Vailaau faʻapitoa

O le a le faʻaaogaina o numera mo le soifua maloloina o tagata?

Digitalis (Digitális) o se mutia o le aigaainana. Tufatufaina i le Metitirani, o loʻo maua i Asia ma Aferika i Matu.

Le tuufaatasiga o vailaʻau o numera

O le tuufaatasiga o le numera ua tumu i mea totoe o le tuufaatasiga o eletise, lea, faatasi ai ma gaʻo, gaosia ai glycosides. O le vailaʻau e aofia ai ia mea e lima: digitoxigenin, gitoxigenin, gitloxigenin, digoxigenin ma le diginigenin.

O glycosides o loʻo i ai i le tuufaatasiga o le taufaaleaga e taʻua cardinolides poʻo glycosides cardiac (cardiotonic glycosides). O autu autu o le lanatozida A, B, C.

Pe a oʻo i vailaʻau, o le fegalegaleaiga ma vai glycosides e fausia ai ni mea fou fou: digitoxin, acetyldigitoxin, acetylgitoxin, acetyldigoxin, gitoxin, digoxin.

O le vailaʻau o loʻo aofia ai foʻi meaola faʻasaina: flavonoids (luteolin), saponins. O lau foxglove e tamaoaiga i le macro ma micronutrients: magnesium, potassium, calcium, seleni, sima, uʻamea ma le pefu.

Faʻaaoga vailaʻau faʻainisinia

O numera o numera e tele e faʻamalolo ai. Muamua, o lenei laau e fesoasoani i fatu fatu e pei o le le atoatoa o le fatu.

Ua togafiti ma faʻamaonia e Digitalisisio faafitauli faʻalauiloa. E aoga i le maualuga o le toto ma le edema e mafua mai i le maʻi fatu.

Pe a togafitiga le numera, e le pei o le tele o fualaau faasaina, e le afaina ai le mucous membranes o le gastrointestinal tract.

O le mamanu i le tuufaatasiga o vailaau e mafai ona fesoasoani i le vaivai o le mānava, faʻamaonia le pulupulu ma faʻamaonia le tulaga lautele o le tino.

Faatasi ai ma lenei vao vavave e mafai ona vave faʻavaveina le faagasologa o faʻamaʻi faʻamaʻi.

Le faʻaogaina o numera i vailaʻau masani

I faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, e faʻaaogaina numera mo faʻafitauli i le gaioiga o le fatu. Faʻataʻitaʻiga fomaʻi e maua digitoxin, gitoksin ma kordinidov, o loʻo faʻaaogaina i le sauniuniga o vailaau mai laulaau o le numera laulu viole ma le teleflora.

Mo le sauniuniga o fualaau oona lea e faʻaosofia ai le fatu o le fatu, faʻaaoga ai le valea o le loto. I lau o le laau o Celanid ma le acetyldigitoxin, o se vaega o ia fualaau faasaina.

I luga o le faʻavae o le taufaaleaga poʻo lona auai, ua saunia fualaau mo le atuatuvale o le popole, toto maualuga, ma sauniuniga mo faʻamalosiga.

O fualaau sili ona tausaafia mai le numera: gitalen, digipuren, moliuila, maea, digitoxin.

E te iloa! Mai nisi o punaoa e mulimuli mai ai o le numera o se vailaau faafomai na lauiloa i le seneturi lona lima. Ae ui i lea, o le uluai faamaumauga na tusia i le 1543 tausaga. O le faʻamatalaga o loʻo iai i le fomaʻi o Leonart Fuchs, o le na faʻamatalaina lelei le laau.

Recipes of medicine medicine: togafitiga o faʻamaʻi eseese faʻatasi ma le fesoasoani a le numera

I faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, togafitiga faafomaʻi ma faʻaogaina o mamanu, e faʻaaogaina lautele, faʻapea foʻi ma mea e fai ai le paʻu.

Maualuga maualuga

Mo le sauniuniga o togafitiga mo le maualuga Liligi le tasi gram o le matutu, mutia matala lelei i se ipu vai inu (200 ml). Faʻaauau le paluga mo le fasefulu minute.

Ave se sipuni sela se tolu i le aso.

