Laʻau

O auala uma ma malamalama mo le gaosia o currants i le tautotogo

E i ai i le currants le tele o fili: o mea manogi paʻu oona, aphids, humorious glasses, kidney mites, ma firetum. Ae e te le manaʻomia le faʻatau mai o meafaigaluega faapitoa mai tagata uma. O le mea moni, na o le lua e lava: tasi mai maʻi uma, le lua mai meaola uma. Ma ia malamalama i le tele o se mea e fai ai se faleoloa e teu ai togalaau, ua lava le iloa o mataupu faigofie o le faʻavasegaina o fualaau mo le gaosia o fualaau.

Le taua o le fuaina o le fua o le fua

O le tautotogo o le taimi lea e mafai ai ona e faʻamaʻi faʻamaʻi ma gaʻo o faʻamaʻi e le o toʻaga pe i le amataga lava oa latou meaʻai ma atinaʻe. Afai e te le faia togafitiga, o le a tuua e le parasite ia nofoaga o taumalulu, amata amata ona suʻe suamalie a latou currants ma faateleina lo latou faitau aofaʻi. O se taunuuga, o le a tuua oe e aunoa ma se fualaau, ma e le gata i lenei, ae i tausaga mulimuli ane.

Currant togafitiga i le tautotogo, itiiti pe leai foi na afaina i faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi aʻafia i le taumafanafana (i le ata o loʻo aʻafia e anthracnose)

I se tasi taumafanafana, na maʻi ai lau fualaʻau ma paʻu palapala. O pupu na ufiufi i le paʻepaʻe paʻepaʻe, o laulaau ua lanu samasama ma ua pala, ua pala le sua. Ae i se isi itu, ou te le popole, matou te 'ai currants, matou te le kuka kulimi, leai ni mea e le aoga, lelei, ia e maʻi. O le tausaga na sosoo ai na toe fai mai ai le ata, ae na sili atu le leaga - o lala uma na amata ona magoto, o le togavao e lei totogo. Ona ou mafaufau lea. Ou te le manao e nofo tumau e aunoa ma ni vine. Sa ou tago i le vaifofo: moli mo faamai. Ma e na o le tasi le tausaga na toe fuga ai laʻu fua. O lea sa ou iloa ai mai loʻu lava poto masani e faapea, e aunoa ma le gaosia o fualaau aina, na ou taofia aʻu lava mai le seleselega mo le lua tausaga atoa. A uma, o le fua o fua o le taimi oi ai nei o loʻo tuʻuina i le taimi muamua. Ma o le togavao i le tau mafanafana e leai se malosi, o vai uma na maua mai i fafo na masii ese atu ai pusa. Faʻafetai i togafitiga, na mafai ai e le fuatini ona toe faʻaleleia ma tuʻuina fugalaau, lea na fuga mai i le tausaga na sosoo ai.

Paʻu paepae i luga o laulaʻau ma fatuga o se faailoga o le paʻu o le paʻu.

Faatasi ai ma le au faifaatoaga i aso nei, ua i ai nei se uiga lelei - e le o faatali mo a latou vao, vine, laau e mamaʻi, ae ia faia le togafiti puipuia i le tautotogo.

O le sootaga i le va o le ituaiga o fualaau faasaina ma le vaitaimi o togafitiga

E i ai fualaau o le faʻafesoʻotaʻi ma le faʻatinoina o taga. Faʻafesoʻotaʻi galuega e naʻo le faʻafesoʻotaʻi tuusao ma se meaola, moa fuamoa po o le mycelium. Faʻatinoga e ala i laʻau o laau totō, o loʻo aʻafia e laulaau ma salalau i vaega uma, e aofia ai aʻa. E tusa lava po o fea e filifili le pest e ai ai se laau, o le a oti. Mai i lenei mea e mafai ona tatou manatu e tatau ona gaosia fualaau faasaina i le taimi o le tuputupu ae o le vaitau pe a iai ni laulaau muamua, i luga o le lanu lanumeamata. Ma faʻafesoʻotaʻi e sili atu le aoga seʻia oʻo ina tatala faʻamalosi, talu ai na o na o ni lala e mafai ona togafitia lelei. I luga o currants ma lau ua uma ona fuga, ua ala mai vao ma salalau solo i le togavao, e le mafai ona maua i vaifofo taʻitasi.

