Faʻatoʻa totoina laau toto

O vaega o le tuputupu aʻe o petunia e mataʻina

E le gata o le matagofie o fugalaau ma le umi o le tosoina o togi petunia fugalaau fugalaau. E faigofie lava ona fetuunai i tulaga eseese o le tausiga, e manaʻomia ai faiga faifaʻaga faigofie. Ua lava lava le matauina o le suavai ma masani ai ona fafagaina ina ia mafai ai ona totoina vao i lau eria. E mafai ona e totoina mai ana lava seleselega e seleseleina pe mai le faatauina mai o laau. Ae sili atu ona faigofie le faʻatau o fatu laau.

Petunia faʻamaonia: faʻamatalaga o le laau

O Petunias e masani ona faʻaaogaina mo le tuputupu ae i totonu o le togalaau, i le fugalaau, teuteuina o faletalimalo, verandas. E tele lanu eseese o fugalaau, e mafai ona fuga ae le sili atu nai lo se siliva i le lapoa pe ausia le 9-10 cm le lautele O lenei eseesega ua vaevaeina i ni vaega autu se lua: amio saʻo ma le lelei. O le umi o pupuuga o laau totō saʻo e oʻo atu i le 70 cm, ae a oʻo i luga, o le a faasolosolo lava ina pau i le eleele. O nei ituaiga e masani ona fai e toto i totonu o moega fugalaau.

O le mea mulimuli e faʻailoaina e ala i le uumiina o pine, lea e faʻaaogaina o se teuteuga ola. I nisi o ituaiga, o le umi o le faʻaoga e oʻo i le tasi ma le afa mita. Petunia ua ola i ipu, ato, pusa. O nisi taimi e faʻaaogaina e avea o se fola o le eleele i le togalaau, luga o mauga maumaʻe, faʻaaoga i fugalaau fugalaau.

O nisi tagata atamamai e faʻamaonia se isi vaega o petunias - semi-amber Na te totoina se vao vao ma le mama e sili atu i le 40 cm ma e masani ona faʻaaogaina e pei o se fale i totonu.

E te iloa? O Petunia e mafua mai i le tele o laau totō ma faʻamaʻaloga o le aiga o le po. O lona natura masani o vaʻaia o Paraguay, Iurukuei, Bolivia, Atenitina, Pasila. O le mea moni, o le igoa o le laau ei ai aʻa o Pasila: "petun" o lona uiga "tapaa". I le aofaiga atoa o loʻo i ai ia le itiiti ifo i le 25 ituaiga o lenei laau, ae le o le faitauina o ituaiga eseese.

O le laau ei ai ni fugalaau eseese i lanu. E mafai ona avea i latou ma monophonic, e lua pe tolu le leo. I le taimi lava e tasi, fatu, veins, se tuaoi faʻataʻamilo i pito ma e oʻo lava i faʻataʻitaʻiga e mafai ona valiina i se lanu eseese. Fugalaau o foliga e pei o le logo e mafai ona avea ma mea papa pe lua-faalua, uu, vaneina, teuteu pe lamolemole.

Vaʻaia ituaiga eseese o loʻo ola i auala e lua: tele-faʻafelelei ma lapopoʻa-faʻafetaui. O petunia uma o le amuniuni e iai tulafono patino mo le totoina ma le tausiga. O le mea lea, o le toʻatele o tagata na felafoaʻi na manatu e le lelei. Ua lava lelei le suavai i le taimi, faʻaopoopo taimi e faʻaopoopo ai le fulu i le vai, ma tuʻuina atu ai le malamalama talafeagai. Latou te tuʻuina atu, e oo i le 5 cm le lautele, ae tele fugalaau. Ua leiloloa le motu o tagata i le tutoatasi.

E mafai ona oʻo atu i le 10 cm le lautele, peitaʻi e le mafai ona totoina. Ae ui i lea, o lo latou tausiga e manaʻomia tele lelei. Latou te manaʻomia se vaega o le malamalama, vevela, faʻapitoa o le eleele, faʻapea foi ma le faʻapipiʻiina pea o pulupulu vaivai.

