Fualaau aina

Saili pe faʻapefea ona totoina pepa mo tipu i totonu o pusa paʻu: tapenapenaga mo le totoina, tulafono faʻavae, fautuaga ile totoina o laau laiti

O aʻa vaivai o le pepa e le mafai ona toleniina le pikiina ma le toe totoina.

Ina ia le afaina ai laau laiti, e sili atu ona lelei le totoina i totonu o ipu taitasi.

O nei mea e mafai ona avea ma peʻa o loʻo faimalaga i le eleele ma fualaau, poʻo vailaʻau vavalaʻau ma palasisi tetele mo le ola i le fale.

E faʻapefea ona totoina fasi pepa mo fualaau i totonu o ipu?

Mo le galueaina o le fale, ituaiga eseese ma hybrids o pepa suamaliefaia ni paʻu, e le o ni uumi tele (mai le 40 i le 70 cm). O na pepa e mafai ona laiti ma tele-fua. Eseesega ma fualaau lanu papaʻi e foliga faapitoa lava teuteu.

I le tulaga o le tino latou te mumu, pale samasama, moli, lanu piniki po o enaena enaena. Mo le totoina o laau i totonu o pusa paʻu, o laʻau laiti e fausia ai vao ma le maualuga o le 10-30 cm e lelei atoatoa.

E mafai ona totoina fatu totō i totonu o pusa, ae pusa paʻu taʻitasi e sili atu ona faigofie. O loʻo totōina laau totō i le eleele poʻo le fale i totonu o le kiona i luga o le pusa. E le afaina aʻa, o le laau ua fetoʻaina e le tumau i le tuputupu ae ma vave ona faia le ovary.

Faatasi ai ma faamanuiaga faaopoopo o ipu:

  • avanoa;
  • vaʻaia le ea, faʻamautinoa le faʻaleleia masani o laau;
  • ituaiga eseese.

O le totoina o le taimi o fualaau e faalagolago i le eseesega. O le amataga o le fua o le eleele i le eleele i le 65 o ona tausaga, ua oʻo i le matua ua tupu e oʻo atu i le 75 aso.

E taua le faʻamautinoa le saʻo lelei o le puleaina o le vevela ma faʻaopoopo mea e tele, ae le o le inu tele.

O fea mea e totoina ai e pusa pepa mo fatu? Mo le lūlūina o fatu e talafeagai fua o le ipu. Ua tumu i latou i se faʻafefiloi o eleele elemene o vaega tutusa o laufanua faʻatoʻaga ma faletua tuai. Mo le sili atu o le tau o meaʻai, superphosphate ma le pefu laupapa e mafai ona faaopoopo i le mea e fai. O le eleele e matua faʻafefiloi ma e matua mama.

Uluaʻi fatu fatu tuʻu i pusa taitasi ma se loloto o le 1.5 cm. E mafai ona suʻeina laufanua i le vai mafanafana mai se fagu moli, ona tuʻuina loa lea o ipu i totonu o se pusa umi. O lea latou te le solomuli ai, e mafai ona e faʻaaogaina se paleti faʻapitoa faʻatasi ai ma tapuni mo faʻavae.

E mafai ona togi ni pepa se lua i totonu o le ipu e tasi? Ioe, e sili atu le lelei. Pe a tupu mai, e mafai ona e faʻavaivaia le vaivai, ma tuʻu le malosi mo le toe totoina. O le metotia e fesoasoani e aloese ai mai fatuga faʻamalosi, e faʻaaoga e le laau le taamilosaga atoa i totonu o se ato.

Ina ia faatelevaveina le germination ipu e mafai ona ufiufi i le tioata poʻo se mea susu. A maeʻa le totoina o laau toto faʻafeinu i le vai mafanafana mafanafana 1 taimi i le 5 aso. E taua le aua nei faʻatumu i tamaʻi mea laiti, o ipu e tatau ona faʻapipiʻiina, aua le solomuli.

Maea lelei le vevela mo le faʻamalosia - 26-28 tikeriA maeʻa ona tupu, ona faʻaititia lea o le vevela i le 4-5 tikeri. Mo le alualu i luma manuia, o ata talavou e maua i se malamalama susulu, i le tau malulu e fautuaina e faʻamalamalamaina laau ma moli eletise.