O le fugaina o fatugaʻo o se taimi tuaoi: muamua, e togafitia ai currants i se tasi o fualaau faasaina, pe a uma - ma isi

I luga o le afifi o le vailaʻau e le mafai ona faʻaalia: faiga faʻapitoa poʻo le faʻafesoʻotaʻi. Ona faitau lea o faatonuga pe a mafai ona felafolafoai: i luga o laulaau, seia oʻo ina tatala mata, i se vevela, ma isi. E tele e talafeagai mo le gaioiga i soo se vaitau, na o le faʻaogaina o le fofo e sui.

Faʻavasegaina o fualaau faʻataʻitaʻi i le taimi atofaina: fomaʻi, iniseti, acaricides

O sauniuniga faʻapitoa ma faʻafesoʻotaʻiga mo togafitiga o currants ua vaevaeina i ni vaega se tolu:

  • Fungicides - tupe mai maʻi faʻamaʻi (Mixed Bordeaux, HOM, Ridomil, Arzerid, Skor, ma isi). E le gata i lea, o vailaʻau taʻitasi i totonu o lenei vaega e lautele, o lona uiga, e te le manaʻomia le faʻatau mai se tasi mai le paʻu palapala, ae o le isi mai anthracnose. Soo se tasi lava e mafai ona ia fasi fua uma o loʻo i luga o le fua.
  • Insecticides o vailaau faʻasaina mo le pulea o iniseti. O latou sui mamalu o Inta-Vir. Ae o nei togafitiga e le aoga e faasaga i siaki. O loʻo i ai tuusaunoaga - iniseti vailaʻau taatele mai meaola uma. O se tasi oi latou o Karbofos.
  • Acaricides o mea ia e faʻaumatia ai siaki. O le sili ona lauiloa oi latou o Aktara ma Aktelik. O le mea e maofa ai, o nei mea faigaluega, e pei o Karbofos, e lautele, e le gata na latou fasi, ae o iniseti foi.

E tele vailaʻau faʻatau e faʻatau atu i faleoloa, ae mafai uma ona tuʻuina atu i ni vaega se tolu: mai faʻamaʻi, iniseti ma siaki

Ou te le malamalama uma lava: aisea e faʻalavelave ai. O le mea moni lava, e mananao le au gaosi matou te faʻatau mai fualaau vailaʻau e tele: tasi mai se faʻamau fatu, o le lua mai aphids ma afi. O le taimi lava na ou faatauina mai ai se mea malie i le tusiga: mai le paʻu palapala i luga o rosa. Ae ui i lea, na ia taulimaina ma le pipiʻi i luga o fualaau. I le mea e le tatau ai ona paʻu mo "'oti faʻatau pisinisi," e le faʻatau le tele o fualaau faʻasaina ma aua le faʻasauā oe lava ma currants i le tele o fusi, ou te faʻatau se tasi o meaʻai ma faʻamalosi uma laʻu togalaau. Ou te faʻaaoga togafitiga faʻavaomalo mo meaola faalafua. O se taunuuga, ou te faia se togafiti e tasi e faasaga i faʻamaʻi uma i aganuu uma, ma le lona lua - mai faʻamaʻi uma. Na ou mauaina mo au lava ia ni tagata gasegase lelei - HOM ma Skor, ma lua vailaau faʻasaina - Karbofos ma Aktaru. Ou te suia i latou ina ia le mafai e le parasite ona tupu le puipuiga.

Vitio: afea ma pe faʻapefea ona pipiʻi ata

Meafaigaluega mo le gaosia o fuatini aʻo leʻi amataina

E amata vave ona fufula le fua o le fua, i le taimi lava e liusuavai ai le kiona, ma o le eleele palapala i luga. O lona uiga o togafitiga e tatau ona faia i le taimi muamua: i le faaiuga o le taumalulu poʻo le amataga o le tautotogo. Fualaau faasaina mo lenei vaitau e le fetaui, talu ai e leai ni laulaau, ia faʻaaogaina fesoʻotaʻiga. E le gata i lea, o le tele o vailaʻau o lenei vaega e iai se faʻalavelave matuia - latou te faʻaumatia uma iniseti ma sigi. Ae ui i lea, e le tele naua iniseti o loo taumalulu i luga o lauʻau. I luga o currants, e mafai ona faʻaumatia fuamoa fuamoa i vailaau faʻasaina.

