Fua o le gaosiga

O vailaʻau faʻainisinia o le faʻasologa o le aconite

Aconite i le natura e le masani ai, i nisi eria ma i le itu uma o le faʻaumatiaga, ae o ona vailaau faʻaleagaina ua taugata mo se taimi umi. I totonu o tagata faʻataʻitaʻiga, o mea totino o le laau e faʻaaogaina i le tele, o nisi taimi e leai ni faʻamoemoe, ae ona o ona faʻalavelave, e toʻatele e fefefe e faʻaogaina le gaʻo i togafitiga.

O le vailaʻau o le aconite

O le tuufaatasiga o le aconite e mauoa i alkaloids, acids, resins, macro - ma microelements. I aʻa ma lau o le laau o loo i ai alkaloids o le vaega muamua, e pei o le:

  • sasao;
  • hypoconconitin;
  • tafaoga;
  • Mezaanconitin;
  • benzoylakonin ma se autu i le pasene o le aconitine.
O le vaega lona lua o alkaloids o loʻo faʻatusalia napallin, ephedrine ma vavalalata. Aumai i le tuufaatasiga o le aconite: transcanotine, steoric, citric, benzoic, palmitic, fumaric, linoleic, oleic, myristic. O aʻa o le laau e aofia ai saponins ma flavones, resins, maso, Daucosterol. O laʻau ei ai ni tannini, biocompounds, inositol, flavonoids ma se fuainumera tele o macro ma micronutrients:

  • Macronutrients: potassium, calcium, magnesium ma le uʻamea.
  • Faʻamatalaga elemene: manganese, zinc, barium, nickel, boron, selenium, lead, copper, chromium ma isi.
E iai foi i le tuufaatasiga o le aconite o loʻo i ai: suka, mesoinosidol ma le coumarin.

E te iloa? O le alkaloids o le aconite na maua i le 1820 e le fomaʻi o Farani Peschier, ae o le autu, o le susulu oi latou - o le aconitine na vavaeeseina i le 1833 e le tagata fomaʻi o Geiger ma Hesse.

Aafiaga faʻaleagaina o le aconite i le tino o le tagata

O le faʻaaogaina o se fagatua i vailaʻau faʻaleaganuʻu e tele lona lautele, ona o le tele o ona fatuga, e tele mea e aoga i le tino.

Alkaloids, lea e maua i le tele o le tuufaatasiga o le laau, o loʻo faʻaaogaina i le tele o sauniuniga falemaʻi. O nei vailaʻau o loʻo i ai le tele o togafiti. E faʻaaogaina e avea ma mea faʻasao, mea e faʻaleleia ai meaola ma antispasmodics. O alkaloids e i ai se aafiaga faʻaosofia i le fatugalemu o le tino. O i latou o vaega o fualaau oona o le expectorant, antihypertensive ma hormonal.

E taua! Alkaloids o mea malolosi ma le saogalemu. Togafitiga i fualaau faasaina e faavae i luga o alkaloids e tatau ona pulea e se fomaʻi faapitoa. O le tinomi o le faʻasalaga faʻatasi ai ma le manava tele e mafai ona afaina.

O masini tanning o le aconite o loʻo i ai ni mea faʻapipiʻi, mea faʻapitoa, anti-inflammatory ma bactericidal. E toʻatele tagata latou te iloa le faʻaaogaina o le aconite mo le kanesa. O vailaau oona i le tuufaatasiga o le aconite e maua ai se aafiaga lelei i togafitiga. O nei elemene ei ai faʻasalaga, anti-inflammatory, antioxidants ma aʻafiaga faʻamalosia.

O fualaau o loʻo i ai le aconite e iai le estrogenic, o le diuretic ma aʻafiaga. Aconite e faʻaaogaina i le togafitiga o gasegase, faatasi ai ma nisi o gasegase masani, faafetai i le coumarin i le tuufaatasiga o le laau e aoga mo vaʻaia ma vaʻaia o le fatu, faʻalavelave o le tino.

Aconite tincture ma fomaʻi anticancer aloaia

Togafitiga o maʻi mama i le aconite e manaʻomia ai le faʻaeteete ma suʻesuʻe ma le faaeteete i faʻaaliga uma: mai le saʻo o sauniuniga o le laau i le fua ma le umi o le vasega. Aconitins i le tuufaatasiga o fualaau faasaina o ni elemene taua tele ma se lisi tele o aafiaga i itu.

