Fua o le gaosiga

E faʻapefea ona toto ma ola Magnolia Sulanzha i lau 'upega tafaʻilagi

I totonu o le itu i saute o loʻo tupu aʻe ai se laʻau matagofie ma matagofie - Magnolia Sulange. E mafai ona maua i atunuu uma ma se mafanafana o le tau. O lona fugalaau matagofie e fiafia ma tumau pea i le manatua e avea o se tasi o mataʻina matagofie. Magnolias ua tupu manuia i togalaau aina i luga oa latou lava poloka e le gata i le itu i saute, ae faapena foi i le ogatotonu. O uiga teuteu o le laau e manaʻomia ai.

O lenei tusiga o le a maua ai faʻamatalaga e uiga i le mea e manaʻomia e Magnolia Sulange tulaga, pe faʻapefea ona totoina ma tausi lelei lenei laau matagofie.

Magnolia Sulanzha: faʻamatalaga

Magnolia Sulange - O lenei laʻau laʻititi laʻititi poʻo le vao ma fugalaau matagofie e tupu i luga o eleele lafulemu. O le laau e oʻo i le maualuga e 2 i le 8 mita, o loʻo i ai le pale. O paranesi e amata ona aliali i le eleele tonu lava. O lapisi Magnolia e lapopoa ma e iai lanu lanumeamata lanumeamata. O lalo ifo e lauiloa, ma o la latou pito i luga e lamolemole.

E te iloa? Magnolias o loʻo tuputupu ae i le natura o nisi meaola maualuga e mafai ona oʻo i le 30-50 mita.

O le teuteuga sili ona taua o se laau o ona fugalaau ia. E tafe, lautele - e oʻo i le 8-25 cm. O latou lanu e mafai ona sinasina, lanumumu, lanu violē pe lua-lanu-e sinasina-paepae. O le vaitaimi o le vavao Magnolia e amata ia Aperila-Me, ma fua mai - ia Setema-Oketopa. A amata ona fuga le magnolia, o le tele lava o laau e leai lava ni lau, peitaʻi, e pei o ia.

I le taimi lava e uma ai ona totoina, na o fugalaau e tasi e maua i luga o le laau, lea e fuga mo sina taimi puupuu. I le gasologa o tausaga, o le a atili faʻaleleia fugalaau ma o le a faʻapupulaina foi o latou vaʻaiga-e oo atu i le 30 aso.

Faatasi ai ma le matua, o le magnolia e le gata o le tele o le fugalaau, o lona umi, ae faapea foi le faigata o le taumalulu. E le gata i lea, o le vailaʻau e teteʻe i mea tau fale gaosi oloa, fesuiaiga o le ea, faʻamalolo o gas - o lona uiga, o le a sili atu le manaia i siosiomaga i le taulaga.

E faapefea ona toto se magnolia

E seasea ona totoina e le aufaifaatoʻaga amateur mea tetele i o latou nofoaga. E toʻatele e talitonu o lenei laau e matua agavaivai, ma o le a le ola i le taumalulu i la tatou eria. Ae e mafai ona e totoina ma le saogalemu se magnolia i lau togalaau, pe afai e te filifilia le nofoaga saʻo mo ia ma faʻatumu manaoga mo palapala ma tausiga.

E faʻapefea ona toto Magnolia Sulanzha, o le a le uiga o le ola manuia i lenei laau - o nei fesili e manaʻomia e suʻesuʻe ai ina ia malosi le laau ma fiafia i lona matagofie matagofie.

Magnolia e le lelei, ae o loʻo i ai nisi tulafono i lona tulaʻi mai. O le fatu e sili atu le lelei e filifili ai ma fugalaau. O le taimi o le totoina o Magnolia Sulange ma se aʻa i le eleele, e tumau mai le amataga o le tautotogo seia oʻo i le tautotogo. O ia ituaiga aganuu e sili atu ona faigofie ona onosaia le faigata o le toe totoina i eleele matala, aua o le a totoina i se pulu o le eleele lea e masani ai.

E fautuaina le totoina o se magnolia i le tautoulu, i le taimi umi o le laau. Afai e totō se laau i le tautotogo, o le a tosina mai i fafo ma fai ai ni fuʻa e leai se taimi e faʻamalosi ai i le tau malulu ma o lea e mafai ai ona mate i le taumalulu.

