Fualaau aina

Laʻau totō: fatu mo greenhouses poʻo fualaau? Filifiliga, tulafono o le luluina ma le totoina, ata

I vave le fuaina o kukama, ua totōina totō i totonu o le fale lauʻeleʻele: malosi, tupu aʻe, sauni mo le faʻapipiʻi o fugalaau.

I le taimi na totoina ai fatu totō ma e le maʻi. E mafai ona tupu mai le fatu pe faʻatau i luga o le maketi. E tatau i faifaatoaga faʻamasino ona taumafai uma auala e lua ma filifili le mea sao.

Kukama fualaau: faʻatau pe tupu?

O le tele o fai togalaau e sili ona fiafia e faatau saunia fatu. O lenei faiga e tele mea lelei: o le gafatia e teu ai le taimi, filifili laau i le vaega o le alualu i luma manaomia.

O le faʻatau e tatau ona faia i totonu o le vasega pepe faapitoa poʻo le nofoaga tutotonu. E i ai lava i taimi uma se filifiliga o ituaiga eseese ma hybrids talafeagai mo se vaega faapitoa. Mo le au faatau faʻatau oloa e ofoina atu le tele o tau.

O se isi filifiliga o le faʻatau i se fale faʻapitoa faapitoa mo tagata fai togalaau ma faʻatoʻaga, lea e masani ona faatulaga i le faaiuga o le tautotogo. I na ituaiga mea masani e masani lava o le tele o filifiliga ma tau talafeagai.

Pe a faʻatau e taua le faamaninoina o le igoa o le ituaiga, saili pe faʻaaogaina le laei. Taua ma le matutua o laau. Mo vave totoina i totonu o le greenhouse e fetaui lelei ma le tolu vaiaso. O aʻafia maloloina e maua ai le lanu matagofie, laʻau malolosi ma 'auʻaunaga e aunoa ma se faʻaleagaina.

O cucumbers tuputupu ae i totonu o fualaau lanu meamata e tele mea lelei. O le taimi tonu o le totoina, o le tele ma le maualuga o le faʻaaogaina o fomaʻi faʻaaogaina i le faʻasalaga. E le gata i lea, pe a lūlū kukama mo fualaau mo le kiona, e filifili le fai togalaau mo ia lava. E le gata i lea fatu e oo lava i ituaiga sili ona lelei e taua sili atu le taugofie nai lo laau totō.

O le faatauina o fatu e faʻalauteleina ai avanoa mo le faʻataʻitaʻiga. I le taumafai o ituaiga eseese eseese, e mafai ona e filifilia le sili ona lelei mo le galueaina ma i le lumanai e faatau ai fatu a nisi tagata gaosi oloa.

Filifiliga ma le saunia o fatu

O a fatu o kukama e sili atu ona toto i totonu o le fale koli? Mo le malosi ma le malosi o fatu laau e manaʻomia fatu lelei. O le sili atu o le germination e maua ai le fatu i le 3-4 tausaga talu ona selesele. O fatu filifilia eseese e teuina mo le sili atu i le 10 tausaga e aunoa ma le aveesea o le lelei. Mo le faʻaaogaina o fatu o le seleselega o le tausaga talu ai e le fautuaina, e tatau ona latou malolo mo le isi 2-3 vaitau.

E mafai ona e faʻaaoga fatu na ola aʻe i totonu o lona lava fale lauʻeleʻele. Ae ui i lea, o le lauiloa F hybrids e le talafeagai mo le aoina o fatu, atonu o le a leai ni uiga o le laau talavou.

Aoina na oi latou lava pe maua mai lima o kukama - fatu mo greenhouses, e tatau ona e faʻamaʻi, faʻaaogaina i totonu o se vaifofo o le potassium i le taimi o le sua o le aloe. O fatu o le faʻapipiʻiina o fale gaosi oloa o loʻo faʻaleleia ao le i faʻatau atu ma e le manaʻomia ni faʻaopoopoga faʻaopoopo.

