O aoga o fugalaau

Mea tau vailaau ma le faaaogaina o le fusi

O le toatele oi tatou ua iloa talu mai le laʻitiiti o le fugalaau o se tamaʻai lelei tele ma soifua maloloina, ae pe o iai moni lava ia mea faʻamalolo? O le a matou faʻamatalaina atili.

O le a le faʻaaogaina o le fusi, le vailaʻau faʻamalosi o fualaʻau faʻamalolo

O le fesili i le aoga o raspberries mo le tino o le tagata e lelei tele e amata i le kemikali o lenei laau. Raspberries, e pei o ola uma i luga o le Lalolagi, o lo o iai lona vai e tutusa ma le 85% o le aofaiga atoa. E tusa ma le 9% o vailaʻau faʻamalosi, o le isi o le mono-ma le faʻamalosi. E faʻapea foi i ni vaega laiti o loʻo i ai faʻamalosi ma gaʻo.

O fualaau suamalie e tele vitamini. Vitamin C e manumalo, ona alu i lalo i le faasologa o le B9, PP, E, B3. O loʻo i ai uma le micro-macronutrients: magnesium, potassium, chlorine, calcium ma fulukalama. I le tuufaatasiga o le fugalaau ei ai foi meaola: salicylic, citric ma malic, faapea foi ma se vailaau aoga aoga anthocyanin, lea e sili atu ai le tumau o capillaries. O fualaau e le o calories. 100 g o vine e tusa ma le 40 kcal.

O mea aoga o fugalaau e masani tele i le toatele o lona tofo uigaese. O lenei fale, faatasi ai ma blueberries ua avea ma fesoasoani fesoasoani i le puipuiga ma togafitiga o le tele o faamaʻi. O le mea sili ona tautaua o le fusi o lona faatinoga lea o le antipyretic i faʻamaʻi o le tino. O ona uiga sili ona maualuga ma le malosi e faʻamaeʻaina ai le tino e tatau ona itiiti le gauai. O le soifua maloloina ole fugalaau e matua tele lava e mafai ona togafitia e le sciatica, atherosclerosis ma le anemia i fualaau faapitoa.

E te iloa? O pi e faʻateleina fua o fualaau aina e tusa ma le 80%.

O vailaau faafomai o fugalaau, laula ma pu

Ae le gata o vine e aoga i fugalaau. O lenei mea totino ei ai sona aafiaga lelei i le tino ma ona vaega uma. Mo se faʻataʻitaʻiga, o lau o loʻo i ai le tele o elemene, minerale, suga, vitamini ma le phytoncides. E matuā mauʻoa lava i le acid ascorbic. O laʻau fugalaau e faʻaaogaina mo le sauniuniga o mea teuteu eseese ma vailaʻau e faʻamalolo ai le malulu ma faʻamaʻi pipisi: angina, laryngitis, stomatitis. E matua aoga tele i le taufaasese ma na ofe o le faai ma le gutu o le gutu.

E le aoga le oʻo i se aʻa o le fugalaau, e tusa lava pe maua e nai tagata, ae o ona aoga aoga e sili atu ona malosi nai lo fua o latou fua. O le aʻa fugalaau o le vaega sili ona taua o le laau. E taua tele mo ona uiga tulaga ese e lua: o le togafitiga o le fula maso ma faʻamaʻi o le tino o le lymphatic system. O le aʻa rasipi e taofia lelei ai le toto, lea e aoga i le togafitiga o le afaina o le toto. E mafai foi ona ia taulimaina se faʻamaʻi matautia pei o le malaria.

O fualaau fugalaau o lo o faaalia ai o latou fale faamalolo i le taua faasaga i na ituaiga faamaʻi:

  • Laryngitis ma le pharyngitis.
  • Fia.
  • Hemorrhoids.
  • Paʻu o le paʻu.
  • Manaʻo ma le tiga o le tino.
  • Tatala le maʻi suka.
O lapisi o fasi fugalaau e maua ai le lelei o le immunomodulatory effect. O le faʻateleina o mea o loʻo iai i le coumarin i totonu ia i latou e fesoasoani e faʻamalosi puipui o toto toto, faʻamaonia le gaioiga o platelets ma puipuia ai le atherosclerosis. O le salicylic acid o lo oi ai i totonu o fatuga, ei ai sona aafiaga faʻapitoa, faʻapea foi ma aʻafiaga o mafaufauga ma siama. E fesoasoani tele i le taimi o le mamafa ma le tiga o le taamilosaga o le fugalaau.

