Fua o le gaosiga

Ata ma faʻamatalaga o ituaiga taʻutaʻua o rozbudnaya pelargonium. Vaega o le totoina o laau ma le tausiga

Rose-rose Pelargonium (rose-shaped or rosaceous), e foliga mai o se pulumu pulumu, o se teuteuga o le togalaau togalaau.

O Rosebuds o ituaiga eseese ia o le pelargonium, e iloa ai le tele o fugalaau, o laau manaia ma le matagofie o le matagofie.

O le tusiga o le a tilotilo i ni ituaiga autu o le pelargonium palasi, aemaise lava le gaosia ma le tausiga, faʻapea foi ma le faʻaalia o ata o fugalaau.

Amataga

Rosebud Pelargonium o le aiga o Pelargonium x hortorumi le toga pelargonium. O le amataga o lenei ituaiga o manu na maua i le 19 senituri i Europa, Farani. I le taimi lava e tasi, na pau atu le laau i le teritori o le Malo o Rusia. O le amataga o le ituaiga o meaola e fesoʻotai ma se suiga faʻafefe.

Na muamua vaaia le laau i le 1850 ma ua salalau i Europa. Ae maise lava le fiafia i le rosebud pelargonium i Egelani i le vaitaimi o Victorianism. Fugalaau e faʻaaogaina i le gaosiga o upoluie ma fusi.

Faamatalaga faʻamalosi

I fafo atu, o le laau e pei o se laau, e oo atu i le 80 cm. maualuga. O laulaau e tele, malulu, pouliuli lanumeamata. O le pito i luga o laulaau e ufiufi i lalo ifo. O mea leaga o le laau e lapoa ma pala. O le faʻasalaga e aofia ai fugalaau laiti ma se tele o petals. O fugalaau e aoina i foliga o se polo lapopoʻa. O tagata taʻitasi uma e toso i luga o le ulu e pei o se rosa, o le mea lea o le igoa o le rose-bud.

Rose Pelargonium e faatauina i faleoloa fugalaau, matagaluega mo faifaatoaga, i faleoloa fale. O le tau o aʻa mai le 300 rubles i le fasi pepa. O laau matagofie faapitoa, ituaiga eseese, e mafai ona i ai i le tau o le 500 rubles. i totonu o laau ma luga.

Faʻaaliga ma foliga

I fafo atu, o le pelargonium e foliga malosi, malosi malosi. O le vao e mafai ona tupu e oʻo atu ile 80 cm. Latou te le maua le avanoa e faaali atu ai i latou lava i le iuga, lea e foliga tutusa ma foliga o se rosa.

O pelargoniums peltonic e tele foliga eseese. Faʻatoʻa aumai e le au faʻatoʻa:

  • zonal;
  • leai se aoga;
  • faʻailoga.

I aso nei, o loʻo i ai lava vaega o meaʻai e faʻapipiʻiina uiga ma foliga vaaia o ituaiga laau e tolu i le taimi e tasi. O laau o Zonal e maualuga ma malosi., faʻatasi ai ma aʻa malolosi, laʻau eleelea. O laʻau fugalaau matagofie e teuteuina i laʻau o le mafiafia o le fausaga, e foliga mai e pei o se lanu matagofie, pe a foliga mai o le fugalaau e foliga mai o se osofaʻiga o mea leaga.

E tele ituaiga o ituaiga e sili ona lelei mo le totoina ma le tausia o le fale i totonu o se ulo. O lenei ituaiga meaola e iloga i le le talafeagai o le fausia o le vao ma teuteu, aʻo fuga mai ma le lelei i tulaga o totonu o totonu. O le tulaga ese o nisi ituaiga o ituaiga o le lanu paʻepaʻe o le petal, o le ufiufiina o se fugalaau. I le taimi lava e tasi, o ituaiga meaola e ese mai le suiga o le lanu e fuafua i le tausiga, tulaga o le taofia, faʻamaina.

