Fualaau aina

Faʻafefea ma pe faʻapefea ona faʻamalaina tamato? Le muamua ma fafagaina mulimuli ane mo fualaau toto

Tomatoes e sau mai matou mai atunuu mafanafana. I taimi vevela, latou te le manaʻomia se tausiga faʻaeteete. Ae i le itu i matu o latou fanua ua matua tupu tele lava.

Soifua maloloina, malosi tomato totogo e atagia ai se seleselega lelei. Afai o le paluga o le eleele i totonu o pusa ma laau totogo poo le eleele i totonu o le fale lauʻeleʻele ua saunia ma le poto, e le manaʻomia ni faʻamaʻi faaopoopo. Ae pe a leaga le eleele i meaʻai, e tatau ona fafagaina fua.

O luga o laei e i ai sona aafiaga lelei i luga o le laau. O fualaau toto o le a sili atu le lelei, itiiti le faʻafesoʻotai i faʻamaʻi eseese ma faʻamaʻi.

Aisea e tatau ai ona ou fafagaina tomato?

O fua lelei e manaʻomia ai le fanua lelei.. Ae pe a filifilia se palapala, e masani lava ona taʻitaʻia le au fai togalaau i ona uiga lelei: vaʻaia le ea, susulu o le susu, mea faʻaleleia lelei. E masani ona latou popole e uiga i le toesea o le fugalaau i totonu o le eleele nai lo le faʻapalapalaina o elemene taua.

O le a totoina fualaʻau e aunoa ma ni faʻamalolo mo tamato, mo le taimi muamua lava ua lava a latou mea i totonu o fatu. Ae o laau totō tuputupu ae ma lo latou tuputupu ae e manaʻomia tele le fafagaina.

Pe a iai ni fualaau laiti, o le a matelaina le matelaina. O le anapogi e faʻamavaeina naʻo luga o laei pito i luga.

O afea e te faia ai lenei mea mo le taimi muamua?

A oʻo mai lau laʻau, e manaʻomia ona e faia muamua le faʻatulagaina o le fafagaina o tamato. E i ai taʻiala e fautuaina le fafagaina muamua e le sili atu nai lo le lua vaiaso talu ona maeʻa. I le mea moni, o lenei mea ua fuafuaina e le fuainumera o fomaʻi, lea e faʻalagolago foi i le lelei o le mea e faʻaaogaina.

O nisi faʻamatalaga e uiga i le taimi ma le auala e fafagaina ai fuamato toto, e mafai ona maua iinei, i auiliiliga auiliili ile auala e faʻafefiloi ai tamato muamua ma pe a uma ona piki, e mafai ona e faitau i lenei mea.

O le a ma pe faʻapefea ona fafaga pe a uma le germination?

I le uluai fafagaina o fualaʻau totogo, o loʻo faʻaaogaina e pei o ni fugalaau faʻasaina (Nitrophoska, Agricola-Forward, Agricola No. 3), ma ua saunia e latou lava:

  • Urea - 1 le tausaga
  • Superphosphate - 8 g.
  • Potassium sulfate - 4 g.
  • Suavai - 2 lita.

Isi polokalame:

  • Suauu Amoni - 0.6 g
  • Superphosphate - 4 g.
  • Potassium sulfate - 1.5 g
  • Vai - 1 l.

O i latou e le faʻaaogaina vailaʻau faʻasaina, e mafai ona matou fautuaina se vaega o le efuefu, faʻafefete o le fefete, faʻasolosolo o fuamoa oona po o faʻi faʻi. E faigofie ona latou saunia i le fale.

Matou te ofo e matamata i se vitio e uiga i le fafagaina o tamato:

O nisi faʻamatalaga e uiga i ituaiga e 5 o laei mo fuamato tomato e mafai ona maua i totonu o lenei mea, ma i auiliiliga auiliili ile auala e fafagaina ai fualaʻau totino ina ia iai a latou gaʻo ma le malosi, e mafai ona e faitau iinei.

Alu mai fafo

  • Wood ash - 1 sipuni.
  • Suavai vevela - 2 lita.