E faʻapefea ona totoina se petunia mataʻina

I le avea ai o se tulafono, o le galueaina o le petunia mataʻina e amata i le lūlūina o fatu. Ina ia vave ona ola le laau i le vave e mafai ai, o loʻo latou galulue i le luluina ia Fepuari, ao faʻatupulaia lemu le laau. E mafai ona e totoina ia Mati, ae e tatau ona e mafaufau i uiga o le ituaiga ma tulaga e tupu ai le fugalaau. E maitauina o petunia tele-flowered e maua ai fugalaau muamua i le 85-90 aso talu ona lulu, ma laiti-fuga - i le 70-75 aso. I soo se tulaga, i le amataga o le vaitau tuputupu aʻe o le laau, e manaʻomia ona ia tuʻuina atu faʻamalamalamaga faaopoopo.

E mafai ona e toto ma totō lau laau, faʻatau i se faleoloa faapitoa. I lenei tulaga, o le ae fiafia e vaʻavaʻai seia oʻo i le tautotogo.

E taua! O laau e sili ona lelei e ola ae na o le faasolosolo i le ao. I le gasologa o le aso ua tuuina mai ai le malamalama sili ona malosi, ma i le po ua muffled. Mataʻituina le puleaina o le vevela ma aua le faʻamago le palapala i se mea e pala. Toe toto le laau i le taimi i totonu o se atigipusa tele pe afai e te maitauina ua aʻa ona aʻa i luga. Afai e te manaʻo e faʻapipiʻi atili, faʻapipiʻi nisi palapala. Fua eseese o petunia o loʻo ola i luga o fualaau.

Filifilia se nofoaga mo se laau

A filifilia se nofoaga mo se petunia, ia manatua e alofa tele o ia i le malamalama. O le a fetaui ma le itu i saute, lea o le aso o le maualuga o le la. O le saite lava ia e tatau ona matala ae le ufiufi. O le totoina o se laau i luga o le eleele e mafai ona mautinoa e le maua ai le kulimi i le eleele. I le avea ai o se tulafono, o le afa lona lua lea o Me. O le faʻaleleia o ia lava e faia i le afiafi poʻo le aso o le vaʻavaʻa.

Afai e te manaʻo e vaʻaia se petunia i totonu o le potu, filifili foi le faamalama o le faamalama i saute. I le tulaga o le le lava o le malamalama, tuu ni moli malamalama ina ia faʻalautele le va o le la i itula e 14-20 itula.

Manaomia o le eleele

I le fesili i le auala e toto ai se petunia, e taua le iloa lelei o le tuufaatasiga o le eleele. Ina ia mafai ona fuga le fugalaau, e manaʻomia e le mafaufau se palapala vavalalata ma le lelei e maua ai le malosi o le susu. O le mea lea, o le a fetaui lelei ma oneone, oneone, oneone oneone.

A o lei totoina, e tatau ona eli i luga ma le lau humus poʻo le pala. Peitai e tatau ona lafoaia ia mea fou fou, pe a faʻaalia ai faʻamaʻi pipisi.

Tulafono faavae mo le totōina o fatu o le petunia matagofie

E tele tulafono faʻavae mo le totoina o se petunia fatuga fatu. Afai e te pipii atu ia i latou, o le a mautinoa lava e te ola i se laau olaola maloloina ma matagofie.

Muamua lava, filifilia fatu maualuga mai fatuga o sisifo mo le luluina. O lea ua faʻamautinoa oe e maua lelei le fatuina o fatu. Filifili le mea saʻo ma le maualuga i luga o se faleoloa faapitoa. A o leʻi lūlūina, e manaʻomia ona faʻasalaina i totonu o le ogaumu pe faʻamaʻiina i ni auala faʻapitoa.

Mātauina aso e toto ai. E tatau ona aofia i le totoina o fatu e le o muamua nai lo Fepuari, ae le o se taimi mulimuli ane ia Aperila. Tausi lelei i fautuaga mo le lūlūina ma le totoina o fatu o se ituaiga faapitoa. O le mea lea, e tatau ona totogo fua i le taimi. I totonu o le eleele avanoa e totōina ai faʻatasi ai ma se paluga eleele, ina ia le faʻaleagaina le aʻa. Amunia petunia ei ai ana lava togalaau toto: e tatau ona i ai se mamao o le itiiti ifo i le 30 cm i le va o togavao. E taua le totoina o vai pe a uma ona totō, ma toto le nofoaga totō i le aso e sosoo ai.

