Laʻau

Lobelia: totoina o fatu, totoina ma le tekinolosi tausiga

  • Ituaiga: ata-logo
  • Taimi o Fugalaau: Iuni, Iulai, Aokuso, Setema
  • Maualuluga: 8-1000cm
  • Lanu: Blue, Magenta, White, Red, Cyan
  • Taua
  • Sun alofa
  • Alofa

O lapisi lapotopoto ua salalau solo i totonu o le lauusiusi fiafia i mata ma tuuina atu i le togalaau se lalelei matagofie. Mai le amataga o le tau vevela i fugalaau afu, o le lobelia e ufiufi uma i fugalaau matagofie: lanu moana, lanu piniki, lanumoana, lanu viole, lanu viole. E le faigofie ona tupu i totonu o le fesuiaiga o le loto, o se fugalaau manaia, ae faʻafefeteina.

Faamatalaga faʻatau

O Lobelia o se fugalaau manaia, ae i tulaga o le totonugalemu o Rusia ua tupu i luga o le eleele e pei o se laau taʻitasi. E foliga mai e pei o se paʻu i tafatafa o le togalaau, i tafatafa ane o se togalaau fugalaau po o se vaituloto, i luga o luga o mauga mauga ma fugalaau. E lelei foi e pei o se mea e maua mai i le gaosiga o le kapeta ma avea o se fualaau mataina i ato tautau. Paʻaga fefaʻasoaaʻi: petunia, balsamine, cloves, verbena, rudbeckia, pelargonium, salvia ma fugalaau faʻatoʻaga.

I le faaiuga o le tautoulu, e mafai ona eliina se fugalaau, totoina i totonu o fagu ma teu i totonu o se kativa po o luga o se faapaologa ina ia oo i le taumafanafana, i le lona lua o taamilosaga, totoina i le togalaau. O le laau i le vaitaimi o le taumalulu e le lelei ona atiaʻe, ae, mulimuli ane, o le a sili atu le tele o le fugalaau.

O le lanu vaivai o le lagi lanumoana lanumoana fiafia i mata mai ia Iuni seia oo i le tau o le autumn

E faapitoa lava le paʻi o le lobelia lanumoana ma se lanu paepae i le ogatotonu

Tuʻu faʻasolosolo vavalaʻau faʻalelei e vaʻaia ese mai se auala togalaau

Faʻatoʻaga ma ituaiga o togalaau:

  • Faʻamau Laʻau faʻamaʻi e oʻo i le 20 cm le maualuga.
  • Tonu. Laʻau laupapa e tusa ma le 30 cm le maualuga.
  • Wicker. Vailaʻau faʻapitoa mai le 30 i le 50 cm le umi.

Eseese o le lobelia:

  • Paʻepaʻe. "White Riviera", "Snowball", "White Cascade", "Minx", "White Fountain", "Nicole", "White Lady".
  • Blue. Safaira, Blue Crystal, Cambridge, Niagara, Nostalgia, Beads, Blue Breeze.
  • Blue. "Blue Cascade", "Emperor Wiley", "Crystal Palace", "Cozy Corner".
  • Pink. Rosamund, Pink Riviera, Pink Cascade, Raspberry Jingle.
  • Lilac. Miss Clibran, The Lacemaker, Margot.
  • Reds. "Marquise", "Red Cascade", "Punavai Ulaula".
  • E tele le mamalu. "Manoa o le peni", "Serpentine", "Faʻamatalaga mataʻutia", "Viennese waltz".

Laititi laʻiliia o le paolo o le vavalalata e tuʻufaʻatasia lelei ma fugalaau paʻepaʻe. Fugalaau e totoina faʻatasi ma pansies i totonu o se ipu teuteu foliga matagofie

O se vaega faʻapitoa e faia i fuga papaʻe ma le piniki, totoina i tafatafa ane o le pusa ma totonu o se ipu teuteu

Totoina i totonu o se ato fugalaau fugalaau, lobelia paʻepaʻe paʻepaʻe e tupu aʻe i le foliga o se paluni e pei o se ao lele

O tulaga autu mo le manuia o le galueaina ma le tele o fua o laau toto:

  1. Lafoaʻi ma le malamalama, e le o le lauʻeleʻele eleele (oneone oneone leaga, laufanua leaga).
  2. Loto i totonu o se lalelei, malamalama i le la.
  3. Faʻasusu soo - o le fale e fiafia i le susu.
  4. Faʻaiʻuina le faʻamaʻiina o meaʻai faʻamaʻi.
  5. Tuʻuina poʻo le tipiina o fualaau aina, teuteu o laau matutua mo togafitiga sili atu.

