Aseta

Faʻapipiina faʻapitoa o le faʻavevelaina o le vai

E le o faʻatoʻa uma le vai vevela i fale ma fale. O o latou tagata nofoia o loʻo feagai i nisi taimi ma le le mafai ona faʻaleleia le vai poʻo le taele. O lenei faafitauli o le a fesoasoani ia i latou e taulimaina ai se vai vevela. E mafai ona faʻapipiʻi i totonu o le faletaele lava ia.

Filifilia se nofoaga

Muamua, e manaʻomia le mana e faʻaaogaina ai le faʻavaveina o le vai. E i ai le gafatia mai le 1 i le 27 kW, ma e masani ona manaʻomia le faʻatulagaina o se fesoʻotaiga fou ma le fesoʻotaʻiga i le eletise eletise. I totonu o fale mautotogi, tasi-laasaga e le faʻafefe-faʻasolosolo-e ala i masini e masani ona faʻaaoga, o latou malosiaga e oʻo i le 4-6 kW.

Afai e leai sou vai mafanafana i totonu o lou fale mautotogi, ona tatau lea ona e filifilia se faʻataʻitaʻiga sili atu ona mamana, pe a sili atu le mamafa, pe mafaufau foi e faʻatau se fale e teu ai.

E tatau ona fai mai o le maualalo o le malosi o le vevela e masani lava ona tasi le vaega, ma masini e 11 kW pe sili atu - tolu-vaega. Afai e na o le tasi le vaega o lou fale, ona faatoa mafai lea ona e faʻapipiʻi se masini e tasi le vaega.

Aoao pe faʻapefea ona fausia se pulou ma se ea, se faga mamoe, se moa moa, se faletua, se gasebo, nofoaga fafie, se pa ma se faavae ma ou lava lima.
O le filifiliga o le nofoaga o le a faʻapipiʻiina ai le faʻavelaina o le vai e faʻalagolago i lona ituaiga: e le o le mamafa poʻo le mamafa. O le tele o taimi, ia faʻamautinoa oe fufuluina oe lava i totonu o le fagu i le taimi o le vai, e le faʻaaogaina ni tagavai i totonu o potu taele.

O le mea moni, latou te le mafai ona tuʻuina atu se mamafa o le vai vevela, lea e maua ai le tuʻuina atu o le vai vevela poʻo le faʻavelaina o le vai. Ae o le tafe o le vai vevela, lea o le a maua ai oe i se foliga le mama, ua lava lea e fufulu ai.

E taua! E tatau ona faʻaaoga tonu le pusa o le fagu, lea e maua mai i se mea e leai se vai vevela - e itiiti lava ni pu. Mai le masani masani o le vai pasi e le mafai ona alu.
Ua faʻapipiʻiina le faʻataʻitaʻiga i le mea e faʻaaogaina ai le vai ua vevela. E masani lava o lenei nofoaga e maualuga pe i lalo ifo o le tapu, i le itu. O vaega nei e aofia ai:

  • e le tatau ona sosolo mai le taʻele. O polokalame ua faailogaina i le IP 24 ma le IP 25 e puipuia mai le suavai, ae e le manaomia foi ona tuu i nofoaga e sasaa ai;
  • avanoa i le pulea, fetuunaiga;
  • faigofie ona faʻaaogaina le fagu (tap), lea e fesoʻotaʻi;
  • talafeagai le fesoʻotaʻiga i le vaituloto tutotonu;
  • malosi o le puipui o le a faapipii i ai le masini. O le mea masani, o le mamafa o ia faʻavela vai e laʻititi, ae o le puipui e tatau ona faʻamautinoaina lona faʻamafanafanaina. Piliki, sima, puipui laupapa e masani lava e le o masalosalo, ae atonu e le fetaui le pago;
  • mafiafia o le puipui. I luga o luga o fao luga, o nisi taimi e faigata ai ona faʻapipiʻi saʻo le masini.
Aoao pe faapefea ona aveese le vali tuai, faʻapipii pepa faisuala, faʻapipiʻi pupuni i totonu o le potu.
O le faʻavelaina o le vai e mafai ona faʻaaogaina le tele o vaega o le suavai i le taimi e tasi. O lona faʻatulagaina e faia i tafatafa o le riser poʻo le mea e faʻaumatia ai. O lea ituaiga masini e sili atu le malosi nai lo le leai o se malosi. Atonu o le pito i luga ma le pito i lalo, ae faʻapipiʻi ma faʻafesoʻotaʻi se faʻataʻitaʻiga, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi tagata atamamai.

O le faʻafefeteina o le vai e faʻamafanafanaina le gas ma eletise. O eletise eletise e masani ona faʻaaogaina, talu ai ona o le gas e tatau ai ona i ai i le poloketi se koluma kesi ma se paipa eletise, ma e tatau ona faʻamaopoopo le faʻapipiʻiina ma le taulaga.