Vai le fale i taimi uma, ma taulaʻi i le tele o le vai e faʻaaogaina e fugalaau. E taua tele le tulaga vevela o le vevela pe a tupu ni fatu. O fatu e tatau ona tupu i le vevela o le 18-20 ° C, ma faʻavave i le vevela o le 16-18 ° C. Ae o le mea pito sili ona taua o le auala lea e faafou ai. Seiloga e tupu ma ola le fua, e tatau ona susulu pe a ma le 14 itula i le aso. O le vaitaimi atoa o petunia vao e manaʻomia le fafaga. Mo lenei mea, o loʻo faʻaaogaina ai le suavai poʻo le faʻamaʻi faʻamaʻi.

Petunia Care Rules

O lenei sei o tatou vaʻavaʻai atu i tulafono faavae mo le tausiga o se laau.

Faʻamauina ma fafagaina laau

O le mea pito sili ona taua i le faʻamamaina o petunias - lava vai. O lona aofaiga e tatau ona faʻaleleia ao tuputupu ae le laau. O le tele o le vegetative mass, o le tele foi lea o le manaomia o le susu. E taua le aua nei faʻatagaina le eleele e faʻamago, pe a le o le totogo o laau totō e malo, o le lau e pala, ma fugalaau e laiti. I aso vevela, o le suāvai e tatau ona faia e le itiiti ifo ma le faalua i le aso: i le taeao ma le afiafi. O Petunias o loʻo ola i totonu o ipu e masani ona fautuaina ina ia faʻasuina i se taimi i totonu o le vai ma se ipu.

Ae o le tele o le susu o loʻo i ai foi se aafiaga leaga i luga o le laau. O le mea lea, e taua le aua nei misi le taimi pe a oʻo i le susu, ae o le eleele e lei faʻagogo. Taumafai e piki mai le palapala mai lalo o le laau ma suʻi i ou tamatamailima. Afai e le tuua e le eleele ni faailoga i luga o lima ma faʻapalapala atoa, ua lava le vevela ma e manaʻomia le faʻamafa.

E te iloa? Afai e te le maua le avanoa e fafaga ai le laau i taimi uma, faaopoopo i ai le suauu i le eleele. Na te uuina le susu, ae le o le faʻafefe, ma faasolosolo malie ona tuʻuina atu i le laau. O lea e mafai ai ona faʻaititia le faʻafia ona faʻavaivai ile lua - tolu taimi.

E manaomia e le laau ona fafagaina faʻatasi i le vaiaso. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga potas ma phosphate fertilizers. Ae o nisi ituaiga o petunia, mo se faʻataʻitaʻiga, mai le potunia vaega, e fautuaina ina ia fafaga i vai inu uma. Amata i le fafagaina malosi i le taimi o le tulaueleele, e tatau ona faasolosolo malie ona faʻaitiitia, ma taofi i le maualuga o le 2-3 g i le lita o vai. A leai, o fua tele e te le faʻatali.

Mo isi ituaiga, o le faʻateleina o le meaʻai vai e tatau ona sili atu i le 5 g i le pakete vai. I le taimi lava e tasi, e le fautuaina e sasaa i luga o le eleele vevela poʻo le faʻamaʻiina foi - e mafai ona susunuina lauulu lauulu, e mafua ai le susu. O lea la e mafai ona mate le laau. I le avea ai o se tulafono, e fautuaina le faʻaaogaina o le tasi pou ile lita i luga o le afifi, ae i le mataupu o petunia, e tatau ona ave le afa. Ma latou te fautuaina se ituaiga fuafuaga o le faʻavaivai ma le faʻamalosiina: faʻasuina le eleele i le taeao, ma faʻaopoopo le faʻamalosi i le afiafi.

Faʻaleleia eleele

Petunia ua sasaa totoʻa i le aʻa, ina neʻi paʻu le vai i luga o fugalaau. O le aso e sosoo ai, o le palapala o lo o siomia fugalaau vao, faʻamalo ma aveese vao. Ia faʻaeteete e le pipii le palapala i se mea faigata.

