Fua o le gaosiga

Fautuaga i auala e taulimaina ai le talipupuni i totonu o laau; ata pest

Faʻamalie le mata o le falemaʻi, o le tele o fugalaau kuka. Ae o le tausiga ia i latou e foliga mai e faigofie. Afai e te togafitia togalaau e aunoa ma se mea e tatau ai, e mafai ona oti.

O le mea moni, e le na o le fausua ma le susulu o le la e manaʻomia ni fale i totonu. Latou te manaʻomia le tausia o aso uma, gauai ma e oʻo lava i le tautala a tagata. Afai e te aveesea mai ia mea uma, o le a amata ona latou vaivai, ma mamae, e mafai ona latou fofo manuʻa. O le a faʻamatalaina le tusiga e uiga i le talita, faʻaali ata o nei mea faʻavevela ma faʻamatalaina auala e faʻafefe ai.

O le a lenei iniseti?

O se tasi o nei fili pito sili ona leaga o laau i totonu o le talita. E mafai ona faʻaumatia atoa uma laau i le fale i se mataupu o vaiaso. Ma e oʻo lava ile fugalaau fugalaau na te le faasaoina.

I fafo atu, o shchitovka e pei o ogalaau e toetoe lava a le mafai ona ola i luga o laʻau ma lau. O le tele o nei talo e le silia le 5 mm. E le o toaaga tamaitai, i lalo o la latou atigi lauulu o loʻo tutupu aʻe ai larvae. Ae o le tama talavou shchitovki ma tagata taʻitoʻatasi o le tamaʻi alii e faigofie lava ona feoai solo i laʻau ma lau o le laau. Ona latou felelei ai lea ma taʻei luga o laau tuaoi.

O le mea lea, i le mauaina o se meaʻai i luga o le fugalaau e tasi, e mafai ona faʻafetaui i isi. O nei meaola faalafua e faateleina i le tuʻuina o fuamoa ile pito i tua o se laulaʻau poʻo luga o nila o se laau. O le faʻataotoga e matua faʻaogaina i le microscopic e toetoe lava a le mafai ona maitauina.

Latou te fafagaina i luga o fualaau o le suka, lea latou te susu mai le aʻa ma laupepa. Muamua, o pulapula laiti ma le lavelave e paʻu i lalo o lana osofaiga, ona ia gaoioi lea ua uma ona fausia ni vaega o le laau.

E taua! O le osofaʻiga tele o nei meaola faʻamaʻi e faʻaleagaina ai le matua matua i totonu o vaiaso e lua, ma tuʻu ai na o aʻa ma le ogalaau mamago. A maeʻa ona 'aina e le shchitovka le afa o laulaau, faʻapitoa le lavea o le laau.

O le a aoga foi le iloa po o le a le ituaiga ituaiga o le talipupuni. E mafai ona e faitau i ai iinei.

Mafuaaga o faʻaalia i fugalaau

E tofu le laau ma lona lava puipuiga. Afai e vaivai, ona mafai lea ona osofaia le fugalaau e le tele o faamaʻi ma meaola faalafua, e aofia ai mea e vevela. Faʻafefiloi foi laau totino ma le maualuga o le gaosioka ma le faʻaleagaina o le metabolism. O nei soliga e tulaʻi ona o le le lelei o le vai, malamalama, mago.

O le tele o taimi e tupu lenei mea i le taumalulu, pe a fai le aso e pupuu ma e malogo le ea. E i ai i ia tuutuuga e fiafia ai le tusi taʻavale e ola ai. E tele lava ina tupu mai le faʻaleleia i le fale faatoa faʻaofiina, ma e mafai foi ona faʻafeiloaʻi fuamoa moa i le palapala ma e oʻo lava ile vai.

Ata

O le isi mea e mafai ona e vaʻaia pe faapefea ona foliga le talita:





Laasaga muamua i le sailia

Afai e te maitauina ua amata ona mamae ma mamae le laau, ona e iloa lea o nei pulumu pogisa i laulaau, ona tatau ai lea ona tuuese se fugalaau i se isi potu e leai ni laau. Ma e na o le vavae ese, e mafai ona e amata faʻafefe le laau mai nei pusa.