A o le lūlūina fatu e manaʻomia faʻanofo i fafo, filifilia filifiliga mataga ma leai se mea. E mulimuli mai le sauniuniga o fatu.

O fua o fatu ua afifiina i se laumei laumei mo le fulafula ma ua salalau i luga o se ipu. Nai lo o le ie, e mafai ona e faʻaogaina le fulufulu mamoe poʻo le tele o fasi pepa. E taua le faʻamautinoa e le faʻamago le fatu.

O afea e toto ai fatu kukama mo fualaau aina mo le fale koli? O nisi tagata fai togalaau e fautuaina muamua le umia faʻamaʻaina fatu. O fatu e afifi i ie o loʻo tuʻuina i le potu pito i lalo o le pusaaisa mo le 48-56 itula. O fatu e tatau ona susu ma e leʻi totoina. A uma ona faʻamalosi, e vave ona totoina i totonu o ipu. O fatu ua saunia e totoina faatasi, aua le maʻi ma faigofie ona faapaleniina le isi gafa.

Tanuka ma eleele

E mafai ona tuʻuina totōʻau totō i totonu o le fale kiona poʻo le potu. Mo le totoina e sili atu ona faigofie le faʻaaogaina o peat or plastic plastic, cup cups and other containers. Kukama e le fiafia i le gaosiga, o lea ua latou ootia i le fesiitaiga, faatasi ai ma le faasaoina o coma.

Mo le faʻaleleia o fua i le taimi o le taumafanafana, e totoina ai fatu i le ogatotonu o Aperila. Afai e te fuafua i le tau malulu e faʻamalosia kukama, e mafai ona e luluina fatu ia Setema. O le totōina i totonu o se fale vevela vevela e mautinoa ai se seleselega lelei i le tausaga atoa.

Kukama i totonu o le kiona, o fualaau aina e sili atu ona lelei le eleele mama poo le le mautonu. O le faʻafefiloi o le eleele e faʻaputuina i luga o le eleele o le togalaau poʻo le vaovao ma le faʻaopoopoga o le umi o le humus ma le oneone. O le palapala e tatau ona matua mataga. Mo le sili atu o le tau o meaʻai, superphosphate ma le pefu o loʻo faʻaofiina i totonu.

Ua faatumuina tioata, o le palapala e mama le pala. 1-2 fatu ua totoina i totonu o tane taʻitasi. O kukupi e le mafai ona toleniina le totoina lelei, o lea e sili atu ona faigofie le aveesea o se laau vaivai, e aunoa ma le paʻi i le mea e tupu malosi ma malosi.

O fatu e faʻalauteleina e le sili atu ma le 1 cm. O ipu ua tuʻuina lelei i totonu o se paʻu loloto. E taua le faʻamautinoa e le fesuisuiai ipu, o fualaau e matua leaga ma e faigofie ona malepe.

Mo le totoina o fatu, e mafai ona e faʻaaoga fua faʻataʻitaʻi e faʻapipiʻi i pusa faapitoa ma kaseti. O fualaau e susu i le fula, ua tuu se fatu i totonu o le peʻa faamaluluina ma fai si tanu.

Totoina o togalaau

Ua totō fatu i se nofoaga mafanafana. O le vevela lelei mo le faʻavaveina o le germination e 26-28 tikeri. I le maualalo o le vevela, o le gaioiga o le feanu o le a tuai, o le eletise e vaivai. E mafai ona ufiufi laau i le tioata poʻo se 'ie susulu e fatu ai se aʻafiaga o le kiona ma faʻavaveina ai le germination.

A oʻo mai pupuu i le fogaeleele, o le vevela i totonu o le potu e tatau ona faʻaititia i le 20-22 tikeri. A o tuputupu ae, e sasaa le palapala i totonu o ipu.

O atigipusa e tatau ona i ai i totonu o le malamalama, i totonu o le paolo e totogo malosi ma liliu le pale. I totonu o se kiona, pusa pipi ma laau totō e faʻapipiʻi faʻapipiʻi i luga o fagu, i lalo o molī uila. A o tuputupu ae laau, e tulai mai lamepa.