E te iloa? O le fualaau suamalie aupito sili ona aoga e samasama. O le mea aupito sili ona lelei i vailaau faʻamalositino o le ituaiga uliuli, ae e seasea lava ona maua i Europa, talu ai o loʻo fafagaina i Amerika.

E faʻapefea ona selesele mea faʻapitoa faʻataʻitaʻi

O fugalaau o le sili lea e sili ona fiafia i ai le toatele o tagata o le faleopathy, o le mea lea, ao le i faatonuina togafitiga faafomaʻi, e tatau ona e iloa ala masani o sauniuniga.

Fualaau suamalie

E tatau ona fufulu lelei laʻau ma 'ave faʻamalosi. Tuu le pipi i le tasi papa i luga o se pepa tao. Fuʻuina e le talafeagai. Tuu i totonu o le ogaumu i le vevela pe a ma le selau tikeri ma faʻagogo. Mai lea taimi i lea taimi ia tilotilo i ai ma filifili fualaau mamago, faʻafefiloi. E mafai ona e tuua le fugalaau i le la, tuu i se tasi tulaga i luga o se sieve, ma faʻaosooso ma filifili le maeʻa. Tuu fualaʻau mama i taga pepa ma nonoa faʻamau. E mafai ona faʻaaoga uma i compotes ma vailaʻau teas. O fualaau suamalie ua mamago lelei fesoasoani i le bronchitis, tale vaivai.

Fualaau suamalie ma le suka

O fualaau e tatau ona aoina i le vevela o le tau. Ona liligi lea i totonu o se fagu faʻameafi ma palasitika ma ufiufi ai le suka i le fua faatatau o le 1: 2 (lua taliga o suka i le vaega o le fusi). Tui vine ma tuʻu i ai mo le itula. Ona sosoo lea ma le faʻafefiloi o le masini ma se spatula laupapa, faʻafeiloaʻi i fagu faʻasaina. Luga i luga o le isi senitimita e sosolo i le kulisi kulimi o suka ma tapuni le puipui o le nylon. E mafai ona teuina i totonu o le pusaaisa ma totonu o le potu.

Fugalaau kulimi

E tusa ai ma le au fai meaʻai, o le sili ona aoga o fugalaau mo le tino o loo i totonu o ona fua tioata, talu ai ona o mea uma e tatau ai. Aoina vine (e le manaomia ona mulumulu) ma tuʻu i luga o se laupapa e saunia lelei. Taofi sina va i le va o vine, ina ia latou le pala. Tuu fugalaau i totonu o le pusaaisa ma toe faʻaali le faʻaogaina o le fua. O fua o le a suamalie lemu ma taofi uma a latou mea taua ma le tofo. A maeʻa lena, sasaa le sua i totonu o ato poʻo pusa.

E te iloa? I le faaiuga o le seneturi muamua atu, na faia ai e saienitisi Sineva se ituaiga lanu violisi, laasia le lanu uliuli ma le mumu. Ae muamua atu i Amerika i Matu sa i ai se fananau mai o nei fua, e pei o le lanu uliuli ma le mumu na ola latalata mai ma na aafia ai i se faalavelave faafuasei.

Fugalaau kuka

O le kulupu o se vailaʻau lautele. Faatasi ai ma ona vine ua fausia ai mea teuteu sili ona lelei, ma o aʻa, laulaau ma laʻau e masani ona faaaoga mo faamoemoega faafiafia.

Faʻamama ma malulu

Mo le malulu, gasegase respiratory ma le maʻi, o le lauti e faia mai fualaau mamago, fugalaau ma lau fugalaau.

E taua! O le salicylic acid concentration i fualaau suamalie mamago e 20 taimi le maualuga nai lo le fou.
Se lua sipuni tele o fualaau kuka mamago suamalie i totonu o se ipu vai inu ma tumau ai le sefululima minute. E mafai ona e faʻaopopo le meli masani pe a faʻamafanafana le lauti. A maeʻa ona inu, e tatau ona e afifi faʻatasi ma se palanikeke ma se afu lelei.

O le fua mo se faʻataʻitaʻiga lelei i le isi. 200 g fualaau suamalie mamago suamalie le 600 ml o vai inu. Faʻamalosia le afa itula ma faʻaigoa ia fua. E tatau ona inu i totonu o le itula ao le i momoe.

Faatasi ai ma se malulu malulu e fesoasoani i le teuteuina o laʻau fugalaau. 10 g o laʻau mamago mo se ipu vai inu ma tuu mo le afa itula. Faʻasusu le uʻu ma ave le 50 ml i le taeao, aoauli ma le afiafi.

