Fualaau aina

Ituaiga ituaiga phosphate fertilizers mo tamato. Faatonuga mo le faaaogaina

Toeitiiti lava totoina e tamato uma totogo i lona fanua. O lenei aganuu e manaʻomia le fafagaina vave. O le tele o taimi mo lenei faʻamoemoe e faʻaaogaina ai fugalaisa.

I totonu o le tusiga o le a tatou iloiloina po oa feedings mo fualaau ma tumato matutua. O a latou tulaga lelei ma mea le lelei? E faʻapefea ona iloa po o le a le mea e leai se laau?

O le ae iloa pe faʻapefea ona fai lelei se fofo ma faʻaoga fomaʻi e aofia ai fomaʻi. E faʻapea foʻi ma faʻamatalaga i le faʻaaogaina o le superphosphate.

Le lelei ma le le lelei

O le faʻaaogaina o fomaʻi eseese e maua mai i le phosphorus mo le totoina o tamato e tele mea lelei., e aofia ai:

  • faateleina le tetee o le aganuu i maʻi eseese;
  • fua mai le faateleina;
  • ola mama tomato;
  • faʻaleleia atili o uiga faʻalelei.
Pe a maua e se laau ni kopole, o lona aʻa e amata ona ola vave mai lona amataga. O fua e suamalie.

O mea lelei e aofia ai le faʻamaonia o fualaʻau fomaʻi o loʻo gaosia e tamato i le aofaʻiga sao mo lo latou atinaʻega.

O le le lelei o le mea moni e faigofie ma faalua Superphosphate pe a ulu atu i le eleele e le fautuaina e faʻafefiloi ma isi mea faʻamalaʻau, mo se faʻataʻitaʻiga, o le kulimi:

  1. sodium;
  2. calcium;
  3. amonia.

Vaʻalele o loʻo iai i le phosphate rock, e maua le laau pe a uma le 60-90 aso.

E faapefea ona fuafua le leai o lenei elemene ile eleele?

O lenei elemene o loʻo i ai le vaega e tasi - o ona faasiliga i le palapala e le mafai. E tusa lava pe sili atu, e le afaina le aganuu. Ae o le faʻaletonu, e aʻafia ai le aʻafiaga o le laau. O le leai o ni maumalama e taʻitaʻia ai le le mafai ona faʻaaogaina metabolic process.

O le leai o se elemene o loʻo faʻaalia e le setete o ona lau, lea e liua lanu violē, lanu a latou otootoga, ona malepe ai lea. I luga o laulaau e tutupu i lalo, e amata ona aliali mai ni pogisa pogisa. E le gata i lea, ona o le le lelei o le atiina ae o le aʻa, ua totogo lemu totogo.

O a laʻau e manaʻomia ai?

E mafai ona faʻaaogā faʻamafanafana i luga o soʻo se palapala, aua e fesoʻotaʻi ma vailaʻau e le afaina. E i ai le malosi e faʻaputu i le eleele, ma i le lumanaʻi e faʻaalu le aganuu pe a manaʻomia. O loʻo i ai se malosi sili atu o le superphosphate i eleele laugatasi ma le le mautonu. O le siosiomaga faʻamaʻalo e puipuia ai laau mai le faʻataʻitaʻiina o lenei elemene. I lenei tulaga, e manaʻomia le fausiaina o le afi po o le lime. Ina ia faia lenei mea, 30 aso aʻo lei faia le phosphate fertilizers ile 1 m2 moega e tatau ona fufuluina 200 gr. uʻamea po o le 500 gr. i le lime.

Faʻaleleia le faʻaleleia o fualaau mo laau totō ma laau matutua

O ituaiga o fugalaau e aofia ai fomaʻi e aofia ai:

  • suavai e mafai ona sosolo vai-soluble;
  • e le mafai ona faʻaaogaina;
  • faigata faʻamalosi - phosphate rock.

E tele ituaiga o vailaau faʻataʻitaʻi e faʻaaogaina mo le totoina o tamato ma laau matutua. Tele lava ua fautuaina faufautua poto masani e faʻaaoga:

  1. Ammophos.
  2. Diammophos.
  3. Falepuipui.
  4. O le monophosphate potassium.
O loʻo iai i le Ammophos faʻapitoa o fuālaʻau. O le laʻei pito i luga ma lona faʻaaogaina e fesoasoani i le laau e faʻafefe ai le fesuiaiga o le vevela.

Ammophos ua fautuaina i le tautoulu. O le Diammophos o loʻo i ai se maualuga maualuga o phosphorus, lea e fesoasoani i le faʻaaogaina o le faʻamalosi.

O le Diammophos e faatatau i le fugalaau o fatu, o lea e faia i le vaitaimi e totoina ai. I le faʻaogaina o lenei mea faʻapitoa o le faʻaitiitia o le palapala. O se maualuga maualuga o lona aʻafiaga atonu e faʻatasi ma le faʻaaogaina o le manulele poʻo le manulele manu.

O le petone o se faʻaaogaina sili ona lelei. E maua mai ivi o manu. E aofia ai le 35% o le phosphorus.

Malupalapala monophosphate - mea e leai ni mea totino-fugalaisa fuālaʻau. A e faia:

  • tamato totogo ma le tofo o fualaau suamalie ua faaleleia;
  • fua o fualaau aina;
  • fualaau aina e avea ma puipuiga i faʻamaʻi eseese.

O le monophosphate o le potassium e faʻamaʻaina e le aʻa i le taimi o fualaau aina. E 15 kalama. i luga o se pakete vai.