E te iloa? O se tasi o auala muamua o le faʻavelaina o le vai na mu ai i luga o le afi, na faʻamofuina i totonu o se fagu vai.

Luga

I le filifilia o le mea tonu e tatau ai, e tatau ona e faia mea nei:

  • ia fuafua le nofoaga o le faʻaogaina, faʻaaoga le maualuga, ma fai se faailoga. Ia mautinoa e siakiina i latou i le ipu faʻaofuofu mai le pusa (pe afai ei ai);
  • faatasi ai ma le fesoasoani a se fofo, puʻe pu i le puipui i nofoaga na taʻua muamua;
  • ua tuʻuina i lalo pusa;
  • ua tosoina sikulima i lalo;
  • o lo tatou faʻavela vai e faʻapipiʻiina i le uila.
O meaʻai laiti e masani ona faʻaleagaina e le gata o lagona, ae o mea foi, meaafale, laau toto, oloa, aʻoaʻo pe faapefea ona faʻateʻaina nifo, moa, musele, moa, moa, tamaʻi pele, anufe, timuga.

Faʻatūina o le faʻavela vai

Ina ia faʻafesoʻotaʻi se tasi le vaega faʻavaveina o le vai i le eletise, e tatau ona e fuaina le umi o le uaea manaʻomia mai le eletise eletise i le nofoaga o le faagaoioiga o le masini. E masani lava mo ia faamoemoega, o le uamea e tolu-core copper ua i ai se vaega o le 3x2.5 mm ua ave, ae o le mana foi o le suavai e tatau ona amanaia. Tulaga faatauaina o le vaega e fuafua i le malosiaga o loʻo maua i le laulau. Mo le saogalemu o le faʻaogaina o le masini (pe a uma, o le a faʻaaogaina i totonu o se potu ma le maualuga maualuga), o le ae manaʻomia foi le puipuiga faʻapitoa mo lenei fesoʻotaʻiga (RCD). Mo le mafuaʻaga lava e tasi, ia mautinoa ia faʻavaeina.

O le fafo e tatau ona filifilia e le taugofie, leai se vai, e mafai ona faʻafeteina se 25A o loʻo i ai nei. Afai e leai se faʻapipiʻi, ona tatau lea ona e faʻaeʻeina oe lava ia. E tatau ona filifili le pipi i se fesoʻotaʻiga eleele.

  1. Muamua faʻafesoʻotaʻi le uaea i le mea ua faʻaaogaina le masini e ala i se pu faapitoa ma tautau le masini i luga o le puipui.
  2. Faʻasaga pito o le uaea ma faʻafesoʻotaʻi i latou i le atigi pusa e tusa ai ma faatonuga. E taua tele le faʻafesoʻotaʻiina o taʻitaʻitolu taʻitoʻatasi (vaega, galuega zero ma le eleele) i le sola ua faʻamoemoe mo i latou. Faʻailoa i latou i le faʻapipiʻi.
  3. Faʻafesoʻotaʻi le isi pito o le uaea i le gata o le eletise i totonu o le RCD faʻapea foʻi i le masini - laʻasaga i le laasaga, zero i zero, faʻavae i le eleele.
E taua! O le faʻaaogaina o sea mea faʻavevela e tuʻuina atu ai se uta tele i luga o le fesoʻotaiga, ma e le manaʻomia le toe faʻaaogaina i le taimi e tasi ma isi masini e maua ai le mana tele.
O galuega uma i luga o le fesoʻotaʻiga i lima o loʻo faia i le leai o se eletise i totonu o le fesoʻotaiga.

Afai ua e faʻapipiʻi se masini fufulu ma se soʻo i totonu o le faletaele, o loʻo i ai se isi sootaga i le laulau e ala i le RCD, ona faatoa e manaʻomia lea e faʻafesoʻotaʻi se uaea i se pikiapu i lenei 'auʻaunaga i le masini.

Vitio: auala e faʻapipiʻi vave ai le faʻavela vai

Fesoʻotaʻiga fesoʻotaiga

Aʻo lei faia le galuega ma le fusi-i paipa vai, e tatau ona poloka le vai.

Faʻafesoʻotaʻi le faʻataʻitaʻiga vaivai i auala e lua:

