Faatoaga faatoaga

Guinea fowl broiler: ituaiga o ituaiga, tulafono o le tausia

O le kamuta e taatele i fafo atu, o meaʻai ma fuamoa e matua taua tele. I le faʻaopoopoga, o le 'au moa e manuia i tulaga o mea o loʻo i ai. Latou te le faʻalavelave i le faifaatoʻaga, e masani lava e le maʻi ma vave faʻafetaui i soʻo se tulaga. Ma o ituaiga laumei e lauiloa foi i le maualuga o le gaosiga. O le a lenei ituaiga, auala e tausia ai, mea e fafaga ai ma o fea e aofia ai o le a talanoaina mulimuli ane i le tusiga.

O le a le mea e fafagaina ai moa

E masani lava ona faigofie ona iloa mai ituaiga o manulele i le tino o manu, lapoa lapoa ma amioga patino.

E te iloa? O le mea muamua e iloa e uiga i le i ai o manu felelei o ituaiga Aferika i Saute. Ma i le V senituri TLM. u. O lenei manulele na maua e tagata Eleni anamua ma Roma, oe na viia i le tulaga paia. Talu mai lena taimi, o le lauiloa o manu manulele ua salalau atu i Asia i Sisifo ma Byzantium. O se mea taugata tele, lea e na o le tamaoaiga e mafai ona gafatia.

O lenei ituaiga o moa manu o le fua o le galue faifai pea ma le tumau o le au faifaatoʻaga, oe na iʻu ina latou saili e maua mai se manulele sili ona lelei ma le malosi malosi, teteʻe malosi i mea leaga o le siosiomaga ma fua lelei o le ola.

Faamatalaga ma foliga vaaia

Faʻasalalau manu felelei mai se mea mamao e iloa ia latou penina penina matagofie. Faʻalagolago i le ituaiga, atonu e sinasina, lanumoana-lanumoana, faʻafefete i vaʻa papae mafiafia ma ufitia atoatoa le tino atoa.

O le a aoga tele oe i le iloa o uiga ma le olaga o se manulele masani.

O le filifilia o lenei manulele o loʻo faʻamatalaina e se faavae tele ma le tino muscular. Mai i tuaa vao vao na latou mauaina:

  • lelei le atinaʻeina o malosiaga mamana o lanu uliuli;
  • tamai apaʻau malolosi e faʻafiafia foliga;
  • umi le le lavalava, liliu lemu i totonu o le afi;
  • siʻosiʻomaga laʻititi;
  • taamilo i tua;
  • siʻusiʻu toso i le vaʻaiga lautele maualalo;
  • fagu paʻu manu;
  • paʻu paʻu mumu ma le paʻepaʻe paʻu e tautau mai itu uma o le ulu e leai se pulu;
  • susulu i luga o le pale ma lalo o le ua.
I nisi o ituaiga, o faailoga i fafo e mafai ona ese mai le tulaga masani ma se fesuiaʻiga o fulufulu, lanu moli lanu eseese, poo le i ai o se tu i luga o le palealii.

O lenei mea ola e taʻitaʻia ai se lafu manu ma, e ui lava i lona malosi, e tumau pea ona faʻalepale. E agalelei o ia ma tagata uma o le fale, ae e aloese mai ia i latou.

I le olaga i aso faisoo, o le manu moa e faaalia ai le onosaʻi ma le malulu. E mafai ona teuina uma i totonu o le peni ma i le tatala aviary. Na o le pau lava le mea e le lelei ai le fuʻa o le penisina e le lelei le atinaʻeina o le tinā.

Gaioiga

O Guinea fowls o loʻo i ai uiga nei:

  1. Mo le fasia, o lenei manu ua tatau lelei i le lima masina le matua. O lenei vaitau, e tusa ma le 1.5 kilokalama o fafine, ma e 200 g le mamafa o tane. O le maualuga o le mamafa o fusi e le sili atu i le 3.5 kilokalama.
  2. Mo kilokalama uma o le tuputupu aʻe, o le faʻaaogaina o taumafa taʻitasi e tusa ma le 2.8 kilokalama.
  3. E le gata i lea, o le manulele e faʻamaonia e maualuga maualuga fua faʻatusatusa o fuamoa. Mo le tausaga, o le moa, e faalagolago i uiga o le satauro, e tusa ai ma le 120-150 fuamoa, e tusa ma le 45-50 g i latou taʻitasi. E ese mai le moa i totonu o se atigi anufe manogi ma ni fasi paʻepaʻe papaʻe. E tusa ai ma mea o loʻo i ai meaʻai ma vitamini, o fuamoa o vao-vao o loʻo taʻitaʻia i le faʻavasegaga o fualaau oona e sili ona aoga.