E faʻafefea ona teuteu le petunia, ma fausia se togavao

E tusa lava pe teuteu lelei le petunia, ae o le ogatotonu o le taumafanafana na afua mai i le aʻa seia oʻo i le ogatotonu o le uumi o le lafoaʻi o laʻau, ma o lauolaola e tumau pea i pito o lala. Ina ia mafai ona faasaoina le meaola o le laau, e tatau ona faia ni gaoioiga mo le fausiaina o le vao. O le faia o lenei mea, e aunoa ma se alofa faapitoa, vavae ese pe tusa ma le lua vaetolu o le fana, e ui lava o le mea moni o loo i ai pea le leai o se paranesi.

E taua! E mafai ona faʻaola Petunia vao mo le isi vaitau, pe afai oe teuina i se mea malulu ma susulu i le vevela o le 7-10 ° C. Atonu o se faapaologa, o se loggia, ae le o se fogalalo. A o lei auina atu mo le taumalulu, e tatau foi ona vaelua le laau i le lua vaetolu. E seasea ona faasūsūina, ma ia Mati, toe vaeluaina. A maeʻa, toto i se mea fou ma se potopotoga lautele. E ui lava e fautuaina e le faifaatoaga fugalaau ia aua le auai i ni manua faigata, ae ia faatau mai fatu fou i le tautotogo.

Amun petunia e saʻo lava le faʻapipiʻi, o le pine i lenei mataupu o le a le fesoasoani tele. Afai e na o le iuga o le pana e aveeseina, o le a le toe aliali mai i luga o le vaega o loʻo i luga le avanoa. Ina ia aloese mai le le lava o mea taulima o sea ituaiga o taualumaga, e mafai ona faia i nisi o vaega, ma vavae ese ni lala se lua pe tolu faatasi ai ma se afa o le vaiaso.

Amene a Amoleka: faapipii

O le fugalaau e susulu ma fuga, e tatau ona faʻamalo. O lenei mea o le a laveaʻi ai paranesi mai mea e ono faaleagaina i le taimi o le tuputupu aʻe, faʻamautinoa le tupuga mai o pine fou ma le maualuga o le vao.

E faʻapefea ona faʻamaʻo saʻo le ampelnoe petunia? E pei lava o soʻo se isi lava laau toto, e tatau ona e aveeseina le pito pito i luga o le fana, aemaise lava pe a faʻapea ua tele naua. Faʻatasi ma ia, e tatau ai ona tiʻetiʻe uma fuga o le toto, aemaise lava pe a oʻo mai pusa o pusa ia i latou. A le o lena, o le a tuu uma e le laau ona malosiaga uma i luga o latou tulaga, ma o le ae le toe vaai i ni fugalaau.

Le faʻaleleia atili o le fugalaau

O le auala e sili ona taatele mo le faʻaleleia o fugalaau o fatu. Ae e mafai ona e gafa ma vavae ese. O se faiga faigata lenei, ae faʻamaoniaina i nisi o ituaiga o petunias mataʻutia, e taugata tele.

Fanauina o fatu

Afai e te filifili e toto se fugalaau mai fatu, ona faʻatau mai lea mai le faleoloa. E le fautuaina e aoina mai tutoatasi mai petunias o loʻo ola i le eria. O le tele o ituaiga o loʻo faʻaalia i faleoloa i aso nei o ni paʻu. O lona uiga e le o faʻailoga uma o le vao vao e tuʻuina atu i le isi augatupulaga, ma i le iuga, o le ae maua se faʻaogaina o se mea. E le gata i lea, afai ei ai ni auga eseese i luga o le fanua, e ono toe faʻafeiloaʻi. Ma o nisi vailaʻau e le mafai ona toto fatu, e pei o, mo se faʻataʻitaʻiga, terry.

O fatu ua faatauina mai ua totoina i totonu o se eleele mama mama mama, sasaaina i pusa faapitoa. E le faʻafefeteina fatu i le palapala, ae ufiufi i se ata vali po o se tioata ina ia lava le malamalama.