Faʻamatalaga ma mealilo

I le taimi o togafitiga o fugalaau ua afaina, e mafai ona e faʻaaogaina auala uma e lua ma vailaau faʻasaina. I le faia o lau filifiliga i le fesuiaiga lona lua, e tatau ona e manatu o ia tagata soʻo e mafai ona mafua ai le faʻamaʻi ma le inuina o tamaiti laiti, tagata matutua, allergies ma meaola.

I le tusi. O togafitiga faʻapitoa e le itiiti ifo le aoga e faatatau i mea faʻaoga ma, i le taimi e tasi, o le a leai se aafiaga leaga i tagata ma meaola o nonofo i totonu o le fale. O le mea lea, o le tele o taimi e masani ona togafitia ai togafitiga o totonu ole fale ma metotia o vailaau masani.

Metotia o tauiviga

Faʻafefea ona faʻaaoga le faʻaaogaina o togafiti a tagata?

  • O le auala sili ona taatele o le fasia o se meaola o le soloina o se laau ma se vaifofo o le fasimoli, vai, ma le ava.

    1. Ina ia faia lenei mea, 20 kalama o le fasimoli vai ua solo i se lita o vai, ona faaopoopo ai lea o le 10 ml o le ava malosi.
    2. Vili laulaʻau ma le ogaumu e tatau ai e faʻamaeʻa ai le faʻaogaina o pala.
    3. E mafai ona e faʻaaogaina se pulumu poʻo se uʻamea, lea e tatau ona lafoaʻi pe a maeʻa.

    Tou te le faʻafefeina ia ituaiga paluga o le ava ma le fasimoli, o lea latou te oti ai i totonu o ni nai itula pe a uma togafitiga. Ae, o le mea e leaga ai, e le na o meaola faalafua e le taliaina ai se fasimoli, ae o nisi foi laau toto. Aʻo leʻi faʻaaogaina lenei metotia, tagaʻi i le tali a le laau, mafua ai le tuufaatasiga o le tasi le pepa.

  • O le fua o le kuka e itiiti le lamatiaga, ma i le taimi lava e tasi e le o lalo ifo o le soap-alcoholic composition i le lelei.

    Ina ia saunia lelei e tatau ona e ave:

    1. 100 kalama o le pepa vevela, miti.
    2. Ona sasaa lea o le masini e mafua ai le lua lita o le vai ma tuu i se nofoaga malulu mo se aso.
    3. Ma le isi, sola le laau mai le pulumu ma le vaifofo faamama o le vevela pepa.

    O ia ituaiga vai e tatau ona faalua i le vaiaso mo le tele o masina.

  • E pei lava o le pepa, e mafai ona e kuka ma kuka i le kuka i le suka. O le aʻafiaga o ia mea e le lelei e pei o le pepa.
  • Pe a nonofo faʻatasi tagata matutua matutua i luga o le laau, ma e leai se auala e mafai ona aveeseina ai, e mafai ona e faʻaaogaina le kerosene. A maeʻa uma laulaʻau ma le uʻu, o le a faigofie ona vavae ese le kerosene.
  • O lenei meaola e le fiafia tele i le tofo o le vodka, o lea e mafai ai ona lupe uma vaega o le laau, ina ia faʻaumatia atoatoa le togi.
  • Vaevae ni lua sipuni tele o le suāuu olive i totonu o le tasi lita o le vai mafanafana ma solo ese laʻau. O le tuufaatasiga o le suauʻu olive e faʻaaoga i le laau i le vaiaso.

Faʻafefea ona aveʻesea vailaʻau?