Ituaiga o moa broiler

I aso nei, o le manatu o le manu felelei e tuufaatasia ai le 20 ituaiga o manulele mai ituaiga eseese o le aiga Fazanov. O le toʻatele oi latou o loʻo aafia i le faʻaolaina mai o pepe, lea o loʻo faʻatusalia i aso nei i le lautele lautele. Mafaufau i le sili ona lauiloa oi latou.

Matou te fautua atu ia te oe e te mafaufau i uiga uma o le laʻau e sili ona lauiloa i le vao ma aiga o manu felelei, aemaise lava o le manu felelei a le Zagorskaya paʻu paʻepaʻe.

Farani (Grey-speckled)

O le vailaʻau e sau mai Farani ma e iloga i se fulu mumu, e pei o se siʻusiʻu siʻosiʻomaga. O nei kulupu o loʻo i ai se ulu laʻititi, e leai se ulu ma le ulu o le tino i lalo ifo o le gutu, o se ofu lalelei ma se tino faʻaputu.

Faʻafetai i fomaʻi faʻavae musika ua atiaʻe, e faigofie lava ona latou felelei atu i mea maualuga. O le mea lea, o faifaatoaga poto masani e fautuaina le tipiina o fulufulu mamoe i le tupulaga talavou. O le ituaiga e manaomia i le tele o faifaatoaga ma i aso nei o loo taitaia le taʻimua i le tulaga lauiloa. E mafua lenei mea i le maualuga o fua o aano o manufasi ma fuamoa. O tagata matutua e tusa ma le 3 kilokalama. I le gasologa o le tausaga, o fafine e faʻailoa atu i le 150 fuamoa e mamafa ile 50 g. O le vaega o le Failer e faʻamalamalamaina e se uila paauli e susulu pe a kuka. E tofo latalata i le taaloga.

Zagorsky white-breasted

O lenei meaola, e pei o manulele masani, o loʻo faʻamatalaina i le lanu felanulanuaʻi o le tele o le plumage ma le sternum paʻepaʻe matagofie, lea e sosoʻo malie atu i le ua ma le manava. O le fulu i totonu o faʻataʻitaʻiga o le gafa e faʻaalia i le friability ma faʻateleina ai le malosi.

E te iloa? Guinea fowl, pei o le anufe, amata ona o le fatu ma le lafu atoa i le vaaiga o mea matautia: maile, pusi po o se tagata ese foi. O nisi taimi e alaga ai nei manulele pe a latou sosola ese mai le lafu, ma faʻaalia foi lo latou puleʻaga i tagata uma o le fale.
O le aano o le manulele o le Zagorsk o le manulele mumu e masani ona tutusa i le tofo e pei o ituaiga masani o lenei manulele. Ona o le itiiti o le gaʻo i le tuufaatasiga, o loʻo i ai foi se lanu pogisa, lea e aʻafia ai le tuʻuina atu o tino maliu. I le 10 tausaga, o le tama e tusa ma le 2 kilokalama, ma o le moa e tuʻuina atu i le 140 fuamoa i le tausaga. I le telē ma le gaosia, o nei koluse e sili atu ona itiiti nai lo latou tagata Falani.

Siberia paʻepaʻe

O le au Siberian broilers e iloga i lanu paʻepaʻe o fulufulu fulufulu, faapea foʻi ma tautaliga lanumumu mumu, paʻu ma paʻu. O nei vaega o le tino e matua eseese lava, ma ua tosina atu ai i latou lava. E malosi malosi le manulele, faʻafefe le malulu, vevela, vave faʻafetaui i tulaga fou o le taofiga ma e matua le lelei lava i meaʻai.

Faʻanatinatiina ituaiga o manulele e fafaga mo aano o manufasi. Faitau e uiga i aoga o le moa.

O sui o lenei ituaiga o loʻo ola vave. O tane matutua e tusa ma le 2 kg le mamafa. Ma o fafine, i se faʻaopoopoga, o loʻo faʻaalia i fua o fua o le fuamoa. Mo le tausaga latou te lauina ai le 150 fuamoa ma le mamafa o le 50 g.