Afai ua ola le totogo i totonu o se fale mautotogi, e sili atu le tuu i luga o se faamalama e feagai ma saute. Mai le vevela vevela o le la e puipui ai le ata. E faataapeapeina le susunuina o ave ma puipui mama mai mama mai faʻataʻitaʻiga.

E taua tele le faʻafeʻeneʻeneʻi le ea faʻataʻamilo i le fualaau aina e ala i le sasaina i se fagu moli. Faʻatupulaia le siosiomaga saʻo e fesoasoani ai i tagata e faʻamaualalo fale poʻo susu susu o loʻo tautau i luga o le maa.
E taua tele le mulimuli i le faasologa o le faasusu. A uma ona lūlū le palapala ile susu ile fagu moli, e puipuia ai mai le faʻamamago. I le oʻo mai o siama, o le eleele e faʻamalūlūina mai le faʻafeinu faʻatasi ma le mafanafana ma le faʻafefeteina faalua i le vaiaso.

A maeʻa foliga mai 2-3 o nei laʻau, e mafai ona fafagaina laau toto i se vaifofo o vailaau faʻasaina faʻapitoa pe sasaa atu ile suasusu. O le tasi lavalava pito i luga e lava, o le a mulimuli mai le fertilization pe a uma le toe nofoia o kukama i luga o moega mo le siʻomaga.

2 vaiaso talu ona totoina, e manaʻomia e laau toto ita. I le mafanafana, tau le matagi, e momoli atu i fafo ma tuua i le lafoaʻi. O le aso ao lei siitia atu i se nofoaga fou e nofo ai, o vai i totonu o ipu e tatau ona fafaga lelei.

E uiga i mea faʻamaʻi ma faʻamaʻi e mafai ona lamatia ai au kukama fualaau aina i totonu o le fale koli, faitau tala i luga o la matou upega tafaʻilagi.

Ata

Vaʻavaʻai i fua o kukama mo greenhouses e mafai ona i ai i le ata oi lalo:

O le a le taimi e totō ai totō vine mo le fale kosi?

O le tele o fai togalaau e popole i le fesili, o afea e oo mai ai le taimi mo le totoina o kukama mo fualaau aina mo le greenhouse?

E taua tele le taofia o le totogo mai o laau. E momoli atu i totonu o le fale lauʻeleʻele pe a oʻo atu i le tolu vaiaso le matutua. Afai e mafanafana pea le palapala, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi muamua le mafanafana. Vaʻaia vao e sili atu le leaga ma aʻafia e fai ovaries.

O fualaau ua saunia mo le gaosiga o loʻo i ai se lanu meamata lanu meamata, e le o ni manogi uumi. Umi lelei - e tusa ma le 30 cm.

E le tatau i kukama ona i ai faʻamaʻi o faʻamaʻi, mo se faataitaiga, vae lanu uliuli. Sulu ma fualaau faisua sili atu le teena. O loʻo maua faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi aʻo leʻi toe totoina i le kiona.

Aʻo lei totoina kukama i totonu o le fale lauʻeleʻele, o le palapala ua maeʻa maeʻa ma faʻafefiloi ma humusua solo.

O toto laau e totoina i vaieli e faʻamaligiina i le vai mafanafana, faʻatasi ai ma se uila eleʻele poʻo ni meaʻai. I pu taʻitasi e mafai ona e tuʻuina se vaega o le sukalaka, lea e teuina ai le susu i le palapala. Mo nisi faʻamatalaga e uiga i le fafagaina o kukama i totonu o le kiona, e mafai ona e faitau i la matou 'upega tafaʻilagi.

Laʻau tupuga lelei - o le ki i le seleselega i le lumanai. I le ausia o le manuia, e mafai ona e taumafai e tupu laau totō mo le faʻatau.

O malosi ma ola maloloina o fatuga o loʻo matua manaʻomia tele, ma i le lumanaʻi e mafai ona liua i se vaega tupe maua atoa.