Lafumanu

Lafoaʻiina mai povi: muamua ma pe a maeʻa

O faafitauli o le soifua maloloina o manu e masani ona tupu, aemaise lava pe a oʻo mai i galuega faʻatino.

Ma i lenei itu, o le natura o meaola manu e matua iloga lava, lea e mafai i nisi taimi ona faʻaalia ai faʻalavelave matuia i le olaga o le povi, lea o le a talanoaina atili.

Pe a amata le manava o le povi aʻo leʻi amataina

I se tulaga e masani ai, o le masina pe a uma le natura poʻo le iniseti, e tatau ona taofi se lafoaʻi mai le vavao ma le uila i totonu o se uila, lea e taʻu mai ai o loʻo ia te ia se maʻitaga masani. I mataupu pe a matauina faʻamatalaga faʻamatalaga pe a uma le inisetiina ma o lenei siaki e sinasina, samasama, pe o iai foi le mama o le toto, o le mafuaaga lenei mo le faʻamalo.

Le amataga o se faʻamaʻi pipisi, lea e mafai ona mafua mai i mafuaʻaga nei:

  1. O se soliga ogaoga o tulaga mama i le taimi o le iniseti e faʻaaogaina ai mea eleelea.
  2. Le lelei le faʻaaogaina o faʻamaʻi o le povi.
  3. I le le togafitia o genitalia vavalalata i taimi o fefaʻatauaiga masani.
  4. Toto i se fale povi i luga o se moega e moe ai se manu.
  5. Manua i le au o se povi ao faia le iniseti.

Faʻamalamalama lanu paʻepaʻe e mafai ona faʻaalia le tupuga o vaginitis manu, ma lanu samasama po o le lanu enaena o le siaki e faʻamaonia ai le maʻi o le palamotoma.

E te iloa? E ala i le taatele i luga o le Lalolagi i mammals, pe a uma le tamaloa, povi ma povi e uʻu i le nofoaga lona lua.

Afai e le o iai uma nei faailoga, ona faʻaalia lea o se masani masani o le maʻitaga. Ae ui i lea, masani lava i le aso ao lei amataina le paʻu, o le manu e amata ona maua mai le mucous mai le vaʻa o se tutusa lelei. Ma o le paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe e faʻaalia ai le vave gaʻo.

Lafoaia mai se povi pe a uma le vevela

I le vaitaimi o le failele, e tatau ona taofi le taʻavale pe a uma le faʻamautuina o le setete o le matua, lea e masani ona matauina ile lua i le lima aso.

Afai o loʻo faʻaauau pea nei faʻaaliga, faatasi ai ma suiga le lelei i fafo o le setete o le soifua maloloina o le manu, o le mafuaaga lenei mo masalosaloga o se faʻamaʻi pipisi poʻo le gasegase o le intrauterine.

O le mea lea, e matua taua lava, pe a uma le faʻapipiʻi, ia faʻaeteete ma le faaeteete i le manu ina ia le misia ai uiga o le amataina o togafitiga faʻapitoa i lona tino.

I le taimi o le prenatal ma le postnatal, o loʻo i ai foi i le povi le faʻagasologa o le gaioiga.

Toto

E pei ona uma ona taʻua, e masani lava i lona tulaga masani pe a maeʻa, e toe foʻi mai le fatu ile lua i le lima aso. Ae ui i lea, o le tele o taimi, e faalagolago i uiga patino o le tino o le povi, o lenei faagasologa e mafai ona oʻo atu i le lua vaiaso. Afai e maua mai i tua o le tulaga masani o le manu, lea e le o faʻatasi ma le vevela maualuga, fatu ma le manava, ona leai lea o se mafuaʻaga e faʻamalo ai. A le o lena, e tatau ona e popole ma faia ni mea faanatinati e foia ai le faafitauli.

Afai o le gasegase pe a maeʻa le faʻamalosi e le muta ma e iai le lanu enaena, e taʻu mai ai le toto o le intrauterine, lea e manaʻomia ai le fesoasoani a se fomaʻi.

Pe a suʻesuʻeina le initaneti, e mafai e le fomaʻi ona iloa le i ai o toto i totonu, lea e faʻamaonia ai le tafe o lenei totoga.

E te iloa? Calving i le olaga o se povi e taua tele e tusa lava pe o le matutua o nei meaola ua fuafuaina e le numera, ae le o tausaga. O nisi tagata atonu e oʻo atu i le 18 paʻu i o latou olaga atoa. O le algorithm iinei e matua faigofie lava: leai ni povi - leai se susu.