Laʻau (Suede)

O lenei tamaʻi vine, faʻapea foʻi ma le paʻepaʻe Siberia, e leai ni faʻamaoniga manino o foliga. O loʻo faʻamatalaina e se monotone paleni piniki piniki o se fulufulu ma ni paʻu mumu paʻu o le tino.

E te iloa? Ona o le umi o le teuina, o fuamoa o le hen sa taua tele i le taumafa a leila ma le au malaga. E masani foi ona ave i luga o le saoasaoa a tagata suesue a polar Amerika.

Fuainumera o le gaosiga o oloa, pe a faʻatusatusa atu i hybrids o loʻo i luga, o laʻititi o manu felelei e sili ona maualalo. O tagata matutua matutua e 1.5 kilokalama ma e le sili atu i le 110 fuamoa i le tausaga ma le mamafa o le 42 g.

Faiga Faʻapitoa

O vailaʻau o manu afi o Guinea e aoga i le tausiga, aʻo latou gaosi lelei, e 'ai i meaʻai, e faʻauo ma e mafai ona latou faʻamafanafanaina i latou. O le gaosia o manu felelei e tele lava ina faalagolago i tuutuuga o le nofo. I le faʻaleleia atili, o le poto masani a tsarsarkovy e fautuaina e faʻafetaia lelei le fale ma tausia lelei. E faʻapefea ona faia lenei mea, o le a matou faamatalaina auiliili i lalo.

Mafaufau i itu uma o mea o loʻo i totonu o le moa manu i le fale, aemaise lava i le taumalulu.

Manaoga mo le potu

O manulele Pearl e fiafia i le avanoa avanoa ma i le taimi e tasi e pei o le faʻamafanafana. O le mea lea, e tatau i le faifaatoaga ona tausia le i ai o se fale mafanafana mafanafana ma taofia le avia i le taimi muamua, a leai o le a faʻaaogaina ana uarota e faʻaalu le po i totonu o laau ma e le pine ae sola. O fale ma le nofoaga o loʻo savali ai mo le 'au moa o loʻo faʻamalieina i faʻaaliga nei:

  • i sikuea mita taʻitasi i totonu o le fale manulele e le tatau ona sili atu nai lo le 2 tagata matutua;
  • pepe fou faatoa fananau mai i se isi lava itu e mafai ona totōina ile toʻaselau;
  • e tatau ona faʻagasolo le potu i aso uma, ona e le taliaina e le 'eseʻese le ea;
  • totonu o le falemoa, i totonu o le sone e mafai ona faʻaaogaina, inu ava ma tagata e fafagaina, o loʻo faʻatulagaina foi;
  • o le fola o loʻo ufiufi i vaovao loloto po o le mea e momoe ai, ma o le oneone e faʻaaoga mo moa;
  • talafatai i le talafatai e fuafua i le mea moni e 1 sikuea e tatau ona taoto 30 sikuea mita o avanoa;
  • O le pa puipui e tatau ona faʻamauina i le maualuga e lua mita le uumi;
  • i totonu o le nofoaga ua faʻapolopolo mo moa manu, vao ma isi vao e matua manaomia, lea o le a fesoasoani e fausia se siosiomaga o le lautele.

Tausi tausiga

O le tausiaina o meaola o le moa e le ese tele mai mea o loʻo i ai moa. I lenei itu, e tatau i le faifaatoaga o manu moa ona fuafua i taimi uma gaoioiga nei:

  • e tasi i le tausaga, e manaomia e le fale se faamamaina lautele, lea e aofia ai le aveeseina o le otaota, fufuluina ma le faamamaina o le fola, faamama le puipui;
  • i le taumalulu, i tai 3-4 aso uma e tatau ona toe faʻafouina le taʻavale, faʻafefeteina le mea tuai;
  • e oʻo lava i totonu o le fale manulele, o loʻo faʻamauina ai manulele peʻa, e leai se manogi manogi, e manaʻomia pea ona e faʻamaʻalo le potu;
  • i le vevela, suia le vai i totonu o fagu faalua i le aso ma fufulu i aso uma;
  • 3 taimi i le aso i le taimi e tasi e fafagaina ai uarota, pe a uma ona faʻamamaina meaʻai mai toega o le fafaga muamua;
  • ia mautinoa i le taumalulu o le vevela i le falemoa e le pa'ū ifo i lalo ifo o le +12 tikeri Celsius, ma o le maualuga o le ea e tutusa ma le 65-70%;
  • i le vaitaimi o le faʻaitiitia o le ao, ina ia faʻaleleia le gaosia o le fuamoa o le tuʻuina o laumei e tatau ona faʻamautinoa le faʻaaogaina i aso taitasi o molī mai le 7 i le taeao i le 10 i le afiafi.
O se tasi o aiaiga mo le faateleina o le gaosiga o fuamoa o moa - faʻamalamalamaina le potu

