ai mo le malologa po o le' aiga o le afiafi, e masani ona faʻafesoʻotaʻi ma le sipeti.

    O faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻaleagaina

    O salati e mafai ona afaina mo tagata e maua i le colitis ma le enterocolitis, gout ma urolithiasis.

    O le faʻaaogaina o le salalaina e le fautuaina mo faʻasalaga o faʻamaʻi pipisi e maua mai le manava.

    O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o le pata o le faʻavalaʻau faʻapipiʻi.

    O mea taumafa talafeagai o se faʻamaoniga o le soifua maloloina. Faʻaaogaina le lettuce, e mafai ona e kukaina le selau ma selau o mea eseese, ma sili atu le taua - ipu maloloina. O lenei oloa matagofie o le a fesoasoani ia te oe ia tumau ai pea i laufofoga ma matagofie.