Chardonnay

O vine sili ona lelei

E le pei o ituaiga o laulau, o ituaiga mea taua ei ai le maualuga o le sua o le sua.

Mo le gaosiga o oloa, o mea tau le tino-kemikolo o vine e sili ona taua, ao foliga mai o le vine lava ia e lua.

O ituaiga tomai faapitoa e le taua tele i tuutuuga o tausiga ma ua tupu, e pei o se tulafono, i se auala sili atu i auala tetele i vaega tetele. E sili atu foi le fiafia o tagata taʻavale o le uaina i le fale i luga o le fanua o le tele o vine o vine.

Mafaufau i ituaiga e sili ona fiafia i ai le au faifaatoʻaga.

E uiga i le ituaiga "Muscat white"

E sili atu ma le tasi, o lenei igoa na matou maua i luga o se fagu uaina, lea e taʻu mai ai le moni o lenei ituaiga talafeagai mo le faia o vailaʻau suamalie ma keke o laulaufaʻapea foʻi ma suamalie. O fua o lenei ituaiga o loʻo i ai se meaʻai lelei o le nutmig ma meaʻai suamalie ma sina fatu fatu.

O laulaʻau e iloga i le tele o faʻamau ma le malamalama, o loʻo faʻamafaʻateleina foi le pito o le lau.

O le gaosiga o oloa e fesuiaʻi ile 60-100 c / ha. O fuapuʻau o loʻo i ai foliga faʻalanulaula ma se fuataga tutusa. O le mamafa o ia mea taʻitasi e mafai ona mai le 100 i le 450 g, ma o le umi e eseese mai le 13 i le 17 cm.

O le taimi o le faʻatoʻaga o le 140 aso (mai le amataga o le tuputupu aʻe o le taimi e selesele ai). Muscat o se mea e masani ona tuai.

O le lelei o lenei ituaiga o maualuga maualuga le suka i vine ma lona manogi matagofie, lea e iloagofie ai ituaiga nutmeg mai isi ituaiga, ma mafai ai ona galue e avea o se mea sili ona lelei mo le gaosia o ituaiga eseese o vine. E le gata i lea, e mafai ona 'aina fou ma pei o fualaau aina.

O mea le lelei o le ituaiga e aofia ai le maualalo o le teteʻe atu i faʻamaʻi eseese, le lelei o le malulu ma le gafatia i pea.

O se nofoaga e totōina ai lenei vine e tatau ona filifilia i se tausiga faʻapitoa, ona o ona foliga. O lenei mea e tatau ona avea ma se faufautua puipuia mai matagi malulu, faatasi ai ma le susu susu ma le lelei o le aoina o le kiona.

Taʻaloga o le tau i le tautoulu - mai le faaiuga o Setema i le amataga o Oketopa. Matou te faʻamanatu atu ia te oe, i le taimi lenei ua na o mea lelei ua saunia lelei mo le taumalulu e faʻaaogaina. Faʻatasi ai ma le aʻafiaina o aʻa ma le vine matua.

I le tautotogo, e totoina le totoga pe a maeʻa le palapala (seia oo i le 12º C) ma le ea (e oo i le 18º C), e masani lava i le faaiuga o Aperila, ae o mea uma e faalagolago i le itulagi.

Mo le maualuga o gaosia, e fautuaina e toe faʻaleleia atili le palota (sili atu i le pollen mai le totoina o ituaiga). Faʻatau le faʻamalosi o vao e ala i le talepeina o aʻa laiti e le o manaʻomia, faapea foi le puleaina o le tuputupu ae o vao, e le faatagaina ai i latou eo atu io latou aʻa, lea e mafai ona tupu pe afai e te le maua katarovka i le taimi.

Aligote - isi vine o le igoa lava lea o le uaina

E le pei o vine o muscadine, o lenei ituaiga e leai sona tofo faapitoa ma ei ai se tofo faigofie lava e le faʻaitiitia ai lona tau i mata o tagata uaina, ma mafai ai ona faʻaauau pea ona i ai se tulaga maualuga i lenei pisinisi.

O le uiga e iloagofie ai foliga o lenei ituaiga o le lanu lanumeamata lanumoana o le laulaau, o ona pito e paʻu i lalo, ma le lanu mūmū mūmū o laʻau ma lala. O le gaosiga e faia 90-140 c / hectare. E mafai e le manoa ona oʻo i le 15 cm le umi ma 10 cm le lautele. O le mamafa o le mamafa e 105 kalama. O laʻau ei ai lanu samasama lanumeamata ma lanu enaena.

Matua matua i le ogatotonu - 130 aso. O le seleselega e faia i le faaiuga o Aokuso - amataga o Setema.