O togafitiga o lenei faʻamaʻi o le faʻaaogaina o vasoconstriction fualaau faʻamalosi, faʻamalosia le tagata matua e fai konekarate, i le tulaga o:

  1. Injection vascular injection of 60 IU Oxytocin.
  2. O le tui malosi o le 1% solution ichtyol i le fua faatatau o le 1 ml mo tai 3 kilokalama o le mamafa o povi.
  3. Faʻafefeteina faʻafefe o se sefulu pasene o vaifofo o le potassium chloride e faʻafefeteina ai le toto.
  4. Faʻaopopo i le fafaga Biotsinka poʻo le Biocalcium e faʻamalosia le faʻaogaina o le meaola o le manu.
  5. Faatomuaga i le taumafataga o le vaitamini povi.
O le taimi lava e toe foʻi ai le manu i le masani, e vave ona taofi le toto.

Ae peitai, o faʻamaoniga tutusa e ono tupu i le tulaga o le gasegase o le povi ma le endometritis o le tina failele, lea o loʻo faʻaalia mai i le faʻaogaina o feʻau i le mucous wall of the centerus.

I le taimi lava e tasi na matauina:

  1. O sina siitaga laitiiti i le vevela o le tino.
  2. Leai se lochia e faʻatu.
  3. O le aso lima o faailoga o le anemia i se povi, o le foliga mai o le lafoaia ma se manogi manogi.
  4. Faʻitiʻitia le gaoioi o se povi.
  5. Pe a faʻaalia i le tagata matua, e faʻamalo le lochia.

Togafitiga o lenei faʻamaʻi e aofia ai le faʻamaʻaina o le tino, puʻeina o le faʻaleagaina o le tino ma le faʻaitiitia o faʻamaʻi pipisi.

E taua! O le endometritis o se faʻamaʻi ogaoga tele e togafitiga ai e aunoa ma se agavaa tatau. O le faʻaogaina o le fomaʻi iinei o loʻo faʻatagaina.

Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga vailaau nei:

  1. I totonu o le lua vaiaso na faia ai ni injections subcutaneous o le 20 ml o le vailaʻau faasaina.
  2. Faia i se vaitaimi i le aso 7 injections intramuscular o le 3 ml o Bicillin.
  3. Toe fai foi, 7 injections i aso uma ma le 10 ml o Kanapen.
  4. Faatasi ai ma le fua tutusa e maua ai le 7 injections o le 2 g o le Streptosmicin.

Aiga

Lafoaʻi paʻepaʻe pe a uma le faʻapipiʻi e mafai foi ona faʻaalia le tupu mai o le tuanaʻi endometritis i se povi, o auala o togafitiga ua uma ona taʻua i luga.

Aoao atili e uiga i le pogai e papaʻe ai povi.

Purulent

O le tele o le endometritis catarral e faʻaalia e ia lava pe a maeʻa le 8 aso talu ona maeʻa. O faʻalaʻau faʻaola i le meaola a le meaola e faʻasaʻo ai se suavai lea e faʻaogaina ai le microflora pathogenic, lea e faalilolilo toxini, ma faʻalauteleina.

Latou te salalau solo i le tino atoa ma le toto ma faʻafefe, ave le povi i se tulaga o le atuatuvale, faateleina le vevela o le tino ma faʻaitiitia ai le manaʻo. O mea e faʻasalalauina e paʻuuli enaena pe sinasina ma se lanu enaena lanu enaena ma le toto ma le manogi sili ona le lelei.

O le togafitiga aupito sili ona aoga o le purulent-catarrhal endometritis o loʻo faʻatinoina e faʻaaoga ai le Oxytocin ua maeʻa ona taʻua. O le fualaau faasaina Rifapol, lea e tui faʻalua i totonu ole tolu taimi ma se vaeluaga o aso e tolu, i se fualaau ole 200-300 ml, ua faamaonia lelei foi.

Faatasi ai ma se manogi le lelei

O mea faalilolilo uma o lenei meaola e fesootaʻi ma le endometritis e faʻatasi ma se manogi le lelei ma manaʻomia le togafitiga o loʻo faamatalaina i luga.

E taua! E leai ni fuataga saʻo o le faʻaalia o faʻamaʻi tigā ma le atinaʻe o faʻamaʻi i povi, talu ai o manu i meaola e iai uiga faʻapitoa ma le puipuiga ese o le puipuiga o le tino.

Lafoaʻi mai le povi e alu faʻatasi ma ia i le taimi o le maitaga ma pe a uma le faʻapipiʻiina o le tino e mafai ona natura i le natura ma e le faʻafefe ai le manu, ma e mafai ona faʻaalia maʻi faʻamaʻi. O le mea lea, e tatau ona matua faʻaeteete le faifaatoʻaga i lenei vaitau ma e le misia le atinaʻeina o se faʻamaʻi matautia.