O le faʻaumatia o le alkaloids e le gata ina faʻaumatia ai naʻo siama o le kanesa, ae aʻafia ai foi ona aafia ai siama soifua maloloina o le tino. I le faʻamuamua, e faʻaoga foi lenei i togafitiga o le chemotherapy e faʻaaogaina e fomaʻi aloaia, ae ui i lea, o le aso nei e le o aofia ai se tagata fagatua i le lisi o fualaau faasaina ua faamaonia e le WHO e avea o se vailaau mo le oncology.

Aconite ua maua le faʻaaogaina i luga o le oncology i vailaʻau masani. E i ai le faʻamaoniga o le faʻasalaga, faʻaaogaina e avea ma autu ma ausilali, tuʻuina i luga o vae o le tele o tagata gasegase e le mafai e fesoasoani faʻapitoa ona fesoasoani. Aconite e leai se taulaiga vaapiapi: E faʻaaoga i le tele o tulaga, i fafo atu i le togafitiga o faʻafitauli o le paʻu, ma totonu ile tele o faʻamaʻi.

Faʻalogo! Afai oi ai tamaiti laiti i totonu o le fale, o fualaau faasaina e faavae i luga o le gataifale e tatau ona taofia mai le mafai ona maua.

Faʻaaoga i vailaʻau faʻasoifua maloloina: togafitiga o le aconite

O le aconite tincture and decoctions e faavae i luga o loʻo faʻaaogaina i le togafitiga o vailaau oona, fomaʻi ma le gasegase. O tapenapenaga i luga o le faavae o le aconite tincture e faʻaleleia ai le tulaga o tagata gasegase i le tele o le sclerosis, epilepsy, ma le le mautonu o le popole. O le meaʻai e fesoasoani e faʻaititia ai le ulu o le ulu ma le toothaches, faʻamaʻi pipisi o le gutu, tiga o le rūmati, faʻamaʻi o le fatu.

Acoite tincture sa faʻaaogaina i le togafitiga o faʻamaʻi fatu cardiovascular, ulia o le dulala ma le manava. O fafo, o le tincture e togafitia ma faafaigofie ai le togafitiga o maʻi, o manu o le purulenti, psoriasis, eczema ma isi paʻu o le paʻu.

Tincture mo togafitiga o faʻamaʻi fatu cardiovascular

Mo le togafitiga o faʻamaʻi fatu cardiovascular faʻaaoga aʻa:

  • 10 g aʻa;
  • 1 lita o vodka.
E tatau ona nutimomoia le aʻa, sasaa ma vodka poʻo le ava malosi (60%), tuua i se nofoaga pogisa mo le 72 itula. Laumua aʻo lei faʻaaogaina. O le tulafono: lua faʻafefe i le aso, tolu taimi i le aso, ave i luma o taumafa mo le afa itula, inu tele vai.

Tincture mo togafitiga o migraine ma le toothache

Le saunia o le tincture e manaʻomia:

  • 500 ml o vodka;
  • 20 g o le aʻa.

Oti lelei le aʻa (faʻaaoga le malogo, e le o le fou), sasaa vodka. Faʻamalosia i le aluga o le vaiaso i le mafanafana ma le pogisa. Mo migraines, o le tincture ua solo i totonu o le anufe mo le po e tasi le sipuni. A faʻamaʻa le toothache i le nofoaga o le nifo o le tagata maʻi. Afai e leai se toʻasā poʻo se mea e faʻafefe i le paʻu, e mafai ona e faʻaititia le dose i se sipuni sipuni. Togafitiga e tatau ona le sili atu i le tolu vaiaso.

Tincture mo le faaaogaina i fafo

O le kulupu mo le faʻaaogaina fafo e saunia i luga o le aʻa o le laau, o le togafitiga e maua ai ni taunuuga lelei mo faafitauli o le neurogia, faatasi ai ma le faʻafefe o le paʻu o le tino, mo maʻi mamai o le tino, ma le melanoma. Faʻaaogā le tinā e faʻamāmā ai uiga o psoriasis, erysipelas ma neurodermatitis. Mo le kuka o le a manaomia:

  • ava malosi po o vodka 500 ml;
  • aʻa mago aʻa 20 g
Laʻau mo le ava malosi, alu e faʻaaoga se vaiaso. O le tali e tatau ona avea ma lanu o le lauti malosi. Pe a paʻu lemu paʻu i paʻu o loʻo aʻafia ma afifi se fusi faʻafefiloi. Togafitiga e faʻaauau mo le sili atu ma le masina.