Sa saunia i se tasi aso, tuufaatasia i le suavai ma faamamaina.

A maeʻa ona fofo ma faʻafefete le fofo, e faʻafefeteina i le 5 lita o le vai ma faasolosolo malie le vai i lalo o laau taʻitasi.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio e uiga i le susunuina o le paluga o laau toto:

Mo nisi faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o le pefu mo le fafagaina o fuamato totō i le fale e mafai ona maua iinei.

Vailaʻau fefete

  • Areto falaoa - 5 g.
  • Suavai - 5 lita.

Faʻatinoina se vaitaimi faʻaosooso ma le faʻasolosolo o le tasi aso. A maeʻa lena, e fafaga fua. E le teuina le fugalaau, o lona uiga e tatau ona faʻaaogaina loa pe a uma sauniuniga. Ia saunia le fofo pe afai o le ae faʻaaoga vave.

I nisi auiliiliga e uiga i se laei faigofie ma mataalia mo tamato mai le fefete e mafai ona maua i lenei mea.

Fafaga mai fuamoa

  • Uga shell - lua vaetolu o se pakete.
  • Vai - 1 pakete.

Faʻaaoga mai le 3 i le 4 aso i totonu o se pusa tapuni.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, e faʻafefe ma faʻafefe i le vai 3 taimi. E talafeagai le vai i luga o le fola o se ipu malamalama i luga o le tasi vao o le totoina.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio e uiga i le afifi o tamato:

Faʻasusu o fagu faʻi

  • Uʻu tila falai - lua vaetolu o le pakete.
  • Vai - 1 pakete.

E faʻafefiloi le faʻafefiloi i tulaga mafanafana mo le itiiti ifo i le 3 aso.ae sili atu le sili atu. Aʻo le fafagaina, e faʻafefe ma faʻafefe 3 taimi i le vai.

O le tele o minerale o loʻo i totonu o faʻi o le ai ai se aoga aoga i fuamato.

E mafai ona e aoao atili e uiga i le auala e totoina ai se seleselega lelei ma le faʻamaʻiina i peʻa ma isi metotia.

E faʻapefea ma pe faʻapefea ona faʻafefiloi tamato pe a uma ona toto i luga o le eleele?

O Tomatoes ei ai mea taua e manaomia. ma faʻafefeteina ia mea o se fesoasoani lelei lea i la latou atinaʻega. I le faaiuga o le tau o le autumn, pe a totoina le togalaau, 5 kilokalama o le humus poo le faatoaga o togalaau i sikuea mita, ma i le tautotogo ua faatumulia le nofoaga i minerale: lua superphosphate ma le potassium chloride. E talafeagai le faʻapipiʻiina o le fafie (2-2.5 ipu i le mita mita) i le tautoulu ma taimi o le tautotogo.

I le taimi o le vaomatua o le atinaʻeina o tamato mo le tuputupu aʻe lelei ma ina ia faʻaleleia le fua, e 4 aʻa o aʻa e totoina. O le tele o le fua o le faʻaaogaina o tamato e faʻaaogaina i le palapala pe a faʻatusatusa le aʻa o le laau ma meaʻai. I taimi taʻitasi o le atinaʻe o tomato, latou te manaʻomia ni vailaʻau maʻoti.

Vaega o luga o laei e faalagolago i luga o mea e pei o le fuga o le eleele, tulaga o le tau, mamafa o fualaʻau i luga o laau. O le metotia o le potassium i le faiga o mea taumafa i le vaitau malulu ma le vevela o le vaitau e tatau ona faateleina (o le kuata e sili atu nai lo le fautuaga), ma i le vevela vevela vevela, i se isi itu, faaitiitia.