Auala e filifili ai se nofoaga e tulaueleele ai

Muamua lava, e tatau ona e iloa pe iai se nofoaga talafeagai mo le magnolia Sulange i le togalaau poʻo luga o le fasi fanua. O le laau e tatau ona ufiufi mai ave o le la ma puipuia mai le matagi. E fetaui lelei le penumbra mo lenei ogalaau poʻo le laau. O le la o le taeao e le taufaamatau mo se magnolia, ma o le isi taimi e tatau ona i ai i le paolo ona o lona faʻaaloalo i le susulu o le la i le aoauli. Faatasi ai ma le matua, e le matua mataalia tele le magnolia i le susulu o le la.

E taua! E tusa ma le 90% o le manuia o le tuputupu ae o Magnolia Sulange o le sao saʻo lea o le tulaueleele.

O Magnolia Sulange e le taliaina le gaosiga, o lona uiga o le nofoaga mo ia e tatau ona filifilia ma le iloa lelei.

E tusa ai ma le mamanu o le laufanua, e tatau ona vavae ese le magnolia mai isi fualaau aina ma laau teuteu. Ma o lona matagofie o le a sili atu ona faamamafaina. Faʻasaga i tua o laau coniferous, o le a foliga lelei le magnolia.

Afai o le magolias e ola lelei i luga o le nofoaga na filifilia e le fai togalaau, i luga o le tele o tausaga o le a tupu aʻe ai e avea ma se laau lautele. E mafai ona oʻo ile pale ile lautele ile 5-10 m.

Loto sauniuniga ma le palapala

O le lua e tulaʻi mai ai mo le Magnolia seedling Sulange e tatau ona matua vateatea. I le lautele, e 2 taimi e sili atu nai lo le maualuga o le aʻa o se laau. I le pito i lalo o le lua eli e tatau ona e faʻafefiloi le palapala o le peat poo le faapalaga, o le palapala ma le oneone ma le oneone. O eleele mo le faʻafefiloi e faia i le fua faatatau o le 2: 1: 0.5.

E taua! E le fiafia Magnolia i eleele malu, e fiafia o ia i se siosiomaga faʻamalolo.

Faʻapitoa faʻalelei Magnolia Sulanzha

Talu ai ona o le aʻa o Magnolia Sulange e le maualuluga, e tatau ona mataʻituina ma le faaeteete o le pito i luga o le eleele e masani ona susu ma e le mago. E mafai ona tuʻuina atu se meaʻai faʻalelei i le mulching i le paʻu o laau coniferous po o vaomago.

E sili atu mo le totoina e filifili se laau ua tupu i totonu o se fagu, talu ai e mafai ona totoina i se pulu o le eleele. Faʻafetai i lenei laasaga, o le laau e vave faʻafetaui i le nofoaga fou.

E faʻapefea ona tupu le magnolia Sulanzha i le togalaau, o tulafono o togafitiga o togalaau

E i ai nisi o tulafono pe faʻapefea ona tausia le Magnolia Sulange, ina ia fiafia o ia i lona matagofie teuteu, ma e le manaʻomia ona faia ni auala e faʻaola ai o ia.

Faʻasalaina ma fafaga le magnolia

I le taumafanafana māfanafana e tatau ona faʻafeinuina le magnolia, ae le mafai ona eliina le eleele. E le tatau ona malulu le vai.

E manaomia e le laau le fafagaina atili i le taimi o le atinaʻeina o lau ma fua. E sili atu le faʻaaogaina o le tele o vailaʻau faʻamalosi, lea e fesoasoani i se atinaʻe sili atu ma faʻaitiitia ai le leaga o aʻafiaga o tau.

E taua! Fertilizers e mafai ona faʻaaoga sei vagana ai Iulai. Aokuso, ua ulu le laau i se setete malolo ma sauniuni mo le taumalulu.

E faʻapefea ona tausia le palapala

O le eleele o loʻo siomia ai le magnolia e manaʻomia ai le tausiga. Ina ia faʻaitiitia le malosi o le vevela o le susu i luga o le laau, o le eleele e mulimulu. O le mulimulitaʻi e faia i totonu o le laina o le 50 cm mai le laau i luga o le paʻu o laau coniferous po o vaomago.

E le mafai ona totoina se totoa po o se vaʻa latalata ane i le laau toto, talu ai ona o le laau o loʻo i ai aʻa aʻa. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, o le faʻamamāina o le palapala e matua le mafai ona faatagaina.

O loʻo faʻapipiʻi ai le magnolia Sulanzha

Magnolia Sulanzha e le manaʻomia se teuteuga faapitoa o le pale. O lala mamago ma ovaries tioata o fugalaau i le taumalulu e naʻo le vavaeeseina pe a maeʻa le fugalaau.

Ina ia faʻaleleia le foliga matagofie o le magnolia, o se aga masani le tipiina o lala o loʻo tutupu i totonu o le palealii. E i ai foi sona aafiaga lelei i lona tuputupu aʻe ma lona atinaeina. O fasi fasi pepa fou e tatau ona togafitia i le lotch garden.