O ituaiga masani o rozebuds ma a latou ata

Matou te ofoina atu ina ia faamasani ma le faʻamatalaga o ituaiga taʻutaʻua faʻapitoa, faʻapea foʻi ma ata o laau totō e pei o laʻau e pei o rosa.

Rose o Amsterdam (Rose o Amsterdame)

Faʻafeiloaʻi i le sosolo laitiiti. E matagofie ona fugalaau fugalaau. I le amataga, e fuga mai fugalaau i le paepae, ao latou matutua, latou te piniki. I totonu o se tasi o palakalafa, e mafai ona lua lanu i le taimi e tasi - paʻepaʻe ma le piniki, lea e maua ai se fulufulu faapitoa ma le matagofie. Inflorescences e laiti ae ua totoina. Fua tele i le vaitau o le taumafanafana.

Sili

O le Rosebud Supreme plant e ese mai isi ituaiga e ala i le leva o le amataga o le fugalaau, ae o le ulu atu i le pore o le fuga, ua salalau ai le tele o mea e tutupu, e foliga mai o se polo e ufiufi i sina lanu mumu lanu. Bush toto laau malolosi, malosi, umi. Lagona tele i luga o le windowsill ma luga o le auala i le taumafanafana. E le o le mafaufau e tausi. I le pito i tua o le terry petals malu malu.

Fugalaau Apple

O le Plant Ableblossom rozbud e tupu vave vave ma e aunoa ma le faʻaeteete ma faʻaauau le teuteuina o le teuteuina o se vao umi ma malosi. O le laau e susulu matagofie. Inflorescences eseese ese lanu lanu. I le ogatotonu o gaʻo lanu meamata ma lanu paʻepaʻe, ona sui lea o le lanu i le paʻepaʻe, ma pito o se paolo lanu uliuli.

Vectis

O le togavao o lenei ituaiga o mea faʻatapulaʻa, faigofie ona fai, ma o le puaʻa e umitele. Faatasi ai ma le amataga o le tautotogo, ua fausia ai ni meaola, ua liua i fugalaau o lanu mumu mumu. O le pito i fafo o le petal e sili atu le malamalama nai lo totonu. Ua totogo le laau mo se taimi uumi, ma tausia le tulaga ese o le fomu i le vaitau atoa o le fugalaau.

Pink (Pink Rambler)

O lenei vailaʻau o le pelargonium e sili ona lauiloa. Bush togafitiga le lelei, o loʻo i ai se fausaga mamana ma le lush, fua tele. Fugalaau susulu, lanu piniki-carmine, laʻau - mauoa, mea ua fausia. O le itu sese o le petal e mama. Pink e amata ona fausia ni mea e le o toe i ai i se taimi mulimuli ane nai lo vaovao lanu piniki, ae e tauia lenei mea ma le alualu pea i luma i le gasologa o le vaitau.

Red

O le eseesega o mea e faatatau i le vave ma le umi o le fuga. Laʻau faʻamalosi, mea faʻapitoa ma le tele. O le lanu o le petals e amata mai i se mumu mumu i se mumu, mumu mumu.

O le fugalaau e umi lava, mai ia Me ia Setema. O lanu o petals e mafai ona faʻafiafia pe maua ai lanu i foliga o fasi, afā, taʻavale. O pupu o le laau i le pito i lalo e maua ai se laau, o laulaau e eleelea, ua teuteuina mai luma.

Tuputupu ae i le fale

Pelargonium rosewood e mafai ona ola i le fale i totonu o se ulo ma totonu o se togalaau togalaau. Mo le totoina o laau totō i le fale, e taua le faʻaaogaina o le malamalama, eleele palapala, fefiloi ma le oneone. I le pito i lalo o le fagu o loʻo faʻasaina alavai.