O togitogisa uliuli i luga o le fana o loʻo taumalulu ia fuamoa o aphid, o latou fuifui e mafai ona iloa i le pito i lalo o le fatugaʻo, ma o le vaega pito i lalo o le lala e foliga mai o ni faʻamaʻi

E te le manaʻomia ona e faʻamalosi oe lava i fualaau faʻamaonia uma, filifili se tasi e sili ona talafeagai mo oe ma lau fualaʻau. Faʻaalu se tasi, ae maualuga le gaosiga.

Suavai vevela

O le faʻafefeina o le suavai o le auala taatele lea e faʻamalolo ai currants. O lenei meafaigaluega e leai se totogi, aoga tele ma le afaina i tagata. I lalo o le malosi o le vevela maualuga, e mate uma ai meaola ninii ola. O tulafono faʻavae mo le togafitia o tagata fai fua i vai inu:

  • O le vevela o le vai e tatau ona i totonu + 60 ... +80 ⁰C. E leai se mea e manaʻomia ina ia faʻamalolo ma fua i se afi mimiti. A o e sasaa vai i se vai e mafai ai, ona alu lea i le vao, o le vai lava ia e susulu i le fua faatatau manaomia.
  • Fufulu pupuu o fuamoa i le twine ina ia sili atu ona lelei le vaomatua, ona sili atu lea ona faigofie le vai, o le a faaitiitia le taumafa o le vai.
  • Faʻaalu le 10-lita faʻafeinu i luga o le 3 vao.
  • A e galue i vai inu, ia maitau le saogalemu saogalemu.

O le auala pito sili ona taugofie ma sili atu ona matua e gaosia ai currants o le vevela i vai inu.

Suauu omea

O le isi igoa o le masima sulfate o le uʻamea. O le oloa ei ai le maualuga o le eleʻele, mafua ai le mumu o mea manogi i mea ola uma. Talu ai ona o le faʻamalosi, e na o le amataga o le tautotogo o le a liliuina i le uʻamea uʻamea, pe a leai ni laulaau ile fua. Faʻaaogaina o lenei vailaʻau: 300-400 g i le 10 lita o le vai. Ae ui i lea, i luga o le Initaneti e mafai ona e maua ni fautuaga mo le faʻaleleia e gafa na o le 5-10 g i le lava voluma. O le mea lea, sili atu le talitonu i mea ua tusia i luga o le afifi na e faʻatauina. Masalo o vailaʻau mai 'eseʻese o mea eseese e eseese i le faʻamoemoega o le mea galue malosi. Faaaoga le vaifofo ma le faaeteete e faʻamama ai lālā uma ma tumutumu atoa. Galuega ma le eleele i lalo o le vao.

O le suauu sulfate o se vailaau matautia tele, e na o vao e leai ni laʻau e togafitia pe faʻafeinu i se vaifofo vaivai i lalo o le aʻa e pei o se ofu pito i luga

Urea (urea) ma le suauu sulfate

O vailaʻau masani e lua e fausia ai se siosiomaga faʻamalosi, o lona uiga latou te faʻaumatia le mecelium ma iniseti. I aso nei i faleoloa, e mafai ona e mauaina ni pusa mo togafitiga togavao i le amataga o le tautotogo, lea e aofia ai le 700 g o le urea ma le 50 g o le copper sulphate. E sili le lelei ona faʻasaʻo eseese, taʻitasi i le 5 lita o le vai. O le sulfate sulfate o le a faʻavavevave vave i le vai mafanafana, ona liligi lea i totonu o se vailaʻau oona faʻatasi ma se vaitafe lanu. Ona manino lea o le suavai galue, e aunoa ma le susulu, e le afaina ai le sprayer.

Copper sulfate - o se fomaʻi lautele, e faʻaaogaina e togafitia ai fualaau aina, fatu fatu o pateta, manuʻa o le eleele, faʻapalaina o fale, ma isi.

