Laʻau

Rose Bonica (Bonica) - o le a le ituaiga floribunda

O le rosa o Floribunda Bonica e lauiloa ona o lona lalelei ma le umi o lona fuga. E fiafia uma faifaatoaga pe a teuteuina e lana vao lauusiusi le vao lanumoana ma lanu piniki matagofie. O lenei ituaiga o loʻo lauiloa mo lona tausiga e le faʻaleagaina. Mo le galueaina, e tatau ona e gauai atu ia te ia ma o le a ia faafetai atu i le tagata e ona le olaola matagofie.

Rosa Bonica

O lenei ituaiga na faia i le 1981. O le tusitala e aofia ai le faifaatoaga Meyyan.

I le taimi lava na uma ai lona foafoaga, na amata ai ona lauiloa le rose Bonica i Rusia. E manaʻomia mo le faʻatupulaia o le fale, ma mo le faʻaaoga i le faʻaogaina o fanua.

Bonica Rose Flower

Short description, uiga

O Rosa Bonica e aʻafia i le vaega o Floribund. O fugalaau uma o loʻo aofia ai i totonu ua lauiloa e fuga mai umi ma matagofie. O le isi uiga taua o nei laau toto o lo latou tetee i le maualalo o le vevela.

O le tuputupu aʻe o le vaomatua e 0.8-1.2 m. A amataina lona tuputupu aʻe, o le laʻititi o laʻau e avea ma mea masani. Na te folasia laulaʻau lautele e ola i fugalaau lanu piniki matagofie. O se taunuuga o le teuteuina, ao faasolosolo, o le foliga o le vao e avea o se meaola.

Mo se faʻamatalaga! O Bonica ei ai sina vaega o laulaau. E lanu lanu meamata lanu meamata.

O le inflorescences i le lautele e 5 cm. A amataina le fugalaau, e faasolosolo malie ona paʻepaʻe ana gaʻo.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O le lelei o le ituaiga o:

  • fugalaau piniki matagofie;
  • lelei faigata taumalulu;
  • fua tele ma le tele;
  • tausiga le faʻaleagaina.

I le avea ai o se mea le lelei, o le Bonica rose e toetoe lava a leai se manogi.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

O lenei ituaiga e lauiloa ona o lona fuga ma le tuputupu aʻe uiga. A o tuputupu ae i fugalaau, e fiafia tagata maimoa ma foliga matagofie o fugalaau, tele ma le umi o le fugalaau.

O Bonika e faigofie ona faʻafefe malulu malulu. E le faʻaleagaina i le tausiga, e mafai ona faʻaaogaina e pei o se fufulu.

O le ituaiga o Bonika e foliga mai o se vaega o fugalaau fugalaau ma pe a matua tupu.

Mo se faʻamatalaga! O le igoa Latina aloaia mo le ituaiga o mea na maua e le faifaatoaga o Rosa Bonica 82.

Fugalaau ola

Rose Goldelse - o le a le ituaiga floribunda

A o totoina le Bonica 82 ua totoina ni laau totō, e tatau ona mulimulitaia nisi tulafono. Ma le isi, o loʻo faʻamatalaina atili auiliiliga.

O le laau ua totoina i le ituaiga o laau. Pe a filifilia le mea tonu e totō ai, e tatau ona e mautinoa o loo i ai pe a ma le tolu togi.

E tatau ona totoina lenei rosa i le tautotogo. E mafai ona faia lenei mea i le taimi lava e maeʻa ai le la i le palapala.

Filifiliga nofoaga

A filifilia se laupepa mo le totoina o se talipupuni o le Bonica rose, o se matafaioi taua e faia i le susulu o le la. Faatasi ai ma le malamalama tele, e mafai ona faamoemoeina le fuga o le lush. I le paolo, o le a le malogo le laau, ae o le a tuputupu ae le lelei.

E tatau ona faʻamautinoaina le vevela o le fugalaau. I le malulu o le ea, e ono aliali mai ai lanu uliuli. Afai e leai se mea e teu ai, e tatau ona e aveese se vaega o le vavao o tipu.

E fiafia Bonika pe a le mautonu le eleele pe e teu. O le lafulemu lafulemu e le tatau ona sili atu nai lo le 0.6 m.

Bushi o rosa

E faʻapefea ona saunia le palapala ma fugalaau mo le totoina

Rosa floribunda Bonica 82 o le le faʻaaogaina o sauniuniga mo eleele. Mo le totoina, ua lava lea e aveese ai otaota ma vao mai le saite. E fautuaina e eli le eleele aʻo lei tulaʻi.

Faʻasalaga taualumaga taʻitasi i lea laasaga

Totoina o laau e pei ona taua i lalo:

  1. Ina ia totoina se Bonica i le eleele, e tatau ona e saunia se pu talafeagai. E tatau ona i ai le loloto o le 0.5 mita. O le uumi ma le lautele e tatau ona tutusa ma le 0.5 mita.
  2. I le pito i lalo e tatau ona e tuu le fugalaau mo rosa, ona e manaomia lea e fufulu i se eleele laitiiti.
  3. A o lei aveeseina mai le ulo, e tatau ona matuai suavai le fatu e puipuia ai le faaleagaina o aʻa.
  4. Faʻataunuʻuina lelei le faʻaleleia. I le taimi lava e tasi, latou te taumafai e le faʻaleagaina aʻa aʻa.

I le va o laau vavalalata, o le mamao, e tusa ai ma le faʻamatalaga, e le tatau ona itiiti ifo ile 0.8 m.

Tausiga o togalaau

Rosa Monica (Monica) - o le a le ituaiga ituaiga tipi, faamatalaga

O lenei mea totino e le faʻaaogaina e tausia. Afai e te mulimulitai i le tele o tulafono o le galueaina, o le a fiafia i le e ana le fualaau matagofie.

