Vailaau faʻapitoa

Le faʻaaogaina o le horseradish: o aogā ma faʻaleagaina i le soifua maloloina

Horseradish - faʻalauiloaina ma se aʻa malosi, lea e 'aina e pei o se vevela vevela.

Horseradish o se togalaau lauiloa, o ona laulaau o loʻo faʻaaogaina i le teuina ma le gaosi oloa mo le taumalulu.

Faaaoga se laau ma mo togafitiga faafomaʻi.

Faʻataʻi faʻamaʻi ma kalorie horseradish

O a fualaau suamalie e le o aofia ai i le galala! O fualaʻau aʻa e mauʻoa i vitamini toetoe o le vaega atoa B: B1, B2, B3, B6; E le gata i lea, o le tuufaatasiga e iai le vitamini E, carotene, ascorbic ma le folic fesoasoani. O Horseradish e mauoa i fiva, gaosiga faʻalauiloa ma suauu tāua. E aofia ai amino acids, suka, lysozyme (faʻamalama) ma tuufaatasiga o meaola.

O le Horseradish o se punavai o ia micro-elemene elemene: iron, manganese, copper, magnesium, potassium, calcium, sodium, phosphorus, sulfur ma arsenic.

O le tele o le vaitamini C i le horseradish e lima taimi e sili atu nai lo le fua o fualaʻau ma currants currants. I aʻa ma lālā o le laau o loʻo i ai ni enzymes mirozina ma le sola kulimi alumina. Calorie horseradish e maualalo: 58 kcal mo le 100 kalama o le oloa.

Faʻaaogaina o meaola o horseradish mo le soifua maloloina

O le phytoncides i le horseradish e aoga ai i le tau faasaga i viral bacteria, o le acid ascorbic e faʻaleleia ai le puipuiga, e aoga le koko mo le faʻaleleia atili o mata, o le vitamini E e faʻaleleia le toto, ma o le vitamini B e faʻaaogaina ai le gaosiga o le cell.

Faamanuiaga mo alii

O mea aoga o le horseradish mo tagata e faʻaalia i le faʻaitiitia o le lamatiaga o le faʻaleagaina o feusuaiga. Horseradish - o le aphrodisiac, o lona faʻaaoga masani e faʻaleleia le manaʻoga tau feusuaiga. I totonu o tagata faʻamuamua, e faʻaaoga le laau mo faʻafitauli urologia.

Vitamin B1 - thiamine e faʻaitiitia ai le faʻaopoopoga o toxins ona o le taumafa ava malosi ma le ulaula. E faʻamalosia ai le gaioiga o le faʻalavelave, lea e taua tele mo tamaʻitaʻi i galuega faʻalavelave poʻo faʻafitauli. O fualaau e maua ai le horseradish e faʻaaogaina e toe faʻafoʻi ai le malosi.

E te iloa O saienitisi i Iapani o loo galulue i le tuufaatasiga o le toothpaste, o le vaega autu o le a avea ma horseradish. Ua maua suʻesuʻega e faʻaleagaina e le laau le siama lea e faʻafefe ai caries. Pau lava le mailei o le manogi manogi o le horseradish, auala e faʻafefe ai, e leʻi oʻo mai lava i le au suʻesuʻe.

Faamanuiaga mo tamaitai

Horseradish e aoga foi mo tamaitai. Horseradish ona o le faʻamamaina ma le vaitamini C paʻu o le paʻu, o le vailaʻau E faaleleia le lanu o le paʻu ma le mafai ona toe faʻafouina, fafagaina o lauulu ma fao. O aoga aoga o le horseradish o loʻo faʻaaogaina i le togafitiga o nisi o faafitauli o le gynecological ma i le taimi o le tiga o aso taua o tamaitai.

O tamaʻitaʻi ma fafine horseradish e mafai ona faʻafaigofieina le galuega o le gaosia o le tino. Ona o lona maualalo o le kalori ma se seti o meaʻai, ua faʻaaogaina ai le aʻa o le sukalasi mo le mamafa o le mamafa. O lenei aʻa e maua mai ai le faʻavavevaveina o le faagasologa o le metabolism ma aveesea ai sima ma toxins mai le tino.