I faamanuiaga E mafai ona taʻuina atu mea faʻapitoa o le gaosiga o vine, e ui lava e sili atu ona leaga nai lo le Muscat paʻepaʻe, faapea foi ma le maualuga o le sua o vine i fua (78%).

Faʻafitauli o le: gasegase o le lauulu enaena ma le paʻu, o le maualuga o le malosi o le kiona, e ui lava e maualuga atu pe a faatusatusa atu i le ituaiga muamua, faapea foi uiga maualalo maualalo.

O le nofoaga lelei e taulimaina ai lenei vine vine e lata i le vaomatua vavao, lea e ufitia ai le kiona ma o loʻo i ai le umi o le saturation i le susu. O lenei mea o le a faʻatuai ai le tuʻuina atu o fatugaʻo. E fetaui sulu malamalama ma vai lelei lelei. I nofoaga o loʻo i lalo o le eleele ua fautuaina ai le eleele ua faʻafefiloi ma otaota papa.

O aso e totoina ai e tutusa ma isi ituaiga vine. I le tautoulu - aʻo lei amataina le muamua o fulufulu, ma i le tautotogo - seia oʻo i le amataga o le tuputupu aʻe o le vaitau, pe a lava le mafanafana o le palapala ma le ea.

O le tausiga o le tutusa lava lea mo isi ituaiga, sei vagana ai nisi o mea: i le tautotogo, e tatau ona gaosia muamua lapisi nai lo mea masani, ona o tumutumu momotu o lenei ituaiga e ala mai muamua, ma o le tele o le tuputupu ae o le a aafia ai le malosi o le vao . O le taimi aupito sili mo lenei faagasologa e pau ile Me 8-10.

E malie foi le faitau e uiga i vine sili ona lelei mo le eria Moscow

Fua o vine "Isabella"

E leai lava se tagata e leʻi faalogo i lenei ituaiga vine. E ui lava i le mea moni e faapea, i le alamanuia, o lenei ituaiga o uamea ua faʻaaogaina tele tele, ae e tatau ona e tofia le igoa o le "veteran", ma o loʻo tumau pea le fiafia i tagata e inu vine.

O paʻu o vine ei ai foliga paʻu, e masani lava e le o se mea eleelea, o nisi taimi e maua ai ni nofoaga laititi. O vine o le uliuli uliuli ma se paluga o le 'ie, o le paʻu e sili atu le manogi, o le aano e maua ai le tofo vine.

O fua o le mamafa e tusa ma le 70 kg / ha. O le mamafa o le mamafa o le mamafa e mai le 130 i le 150 kalama.

O le taimi o le matua e masani ma eseese i le va o le 150-180 aso. Ole malosi ole pasi ma e manaʻomia le lagolago i le faʻaogaina ole uaea uaea poʻo isi mea e faʻamau ai.

O lenei vailaʻau e lava le "faʻaopoopoga", a leai o le a le faʻaaogaina se tulaga faʻavae i vaega faʻapitoa mo se taimi umi.

O le mea sili ona lelei o le le lelei o le ituaiga i le palapala, lona maualuga faʻamafanafana (eseese e le mafai ona ufiufi mo le taumalulu), lelei le teteʻe atu i faʻamaʻi eseese. Mo le tino o le tagata, ua na o se faleteuoloa o vailaau aoga o loʻo i ai se aoga aoga i le faʻatinoina o totoga eseese ma tino.

Ae o loʻo maua foi le "cons". Mo se faʻataʻitaʻiga, i nisi o atunuu, o lenei vine ua faasaina mo sina taimi, e avea o se meafaitino mo le faia o vine, ona o le maualuga le methanol content. O le tele o feeseeseaiga e agai i lenei tulaga, ma e toatele e manatu o lenei mea o se tala fatu o kamupani taitoatasi e faaitiitia le tauvaga.

Ae ui i lea, tatou te faʻaauau pea ona tupu lenei ituaiga ma fiafia i oloa tatou te maua mai ai.

Isabella maaleale i le sili atu o le oneoneo le mea lea, o le a sili atu le lagona o oe lava ile eleele ma lona maualalo o mea. Ole maualuga o le susu e sili atu ona lelei nai lo le lāmala. Le leai o se vai e tau atu i le paʻu o laulaau ma maualalo ai fua. Ae e le o lona uiga o vine o le a toʻa i eleele maualalo.

I le faaopoopo atu i ai, e le fautuaina e totōina i tafatafa o pa puipui o le a faʻatapulaʻaina ai le ea.

Totoina o aso e le ese mai isi ituaiga.