Lauina o fatu mo laau toto

E sili atu le amata o le lūlūina o fatu mai le faaiuga o Fepuari, poʻo soo se taimi lava ia Mati. O le mea moni, o nisi o fai togalaau latou te fugalaau fugalaau e totoina ia Tesema-Ianuari. Ae afai e leai se avanoa e faʻamalamalamaina ai, ia fautuaina e aua le faanatinati pe a lūlūina le lobelia mo tipu: o totogo i lenei tulaga e faʻatupulaia lemu, ma pe a leai se malamalama, e tosoina i luga. O se fugalaau na totōina ia Mati ma e ola na o le malamalama masani e sili atu ona aoga ma faʻapitoa, e tele lava ina aʻafia i le "uliuli" maʻi.

O le faʻaleleia lelei ma le tausiga o fualaʻau o le a fesoasoani i le tele o ona fua.

O fatu e laiti, pefu - mo le laugatasia, e masani ona fefiloi ma le oneone. Ua totō fatu i le fanua faʻatau mo fatugaʻau po o se paluga palapala ua saunia mai le tautoulu, e aofia ai le vaomatua o le eleele, compost (humus), peʻa ma le oneone. Ina ia faʻamaonia le aloʻese o le palapala, e mafai ona e faʻaopopo le falaoamata o le lolomita poʻo le lime.

E mafai ona e faʻatau fatu fatulaʻau e totōina totō i laʻau ma kaseti - o lea e te faʻateʻaina ai le taimi e alu ai le taimi e teu ai.

O le faasologa o le totōina o se fugalaau mo fualaau:

  1. O le koneteina mo le totoina e faʻatumu i se palapala eleele, lea e laʻititi lava le suavai, faʻafeinu ma matua mo le 24 itula. Lolomila seedlings e sili ona lagona le lelei i se pusa lautele ma le paʻu ua saunia lelei mo pupuni. E mafai ona faaopoopo se fuluʻi i le vai mo le faʻavaivai muamua o le eleele mo fualaau.
  2. O fatu e tuu i luga o se pepa ua uʻu i se tulimanu, ma sefe lemu i ai, ua sasaaina i luga o le eleele ua saunia, e oo lava i le tufatufaina atu.
  3. A uma ona lūlūina, o fatu e leai se mea e sausau ai i le eleele, ae faʻapipiʻiina i se vaivaiga sili ona vaivai o le pasela e masani mai le pamu moli.
  4. O se ipu ma laau e ufiufi i le tioata ma tuu i se nofoaga mafanafana.

O le eleele mo le totoina o laau e mafai ona saunia mai se paluga o le togalaau ma le vermiculite. O le Vermiculite e faʻapupulaina ai le vaivai ma le friability o le palapala, faʻasalalau lona susu. E puipuia ai foi le aʻa o laau mai suiga o le vevela i le siosiomaga, e soli ai eleele ma maualuga maualuga.

Tausiga tatau ile tausiga

O aso uma lava, e fautuaina e faʻamalosia le totoina o laau toto: fafagu le ipu malamalama, solo le condensate mai lea mea, ma toe fuli, toe ufiufi i se pesini. O le taimi lava e tupu mai ai pine muamua, ma e tupu lenei vaiaso i le vaiaso ma le afa talu ona totoina, fautuaina e aveese le tioata, ia ave le ipu i totonu o le "greenhouse" - o se pusa palasitika mama, ma, faapipii, tuu i totonu o se nofoaga manaia, ae le o lalo o le la. . E tatau ona aveese le afifi i aso uma, solo ese le faʻasolosolo mai ia te ia ma toe afifi ai foi laau toto.

I le vevela o le 20 i le 25 tikeri, e ono oʻo mai ai ni laau muamua - pe a ma le vaiaso. Ae, o le a latou le faʻaosooso tele ma faasolosolo malie, e fautuaina e faʻanofo ia fata i le aoauli i se faapaologa po o se loggia, pe a maualalo le vevela ma e lava le malamalama. I le po, e sili atu ona lelei le toe faʻafoʻiina o fualaau i le fale, faʻamalamalamaina atili i afiafi, faʻapea foi i vaitau timuga ma timuga.

O le faamamaina o mea totō e sili ona faia mai lalo, sasaa sina vai i totonu o le apa, aua o le ono mafai ona fausia se mea i luga o le eleele ma le pala o fualaau aina. Ae e mafai ona e vai mai luga, ma le faaeteete: mai se sipuni po o se tui tui. Afai o loʻo fai pea le siaki, e vaʻaia ma le faʻaeteete ma faʻafefeteina i se mea lamolemole o le gaʻo ua gaosia pe na muai fufuluina ma oneone faʻafefeteina. Ina ia puipuia faʻamaʻi, e tatau ona faʻamautinoa o le palapala e le mafai ona faʻamago, ma e le tatau ona faʻamagoina - pe a fautuaina le suāvai mama mo lobelia.