E te iloa? O fatu Petunia e laʻititi lava: e oʻo atu i le 10 afe fatu i le tasi fatu fatu. Mo le faigofie o le luluina, ua fefiloi ma le oneone i fuataga o le 1: 5 pe latou te faatauina mai mea totō e fausia i totonu o se timu.

O le lelei o le fatuina o fatu e maua i le vevela o le 22-24 ° C ma le maualuga o le 95-98%. O vaʻaiga o loʻo faʻaogaina i le tusa o le vaiaso pe lua. Faatasi ai ma le pepa muamua aveese le fale. O aso uma e tatau ona suʻeina ma faʻaitiitia ai le vevela. I le taimi o le a malosi atili ai le totoina o pusa i totonu o le atigipusa, o le vevela ole ea vevela e tatau ona 18-20 ° C i le ao ma le 14-16 ° C i le po.

Pe a ma le masina pe a uma le luluina, pe a le itiiti ifo i le lua laulaau e totogo, latou te tosoina, faaloloto le totogo i le eleele i le lautusi muamua. O le tuputupu aʻe o fualaau e mafai ona matua faʻagesegese lava, aua o le taimi nei o malosiaga uma o le laau e alu i le fausiaina o aʻa. Pe a fai ni laʻau se lua pe tolu, e tatau ona fai se puʻega.

Aua nei galo e suavai fua i taimi ma lava, ae i le taimi lava lea e aloese ai mai le susu. O pepe totogo e faigofie lava i le maʻi o le vae uliuli.

E taua! "Lanu uliuli" - o se maʻi afaina. E mafai ona na o luga o togitogi laiti i vaiaso muamua oo latou olaga. Afai o le a leai se totogo o pi, e paʻu ma mago, atonu o le a ono afaina ai i lenei laʻau. Mo le puipuiga, e fautuaina e suavai le laau toto ma se vaivaiga vaifofo ole potassium.

A o le totoina totō i fanua matala, e tatau ona vaʻaia. E lelei le saunia lelei o laau totō e tusa lava pe a oʻo le faʻavave i le 10 ° C.

Laʻau

I le taimi o le gaosia o le petunia, e faʻaaogaina foi le faapipii. Latou te faaaluina ia Fepuari - Me, ae afai e te fatuina ni tulaga lelei mo le totoina o mea, e mafai ona e faʻaaluina i le tausaga atoa. O nei aiaiga e aofia ai le malamalama ma le vevela ole 15-22 ° C. O le seleselega ua totoina i totonu o fualaau o peat, afa-lita ipu poo pusa mo laau toto ma se paluga talafeagai o eleele.

O seleselega mai laau o le uterine maloloina e vaeluaina i le tau ina ia i ai le 4-6 laulaʻau i luga o le mea toto, ma o le tipiina o ia lava e le sili atu ma le 10 cm le umi. E na o le lua laulaau pito i luga e totoe ma vave ona totō ile eleele mo le fa o le vae. A e totoina i totonu o se atigipusa, ia mautinoa o le mamao i le va o le seleselega e le itiiti ifo i le 1.5 cm. O fualaau e tatau ona ufiufi i le tioata poʻo le ata vevela, ia maua se vevela e le maua lalo ifo o le 21 ° C ma tele le malamalama.

O aʻa o le vavaega e aliali mai ile 5-10 aso. Ona latou manaʻomia lea ona tausia i le auala lava lea e tasi mo fualaau na maua mai fatu. Aʻo lava le malosi o le aʻa, latou te toso i vaʻa eseese. O le lelei o lenei fatuga e mafua ai ona tupu i totonu o le 20-35 aso talu ona totoina.

Petunia - faʻapitoa le totoina o laau. Afai oe tuʻuina atu i ai se malamalama tele ma le tele ma mataʻituina le eleʻele palapala, e mafai ona e faʻamautinoa le umi o lona fuga. Mo le faʻamaluluina o le vao e lava le taimi e taofi ai le paʻu ma teuteu. E mafai ona faʻalauteleina e pei o ni tipi ma fatu. O le filifiliga mulimuli o le sili lea ona aoga, aemaise lava pe a faʻatau sau fatu i faleoloa faapitoa. Faatasi ai ma le numera tele o ituaiga ma hybrids, o le a mautinoa lava e te mauaina se tasi e fetaui ma le atoatoa i lau togalaau.