Rosebud pelargonium lagona lelei ile fale i le vevela o le 18-25 tikeri. I le taumalulu, o le vevela e tatau ona 10-12 tikeri. O le laau o loʻo manaʻomia le malamalama. O se fagu e iai se fugalaau e mafai ona tausia i sasae, sisifo, itu i saute. Paolo ma le penumbra e le manaomia, e le tele le fugalaau.

E tatau ona masani le faʻasaga, ae e le tatau ona e faʻafefe pe faʻatagaina le faʻafefe o vai i totonu o le ulo. Suavai e faʻaaogaina e sili atu ona lelei, ma timu pe puipuia. E manaʻomia le lalaga pito i luga i le vaitau o le vavalaʻau o le laau ma togalaau, faʻapenei i aso uma lava 15 na o le faʻamalaina.

Faʻatoʻaga i fafo

Manaoga mo eleele ma moli:

  1. O le saite e tatau ona malamalama lelei. E taua tele le le o le la o le la e le o toaga tele ma e lei maua e le laau ni mu. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e fatuina se ata lafoia laitiiti i le taimi vevela.

  2. O le tuufaatasiga o le eleele e manaomia ai se malamalama, vaʻaia, e le o le manogi, o le mea omea o se mea e itiiti, e le maoaʻe, o le a le lava le ea i aʻa.

Auala

  1. E tatau ona totoina le pelargonium i fafo e ala i le totoina poʻo le totoina o se tagata matua mai se ulo i le eleele.

  2. O le totoina o auala e mafai ona naʻo le amataina o le vevela gafatia, e aunoa ma se malulu.

Faʻamanuiaga o le tau i le auala

  1. O le tele o le susulu o le la e faʻamalolo ai le laau, faʻamalamalamaina, o le vao e sili atu le malosi, o fugalaau e sili atu ona lelei.

  2. I lalo o tuutuuga o le eleele tatala, faʻalavelave masani o le laau e tupu.

  3. O afaina i luga o le auala e maua ai le aʻa vave ma faigofie nai lo se ulo.

Tulafono faʻavae

Afai e talafeagai le totoina o se matua matua i luga o le auala i le taumalulu i totonu o le potu, e manaʻomia ai tulafono faʻapitoa:

  • Faatasi ai ma se tuputupu ae malosi o le laau, e tatau ona vavae ese. E taua le matauina o tapulaa, ia fai ia Fepuari poʻo le amataga o Mati.
  • Tipi laau vao e tatau ona tuu i luga o le itu pito i luga.
  • E tatau ona taitaia se faasologa o laei.
  • E manaʻomia le faʻaleleia o le fausiaina o le laau, e sili atu i le apa.
  • A maeʻa le vevela o le vevela, ona totoina lea o le laau i totonu o le eleele avanoa e ala i le fesiitaiina o se apa mai se ipu i le eleele.

Tausiga

Rose Pelargonium lagona lelei i tulaga o le auala. E le faigata tele faʻavae tausiga o le fugalaau.

Faʻasa

E manaomia e le laau ona faʻafeinu pei o le palapala e magoto i lalo o le togavao. E sili atu le faigofie mo fugalaau e fesiitai ai le maualuga o le vai nai lo le tele o le susu. O le faʻateleina o le suāvai e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻaleaga, aʻafiaga o aʻa. Suavai le laau i se taimi muamua o le aso.

Laʻei pito sili

Fugalaau Rosebuds mo se taimi umi ma tele, mo lenei mea latou te manaʻomia le tele o le malosi. O le falesaina o mineral i le masina i le taimi o le vaitau o le fugalaau o le a avea ma se fesoasoani sili mo le fugalaau. E le manaʻomia le faʻaofiina o le faʻamaʻi faʻasamaʻi i le laau. Pe a faʻafefiloi ma fugalaau oona, o le vao ma laʻau lanumeamata o le a tupu, o le a le faʻatagaina ai le fuga. O le faʻaofiina o vailaau oona i totonu o le eleele e sili ona lelei mo le autumn, pe a uma ona faʻaaogaina le fugalaau mai le togalaau i le fale.