I le auala, o togafitiga ma se tasi o nei fualaau oona i le taua lava o le a aoga: naʻo le carbamide - 700 g mo le 10 l pe naʻo le sulfate sima - 50 g mo le 10 l. Ae ui i lea, o le suauu sulfate e na o taua e faasagatau ai i vailaʻau, ma o le urea o se mea e faʻaaogaina ai le vevela. O le vaifofo o le a tosoina i totonu o le paʻu ma o le a avea ma laei pito i luga. E i ai se tasi o faʻamaumauga: o currants e togafitia ma le vaomaia 1-1.5 vaiaso mulimuli ane, o lona uiga o le fuaina ma le fuaina mai o le a tolopoina foi mo lenei vaitau.

Urea po o Uria - o se fomaʻi lauiloa o le nitrogen

Nitrafen

O se fualaau tuai tele lea, sa lauiloa i taimi o le Soviet, ona pau ai lea i lalo o le faasaina. O aso nei e toe maua i faleoloa. O se paʻu lanu enaena. E maua le Nitrafen e ala i le suʻeina o ni mea faʻapitoa. Mo le susunuina o currants, o le 200-300 g o le paʻu e faʻamalu i le 10 lita o le vai. O le vailaʻau e faʻamalo ai sigi ma iniseti o loo taumalulu i luga o lauʻau, ma e oo lava i vao vao. O le vailaʻau e malosi tele ma afaina ai lo tatou soifua maloloina, o lea ia faʻaaogaina e togafitia ai le togalaau e sili atu ma le tasi i le 4 tausaga. O le tele lava o le decomposes, ma o le faʻaaoga soo e mafai ona faʻaputu i palapala ma laau.

O le igoa o lenei vailaau faasaina ua tusia uma e ala i le "o" (Nitrofen) ma le "a" - Nitrafen. Ae o lona natura e le suia mai le tusitusi - o le tasi ma le meaola vailaau oona e tutusa.

Nitrafen - fungicide, insecticide ma herbicide i totonu o le tasi fagu

Fomai 30

O le oloa e aʻafia mai le faasologa lautele e le mafua ai ona mu, ae ufiufi ai lala i se ata vevela. Mea manogi ma iniseti iniseti, o loʻo i ai i lalo o lea mea, faʻafefe. I le auala, o fofo ua saunia e tusa ai ma fualaau a tagata faʻatasi ma le faʻaopoopoga o le fasimoli ei ai le meatotino tutusa. O le vailaau faasaina 30 ua gaosia ma ni mea faaopoopo (insecticides, acaricides), o lea e mafai ai e le afifi ona faailoga: 30 faaopoopo, 30 D, 30 C, ma isi. O le fofo ua saunia e tusa ai ma faatonuga. E faalagolago i le tuufaatasiga, o le 10 i le 500 g o le vailaau faʻasaina e faʻaaogaina i le 10 lita o le vai.

O le gaioiga malosi o le Sauniuniga 30 o le suauu minerale, lea e fausia ai se ata feololo i luga o pupu

Bordeaux paluga

O se tasi o vailaau tuai ma taatele. O le tuufaatasiga e aofia ai: lime (alkali) ma le sulfate copper (masima). Pe a fegalegaleai, o vailaʻau uma e lua e faʻavaivaia e le tasi le isi, o le mea lea e le lamatia ai iniseti. O le tuufaatasiga o Bordeaux e togafitia mai na o faamai, o le mea e galue malosi o le kopa, lea e matautia mo le malie. A o leʻi amataina, faʻaaoga se paluga 3% (300 g kesi sulphate ma le lime mo le 10 l), mo laulaau - 1% (100 g faʻasima copper sulphate ma le lime mo le 10 l).

Vitio: auala e kuka ai palu Bordeaux

Taunuuga pe a maeʻa lau lau

E tusa lava pe e te faʻapipiʻiina le fualaau ao lei tupu laulaʻau, i le amataga o le vaitau tuputupu aʻe o le ae toe faia le togafitiga. O mea manogi ma iniseti e ola ai e le gata i luga o lala paʻu ma afifi, ae faapena foi i le eleele, i totonu o pulu ma mata, i luga o pa ma vao.

