Fua o le gaosiga

Meatini o meatotino o le lanu violē nai lo le aoga "lapisi kapisi"

O le laʻau faʻapitoa e iai lau lanu ma lanu violē, e tele igoa (laʻau tipi, fatuga, stonecrop lanu viole)ma e lauiloa mo ona faʻamalologa. O le laau toto e aofia ai le 600 ituaiga, lea e taumalulu ma faigata i le taumalulu, ma e le gata i lea. Mafaufau i mea aoga ma le faʻaaogaina o le maa.

Faʻatauina o fualaau oona

O ituaiga uma o maa e togafitiga ma e tusa lava pe tutusa uma lava le kemikal:

  • Alkaloids - ia i ai se mea sili ona maualuga, faʻamalosi, fesoasoani e faʻafilemu ai le tino ma faʻaitiitia le toto maualuga.
  • Tannins - i ai le anti-inflammatory, antimicrobial, toe faʻafouina, faʻamaonia le gastrointestinal tract.
  • Glycosides - ia maua se faʻaogaina o mea, diuretic, antibacterial ma antimicrobial, faʻaalia le faʻasaina o le sputum ma le vasodilation.
  • Ascorbic acid - faʻasalalau le galuega o le pito i lalo o le endocrine, o le fatugalemu o le tino, o le galuega o le toto, faia faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, faʻateleina le aveesea o toxins ma le faʻaaogāina o le uʻamea e le tino.
  • Organic acids - faʻaosofia ai hematopoietic, metabolic processes ma le inisalini gaosiga, o se faʻafiafiaga faʻapitoa i luga o le faʻaoga o le tino. Latou te faʻaleleia le gaioiga o le gastrointestinal tract, o le tino o le uʻamea, potassium ma le magnesium, o le tulaga o le toto toto, galuega faʻatino, ma le puipuiga. Latou te faʻaitiitia le cholesterol, faʻaitiitia ma faʻaitiitia ai toxins.
  • Ash - ei ai le faʻamaʻi-inflammatory, faʻaleagaina le aʻafiaga, faʻagesegese le faʻamaʻiina toto ma faʻamaepe ai totoga o le toto.
  • Flavonoids - ia i ai se faʻataʻitaʻiga, faʻamaonia le galuega a le loto, o le eleele, o le toto.
  • Saponins - maua se faʻafouina, diuretic, aʻafiaga faʻamalosi, faʻaleleia le pulelaʻau, faʻasaina le faʻavaeina o faʻamalo.
  • Coumarins - iai se faʻalavelave faʻapitoa i siama vela.
  • Mucus - maua ai le malosi o le ita ma le vevela, o se taunuuga lea latou te saofagā i le faʻasaʻolotoina o le pipili.
  • Sahara - tuʻuina atu le tino i le malosi.
  • Faʻatonu - maua ai faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻatasi ma le toe faʻaleleia o mea.

Faʻaaogaina o mea tau vailaʻau faʻasolosolo o se maʻa lanu viole

Laʻau pisiE tusa ai ma taunuʻuga o se suʻesuʻega o vailaʻau faʻasoifua, o loʻo i ai le tele o mea tau vailaau. E toe faʻafoʻiina le toto, faʻamalolo manuʻa, faʻaleleia le galue o le fatu. Stalk magenta O se tasi lea o mea e sili ona manaia e faʻamalosi ai meaola ma e sili atu nai lo le tapenaga o le aloa e ala i galuega faʻa-natura.

O le sua o le laau e faʻaumatia ai le solia o le gaosiga o le porotini, lea e mafua mai i le gau o le toto. E faʻaleleia ai le toe faʻafouina o aʻafiaga o le toto, faʻateleina ai lo latou faʻamalosi i le tino. E le gata i lea, o le suasami e faaosofia ai le fatugalemu o le tino.

E taua! Ina ia ave le sua o se maa lanu viole i ona foliga mamā, e tatau ona ave 30 ml i le tele o taimi i le aso.

O le fuaitau mai le laʻau o le paʻu lanu violē o se vaega o sauniuniga faafomaʻi e faʻaosofia ai faiga faʻasolosolo ma faʻaleleia le faʻafouina o le tino.