Fesoasoani! E sili atu ona faigofie le totoina o le laau i le eleele, ma aveese le vao mai le fale i le togalaau i totonu o se ulo, ma tuu ai iina mo le taumafanafana atoa. Faatasi ai ma le amataga o le tau malulu e tatau ona e aumaia le fagu i totonu o le fale. I le tulaga o le tau le tumau, faatasi ai ma le tele o timuga ma se malulu vevela, o le filifiliga o le faia o se mea totino mo se aso e sili ona lelei.

Tau masani masani

  1. Pests ma pusa. Aphid poʻo le alofilima e mafai ona ola i luga o se vao vao pelargonium. O meaʻai o le a suʻeina uma le sua mai le laau, lea o le a oʻo atu ai i le oti o le laau. E taua le togafitia o le togavao ma iniseti.

  2. Toto faʻamaʻi. O le tele o taimi e faʻapipiʻi ai le vailaau eleelea. Pe a aliali mai foliga, e taua le aua le fagogo le fugalaau.

  3. Yellowing ma le faʻamamago o laulaau. E leai se susu o le laau. Atonu o le vai e le oo i aʻa. Ole fesoasoani ole fesoasoani.

  4. Lafoaʻi lemu, pauu ese. Televave masima. E mafai ona fesoasoani le mafaufauina o laau.

  5. E le totogo. Atonu e mafua ona o le le lava o le malamalama ma le laei. E tāua le faʻamautinoa o le i ai o se lanu lanu e le lanu ma faʻaauau pea ona faia ni faʻamalaʻau o minerale mo fualaau totō.

  6. Ua mamago fugalaau. Masalo le afaina o le manoa. Togafitiga ma Fitosporin pe fafaga faatasi ma le 5% Blendaux o le a fesoasoani. O le i ai o mea eleelea, lanu enaena, lanu paʻepaʻe luga o laulaau e mafai foi ona taʻu mai ai se anufe. E taua le faʻamautinoa le tatalaina o le eleele, mo le ulufale atu i le ea ma le togafiti.

  7. Faʻafitauli pipisi. O le a aliali mai le lanu Brown i luga o le laau. E tāua le faʻapipiʻi i se isi eleele, faia ai ni mea malie.

Tofiga

O Rosebud pelargonia e tupu mai i le oti. Le taimi sili e vavae ese mai ia Mati ia Iulai.

  1. Mai le fugalaau e tipiina le afa o manu.
  2. E tatau i taʻavale taitasi ona aofia ai 3-5 internodes.
  3. E tatau ona aveese laulaau, ma faʻaputu le tipi mo le 30 minute.
  4. Totoga laau e lelei i se mea faapitoa o le eleele eleele 1 ma le vermiculite e 1.
  5. Pulu, aʻo leʻi totoina e faʻamaʻi.
  6. Tuʻu masani, faʻamautu lelei.

I totonu o le 3-4 vaiaso o le a aʻa le aʻa. O le faʻaaliaina o ni aʻa fou - o faʻamaoniga ua mauaa le aʻa. A oe tuputupu ae, e mafai ona e faia se togavao.

Eseesega ma ituaiga o pelargonium eseese, Matou te ofo e aoao e uiga ia Lady Gertrude, Anita, Denise, Red Pandora, Aperila Snow, SUOUTH, Silk, Angel, Pak.

Rosewood Pelargoniums - teuteuga o soʻo se togalaau poʻo se faamalama. Mo le puipuia o le soifua maloloina o le fugalaau, e taua le matauina o tulafono o le totoina, fugaina, faasusuina ma le moli. Faatasi ai ma le faʻaeteete ma le faʻaeteeteina o faʻamaʻi, o le a tuʻuina atu e le laau le tele o laau mo le togalaau ma o le a fiafia i lē e ona le tele ma le umi o le olaola i le taumafanafana.