Paʻu i le eleele

Ua totogo laau totō - ua totōina i ni faaputuga puʻu, faʻapipiʻi ma se kofe kofe le tele o laau totō faatasi ai ma le palapala ma agai atu i se pusa eseese. A o lei pikiina, e fautuaina e faʻamama le eleele i totonu o le fata, ina ia sili atu ona faigofie le vaeluaina o fualaau vao i totonu o faaputuga. Pe a faʻatulagaina i le va o vaega o laau totō, pe a ma le 2-3 cm e totoe, o le eleele e mama i tamatamailima ma faʻafeinu. A maeʻa se togi, o le a amata ona ola vave le lobelia, pe a oʻo mai le totogo i le 3 cm, e fautuaina e tipiina ni nai m - o le a latou totoina lelei.

O le suavai o Lobelia e tatau ona faia ma le faaeteete, ma faʻagasolo le vaovao o laau mai le fata i ni atigi pusa eseese

Ina ia faʻaleleia le toto o le lobelia, faʻaaoga se tui tui poʻo se sipuni laʻititi ina ia le pa'ū ifo i lalo lauʻau lauʻeleʻele

O se laau e totoina mai pusa le tumau i le eleele tatala i le amataga o Iuni, matauina le mamao i le va o vao o le 10-15 cm. O le gafa e faia e tusa ai ma le mataupu faavae e tasi e pei o le vai: i vaega toalaiti, pueina laau faatasi ma le palapala ma se siʻosiʻu po o se vaʻa. Mo le totoina, filifili se lanu vevela po o se vaega o le togalaau ma le eleele susu susu. O se eleele sili atu ona lelei e leaga tele mo lobelia - o le laau toto e tupu tele le lanu lauusiusi ma e fulafula.

E tele taimi e masani ai ona tipi vao i le maualuga o le 5 cm i le ogatotonu o le taumafanafana, lea e tau atu i lona tuputupu aʻe ma se galu fou o le fuga. I lenei laasaga, e mafai ona fafaga fafagaina ia laau e tusa ma le tasi i le vaiaso faatasi ai ma suavai suamalie.

Lobelia i le mamanu

Filifiliga # 1 - i le fugalaau

Pe a totoina se fugalaau i luga o se moega fugalaau poʻo se faʻaititia, e tatau ona e mafaufau muamua i le lanu lanu o le fugalaau. O fualaau suamalie e fuga mai i foliga e foliga mai: lanu moana, lanu moana ma le paauli; lanu piniki, lanu viole ma papae. O le eseesega o auivi o lanu i luga o le fugalaau foliga manino: lanumoana ma samasama, lanumoana ma le mumu, fusi ma le paʻepaʻe.

Latou te lelei faʻatasi ma limnantes. E mafai ona e aoao atili e uiga i lenei fugalaau mai le meafaitino: //diz-cafe.com/rastenija/limnantes-vyirashhivanie-iz-semyan.html

O le lanu mumu elebelia e foliga tele i tafatafa o le motley yucca ma fugalaau lanu moli

Blue lobelia erinus e fai ai le pito i lalo o le toga papa, e lata ane i le tino olaola-o le violet e fetolofi i "Burgundy Glow", pelargonium mumu, arborvitae ma le siliva o le wormwood

O le uluaʻi faʻaitiitiga e aofia ai le lobelia, faʻamalosi "Metallic Crisp", paʻu lanu violē ma le silver edelweiss

O fugalaau lanumoana ua faʻapipiʻiina lelei ma faʻavalea foliga o fetu i luga o le fetu

O se feteenaiga tali mo le teuteuina o se moega fugalaau: o se vaaiga tuusaʻo o le mumu Queen Victoria lobelia e fetaui ma fugalaau lanu samasama-vevela

O le lanu mumu e faia i le lobelia o loʻo siosiomia e se laumei fugalaau manogi e foliga matagofie lava

O le polokalame o le fugalaau: 1. O le mea na tu ai le "Pleniflora": samasama, lanumumu ma le paʻepaʻe. 2. Matafaga "Capenoch Star". 3. Poppy Icelandic. 4. Uiga o St. John. 5. Lobelia cardinal. 6. Tanu o Fassen. 7. Bell Pozharsky. 8. O le Katananha e lanumoana. 9. Gravilia "Feuerbal". 10. Sedum "Matrona".

Le polokalame o moega fuga i le vaituloto: 1. Bamboo leaf-grate. 2. O vaivali o le irissisi iris. 3. Lobelia. 4. O le tagata ola e fetolofi. 5. Bell Pozharsky. 6. Vavalo faʻamaʻi. 7. O le Bruner e tele-faʻafeiloaʻi. 8. O le muaulu o loʻo i lalo. 9. O le fusi uʻamea mumu. 10. Arundo.