Faʻamanuiaga mo tamaiti

Carotene ma fiber - o se ituaiga o faavae i le fausaga o se tino maloloina. Carotene, faatasi ai ma isi mea, faʻaleleia le vaai. O fualaau ola maloloina e aoina e avea o se vaega o le horseradish fesoasoani e fesoasoani ai i le malulu, goto o le isu ma le tale.

O faʻasusu ma mea teuteu e faʻavae i luga o le horseradish, faʻapea foʻi ma aʻa o loʻo i totonu o le uila e togafitia ai faʻafitauli o le manava. O nei mea uma e le mafai ona le amanaiaina i le vaitau pe a auai se tamaititi i se aʻoga poʻo se aʻoga.

O aoga o le horseradish mo le tino o le tino e manino, faatasi ai ma mea o loʻo i ai nei, o togafitiga faʻatasi ma togafitiga faʻa-natura faalenatura o le a le faʻaleagaina ai le tino o le tamaititi, e le pei o vailaʻau vailaʻau ma syrup.

Recipes of medicinal medicine: togafitiga o faʻamaʻi ma le fesoasoani a le horseradish

O vailaʻau faʻapitoa e lelei tele i vailaʻau faʻatau, e masani ona faʻaumatia le microflora o le tino. O fua o togafitiga faʻaleaganuʻu e tofotofoina e augatupulaga oo tatou augatuaa ma sili atu ona faʻamaonia e sili atu le aoga nai lo togafitiga masani.

Angina

Mai le horseradish ma le angina sauni faʻafefete mo le taʻavale. Mai i le paluga o aʻa o le vine o le vine ua suaina le sua. E tatau ona faʻafefete fualaau i le vai i tutusa tutusa. Fufulu ni nai taimi i le aso pe a uma le 'aiga.

Atherosclerosis

Fafano aʻa i le vine (250 grams), faʻaleleia le luasefulu minute i tolu lita o vai.

E tatau ona e inu le palu faatolu i le aso, afa ipu i le tasi laasaga.

Tului Horseradish - o le togalaau malulu, na maua i tala atu o le Arctic Circle.

Faiga faʻamalosi o le tino

Tasi 150 kalama o le aʻa o le horseradish ma se mea e fai ai meaʻai, ia togi le sua o le lua lemoni. Ave se sipuni i le tasi aso i le aso pe a uma taumafataga.

Maualuga maualuga

Horseradish aʻa, ma tumau i le vai mo le tusa ma le tasi ma le afa aso. Faʻamama le vai i se pesini ma faʻaopopo le 1 tbsp. l meli, 1 tbsp. l sukalati, 1 tbsp. l sua mai le beets ma le sua o le tipolo. Faʻamama le vai, ave le 1 tbsp. l faalua i le aso i le tasi le itula ae leʻi oʻo i taumafataga. O le taʻavale atoa o le tasi ma le afa masina.

O le faamaʻi

Galu o le horseradish 2 tbsp. l Liligi le 200ml o le susu, aumai i se mea vevela. Laʻau, malulu, inu i le ao.

Fuga

150 kalama o le suamalie horseradish, faapipii iinei le sua o le lua lemoni.

Ave se manava gaogao i le taeao i luga o se sipuni sipuni.

A o le i ai, vevela sina mea itiiti, teuina i totonu o le pusaaisa.

E taua! E fesoasoani le Horseradish gruel ma le maʻi spasmodic e mafua mai i le bronchitis.

Sini lanumuli

O le aʻa o le horseradish ma le malulu e sasaina i luga o se fatu, ma fefiloi ma le sua o le lua pe tolu lemoni. Ave le afa afa o le sipuni faalua i le aso pe a uma taumafa.

Faiva

Faʻasalaga - faʻaleagaina le natura. Horseradish aʻa 200 gutu kuka i le mush, faaopoopo le meli 500 kalama, olive olive 500 ml, faʻafefiloi le mamafa seia oʻo ina lamolemole. Teu i totonu o le pusaaisa. Faʻaalu faatolu i le aso ae leʻi 'ai mo le luasefulu minute i le 1 tbsp. se sipuni. Laʻau o horseradish e faʻaaogaina i nofoaga e tele lava ina foliga mai e vaʻaia.

Radiculitis

Togafitiga o le horseradish radiculitis i vailaau masani ua tuufaatasia lelei ma le taele. Saunia se faʻafefiloi o le kulimi kulimi ma le galala i tutusa tutusa, faaopoopo i ai le pine o le masima ma le lua punetini o le meli. A maeʻaeʻa, salalau lau tua i le paluga ua saunia. Taofi mo le tolusefulu minute, ona fufulu lea.