Bonika faʻalavelave

Faʻasaina tulafono ma le faʻamafanafana

O laau taʻitasi mo atinaʻe masani i le vaiaso e tatau ona maua le itiiti ifo i le 10 lita o vai. E tatau ona faateleina le siʻosiʻomaga i le taimi o le faʻapipiʻiina o pulupulu ma fua.

Pe a vevela le tau, e tatau foi ona faateleina le taimi ole fausiaina.

Taua!E le fiafia le laau i le paʻu o vai i le palapala. O le faʻasaga e tatau ona maua ai le faʻamamafana, ae le tatau ona soona tele.

Laʻei pito i luga ma lelei le palapala

Laʻau moa, compost poʻo le meaʻai e faʻaaogaina e fai ma laʻei faʻapitoa. E faʻaaogaina fugalaʻau ile palapala i le tautoulu. I le tautotogo o le rosa, e manaʻomia tele faʻaopoopoga o meaʻai. O le a latou fesoasoani i le tuputupu aʻe, atinaʻe ma le fuga o le vao.

A maeʻa ona faʻamusu uma, e tatau ona fai le tatalaina o le palapala. O le loloto o le galueaiina e tatau ona itiiti ifo i le 10 cm.

Teuina ma le totoina

Faatasi ai ma le amataga o le tautotogo, o le teuteu e tatau ona faamalosia. E masani ona tipi le tolu o le vao po o le afa.

E manaʻomia lenei mea mo le faʻagasolo malie o le faʻavaeina o foliga. Aʻo faagasolo le faʻagasologa, e tatau ona aveeseina lala tuai ma maʻi.

Faʻalogo! E le tatau ona totogo laau e agai i le ogatotonu o le vao - e manaʻomia foi ona vavae.

Vaega o le taumaluluina o se fugalaau

O lenei vao e mafai ona tulaʻi i le 30 tikeri o le kiona. Ae ui i lea, o le malulu i le vaitau malulu o le a fesoasoani i le toe vave faʻaolaina i le oʻo mai o le tautotogo.

E tatau ona tipi le tumutumu i le tautoulu, faapuupuu pupu ma aveese laulaau. O le togavao e faʻafeinu, ona vaʻaia lea. O paʻu ua paʻu i le eleele ma ufiufi e faʻaoga ai mea e leʻi faia.

Boniki bushes

Fugalaau rosa

O Bonica ua lauiloa mo lona olaola matagofie. Afai o loʻo tausia lana tausiga i le tausisia o tulafono talafeagai, o le a fiafia le rose i le au maimoa i ni lanu piniki matagofie.

Rose Jubilee Prince de Monaco - o le a le ituaiga ituaiga eseese

O le fugalaau e amata i le amataga o le taumafanafana ma e tele ni nai masina. O le taimi o totoe e amata i le tautotogo ma faaiʻu i le amataga o le tautotogo.

Taua!E talafeagai le faʻaleleia o le suavai i le taimi o le faʻapipiʻi o pulupulu ma aʻo fuʻa. I le taimi nei, faʻamafanafana faʻatasi ma falaoa ma fulufulu fulu.

O le a le mea e fai pe afai e le fuga, mafuaʻaga mafuaʻaga

E tupu lenei mea pe afai e te solia tulafono o tausiga.

Mafuaʻaga mafuaʻaga: le lava le moli, faʻamaʻaloga o le ea, le lava o meaʻai i le palapala. Afai e toe faʻaleleia tausiga masani, o le a fesoasoani ia Bonica e toe maua lona soifua maloloina muamua.

Fugalaau fugalaau

O le galueaiina o laau e faia i le faapipiiina poo le faapipiiina. O le filifiliga lona lua e sili atu ona lelei. O fua mo le totoina o laau e le faʻaaogaina.

O le toe gaosia o le vao e tatau ona faia i le amataga o le tautotogo. Ua faia lenei mea ina ia maua ai le tele o le taimi mo le aʻafia. E mafai ona faia lenei mea i se taimi mulimuli ane, ae leʻo latalata i le amataga o le taumalulu.

O seleni o le auala autu lea o le toe gaosia. E mafai ona e amataina pe a maeʻa ona faʻapipiʻiina laʻau. O le pito i luga e saʻo, o le pito i lalo i le tutusa e tutusa ma le 45 tikeri.

Mo germination, o lua e faia i le loloto o le 15 cm i se mamao e 30 cm mai le tasi ma le isi ma ufiufi i se ata tifaga. E tatau ona fafagaina, faʻafeinu ma faʻamaʻaʻaina. E totoina i se nofoaga tumau pe a mavae le tolu tausaga.

Sauniga o le taumalulu

<

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma auala e faʻafefe ai

I timuga timuga, e ono foliga mai o le pipii uliuli. E mafai ona maua ile suʻega i foliga o ni uliuli uliuli i laulaau. Mo togafitiga, o greens pisia e muamua aveeseina ma susunuina. I le avea ai o le prophylaxis, o le teuteuina o pine e mafai ona fesoasoani e faateleina ai le ea i le laau.

Rosa Bonica e ono mafai ona osofaia e aphids. Afai o maua nei iniseti, e fautuaina le fufuluina o le fale taʻele ma fufuluina meaola mai lau. O le fufuluina o le suavai i le ava o le a fesoasoani e puipuia ai le toe osofaia o meaola faalafua. I le tulaga o se faʻamaʻi ogaoga o aphid, e faatagaina ai iniseti.

O lenei vaomatua o le vao ua maua ai le lauiloa tele. O laʻau matagofie e le manaʻomia ai se tausiga faigata. I le noatia ma le fai fuafua i tulafono o le galueaina, o le a fiafia ai le tagata e ona le puaa.