  • e ala i le fagu paʻu. Ua aveesea le pulupulu mai le pulumu ma ua faapipii i le afifi o le masini. O lenei metotia e lelei mo faʻalavelave faʻafefe o vai vevela;
  • e ala i le tee. Teu i totonu o se paipa vai poʻo ua faʻapipiʻiina i fafo mo se masini fufulu. O se valve poʻo se polo valve e faʻapipiʻiina i le tee (i luma o se masini fufulu, lua tapes poʻo ni vanu). Mai le mea e oʻo atu i totonu o le mea faʻavevela e tuʻu ai se paipa palasitika po o se pulse faapitoa. I fafo o le seti seti le pulumu ma se pusa fagu. Afai e te manaʻo e faʻaaogā le faʻavelaina o le vai i taimi uma, ona faʻapipiʻiina lea o se tee ma se valve i le laina ile paipa mo le vai vevela.
O le faʻavelaina o le vai vevela o le faʻaputu o ituaiga o loʻo faʻapipiʻiina i paipa vai e ala ile tuʻuina. O faʻasiga e tatau ona faʻamaufaʻailogaina i le toso poʻo le ulavale.
E te iloa? I faaupuga anamua a Roma, sa i ai se auala o le mafanafana ma le fesoasoani a se ogaumu, vai ma le ea, lea na salalau solo i totonu o le puipui o puipui ma le fola. O lenei faiga na oo mai i Roma mai Eleni, ae na faaatoatoaina e inisinia Roma.

Siaki siaki

A o le i amataina le amataga o le polokalama e tatau ona siaki:

  • malosi faʻamalosi;
  • saʻo fesoʻotaʻiga Afai ei ai ni molimau, siaki o le mana e fesoʻotaʻi lelei;
  • fufusi sootaga. Faʻasoa faapitoa i le mausali o le faʻavaa i luga o le pusa afi o le faʻavela vai;
  • vai.

Faʻamasinoga faʻamasinoga

  1. Aʻo leʻi amataina le faʻataʻitaʻiga, tapuni le paipa o le suavai vevela i le potu. Tatala pusa vai vevela ma le malulu i luga o le vai vevela.
  2. Tatala le valve i le tau e leai se totogi ma se pefu. A o leʻi amataina, e tatau ona faʻatumu le vai i le vai.
  3. A e liliuina, muamua liliu i luga o le fata, ona faʻavela lea o le vai. Ma pe ae tape le masini ua tape muamua, ona tapuni lea o le vai.
  4. Filifili le mana manaʻomia mo le faʻavelaina o le vai.
  5. Liliu le vai ona faʻavevela lea o le vai ma faatalitali mo ni nai minute seia oʻo ina vevela le vai. Ia faʻamautinoa o loʻo galue lelei le mea faigaluega ma e leai ni taʻaloga i totonu o fesoʻotaʻiga.
  6. Ave le masini ma tapuni le vai.
E taua! O ia ituaiga masini e faʻapipiʻiina i ni vailaʻau e tatau ona mataituina le mamā. I le leai o se faamama, e mafai ona e faʻapipiʻiina oe lava ia. Afai o le vai i totonu o lau palama e faigata, ona tatau ai lea ia Teng ona faimalaga taimi.
Faʻafesoʻotaʻi vave le faʻavelaina o le vai e mafai ona e faia oe. Ae manaʻomia le fesoʻotaʻiga talafeagai i le eletise eletise ma paipa vai. Afai e te le o iai ni tomai talafeagai poʻo le sooga o ia lava e masalosalo, e sili atu le liliu i tagata tomai.

Faʻafouina le faʻavela vai: iloiloga

E leai. Afai e te faia le malosi sili atu, o le vevela e paʻu malie. Plus fesoʻotaʻi fesoʻotaʻi i lima.

5kW, ua toetoe 23 Ampere. O nei mea taua e lua ma e lua vaivai, i le taimi e tasi. Lenei ma fuafua le vaega o le uaea.

Lotoina le eleele e faʻamalosia !!!!! Afai ua matua le fale, e faigata le galuega.

O se masini eletise e 80-lita e mafai ona tuʻuina atu se seti o lua baths o le vevela vevela ma le mafanafana, o lona uiga. faʻalelei mo le faʻaleagaina.

Mo se aiga e lua tagata ma 50 lita ua lava. Tuʻu mai le vevela vevela i le vaomatua. Leai ni faanoanoaga.

Uchkuduk
//forums.drom.ru/70/t1151966979.html#post1140175849

O mea uma lava e mafai ona iloa e ala i le faʻatusatusaga ... o se tafelelei lelei e sili atu nai lo se mea vevela leaga)) Ou te le iloa, faʻatusatusa le tafe i le va o loʻu uso ma laʻu vaomini - o aʻu o le mea mulimuli, laveai, e le sili atu i le 5 kW, uma))
Tamamatua
//forums.drom.ru/70/t1151966979.html#post1140177878

E i ai loʻu 7 kW o le Ariston. E mafai ona e faʻamalosi, ae e faigata ona fufuluina le ulu o lauulu (tutusa lava, o le tele o le vai i le iunite o le taimi e laʻititi tele). E tele taimi ou te faia ese ai - ou te tuʻuina se tamai fufuluina ma piki i luga aʻo fufulu loʻu ulu, mai iina ou te fufulu ese le pulu faʻatasi ma se tagata masani (o le mulumuluga e toe faʻaleleia pea). Faʻasalaga e le protochnik e le lelei.
lepela
//forums.drom.ru/70/t1151966979-p3.html#post1140271827