Afai e le maua le taele, kuka solo. Grate le sua o le horseradish ma le vai i vaega tutusa e mafanafana i se tulaga mafanafana, solo le tiga ma toe afifi.

Faʻamamaina o vaa

O le faʻamamaina o meatotino o horseradish i luga o le tino e faʻaaogaina e fufulu ai toto toto ma faʻaleleia le tafe toto.

Ina ia fufulu ipu o le a e manaʻomia:

  • Popo o lau vevela mago
  • 1 lanu mumu mūmū
  • Faʻasalaina o le Faʻasologa
  • Se pine o le atigi pine
  • 500 ml o le ava malosi
O mea uma e gaosia ai meaai, faʻasolosolo mo aso e sefulu, e sili ai ona tuʻuina i totonu o se ipu opa. I totonu o se sipuni sipuni o le suavai tolusefulu togi, ave faalua i le aso. O le togafitiga e tolusefulu aso.

Sauniuniga ma le teuina o meafaitino mata mai le galala mo togafitiga faafomaʻi

Mo togafitiga, o laʻau uma o le laau ma le aʻa e faʻaaogaina. Mea e seleseleina i le faaiuga o Setema - amataga o Oketopa. O laulaʻau ua tipi, pusa atoa ma ola maloloina lelei ua aveeseina ma faʻagogo i le paolo. Ona latou nutimomoia lea, tuu i totonu o ipu tioata, ua ufiufi i le faavaa.

E mafai ona saunia le aʻa o le Horseradish i ni auala se lua:

  • Ua eliina aʻa, fufulu mai le palapala ma teuina i pusa, fufuluina i le oneone, i le potu i lalo po o le potu. Faatasi ai ma lenei teuina, o le aʻa e tumau ona aoga aoga.
  • Laʻau faʻafe, fufulu lelei, nutimomoia ma se fagu. E tele naua i totonu o le ogaumu. E mafai ona teuina i fasi pepa, e mafai ona faʻasaina i le paʻu ma teu ai le kofe. Teu i totonu o se koneteina tioata ma se tapuni.

O a mea leaga e mafai ona faia e le horseradish?

O suauu i le tuufaatasiga o le horseradish, lea e malosi malosi i le tofo ma le sogisogi, i le tele o mea e ono afaina ai le soifua maloloina. Allyl gaʻo manogi, pe a faʻaaogaina i le lotoifale, e mafai ona mafua ai le mu, paʻu o le paʻu, ma le gangrene. Ole vavalalata ile va e ono mafua ai le tale ma le mu o le mucous membrane (ile maualuga maualuga).

E le fautuaina soo ma faʻaaoga le tele mo faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, e pei o le maila ma gastritis. E le manaʻomia le faʻaalu i le tulaga o maʻi o le ate ma fatu fatu. E le talafeagai le tuʻuina atu o se galala i tamaiti laiti ma fafine maʻitaga. O gaioiga malosi o le horseradish e mafai ona mafua ai le faateleina o le leo o le tagata matua ma mafua ai ona teena le fetus.

Faʻalogo! E tatau ona 'ai faʻamaʻi faʻamaʻi e le tagata mamaʻi faʻamalosi.

O le tele o tamaitai, i le iloa e uiga i le maualalo o kalori o le horseradish, ua amata ona faʻaaogaina le oloa mo le mamafa o le mamafa. I le telē tele o le oloa e mafai ona mafua ai le faateleina o le mamafa. O tamaitai i le vaitaimi o aso faigata e tatau ona lafoaia le faʻaaogaina o le horseradish, o le a mafua ai le faateleina o le toto.

E le tatau ona tuʻufaʻatasia togafitiga fualaau faʻasaina lea o loʻo i ai levommititsin, faatasi ai ma fualaau a tagata mai fualaʻau. Horseradish e faʻamavaeina le aʻafiaga o ia fualaau faasaina.

E oo lava i le aoga aupito sili ona aoga ma fuamini i le tele o mea e mafai ona oo atu ai i ni tulaga le talafeagai. O le taumafaina e tatau ona i ai i le faaeteete, ae aua le taʻua fualaau faasaina.