O le a le fafagaina o manulele

O fowone o manulele o manulele faapitoa, aua e mafai ona latou tausia a latou lava meaai. Latou te gaosi lelei, aoina ituaiga iniseti uma, ma faʻailoa foi meaola laiti ma meaola. Ae o le faʻalagolago i faʻalauiloa vao o uarota e puipuia ai le tagata lava ia e le aoga. Mai aso muamua e manaʻomia ai ona aʻoaʻoina i latou e faʻaleleia le fafaga i le taimi e tasi.

E taua! Guinea meaʻai manu feʻai e le mafua ai ona afaina, lea e matua taua tele mo tina maitaga, tina tausi pepe ma pepe.

Ma o le mafaufau i le sini autū o le totoina mai o manu, lea e aofia ai le gaosiga o manufasi, o le taumafa paleni o manufelelei e tatau ona aofia ai vaega eseese o loʻo maua i minerale ma vitamini. Sei o tatou vaai i mea e mafai ma mea e le mafai ona tuʻuina atu i tagata matutua ma meaola laiti. O Guinea na o ia lava e mafai ona tausia meaai

Toa matutua matutua

O manu felelei nei e aina uma mea uma lava. Ae mo la latou gaioiga manuia o le fanauina o meaai e tatau ona faapaleni. O le mea lelei, e aofia ai mea nei:

  • oona - 20 g;
  • karite - 20 g;
  • sana - 21 g (vaega o le saito e mafai ona suia i otaota mea taumafa i le ituaiga o pateta ua kuka, cereals, cheese cheese);
  • sene saito - 20 g;
  • iʻa falaoa - 5 g;
  • 'oti kuliti - 20 g (o le vaega e taua tele ona o le autu autu o le retinol ma le keratin, e ui lava e 'ai faʻatasi);
  • uʻamea, alfalfa, paluga vao vao, laʻau sipuni, quinoa, upega, laʻau talavou talavou, uʻamea, pito i luga - 25 g;
  • gaʻo tilati mai spruce - 15 g;
  • lefete - 6 g (faateleina le faʻatinoina o le fuamoa);
  • suauʻu iʻa, otaota po o meaʻai gaosia - 3 g (naʻo totonu o mataupu e le mafai ai e le fagafao ona faʻataina i totonu o le togalaau poʻo luga o le vao, pe a mafai e se tasi ona maua ni anufe, moa, slugs ma froke);
  • laulau mama - 0.3 g;
  • greens fou - 50 g (faatasi ai ma uarota e leai se totogi e faamalieina atoatoa o latou manaʻoga mo lenei mea e manaʻomia, e le manaʻomia le tuʻuina atu o vao vaivai).
  • minerale e fafagaina (vaega laiti o iliili, penisina mafolafola, paʻu o le sami po o vai fou, suavai laupapa, lapoa oneone tele);
  • fafaga - 50 g (e fautuaina e fafaga faʻamago);
  • Meal - 10 g (o mea faʻapitoa e talafeagai i le tulaga o le le lava o aʻafiaga).
E fautuaina e fafaga manu felelei i le 7, 12 ma le 18 itula. E le gata i lea, e taua le suia o le vai i totonu o le vai i se taimi talafeagai.

E taua! O le manaʻomia faaletausaga mo se tagata matua i le gaosiga o fatugaina e tatau ona manatu e tutusa ma le 33-36 kg. I le taumalulu, manu felelei, pe afai latou te i totonu o se potu mafanafana, 76 g o fua o le sana ma 3-4 g manu (i aso taitasi).