Faʻasoʻotoga mo togafitiga o le maʻi ulutala

I le sauniuniga o le afaina mo le togafitiga o maʻi o le dulane e faʻaaogaina ai le aʻago o le aʻa i le palapala. 20 g o aʻa e sasaa ai le 0.6 ml o vodka, ia tuu ai mo le vaiaso i se nofoaga pogisa. Ave mai le tasi i le tolu kabuni le aso.

Fofo mo le fufuluina o manuʻa ma faʻala

E faʻamago aʻa le aʻa o le aconite i le togafitiga o maʻi ma manuʻa. Tipiina aʻago o le 15 g suamalie 250 ml o le vai kuka, e kuka mo le 20 minute. Aveese mai le vevela, vevela, malulu. O manuʻa ma faʻamaʻi e fufulu tolu i le fa taimi i le aso.

O le suauu i luga o le faavae o le tau mo le tiga o le rumati

O le suauʻu faʻasolosolo o le aconite e faʻaaogaina mo tiga rumati, mastopathy, fibroadenoma ma tiga i totonu o sooga. Ia sauni e ave le 5 g o le aʻa (nutimomoia) i le 200 ml o le suauu olive. O le suauu e kuka i totonu o le vai vai taele. I luga o le maʻi tigaina e faʻaaoga, pipiʻi le ufiufi o le paʻu.

Tului Mai aso anamua ua talitonuina o le aconite o se vaega o le suauu o le au failaitu. O le mea na manatu i ai, na ufiufi i se suauʻu faapena, na maua ai e le au failaitu le malosi e felelei ai.

Aoina ma sauniuniga o mea gaosi mai le aconite

Sauniuniga ma le teuina o le vailaau togafitiga o loʻo faia i totonu o totigilima, e faigofie lava ona ulu i totonu o paʻu paʻu. O aʻa ma vaega eleni o le laau o loʻo faʻaaogaina e avea ma mea e le aoga mo sauniuniga faʻapitoa. O aʻa e seleseleina mai Aokuso ma maeʻa ia Oketopa. O loʻo eliina, faʻamamaina fanua laʻau ma fufulu.

Ua mamago aʻa i totonu o se potu faʻasili i le vevela e oo atu i le 70 ° C. Teu oloa e maua i totonu o se potu malogo e aunoa ma se avanoa i le malamalama.

O lau vao e seleseleina mai ia Iuni ia Iulai, aʻo lei amataina le vaʻaiga. A o faagasolo lenei vaitaimi, e faʻapupulaina e le fale le tele o elemene aoga. Seleselega lauusiusi lanu meamata ma mea e leai ni mea, e le faaleagaina e iniseti. O mea laititi e faʻavasegaina e ala i le lafoina o vao ma vaega mamago, ona faʻagogo lea i lalo o le paolo. O le meafaitino faʻamaeʻaina ua teuina i totonu o le tioata mo le lua tausaga i le aapa atu o tamaiti. A uma ona aveese le oloa mo le teuina, fufulu ou lima.

Contraindications. Fesoasoani Muamua mo le faʻamaʻi oona

E i ai le tele o faʻailoga i le togafitiga o le aconite. O fualaau faʻatau fualaau e le manaʻomia mo tamaiti ei lalo ifo o le 14 tausaga, o tamaitai i le tulaga, tamaitai faʻamaonia ma tina tausimai. E faʻasaina faʻasaina fualaau faʻatasi ma le faʻasalaga i tagata e iai le le gafatia i soʻo se elemene i le tuufaatasiga o le aconite.

E mafai ona siakiina se faʻafitauli o le maʻi e ala i le faʻapala ifo o se vai o le sua i luga o le tulivae, pe afai o le ita e tatau ona lafoai se vailaau faasaina.

O le a le mea e fai pe a faʻamaʻapeʻa fafo i fafo atu o falemaʻi? Muamua o le taele. E tatau ona e inu e tusa ma le tolu lita o le mafanafana, sina suavai suamalie ma mafua ai se gaioiga faʻasolo. Ona tuʻuina atu lea o se mea faʻafefe, e pei o le carbon carbon. Afai ei ai lou lima, e mafai foi ona e tuuina atu se laxative. Ia mautinoa ia valaʻau i se taʻavale. Atonu e te manaʻomia le togafitiga umi mo le falemaʻi.

I le faaiuga, ou te fia fai atu e tatau i le tagata gasegase ona tuʻuina atu le maliega, mafaufau ma paleni, i le faʻaaogaina o le aconite i togafitiga. E le mafai e le togafitiga faʻamaʻi ona faʻamautinoa oe maeʻa saogalemu, ona o aʻafiaga o le aconite.