Faʻaauau le tatalaina o le palapala ma le puipuiga mai vao leaga, o le faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻamaʻi faalua i le taimi, ma le faʻasolosolo - 1 taimi i le lua tausaga - o laasaga autu o le tausiga mo lenei ituaiga. Fautuaina mo le taumalulu eleele mulching i peat or sawdust. Aua e te faatalale i le faasologa mo le teuteuina o vine, aua e faigofie ona vele, lea o le a faaitiitia mulimuli ai ona fua.

Le matagofie ma le masani o vine vine - "Chardonnay"

O le vailaʻau o loʻo i ai laulaau o laʻau tetele, faʻatasi ai ma fulufulu taua. O vine e lanumumu-paʻepaʻe, laiti i le telē (e oʻo i le 16 mm le lautele) ma faʻamaʻi paʻu. O le aano e suamalie ma lelei.

Tuuina atu e pei ona taua avega (50-70 c / ha). O le fuifui, e pei o se tulafono, e le sili atu i le mamafa o le 90 g, e oʻo i se umi pe a ma le 13 cm, ma 10 cm le lautele. O le vaitaimi o le matuuga mai le amataga o le paʻu i le uluai seleselega e 138-140 aso.

Mamalu - tofo.

O mea e le lelei: o le vailaʻau e aʻafia i le oumati ma le paʻu, ma le tele o vaitau vave ona pala, le le lava o le malulu, muamua le atinaʻe o fatugaʻo, lea e mafua mai i lo latou malulu.

E fiafia i eleele papa ma papa-calcareous oneone. Pe a totoina, e sili atu ona lelei le tuuina atu o mea e fiafia iai i luga o nofoaga maualuluga poʻo itu sisifo.

O le faʻaleleia o eleele e faia i le amataga o le tautotogo (pe a maeʻa le kiona) pe i le ogatotonu o le autumn (aʻo lei amataina le kiona muamua).

Manaomia le aloese mai le mafiafia o le pale ma le tele o togi. I le faagasologa o le teuteuina ua fautuaina ia tuua 10-12 mata. O le vao e tatau ona i ai ni laina se 4. A oʻo ina tupu aʻe i lalo o tulaga o le faʻamainaina o faʻamalosi, faʻapipiʻi i le 120 cm le maualuga.

Vai vine "Cabernet Sauvignon"

O le isi igoa taua, e masani lava ona aliali mai i le tala. Faʻafetai i lenei ituaiga, o le tele o vailaʻau mūmū sesega na faʻaalia, ma o lenei ituaiga o se tasi o mea e sili ona fiafia i uaina.

O le vailaʻau e iloga i laʻau lanu meamata e lima-lobed ua lanu mafiafia ma tipi malolosi ma ni alofilima tafatolu. O vine e lanumoana, lapotopoto ma solo. O le paʻu e vevela ma mafiafia, o le tofo o le paluga faʻatusatusa i le fuamalie, ma e tuʻuina atu ai le uaina o se mea taua.

Gaioiga 60-90 c / ha. O le mamafa o le mamafa o le mamafa e 70 g, umi - 12-15 cm, lautele e oʻo i le 8 cm.

O le taimi o le taumafa mo le sauniuniga o keke o laulau e 140 aso, ma mo le sauniuniga o vine mamago - 165 aso.

Faatasi ai ma "tulaga lelei" faateleina le tetee atu i le milipovi ma le lauulu enaena, faapea foi le tofo faapitoa.

"Minoi" atonu o se mea e ono pa'ū ese mai le ovary ma le suaina o vine. Faʻafitauli i le tau e pei ona taua avega.

E talitonuina o lenei ituaiga e sili atu ona totōina i se vaitau lelei poʻo le mafanafana. Mai lenei mea o le a faʻalagolago i le tofo o le uaina ma faʻatumu i le faigata. O le mea sili ona lelei o nei ituaiga uma o le a lagona i luga o le tumutumu, e ui lava e le o se mea sili ona faigata i le eleele ma le tuputupu aʻe o tulaga.

O aso e totoina ai e ese mai isi ituaiga vine ma e paʻu i le amataga o le tautotogo ma le ogatotonu o le autumn.

Afai e te faia se teuteuga puupuu o fuālaʻau taʻitasi, o le fua o fua o mata maualalo o le a faateleina tele. Pe a selesele vine mo vine uaina, e fautuaina e faʻaitiitia le uumi o le fua o fualaau aina ma le uta i luga o vao.

O le mea pito i sili ona maualuga o shtambovye formations, faatasi ai ma nai tau tuputupu aʻe laiti. I lenei tulaga, e tatau ona mataʻituina le mamao ma le lautele i le va o laina (3-4m), ma fautuaina e tipi vine taʻitasi e 5-6 pu.