Vaʻaia o Magenta: Mea Faʻaaoga

O loʻo i ai i le laau ni mea faʻamaʻi-inflammatory i faʻamaʻi o le urogenital system, e faʻamalosia ai le loto ma le fatugalemu o le tino, fesoasoani i le tele o tamaʻitaʻi ma le gasegase o le tino, faʻaaogaina i le togafitiga o le kanesa, ei ai lona malosi ma vaivaiga lautele, le mautonu ma le le atoatoa.

O le laau e masani ona faʻaaogaina i le togafitiga o le niumonia, bronchitis, hepatitis, o se faʻamaʻi manuʻa. I taotoga ma togafitiga e faʻaaoga ai le meatotino toe faʻafouina o le maa. E faatelevaveina ai le faamaloloina o le ponaivi, e faʻaaogaina i le togafitiga o manuʻa o le pene.

I le otolaryngology, e faʻaaogaina o se mea e puipuia ai le ita mo le faʻamaʻi tiga ma stomatitis. E le gata i lea, o loʻo i ai le diuretic, analgesic, hemostatic, lexative properties.

E te iloa? E tusa ai ma le tala, Ilya Muromets sa nofo i luga o le ogaumu mo le 33 tausaga ona o maʻi o ona vae. O le sulu o le mutia na fesoasoani ia te ia e taulima ai lona maʻi.

Auala e faʻaaogaina ai se maʻaʻau lanu vailaʻau i vailaʻau masani

Sedum e masani ona faʻaaogaina i vailaau mo togafitiga, fufulu, meaola e pei o le sua, deco deco, tinctures, ointments, paʻu. E pei ona faʻaaogaina le lau o le antihelminthic, ma o le vao fou o vao e faʻaaogaina e togafitia ai le afaina ma le paʻu.

Ochitkok laʻau viole i le togafitiga o le kanesa e sili atu le aoga nai lo le puipui. Muamua, e leai ni mea oona, ma le lona lua, e tele taimi e sili atu ai i meatotino o isi laau. E faʻaaogaina e fai ma togafitiga o ausilali i luga o oncology.

E mafai ona e saunia se fusi faʻasusu e tusa ai ma lenei fua: 1 tbsp. O se popo o vine mamago o laau totifi e faʻaigoa i le 1 ipu vai inu ma tuʻuina atu e tusa ma le lua itula. Faʻaalu fa faʻafa i le aso mo le 50-70 ml i le tasi taimi.

O fualaau vao e faʻaaogaina i foliga o mea laiti, palupa, siʻosiʻomaga, suauu, sua, lea e mafai ona saunia e tusa ai ma fua nei:

  • Tincture. 150 g o fualaau paʻu o stonecrop, 0.5 lita o vodka. Ia faʻamalosi pe a ma le lua vaiaso. Ave le kulimi aʻo leʻi oʻo i le taumafataga 30 faʻafefe 3 taimi i le aso. Faʻalelei i le faʻalavelave faʻalavelave.
  • Malosiaga. Laʻau tipi ua faʻasaina ma teuina i totonu o se koneteina tioata. Faʻaalu faatolu i le aso mo le 1pp. O le tele o taimi, o le paʻu o loʻo faʻaaoga e pei o se tonic.
  • Faʻatau. 1h l 300 ml o le vai inu ua sasaaina i totonu o le mea e gaosia. Faʻatonu le fofo pe a ma le fa itula. Talia pe a uma ona 'ai 0.5 tioata 3 taimi i le aso. Faʻaaogaina mo le niumonia, fatuga o fatugao, epilepsy, faʻapea foi ma se sui i fafo atu o le togafitiga o manua manu.
  • Aveese Mai le laʻau o le laau ua saunia le faʻafefete i se fua faatatau o le 1:10 mo le faʻaaogaina i totonu poʻo le 1: 5 mo le faʻaaogaina i fafo. Mo sili atu mea taumafa e gaosia ai le gaʻo ma le faʻafefeteina mo le 15-20 minute i totonu ole vai vai. O le isi, ua faʻamaʻapeina ma faʻaleapeina i se voluma tutusa ma le afa o le uluai kopi. Ave se siʻosiʻomaga o le 15-20 pa'ū 3-4 taimi i le aso. O se meaola malosi o le biostimulator.
  • Uu manogi. Faʻaaogā sua fou fou. O loʻo faʻafefiloi ma le pata mūmū i le ratio 1: 1. O le suauʻu e faʻaaogaina i tua ma maʻi pipili, fulufulu, manuʻa manu.
  • Oona Laʻau fou o le laau ua fufuluina, togafitia i vai inu ma totoina. Mai le mea na mafua ai le masini o le sua ma le gau. Fufulu le sua i le vai i le fua 1: 1 ma le kuka mo le lua minute. Ave 1 teaspoon 3 taimi i le aso i le taimi o le taumafataga. A faʻaaogaina i fafo, o se ie e faʻafefiloi i le sua e faʻaaoga i le nofoaga ua faaleagaina.