Magnolia Sulanzha ma le malulu

O Magnolia Sulanzha o se foliga o le taumalulu-malosi, o lea e mafai ai ona ola i le vaeluaga o le afa. I matagi malulu, e mafai ona magoto le fugalaau, ae o le laau lava ia e le pagatia.

I le 2-3 2-3 tausaga talu ona totoina e manaʻomia e ufiufi le fale mo le taumalulu. E faʻafefea ona ufiufi le magnolia mo le taumalulu, o se puipuiga o aʻa ma le vaega pito i lalo o le ogalaau mai le malulu. Mo lenei mafuaʻaga, e faʻaogaina ai vao ma vaovao.

E te iloa? Talo i le taumalulu o se lamatiaga faapitoa e faalautele. Atonu e amata ona ala mai fugalaau, ma o le a mulimuli ane o le a faʻaumatia i latou i le kiona.

Resistance o Magnolia Sulange i faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Magnolia Sulanzha - o se laau toto, mausali e tetee atu i faamaʻi ma fomaʻi. Na te le tosina mai le gauai o togalaau faʻatoʻaga ma e masani lava e le maʻi.

Ae o loo i ai pea nisi o faafitauli. Lanu samasama o lau laau e ono taʻu mai ai le leai o se uʻamea i le eleele. I lenei tulaga, o le palapala i lalo o le laau e tatau ona faasūsūina, ma ona laʻau na faʻapipiʻiina i se vaifofo o le chelate uʻamea.

E le gata i lea, o lanu samasama e mafai ona taʻu mai ai se faʻamaʻi o chlorosis. O veins o laulaau e tumau pea lanu meamata. Faʻaalia pe a tele naua le lime i totonu o le palapala, o lea e manaʻomia ai le faʻaopopoina o le peat, lea o se laufofoga malie mo le magolias. Vaʻaiga talafeagai mai vaomatua faʻasao ma fualaau faasaina e faʻateleina ai le malosi.

I le vevela o le tau, e mafai ona aliali mai se apogaleveleve. Na te kukaina le sipuni o le laau, faapipii i le pito i lalo o laulaau. Magnolias o nei meaola faalavela e mafai ona afaina tele, ona ua matua vaivai le laau.

E aofia ai foʻi i meaola faalavelala e mafai ona avea ma ni manunuʻa e faʻasau ai aʻa o le laau. E naʻo le taimi e aveese ai le pito i luga ole palapala. Afai e maua le faaleagaina ile aʻa, e tatau ona togafitia manua ile 1% o le solution ole basezol. O le mea lea, o se aganuʻu le ufiufi o le palapala ile magnolia, pe a maeʻa ona malulu le pito i luga o le eleele, ona leai lea o aʻago i aʻa.

Auala faʻaleleia Magnolia o Sulanzha

E tele auala e fafaga ai Magnolia Sulange. E mafai ona faʻaleleia e le fatu poʻo le mea e tutupu i le laau - tosoina, tuʻuina, tui.

I lalo o le natura masani, o le faalauteleina e le fatu. E mafai ona faʻaleleia togavao vao e ala i le tuʻuina atu - o lala e punou i le palapala ma pau ai lau lau ma aʻa.

O fatu o le laau ua faamamaina mai lo latou atigi pito i fafo ma totoina i pusa. Pusa o loʻo tuʻuina i se nofoaga malulu - luga o le loggia, i totonu o le pulou. O le vevela e le tatau ona paʻu i lalo o le 3 ° C. O le eleele e iai fatu e tatau ona faʻaleleia i taimi uma, ma a maeʻa le 5 masina e aliaʻe pine muamua. O le tausaga muamua e totoina lemu lemu.

O le au faifaatoaga e manaʻo e faʻataunuʻu Magnolia Sulanja, ona o le toe gaosia o le laau e vave oʻo atu i le vavave vave nai lo faʻataʻitaʻiga e tupu mai fatu. O fualaau faʻamalosi e mafai ai e oe ona faʻapolopolo faailoga ma meatotino o le laau.

E tatau ona filifili le vavaeina o le lua tausaga. I le tau mafanafana, e seleseleina lanu lanumeamata mai le tina ma totoina i totonu o mini-greenhouses. Lalo suauʻu vevela palapala e faʻaleleia ai foliga o aʻa.

O Magnolia Sulange e matua fetuunai lava i le tau o le itu i saute ma le ogatotonu. O le mea lea, aua e te popole tele mo ia. O lenei laau e le lelei, e puipuia i faʻamaʻi ma faigofie ona tupu.