Vaʻaina fatu e totoina pe o afea e fai ai? A maeʻa le 2.5-3 masina, ona saunia lea o pepa talavou mo le gaosiga. E mafai ona lafoina i totonu o se lauʻeleʻele, tatala lauʻeleʻele pe faʻapipiʻiina i totonu o se fagu telē e faʻaleleia ai le fale.

Pots mo le fale ma le togalaau: o le a le mea e te filifilia?

O le tele o ipu ma ipu e fai - o se filifiliga sili mo le tuʻuina o pepa. E mafai ona tuʻu laʻau i luga o se loggia poʻo se faʻailoga, pe aumai foi i totonu o le togalaau.

Faatasi ai ma le fafagaina masani ma le faʻaleleia o le suāsusu, o le a lagona e le tagata matutua fualaau pepa lagona lelei.

O le filifiliga sili ona lelei - ipu palasitika. E le taugata, faigofie ona mulumulu, mo le faʻatau atu o loʻo i ai oloa o lanu eseese ma volumes. Mo le tasi lau laau faʻataunuʻu tele le 5 lita. E mafai ona e totoina le 2 poʻo le 3 laau i totonu o ipu tetele.

E mafai ona totō ni pepa teuteu i ni koneteina laiti e oo atu i le 3 lita. O le foliga o le ulo e mafai ona i ai: alikali, liʻo poʻo le sikuea. O nisi o fai togalaau e faaaoga ipu talafeagai e pei o pusa, mo se faataitaiga, ipu, ipu loloto po o pakete.

A filifilia le gafatia, e taua le manatua: o le mea itiiti o le fagu, o le saoasaoa lea o le eleele ua mamae. O toto i totonu o tamai fagu e tatau ona fafagaina atili. Mo le galueaina o le fale, e taua le filifilia o ni atigipusa ma se pu ma se fata loloto mo le tafe vai. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese mai le malulu palapala i le palapala, lea e le fiafia i ai pepa.

Tulitulaloa tulafono

E faʻapefea ona totoina pepa i luga o tipu i totonu o ipu? Aʻo leʻi faʻauluina Pusa fou ua fufulu lelei ma faʻafefete i le paluga faʻasaʻo. Pots ua uma ona faʻaaogaina, e le mafai ona e mulumulu, e lava e faʻasaʻo mai ai mai le eleele tuai ma tumu i eleele fou i luga o le humus. I le pito i lalo o tane e mafai ona tuʻuina atu i fafo se alavai faʻavaivai: pebbles poʻo le uamea lautele. I totonu o vases tetele, e na o le afa o le fanua e mafai ona suia.

E le fautuaina le totoina o fualaau aina i totonu o le eleele lea ua uma ona ola ai pepa.

Aua le faatumu ipu i le eleele ua faatauina. E aofia uma ai le peʻa, matitiva i meaʻai ma le vai e le o taofia. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻafefiloi le meaʻai maeʻa ma le eleele vaomatua ma togalaau. Faʻaopopo sina superphosphate po o le efuefu i le palapala.. O nisi o fai togalaau e sasaa i totonu ma pipiʻu malala.

O le lua e eli i totonu o le eleele e tutusa lelei ma le tele o le fagu. E gaoioi le laau ma fafasi i le eleele.

E le tatau ona tulaʻi luga o le pito i luga o le eleele. A maeʻa ona totoina, e sasaa le pepa i le vai mafanafana.. I aso muamua o le totoina o laau e sili atu pritenyat mai le la susulu.

O le lelei tele o ipu o le vaʻaia. E mafai ona toe faʻaleleia i soʻo se mea i totonu o le faletala, veranda poʻo le togalaau. I aso vevela o aso vevela, o pepa e suia i le malulu, ae tatau ona faʻaalu le tele o le aso i le la. Pepa malamalama tele-e manaʻomia, ma le leai o le malamalama o le ultraviolet, latou te faʻalauteleina, o lau laʻau ma le papaʻu, ma o fua e le o nonoa.

E sili le tuu o ipu i le itu i saute, sautesasae, poʻo le itu i saute sisifo.

E taua le mataʻituina o le vevela. I aso mafanafana e te manaʻomia e tatala ai pupuni pe tuʻu foʻi laau i le ea. I le amataga o le malulu, o pepa e aumai i totonu o le fale poʻo i luga o le vanu. E le fiafia le pepa laititi i lalo ifo o le 15 tikeriO le maualuga o le taumafanafana mo i latou e 20-25 tikeri i le ao ma 18-20 tikeri i le po.