Le faʻaogaina o le stonecrop i le kuka

Sedum e taua e le gata o se vailaau togafitiga ma teuteu, ae pei foi o se laʻau meli. E faailogaina e beekeepers o se laau e mafai ona faʻamalolo le nectar i le vevela vevela. E faʻaaoga foi i meaʻai. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga laulaau ma lala o le laau. Latou te maua se tofo fiafia. I le kukaina, faʻapipiʻiina le laau i salati ma soupeti, ma i le taumalulu e faʻamalieina ma faʻamalosi.

E te iloa? I le taimi o Charlemagne o loʻo i ai se faʻatonuga - ia lulu stonecrop i tumutumu o fale. Sa talitonuina o le a ia faasaoina le fale mai le oso a le uila.

Sedum purple: auala e maua mai ai mea faʻapitoa

E tatau ona manatuaina o le stonecrop o loʻo i ai le malosi sili ona malosi i le taimi o le fugalaau, o lea e lelei tele ai le saunia o mea faʻaaoga i lenei vaitau. E tatau ona aoina le mutia i le tau vevela, tipi ese puʻu laiti ma le fesoasoani o seleulu. O le seleselega foi o aʻa o le laau. O le seleseleina o aʻa e faia i le tautoulu. E faʻamamaina mai le eleele, fufuluina, tipi i luga, mago i le la ma faʻagogo i totonu o se potu faʻasalaga. O aʻa e taofia ai le faʻamalosia o meatotino mo le tolu tausaga.

Faatasi ai ma le faamoemoega o togafitiga faʻaaoga foi fugalaau o le laau, ae sili atu le itiiti ifo. O i latou e saunia le lauti, lea latou te inu i le loto ma le manava o le manava, maʻi o le ate ma le taʻavale o le pito i luga o le respiratory tract. I le avea ai ma fofo i fafo, o fugalaau e faʻaaogaina mo le faʻamaʻi ma le paʻu o le paʻu i tamaiti.

O le mutia o le lapisi kapiti e mafua mai i foliga faigofie, o lona uiga, o loʻo i ai le gafatia e taofiofia ai le susu ma o loʻo i ai ni lauʻau felauai ma pupu. Ina ia faatelevaveina le faagasologa o le faamamaina o meafaitino mata, e tatau ona faʻasalaina le laau i le vai inu. O se taunuuga, o le tino ola ua oti ma o le gafatia e taofia ai le susu.

E tatau ona faʻamamago le laau i totonu o le fale po o lalo o se pulou, ae leai se tulaga i lalo o ave saʻo o le la. O le mutia vao ua i ai se manogi vaivai vaivai ma e tumau lona malosi faafomai mo le lua tausaga.

Contraindications

A faʻaaogaina se maʻa lanu violē mo togafitiga, e tatau ona e iloa e leai lava se faʻamaʻi. Mai ituaiga uma o suauu, na o le pala oona oona. O lona faʻaaogaina e tatau ona faʻamalosia lelei ma e le sili atu i le fua o loʻo manaʻomia, aua e mafai ona oʻo atu ai i le vomiting, o le vevela ma le puʻeina o le loto. O le faʻaaogaina o le gasegase suauu e faʻasalaina i tamaiti, fafine maʻitaga, gasegase maualuga, tagata e faʻalavelave tele le popole.

E taua! E le fautuaina e ave le suamalie mo le kanesa, faapea foi ma le gastritis.

Afai e te filifili e amata togafitiga i se maʻa maʻa, faʻafesoʻotai lau fomaʻi i le tulaga tonu. Ae, o togafitiga i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi e masani lava ona sili atu le aoga ma fesoasoani e aloese mai le faʻateleina o le faʻamaʻi.