Faatasi ai ma le fula i le vasega o fugalaau fugalaau. Auxiliary element will serve linden. E tasi le sipuni sipuni o fugalaau ma linden fugalaau ia lua ipu vai inu ma tuu mo le 20 minute. Taʻu ma inu uma le susu aʻo lei moe.

E taua! Manatua o le fusi lava ia e le o le fualaau autu. Ua na o se elemene fesoasoani i sauniuniga faafomaʻi ua fautuaina e le fomaʻi.

Paʻu o le paʻu

Mo siama, siama, erysipelas, conjunctivitis ma le blepharitis, o laulaau ma fugalaau o le fusi e tumau pea. E talafeagai le faʻaaogaina o mea e afaina i totonu, ma fafo. 10 g o meaʻai nutimomoia e tatau ona sasaa ai se ipu vai inu vai, faʻaauau le afa itula ma le vevela.

O tagata na latou faʻaumatia muamua lala o vine. Na fufulu tamai lala i le vai ua kuka, kuka i totonu o se mush ma tuu i luga o se nofoaga tiga.

Hemorrhoid togafitiga

E tolu laulau vaimatua o laʻau ma vine e sasaa ai ni ipu se lua. Faataga e malulu ma faia ni lotions.

E faʻapefea ona ave le kulupu ma le bronchitis ma le tale

O le malulu masani, pe a le faʻamalolo i le taimi, e mafai ona tupu i ni faʻamaʻi faʻalavelave. O le mea lea, o le a matou taʻu atu ia te oe le auala e faʻaaoga lelei ai fugalaau mo le bronchitis, tiga o le ogā ma le maʻi susu. E tatau ona tatou ave le fusi, coltsfoot ma oregano. Faʻafefiloi i latou i mea tutusa ma sasaa se ipu vai inu vai i luga o se sipuni sipuni o le paluga. Faʻamalosia le afa itula ma ave le afa ipu ipu mafanafana i le aso.

O le tiga o le gutu e togafitia e ala i le fufuluina o se fuga o laʻau fugalaau. O se sipuni sipuni o laʻau mamago e tatau ona tipi, sasaa se ipu vai inu ma tuʻu i le vevela vevela. Ona togi lea faatolu i le aso.

E mafai ona togafitia faʻamaʻi faʻamalosi i le faʻamaʻi ma le teuteuina o aʻa o le fusi. 50 g o aʻa o le rasipiisi mama e sasaa ai le 0.5 lita o le vai ma faapuna i luga ole vevela pe tusa ma le 40 minute. Faʻamamaina o le pulupa. Ave le 70 ml i le ono taimi i le aso.

Faʻafefea ona togafitia se maʻi o le manava

I le avea ai ma togafitiga faaopoopo mo fugalaau, e faʻaaogaina mo maʻi o le manava. E tatau ona e togi le sua mai vine fou ma ave le sipuni se tasi ae leʻi 'ai mo le 15 minute.

Faʻasalaina o vine ma le rūmāmati ma le maʻisuka

O tagata o loʻo mafatia i le gasegase ma le rūmatism, o le a faʻaaoga lelei fua o fualaau vine, laulaau, coltsfoot ma fatu oregano ile fua ole 2: 2: 1. Lua laulau punetipi o le aoina mo se ipu vai inu, e tumau ai le tasi itula ma le vevela. Inu 50 ml fa taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai.

Vailaʻau faʻamaonia

Raspberries, e pei o le tele o togalaau togafitiga, o loʻo i ai uma togafitiga faafomaʻi ma faʻailoga. Faʻasalaga sese, e mafai e tagata gasegase ona faʻaleagaina atili o latou tino. E le tatau ona e faʻaoga fugalaau o le vaega o tagata nei:

  • Tomai maʻi.
  • Mafatiaga mai le gastritis.
  • Tagata faʻamaʻi ma le maʻi ulutala.
  • Tagata mamaʻi.
  • Gasegase.
O lea ma fugalaau e le mafai ona onā i le maitaga, e pei o mea o iai, faʻaosoina le fausiaina o le uterine. I tamaiti e oo atu i le tasi le tausaga, o fugalaau e mafai ona mafua ai le maʻi manava ma se tali malosi tele ile foliga o le reddening o le paʻu.

E te iloa? I le taimi nei, o se fuālaʻau eseese o loʻo tuʻuina atu e le manaʻomia ai se faʻamalosi ma se lagolago. O se tasi o nei ituaiga o meaola ua i ai nei - o le fugalaau faʻatasi ma laʻau masani o Tarusa. I totonu o tagata ua taua lea o le "laau o le vine". O ona toga e ola, ma o fua e tele.