Tamaiti talavou

O meaai a le tupu e pei lava o se meaai moa. Pau lava le eseesega o loʻo i ai i le fautuaina o le protein i aso taʻitasi, lea e tatau ona 24% o le aofaʻi o fafaga. A o matutua le moa, o lenei fuainumera ua faaitiitia i le 17%. Mo le atinaʻe atoatoa o talavou, i lana taumafataga o loʻo faʻatinoina:

  • sulu o le saito (na maua mai le aso muamua o le ola, e amata mai le 1 g, faasolosolo malie le faateleina i le 10 g i le 90-tausaga);
  • fuamoa moa faʻanatura (fautuaina i le vaiaso muamua o le ola);
  • suamalie susu o lo o tuu i le susu;
  • kernels corn (e mafai ona tuʻuina i pepe faatoa fananau mai, amata mai le 1.8 g ma aumaia le vaega i le 50 aso o le ola i le maualuga 4.6 g);
  • fatu o le falaoamata (mai le vaega o le gram i le 120 aso o le ola, o le vaega e oʻo i le 13.5 g);
  • falaoamata o saito (fautuaina tagata veterinar e faaopoopo 3 kalama o lenei vaega i le 2.5 masina);
  • millet (i le 5.7 g e na o le 59th aso o le ola e maua ai, ma faasolosolo malie le faateleina o le fua o le aso i le 20.7 g);
  • kernels barley barley (faʻafeiloaʻi i le taumafataga i le tolu masina le matua ma le 4.2 g) i aso taitasi;
  • iʻaʻai (tuʻuina mai le aso muamua i le 1-3 g);
  • susu susu (aoga e avea o se meaai faaopoopo muamua i se fua o le 3 g, faasolosolo malie le faateleina o le fua i aso taitasi i le 14 g);
  • fugalaau fou
  • clover hay (fautuaina mo le 13.3 g mai le 3 masina);
  • Meaʻai a Baker (e mafai ona e tuʻuina atu le 1-2 g mai le 40 aso o le ola).
Nestlings, e pei o moa manu matutua, e tatau ona fafaga 3 taimi i le aso. O le gaʻo oona e tatau ona faia mai le tolu tausaga.

E tatau i faifaatoaga faʻatoʻaga ona masani lelei i mea faʻapitoa o le fausiaina o manu moa i totonu o se mea e faʻafefeteina ai, faʻapea foi le iloa auala e tausi ai manu felelei.

Totoina o moa broiler

O le faʻamaopoopo lelei o le gaosia o manu felelei o le a fesoasoani i fautuaga nei:

  1. E tatau ona tatala faʻataʻitaʻiga mai le fale, pe a uma ona faʻaumatia. Ua faia lenei mea ina ia masani ai le manulele afa-felelei i lona fale ma toe foi mai i lona aiga pe a uma ona savali. Aʻo fafaga fafagaina i le taimi lava e tasi, faʻanatinati ai fagafao i le fafaga, ona toe tamoe loa lea i le mea e fafaga ai.
  2. O le tele o faʻataʻitaʻiga ma le faʻaleleiaina o ituaiga totoga o loʻo faʻaalia ai e le manaʻomia e le au fagafao manu "tulaga o le lauʻeleʻele". Mo lo latou faʻamafanafanaga, se peni sili ona manaia ma se avanoa lautele. O faifaatoaga tomai e fautua e ola manu felelei i le tolu masina le matua, talu mai lena taimi latou te taofia le tuputupu ae.
  3. E oo lava ile amataina o faifaatoaga o manufelelei o le a mafai ona taulimaina le fausiaina o manu moa i togalaau aina. E vave ona faʻaaogaina pets i tagata e tausi ia i latou, ma o le pisapisao e feiloaʻi ma tagata ese. Latou te le matamuli tele ma talitonuina le taʻitaʻi o la latou lafumanu. I totonu o le fanua latou te le faʻaalia ai le ita i isi meaola.
  4. E pei o le moa, e fiafia nei manulele e talaʻi i le eleele e suʻe ai iniseti ma anufe, o lea e mafai ai ona e eli i luga o se vaega itiiti i le fale, ma sasaa ai se faaputuga o le oneone oneone po o le pusa laupapa i tafatafa ane. O manu felelei o le a matua fiafia i le taʻele.
  5. O nisi taimi ei ai ni mataupu pe a feoloolo manulele e lele se pa. E masani lava, latou te le sola ese ma toe foi i tua. Ina ia puʻeina, e manaʻomia ona e faia se faʻaaliga o le lamatiaga lata mai. Ona taulai atu lea o manulele i le na o le fili gafatia ma faagalo le siosiomaga.
O se mea lelei tele le fafagaina o manu felelei aua o nei manufelelei o se punavai aoga o meaʻai ma fuamoa o fuamoa ma fuamoa, ua amanaʻia i le lalolagi atoa o se meaʻai fua. Matou te faʻamoemoe o le a fesoasoani la matou fautuaga ia te oe e fatuina se siosiomaga lelei mo fagafao ma faatulaga tausiga lelei mo i latou.