Filifiliga # 2 - i le tautau o ato

O meaola lapopoa e ofoofogia i le tautau o ato vili - latou te fausia ai se fugalaau fugalaau o loʻo faʻapipiʻi atoa ai le uaea poʻo le vine vine. O le filifiliga sili ona faigofie mo le totoina o le lobelia i le tulaga o se ato fugalaau o le faʻaaogaina o niu niu, lea e faia ai pupu ma totō le laau i fafo o le ato, pe a uma ona faʻatumu i le palapala.

O se eseesega o le tuufaatasiga o le lanupia lanumoana ma fugalaau lanu samasama ua totoina i totonu o se ato laau fugalaau e faatupuina ai se siosiomaga fiafia i luga o le togalaau aina

O fugalaau lanu lanumoana na totōina i le vaomatua o le a faʻamalamaina le monotony o mea mamafa

O le Sphagnum moss o loʻo faʻaaogaina e avea o se mea faʻapipiʻi, lea e muaʻi faʻamamaina, tosoina ma faʻapipiʻi i foliga o se ato mai totonu. Ona faʻafefiloi ai lea o le eleele ma faʻafefiloi ma faʻataunuʻu i le ato. I le pito i luga o le ato, ua totoina ituaiga o lobelia ua totōina, o ituaiga ampel ua totoina i se liʻo, matauina mamao i le va o vao. Faatasi ai ma lenei ituaiga o totoga, e mafai ona faʻapipiʻiina le laau i petunias, phlox, pelargonium, ivy.

Filifiliga # 3 - i fugalaau fugalaau teuteu

E ese le matagofie o le fugalaau i fugalaau teuteu teuteu, e taua tele le fetaui lelei ma togatogo. Afai e te faʻaaogaina fugalaau laiti e fefiloi ma le lobelia, e mafai ona e faʻavasegaina le mea i totonu o se lapisi lapotopoto e ala i le totoina o laau totino ma le lanu eseese o laʻau ma le tele o inflorescences.

O fugalaau lapopoa o le lautele o le laulau o le lakapi poʻo le faʻapipiʻiina foi o se faʻaogaina ma se faʻavae e fetaui lelei mo sea ituaiga tulaʻele. O le fugalaau o le fugalaau o le a sili atu ona malosi pe afai e faʻaopoopoina se foliga faʻatusatusa faʻatasi ma laau totō totō.

O le faʻafefiloi o le lobelia o lanu eseese, e mafai ona e tuʻuina atu se lanu felanulanuaʻi i soʻo se tulimanu o le togalaau

O se fugalaau matagofie o le a teuteuina lau togalaau pe afai e te totoina le lanumoana lanumoana, pauna paʻepaʻe, pelargonium mumu ma le ivy i totonu o se fagu

O fugalaau laiti lanu laniili lanumoana e faʻataʻitaʻi lelei le vai e sasaa mai i le otaota - e mafai ona e fatuina se fugalaau e le masani ai e ala i le totōina o se fugalaau i totonu o se fugalaau o le terracotta o loʻo taatia i ona tafatafa

O le a faʻaaogaina lava seevae paʻu o tamaiti e pei o se fagu mo le totoina o le poliola lanumoana

O le fugalaau i le foliga o se ogalaau lapopoa tele o le a fesoasoani muamua i le laufanua o le faatoʻaga - e mafai ona totō le ampel lobelia i totonu o le pesini lava ia, ma o lona pepa laititi e mafai ona totō i le vae, e le o le tala o le pefu. O se paʻi mataʻina i le togalaau o le a faia e se vaega o fugalaau o laʻau eseese ma maualuga, lea e mafai ai ona e totoina se fugalaau fesuisuiai ata.

Filifiliga # 4 - laʻau fugalaau o fugalaau

E sili atu le aoga o le togalaau i togalaau faʻasaina, totoina i se fugalaau fugalaau poʻo le mea e taʻua o le "whatnot" o ipu. E mafai ona e ave mai i le 3 to 5 terracotta poʻo fugalaau fugalaau ma se eseesega i le lautele e tusa ma le 7 cm. A maeʻa ona faʻatumu le ipu i lalo ma le eleele, faʻapipiʻiina se uta, e tanumia i totonu o le fanua o le togalaau i totonu o se lua faʻavaivai mo le mautu o le olo.

O se tulaga e le masani ai o le togalaau mai le tasi laina o fugalaau paʻepaʻe ma le lobelia lanumoana ma le mea faʻalelei

O fugalaau e totoe, ua filifilia mo le laugatasi, mai le tele i le laʻitiiti, e faʻapipiʻi i le faʻamalosi, tumu i le palapala eleele, paʻu ma le oʻo atu i le pito i luga o le pusa 5-7 cm. faʻafeinu. I lenei lomiga o le togalaau, o le lanumoana lanumoana e lelei tele i le lanumumu mumu ma le paʻepaʻe paʻepaʻe, piniki ma le lanu violē.