O le mafuaaga lea na ou musu ai togafitiga ao lei amataina. O le alu i le vao i le kiona po o le eleele, e galue i le malulu i le vai - e le o ni mea malie. A uma, a oʻo mai le vevela, iniseti ma sigi o le a sau pea i le fualaau mai le eleele poʻo mai nofoaga lata ane. Ma i le mafanafana, i le la, pe a pepese manulele, tulip ma galo-aʻu-e le toto, e sili atu ona manaia le galue. E na o le lua togafitiga i le tautotogo: i luga o se lanu lanumeamata, ona sosoo ai lea ma laulaau, e lava loʻu togalaau pe afai e te faia i tausaga uma.

Fungicides mai le paʻu palapala ma isi faʻamaʻi faʻaleaga

O tagata ua uma ona taʻua ua paʻu i totonu o lenei vaega: palu Bordeaux (1%), KhOM (40 g mo le 10 l), Soa (2 ml i le 10 l), suauu sulfate (20 g mo le 10 l). Lelei fautuaina: Ridomil (10 g mo le 4 l) ma le Arcerid (30 g mo le 10 l). O le fualaau sili ona lauiloa i paʻu vevela i currants ma gooseberries o Topa. Mo le sauniuniga o le 10 l fofo, 2ml ua lava.

Ua leva ona faatuina e Topa o ia o se fofo lelei mo le paʻu paʻu.

O tulafono autu mo togafitiga faʻamaʻi:

  • Fufulu le fualaau faasaina e tusa ai ma faatonuga.
  • Suauu i se vevela lelei: +4 ⁰C ma luga. Mo nisi faʻamatalaga manino, vaʻai i faatonuga mo se vailaʻau faapitoa.
  • Faʻafeʻau lelei laʻau, o le eleele i lalo o le vao, lagolago, puipui, pa lata ane, ma isi.
  • Afai e maʻi se tasi togavao, togafiti mea uma.

Taimi sili togafitiga faʻatasi ai ma le fungicides: i luga o se laumei lanumeamata ma toe fai pe a uma le 10-14 aso.

O le vaega o le kusi lanumeamata o le amataga lea o le fuga o fatugaʻo

I totonu o la tatou Siberia, e masani lava e tatau ona le taulai atu i luga o le fuga o vaega o fatugaʻo, ae i luga o le tau. O fualaau aina e fuga i le mea e sili atu ma le vevela. Afai ei ai le malulu, o meaʻai e le aoga, e le 'ai, fualaau fualaau e le fesoasoani. Ua le aoga le faʻaaogaina o fesoʻotaʻiga, ma o nisi e matautia, aua o loʻo i ai laulaau, e mafai ona susunuina, ma e le mafai ona togafitia ma le faʻaeteete vaega taitasi. E tatau ona matou faatali mo le vevela (ia le itiiti ifo i le 10 ⁰C) ma faʻamalolo i le fomaʻi fomaʻi.

Insecticides ma acaricides mai i meaʻai fatugao, aphids, faila afi, tioata

Mai i nei mea uma e ono afaina ai, e mafai ona e faʻaaogaina naʻo le tasi fualaau, ae o se faʻalavelave faʻapitoa, mo se faataitaiga, Karbafos (60 g i le 10 l) vai, Aktara (1.4 g i le 10 l), Actelik (2 ml i le 2 l), Iskra-M (5 ml i le 5 l). Filifili le tasi, ma le isi mo le isi gaioiga. O vailaau faʻasaina e faʻafefeteina e laulaʻau, salalau solo i totonu o le laau ma faʻaumatia i luga o le fualaau: togi lilo i totonu o fatugaʻo; pusa tioata e fafagaina i le tumutumu o vine; laʻau mumu e ola i vine, ma, ioe, aphids, sufulies juice from leaf.