Pepa pei o le susu ma e manaʻomia le faʻaleleia o le suasami ma vai inu mama potu vevela. E le fautuaina e suavai le vao i lalo o le aʻa, o le mea aupito sili ona lelei o le faʻafefeina o le eleele i totonu o se fagu e mafai ona faʻafefeteina lelei. O le mulimulitaʻi i le humus, sawdust poʻo le husnut husks o le a fesoasoani e puipuia le susu i le eleele.

Tatau le tausia lelei o fomaʻi. O le eleele i totonu o le fagu e vave faʻapuʻupuʻu mo le fuaina masani e manaomia ai se eleele e sili atu ona faʻaleleia. E faalua i le masina, e faʻafefeina ia laau i se vaifofo vai o fomaʻi faʻapitoa. Pepa e fiafia i mea e aʻafia ai le nitrogen, ae e le mafai ona faʻaleagaina ina ia aua neʻi faʻavave le faʻaleleia.

E manaʻomia e le vao tele le lagolago. O se pine mo le ufiufi e sili ona tuʻuina i totonu o se koneteina pe a faʻavasegaina se laau toto. O le tuiina o le lagolago i totonu o le eleele mulimuli ane mafai ona afaina ai aʻa.

Pepa i ipu e tuʻuina i totonu o se fale poʻo luga o se faletalimalo e ono pagatia mai faʻamaʻi pipisi: aphids, spider mites. O le mafuaʻaga ua malulu tele, vevesi o laau totō, le lava le suāvai.

Mo le puipuia o ipu e tatau ona tuu i se mamao mai le tasi. E tatau ona sosolo faʻaʻau i le vai mafanafana.

O vai inu o meaola-sauniuniga e maua i togalaau faʻatoʻaga o le a fesoasoani i le faʻaumatia o iniseti e aliali mai. Suiga lelei - infusions o le sipisi peel, calendula poʻo yarrow. O le fufuluina o meaʻai e faʻataunuʻuina seia maeʻa faʻamaeʻaina meaʻai. Bio-sauniuniga e le o se mea e afaina ma saogalemu mo fualaau aina fua.

O pepa e faʻaaogaina ai fua o mea totino ma e le manaʻomia ni elemene iniseti. O nisi tagata fai togalaau e luluina i lea taimi ma lea taimi se fagu o loʻo i ai se laau totogo pe uu se lupa sipuni i luga o fugalaau e faaosofia ai le vave fausia o ovaries.

I le fale, o pepa e mafai ona fua mai aʻo lei oʻo i le taumalulu. O fua e tipi i se manoa maoaʻe i le vaega o le faʻapitoa poʻo le faʻasolosolo. O le tele o vaiinu, susulu malamalama ma le pito i luga e tatau ona tausia i le taimi atoa o le fualaau aina. A maeʻa ona fai le ovary, e mafai ona litaea le fale.

O pepa laʻau o se mea sili lea i fugalaau taugata. O le fua o nei laau totoa e maualuga atu nai lo mea e tupu i luga o eleele. I le faʻaopoopoga, o le mea o loʻo i totonu o le ipu e faʻateleina ai le taimi o fualaau aina ma e matua taugata lava le faʻamautu. I le taumafai ai e galue, o le tele o tagata fai fualaau aina e mulimuli ane liliu atoa i le totoina o pepa mo tipu i ipu mama, faʻafeiloaʻi avanoa i greenhouses mo isi mea totō.

FESOASOANI! Aoao e uiga i metotia eseese o le totoina o pepa: i totonu o fualaau mama ma e aunoa ma le faapipiiina, ma e oo lava i luga o pepa faletaele. Aoao le togafiti taufaasese o le totoina i le galu, faapea foi ma a faamai e ono osofaia au laau toto?

Mea aoga

Faitau isi tala e uiga i le totoina o pepa:

  • E faʻapefea ona tuputupu aʻe peʻa peʻe, peli, oona i le fale?
  • O le a le faʻatupulaia o le faʻaleleia ma le faʻaaogaina?
  • O mafuaʻaga autu e mafua ai ona paʻu ma mate ai.