Faʻatoʻa totoina laau toto

O vaega o le tuputupu ae o gaosaini i totonu o le togalaau

Gazania po o Gazania - O se tasi lea o sui sili ona susulu o le aiga o Astrov. O lenei "tagatanuu" o Aferika ua manumalo lelei i aʻa i lo tatou tau ma ua avea ma tagata fiafia o le tele o togalaau. O Gazania e taua foi o le chaamomile Aferika.

E te iloa? Fugalaau e tatau ona faʻaalia uma lava i aso susulu.

Gazania: faʻamatalaga o le laau

O lenei laʻau laʻau e maualalo le olaola e tupu tele i luga o lapisi, otaota vaʻavaʻai i nofoaga papaʻe. O le foliga o laulaau e aoina i le basal rosette o le tamatamailima-o le vevela, laina, elongate-lanceolate poʻo le pine. Ina ia taofiofi le susu, latou te maua ai se faʻamatalaga faapitoa.

O se aʻa malosi e fesoasoani i le laau e aumai vai mai le loloto o le eleele. Inflorescences e oʻo ile 5 i le 10 cm le lautele. Atonu e ese lanu, e faalagolago i le ituaiga ma ituaiga o laau (lanu mumu, moli, samasama, paʻepaʻe). I le ogatotonu o se ato lapoa o loʻo tuʻuina i ai fugalaau faʻaputu laiti, lea e fai ai fatu.

Totoina o gasanii pe faapefea ona tupu le ola mai fatu

Gatsania, e tusa ai ma fugalaau fugalaau atamai, o o le laau e matua mataga lavao le mea lea, totoina ma tausia i totonu o le malae vaʻaia le tele o itu e manaʻomia ona e iloa.

O le a le taimi e totoina ai aʻa

Fepuari-Mati o le taimi aupito sili lea ona lelei mo le totoina o se gaassa, talu ai o le taimi nei e matua faateleina ai le ao. O fuataga ua fuafua e faavae i luga o le mea moni e faapea, mai le foliga mai o le toto muamua lava i le fuga o le laau toto e 2.5-4 masina. I le tulaga o le totoina muamua, atonu e vaivai le eletise ona o le leai o se malamalama masani.

E te iloa? I pisinisi faʻapitoa, latou te faʻatinoina foi le totoina o le mutia i le taumalulu, faʻapupulaina totogo ma moli malamalama.

O fea e totō gatsanyu

Gatsania e manaʻomia le faʻaleleia ma le faʻaeteete i taimi uma, e amata i sauniuniga o le eleele mo le totoina o fatu.

O le eleele e tatau ona mama, faʻaleleia lelei, ma le pH o le 5.8-6.2 ma le EC o le 0.5-0.75, aemaise lava pe'ā muaʻi totoina le laau i kaseti.

A maeʻa le 5-7 vaiaso talu ona toto fatu i 25 ml kaseti ma pe a mavae le 5-6 vaiaso, pe afai o le tele o kaseti e laiti, e tatau ona totoina ia laau i totonu o ipu. E tatau ona tuʻu tasi fatu. Latou te ola mai i latou germination mo le 2 tausaga.

E taua! I se filifiliga, toto se chamomile Aferika i ni ipu faapitoa po o ni fualaau.

Auala e toto ai ghazania

A o le totoina, o le eleele e fai si siaki ma susu. O fatu e tuu i se mamao o le 2-3 cm mai le tasi i le isi i totonu o se mamanu siaki, e ufiufi i se fasi manifinifi o le eleele ma faʻafeiloaʻi ma le suavai. Ona ufiufi ai lea o faʻamau i le foila ma faʻaofuofu lelei i le manino polyethylene, ma tuʻu ai le ea. E tatau ona tuʻu se mamanu i totonu o le moli, potu mafanafana.

O le mea lea, o tulaga autu mo le vave tulaʻi mai o le vaetolo o le a maua - maualuga le maualuga o timuga, malamalama lelei ma le vevela o le ea i le 21-24 ° C. Vaitaimi, o le eleele ma fatu e tatau ona liliuina, ma e tatau ona lafoaʻi le fale-mumu. O fatu o le a tupu i le aso 6-14.

E faʻapefea ona tausia le tipi vineanii

A maeʻa foliga o vaʻaia faauo, o le vevela i totonu o le greenhouse e faʻaititia i le 15-18 ° C. Faʻaititia foʻi le faʻava. I ni nai aso talu ona mavae le tele o pine, pe a le o muamua lau lau, e te manaʻomia soso lalo gania. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga uma pusa palasitika ma peat. I le taimi lava e tasi e tatau ona sili ona tele le aʻa.