O Aktara e le gata ina aʻafia ai faʻamaʻi pipisi o currants, ae o loʻo tauivi lelei foi ma le laʻau Colorado

O nei fualaau oona e lelei aua latou te felauai i totonu o le laau mo le 1-3 vaiaso, puipui mai meaola faalafua e fafaga i le taimi o le totoina, faapea foi ma tupulaga o le lumanai. A uma mea uma, i aphids ma siaki mai le faʻaalia o se fuamoa i le tamaititi, na o le 5-10 aso le pasi, e fuafua ile tau. I le mafanafana latou te atiina ae vave ai nai lo le malulu.

I luga o se lau e tasi o aphids o vaitausaga eseese, faʻapea foʻi ma fuamoa, o lea e tatau ai ona toe faia togafitiga e faʻaumatia ai tupulaga fou fou

O tulafono togafitiga mo meaola faalafua e tutusa ma maʻi. O le togafitiga lona lua e manaʻomia pe afai na o le i ai o iniseti eseese e tuua o latou fale i vaitau eseese. Ma le isi, ia manatua o meaola faalafua e mafai ona alu ese mai nofoaga e le faʻasalaina.

Feteenaʻi ma vao

E leai se afaina o le pusi i le fua. E na o aphids e tosina atu i ai, pe leai foi, o lona vavae ese. Afai e te gaosia ni fua mai faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi, ona ave ese lea o aluga i le ala. E le gata i lea, o nei iniseti e le fiafia i asiasiga faifaipea a le fai togalaau, latou te nofo ai i nofoaga filemu ma le le mautonu. E tele taimi e sau ai i le fualaʻau, faʻamalo le palapala, vai, fafagaina, tipiina lala mamago, aoina mai pisa e aʻafia i le siaki.

E masani ona masani ona asiasi atu i tua o le togalaau.

Ioe, o loʻo i ai vaifofo mo vavae. O le sili ona aoga o le Anteater. O loʻo faʻatau atu i fualaʻau ma pei o se vai.Faʻasalalauina paluga faataamilo i le nofoaga o le vao. Afai e te manaʻo e faʻaumatia le vailaau, ona faʻaaoga lea o se vaifofo vai: 1 ampoule (1 ml) faʻaitiitia i le 10 lita o vai. O lenei aofaiga o fofo ua lava lea mo le 5-10 anthills.

O loʻu manatu: o manu e le talafeagai le togafiti togafiti - faʻaumatia e vailaau. Latou, e ui i lea, latou te maua ai faamanuiaga, faʻamafunaina le tele o faʻamaʻi, aemaise lava, anufe ma anufe eseese. E mafai ona ou "sau" i nei tagata faigaluega iniseti. E masani ona ou alu i aʻu mea totino pe afai ou te vaai i se nofoaga sese e amata ai ona tupu le paluga o le ant, faatamaia: eli, tatala, ma faalavelave i ai)). O nisi taimi e tatau ona e faia lenei mea mo ni nai aso i se laina. Ae o le malosi o le tagata e malosi, o mea iniseti na faʻaleleia agai i se isi nofoaga, lea ou te le faalavelaveina ai. Mo le tele o tausaga, sa i lalo ifo o le sami o le aisa, na matua leai lava se faalavelave i ai iina. Ona galo ese ai lea o le sea buckthorn, o laumei na o ese mai le pa, i le togalaau tuaoi. O na pule e naʻo le ogatotonu o le 'upega tafaʻilagi, ae latou te le oʻo atu i le pa, e toe maua ai le filemu.

E tele sauniuniga ma metotia mo le faʻagasolo o le tautotogo o currants. Soo se tagata fai togalaau e mafai ona fenumiai i se ato lapoa, faatau le mea sese ma fai i le taimi sese. Ina ia aua nei galo tupe ma taimi, e tatau ona e malamalama i se faiga faigofie. A o leʻi amataina, e mafai ona e faʻataʻatia uma faʻamaʻi ma aphids, ma i le amataga o le tuputupu aʻe o vaitau faʻatasi ai ma isi meaola faalafua, e faʻaaoga ai le gafatia o laʻau e faʻaaoga ai faʻamaʻi oona. Togafitiga ma fomaʻi mo faʻamaʻi, mo faʻamaʻi pipisi ma iniseti vailaʻau poʻo vailaʻau. Tasi togafitiga i le amataga o le tautotogo e le lava, e tatau ona fufuluina e tusa lava pe uma ona matala.