O vailaʻau faʻasaina e faʻafefe ai le talipupuni e tolu ituaiga:

  1. Faʻamatalaga. Lea e ulu atu i chitin ma paʻu paʻu. E faʻaaoga i le amataga o le maʻi.
  2. Vaʻaia. O le fea e mafua ai le afaina i le ulu atu i le gutu o se iniseti.
  3. Faigaluega. O lenei vaega o mea oona e faia e ala i le oona oona o le laau. Parasites, 'ai le vai oona, vave maliu.
Faʻalogo lelei! Aua e te alu i totonu o le susulu o laau o le la ua uma ona gaosia e ala i fualaau faasaina.

O oloa gaosi oloa e tatau ona faʻatau i faleoloa faʻapitoa mo le tausiga o laau i totonu. O fualaau e sili ona taatele e faʻafefe ai le talipupuni o:

  • Actellic.

    O lenei meafaigaluega e faʻaaogaina mo le totoina o laau ma mo le faʻafefiloi o eleele. Ua faʻamautuina o ia o se meafaigaluega malosi i le tau faasaga i le talita. Faʻafefea ona faʻaleaga faʻamaʻi pipisi i lenei fualaau faasaina? O le fofo ua saunia i se fua faatatau - 2 ml o Aktellik i le lita o vai. Faʻaoso ma vave togafitia le laau.

    Mai uiga lelei e mafai ona maitauina o le vailaʻau e mafai ona tuʻufaʻatasia ma isi vailaʻau, o le gafatia e gaosia ai mea totō. O aʻafiaga leaga o le vailaau faʻasaina e aofia ai le vevela maualuga ma le manogi le lelei.

  • Aktara.

    O fualaau faasaina ma se telefoni o le gaioiga, e aoga i le tele o meaola faalafua. Faʻaaogā le meafaigaluega mo le faʻavaivai ma le faʻavaivai o le soʻo. Ina ia faafetaia le talipupuni i totonu o se potu malolo, ia faamama le 1 ml o Aktar i le 1 lita o le vai. O le gasegase o meaola faalafua e tupu ile 24 itula talu ona togafitiga.

  • Bankol.

    O le vailaʻau aupito sili lea e faʻafefe ai le talipupuni, lea na faʻaputu i luga o falesa. O le meafaigaluega e faatatau i le fesoʻotaʻiga o lona uiga. E faʻaalia i le maualalo o le vevela ma le leai o se manogi. O Schitovka e amata ona oti mai le gaioiga o le fualaau faasaina ina ua mavae le lua - tolu aso. Fofo o togafitiga: 0.5 kalama o Bankol ua solo i se lita o vai.

  • Fitoverm.

    O le oloa e faʻavae i vaega o meaola, o le mea lea e le o se lamatiaga i meaola ma tagata. O se aafiaga leaga i luga o le tele o meaola faalafua o laau i totonu. O le tuufaatasiga mo le pulumuina e saunia mai le 2 ml o Fitoverma ma le 0.5 lita o le vai.

E taua! A e galue ma vailaʻau vailaʻau, faʻaaoga meafaigaluega puipui, ia maitauina le tulaga tatau, faitau ma le faʻaeteete faatonuga mo fualaau. E le manaʻomia le suʻeina o tamaiti ma meaola i le fale i le taimi o togafitiga.

E mafai ona e aoao atili e uiga i auala e pulea ai le talipupuni ma sauniuni sauniuni ma vaifofo faʻavae i lenei tusiga.

Fuafuaga puipui

O le puipuiga e sili atu ona faigofie nai lo togafitiga. O le mea lea e leai se mea e manaʻomia e maua mai ai ni meaola faalafua, e tatau ona ave le tausiga ile laau ile fale. Faʻaauau ona asiasia, mataʻituina le tulaga ma le lanu o laulaau, faia vai inu, e tusa ai ma manaʻoga, e vaʻavaʻai le potu o loʻo i ai le fale kosi. O le a le faʻaalia le talipupuni i mea oi ai le malamalama lelei, maualuga le maualuga ma malosi malolosi laau toto.

Faaiuga

O le Shchitovka o se mea matautia matautia, ae mafai ma e tatau ona tau. Mo lenei mea e te manaʻomia na o le manao e vaʻai i laau o lou fale i se tulaga sili ona lelei.