O le aʻa o lona uiga o fualaau faisua ua totoina i totonu o le eleele

  1. Muamua fafaga. O le aʻa muamua lava o tamato ua totoina i eleele tatala e faia i aso 20-22 i le maea ai o le totoina o moega. Le tuufaatasiga fautuaina o le fofo (faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina) ma le mullein vai (afa lita) ma le 15 ml. Nitrofoski ua faʻafefeteina i totonu o se pakete vai. Faʻaalu le afa afa mo vao taʻitasi. O nisi faʻamatalaga e uiga i le aoga o fugalaʻau o minerale mo fatu ma tamato matutua e mafai ona faitauina iinei.
  2. Fafaga lua. O le taimi o le fafaga e tusa ma le luasefulu aso talu le taimi muamua (faatasi ai ma le taimi sili ona lelei mo le fafagaina faalua o le fugaina o le lanu lanu lona lua). Meaʻai: masini moa (0.4 kilokalama), Superphosphate (1 tbsp.), Sulphate o le potassium (1 tsp.) I se pakete paʻu masani. Faaalu 1 l. lalo o laau taʻitasi.
  3. Tolu laei. O le taimi o le fafagaina e 1-2 vaiaso pe a maeʻa le lua (pe a amata ona fuga le tolu o tamato). Faʻatulagaga mo le faʻavaivai (faʻamaʻiina ma faʻamalaʻau): nitrophoska (15 ml.) Ma le potassium humate (15 ml.) I totonu o se pakete vai. Faʻaalu le 5 lita. i le sikuea mita mita.
  4. Faʻafa lona fa. Taimi e fafaga ai - i le mavae ai o le 11-14 aso i le maea ai o le lona tolu. I lenei laasaga, e naʻo se fofo o le superphosphate e manaʻomia: 1 sipunipuni i le 10 lita. vai mamā. Pepa faʻaaoga i sikuea mita.

Foliar fertilizers

O le faʻamamaina o tumutumu o tamato ma le pulumu lelei o le kulimi o loʻo i luga o laʻau e maua ai ni faʻamanuiaga lelei, faʻafetai i le mea e tupu lelei ai le laau, atiina ae ai masini laʻau ma vine, ma e fesoasoani foi e puipuia le faʻamaligiina o le lanu. O le mea sili ona aoga i lenei ituaiga o fugalaau o le meaʻai lea o loʻo i luga o le laupepa, e sili atu ona vave faʻaleleia e laau. O le seleseleina e gaosia ai le 1-4 taimi i le vaitau o le vaomatua.

  1. O le kopi muamua o le tuufaatasiga: 15 g o le urea ma le 1 g o le konatela percondal crystals (potassium permanganate) ua faaopoopo i se pakete vai. O lenei fofo ua lava lea mo le 60-70 vao.
  2. Le kopi lona lua o le tuufaatasiga: i le tau vevela, pe a le paʻuina le lanu ma tamato i soo se mea ona o le vevela, e fafagaina i latou i se vai vai ma le apocide (1 tsp o tioata i le pakete). Faʻaaogā foʻi sauniuniga faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga "Ovary".
O le taimi aupito sili ona talafeagai mo le fafagaina o folia o se afiafi i le tau vevela. O lea la e sili atu le aoga o le fofo aua e umi ona mole.

Mo nisi faʻamatalaga e uiga i metotia pito sili ona lelei o le faapipiiina o fualaau o tamato e mafai ona maua iinei.

Fautuaga faaopoopo ma lapataiga

  • O le itiiti ifo o le eleele o loʻo faʻamaoaigaina i mea e sili ona lelei, o le sili atu ona taua o le ofuina pito i luga.
  • I le sauniuniga o laei e tatau ona mulimulitaʻi i faʻataʻitaʻiga ogaoga.
  • I le malulu ma le mago, o meaʻai e sili atu ona leaga, o lona uiga e le lelei le faʻaleleia.

O fualaau faisua e sili atu ona lauiloa i le vaitau o tagata mafanafana nai lo tamato, atonu, e le maua. E taua le iloa o se tamato "alofa" ma o le fea siosiomaga e sili ona lelei mo ia. Faatasi ai ma filifiliga mo le fafagaina o tamato, e tele manatu eseese, ae o nisi aiaiga e tatau ona matauina. O le ituaiga o meaʻai e tatau ona filifilia e faalagolago i le atinaʻeina o le laau..