Afai e leai se taimi poʻo se manaʻoga e auai i le lolovaia o fualaʻau, lulu le fatu e tatau ona mamao ese mai le tasi ma le isi ma i totonu o pusa lapoa. 7-10 aso i le maeʻa fafaga meaai faʻalavelave faʻalavelave minerale. Afai e talafeagai, toe fai le faiga.

A o leʻi tulaʻi i le laufanua toto faʻamalosie ala i le masani ona aveese le ea fou.

Totoina o gaassa i nofoaga tatala

O tagata tomai faapitoa e fautuaina le totoina o se laau toto i le afa lona lua o Me - le afa muamua o Iuni. O taʻavale e tatau ona tuʻu mamao i le 20 cm mai le tasi. O le a vave ona fiafia le palasi Aferika i fugalaau. Ae o le muamua oi latou e tatau ona aveeseina ina ia maua e le laau le malosi ma faamalosia le aʻa.

Gatsania: tulafono faʻavae tausiga

O fugalaau tetele e manaʻomia sina tausiga. E na o le taimi lava lena e mafai ona tatou faʻamoemoe o le a fiafia le laau i fugalaau ma le tele o fugalaau.

E faʻapefea ona faʻafefe vai

Gazania o se malolo mai atunuu vevela i totonu o la matou fugalaau, o lea e gafatia lelei ai le lāmala. E sili atu le afaina o le laau o le a mafua ai le inu tele, lea e amata ona pala ai aʻa.

E i ai se faʻafitauli o le atiina ae o faʻamaʻi, e aofia ai le lanu eleelea. O le afaina aferika e manaomia na o aso malogo vevela e aunoa ma se timu. O le a laveaʻiina mai le fuga o fugalaau.

Laʻei pito i luga ma le tausiga o le eleele

10-15 aso pe a uma ona totō le laau i le eleele tatala, e tatau ona fafagaina i fugalaʻau maona. Faʻaopopo le 20-25 g o le faʻasaina i le sikuea 1. m o palapala.

I le lumanaʻi, o lenei faiga e faalua ona faia i le masina seʻi oʻo ina tupu. O le tele o le fafagaina e mafai ona faateleina i le tulaga o le totoina o laau i eleele leaga ma totonu o pusa. Aʻo leʻi oʻo i le maeʻaina o le eleele e tatau ona faʻafeinu.

O le tausiga o le eleele o se vaitaimi (faʻavalea i le 2-3 vaiaso) aveeseina o vao ma vaʻaia le eleele.

Trimming gasanii

O le faʻamamaina o le gasanii o le seleseleina pea o fugalaau mamago, ina ia le faʻaaluina e le laau i luga ia i latou le mana. Ma e ui o fatu e tutupu iinei, vao e le faateleina i le totoina o le tagata lava ia.

E faʻafefea ona faʻamautu i le taumalulu

O le tausiga o gatzan i le taumalulu e le faigata. Talu ai o lenei mea o se afi vevela, e le mafai ona tuu i le eleele mo le taumalulu, o le a mautinoa lava le oti. E sili atu le lelei i le gaosiga o vao i atigipusa poʻo ipu tetele ma tuʻu i se nofoaga malulu seia oʻo i le tautotogo.

E taua! O le vevela i totonu o le potu e nofo ai gazania i le taumalulu e le tatau ona pau i lalo ifo o zero tikeri.
O le isi filifiliga mo le faasaoina o le chamomile Aferika i le taumalulu - ola i vases. A oʻo i le amataga o le kiona muamua, e tatau lava ona e pikiina le laau i le fale. Afai e te manaʻo ia vave ona fuga, e tatau ona e faʻamalamalamaina atili.

I le taumalulu, e manaʻomia e le laau ona faʻamamaina i le mea e gata ai e le faʻamamago le eleele, ae leai.

Fugalaau fuga e ala i le tipi

O togafitiga Gatsanii e faia i le ogatotonu o le taumafanafana. O le faia o lenei mea, i le pito i lalo o le aʻa e vavae ese ma le faaeteete le itu ola maloloina laau. E tuʻuina i luma o aʻa i totonu o se vaifofo o se stimulator tuputupu aʻe, mo se faʻataʻitaʻiga, 0.5% indolyl-butyric (IMC) poʻo le 0.1% naphylacetic acid (NAA).

Lafoaʻiga e puipui ai mailei ma le susulu o le la, ola i le malamalama lelei ma i le vevela o le 15-18 ° C. O le faʻasaʻo e manaomia ai le faʻalelei.

E fautuaina e le au atamamai, muamua lava, ia manatua o le fugalaau vavalalata o se laumei malulu, vevela ma le malamalama, ma o le a leai ni faafitauli i le totoina ma le tausiga.