E taua! E mafai e fanau ona ave se fua mai le na o le sefululua tausaga i luga o le sipuni se lua.

Faʻamālōlōina le faamalo

Faʻaaogaina mo manuʻa faʻamalolo paʻu. Laʻau vao e alu i le paʻu.

Fafasi le manua faatasi ma i latou. E mafai ona e ufiufi i se fusi faʻamalama, e sili atu le lelei o le siaki, ina ia manava le paʻu.

Le mautonu popole

Faʻasalaga ma faʻalavelave faʻalavelave ua saunia o le le fiafia i le ava malosi. Liligi i ai se faʻafefiloi mago o le foglolove laulau i totonu o se fagu tioata tioata, liligi le 200ml o le uaina uaina iina. Le malosi malosi ma faʻaauau i se mea pogisa, faʻavaivaia taimi.

A maeʻa le vaiaso, aʻafia, sasaa i totonu o se pusa mama ma se faleoloa i se nofoaga pogisa. E le tatau ona sili atu i le tolusefulu matū se toʻatasi.

Loto o le fatu

Pe a saunia le fatu fatu faʻafefete. E tasi le kalama o laʻau paʻu ua tumu i le vevela o le 200 ml. A uma le fufuluina, ave se sipuniti faʻaselau faatolu i le aso. Tamaiti saunia se vaifofo maualalo - 0.5 kalama i le 180 ml o le vai.

Faʻalogo! Aua e te mafaufau ia te oe lava ma e te le inu fualaau mo se taimi umi. O nisi vaega e faʻapipiʻi i totonu o le tino ma mafai ai ona mafua ai le oona.

E faʻapefea ona saunia mea faʻapitoa e togafitiga mai mea faʻapitoa

Latou te aoina faʻamatalaga mo togafitiga faafomaʻi ia Aokuso - Setema. E fautuaina e faia le sauniuniga o meafaitino matutu numera i le tau vevela i le afiafi.

Tuʻu tipi e aunoa ma se mea: e leai ni mea aoga. I le afiafi, o le foglove e aofia ai le sili atu o le faʻaogaina o mea aoga.

O laulaau i luga o le fua o le gaosiga e faʻamamago i vailaau faʻapitoa i le vevela e oo atu i le 60 tikeri. I le taimi o le vevela, o le mea e faʻaaogaina e faʻafesoʻotaʻi pea mo le toniga faʻamago.

E saunia le meafaitino pe a oʻo i luga le pito i luga o le lanu mumu. Faʻatau le oloa i taga lapisi poʻo katuni i se nofoaga matutu mo le 24 masina.

Contraindications ma aʻafiaga aʻafiaga

Glycosides, o loʻo i ai i le tuufaatasiga o laau, e masani ona faaputuputu ma ua aveese lemu mai le tino.

Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o tupe mai le telefoni e ono mafai ai ona inu. O le vailaʻau faʻamalosi o se vailaʻau malosi malosi.

Tului I totonu o Egelani, ona o le faateleina o le aafia o mea oona, o le numera na aveesea mai le masani. Toe faʻaleleia le laau i le 1756, William Withering, o le na iloaina le mafai gafatia e togafiti maʻi fatu.

O le numera o Digitalis o loʻo iai se faʻasalaga mamafa mo ia faʻamaʻi: faʻamaʻi pipisi, le atoatoa o le matelaina o maliu, bradycardia, fatu fatu, infarction myocardial. Ma le faʻaeteete e tatau ona tuʻuina atu ni mea faʻapitoa poʻo ni mea teuteu mo tamaiti.

Faʻamatalaga o le faʻamaʻi (arrhythmia, manava, lanu lanu moana ma le gaoioi, fufuluina ma le vomiting), e tatau ona vave faʻasusu le manava ma le tele o vai ma faʻafesoʻotaʻi fomai.

O le auai i togafitiga o mamanu e tusa ai ma fua o togafitiga masani, aua nei galo e uiga i vailaau aloaia. Soʻo se togafitiga e tatau ona faʻamaopoopoina ma lau fōmaʻi - o le a laveaʻiina oe mai ni aʻafiaga le lelei.