Aua nei faʻaaoga le phosphate fugalaau mo tamato ma ureaaua i lenei tulaga o le eleele o le a gaosia. Tomato i le eleele vevela e matua leaga lava.

Faatonuga mo le faaaogaina Superphosphate mo tamato

Mo tamato, o le Superphosphate e sili ona lelei le fugalaisa. E faʻatagaina e tuʻufaʻatasia faʻatasi ma mea faʻalaʻau, lea e sili atu ona aoga nai lo le faʻamaʻiina ma le tasi meaʻai. Uma ona e leai ni fulukalama i le vao, ae e tele naua le potassium ma le gaʻo. O le vaega autū o le Superphosphate o phosphorus, lea o le tino autu e mafai ona 50%. E aofia ai foʻi:

  1. magnesium;
  2. nitrogen;
  3. paluka;
  4. sulfur;
  5. calcium.

O le i ai o le konatela i totonu o lenei mea faʻapitoa e tatau mo le faʻavaeina o fualaau aina, o lenei vailaʻau e mafua ai ona suamalie.

E taua o le mea moni o fuamula i totonu o lenei faʻalaisa o loʻo i ai i totonu o le soluble vai. O le iʻuga, o aʻa e sili atu lona lelei ma i se taimi puupuu.

Superphosphate fesoasoani e faʻaitiitia le eletise palapala. Pe a faʻaaogaina ia laʻei pito i luga, o le meaʻai o le laau e faia mo se taimi umi, ae faasolosolo malie ma faasolosolo malie.

O lenei fuālaʻau e gaosia i le fulufulu ma le paʻu pepa. Ina ia maua le vaifofo e 100 kalama. Superphosphate mo le 10 lita o vai. O lenei tuufaatasiga e tatau ona faia i lalo o le pristvolny area.

E mafai ona e faʻaaogaina lenei meafaigaluega i le faʻagogo. O le faia o lenei mea, i totonu o vaieli taitasi i totonu o se palapala papaʻe palapala, i se loloto papaʻu, i le maualuga o aʻa, e tatau ona le sili atu i le 20 kalama o Superphosphate. Faʻapitoa i le faʻavaeina o fualaau o tamato na sili atu i le 95%, faʻapena e lelei pe afai o le a toe faia lea ofu i le vaitau o le vavao, ma e le gata i le tautotogo.

E fautuaina le fafagaina o tamato i le ogatotonu o lo latou tuputupu ae, aua o aganuu matutua e sili atu le malosi nai lo tamaiti. O le mea lea E fautuaina le au fai togalaau e faʻaaoga le superphosphate granula e pei o le tautotogolea e sili atu ona lelei, ma o tamato matutua e tatau ona faʻamaʻaina i se ituaiga faigofie o lenei falu. E tatau ona suʻesuʻeina ma le faʻaeteete ma siakiina le totoina ina ia iloa ai le manaʻomia o aganuʻu i fuamoa.

Faʻafefea ona faʻaalu ma fafaga lelei?

Fertilizers fertilizers, i ai se pepa laulaau, e tatau ona faʻaoga latalata i le aʻa o tamato. E le mafai ona liligi luga i luga o moega, aua, i luga o luga o luga o palapala, o lenei elemene e le solo.

O ia ituaiga o laei pito i luga e aumaia e ala i le eliina o se vaega poʻo le faʻafeiloaʻi i le foliga o se vaifofo vai. O le a sili atu ona aʻafiaga mai lenei ituaiga o faʻamalositino pe a faʻalauiloaina i le tautoulu, i le vaitaimi atoa o le taumalulu, o le a faʻamaʻapeʻa atoa le fuamoa ma o le a liua i se pepa e sili atu ona faigofie ona maua i le laau.

Fesoasoani O le tautotogo e fafagaina i le phosphorus e faia i le 14 - 21 aso ao le i totoina fatu laau i le eleele.

Ina ia faia lenei mea, o le a faʻapalapala le faʻafefiloi mago. Faatasi ai ma le faʻaaogaina faifaipea, o le aafiaga o le folasaga e oʻo mai pe a mavae le 2 tausaga.

  1. Ae o le Diammophos, lea e aofia ai le 52% o maukalama ma e oʻo atu i le 23% o le nitrogen, faʻaopoopo 1 lepp i mea lelei taitasi. Aʻo fuga mai tamato, o loʻo faʻapipiʻiina le laupepa. Diammophos e faʻaaoga i le tausaga.
  2. O se fofo o le Nitrophoska, lea e saunia e ala i le diluting 1 tsp. fualaau faasaina i le 1 lita o le vai, e tatau ona suavai le fualaau. E faʻatonu le faʻataʻitaʻiga i le 14 aso talu ona totoina tamato.
  3. E tatau ona faia le falaoa pe a totoina fatu toto o le 2 st. i vaieli taʻitasi.

E masani ona faʻaaogaina e le fai togalaau le faapalaga pei o le phosphate organic fertilizer, lea ua saunia ma le faʻaopoopoga o nisi o laau toto. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le mutia ma le vao, o lo o aofia ai le ūla.

Ioe, o le phosphorus e le na o le pau lea o le mea e manaʻomia mo le manuia o le totoina o tamato. I luga o la matou 'upega tafaʻilagi o le a e maua ai faʻamatalaga aoga e uiga i lauiloa faʻapitoa mo totoga o le tōmato, fomaʻi faʻapitoa, faʻapea foʻi ma le faʻaogaina o togafitiga faʻaleaganuʻu: ammonia, hydrogen peroxyide, iodine, fefete, pela.

O eleele lafulemu e manaʻomia foʻi phosphate fertilizers. Ona o le tele o taimi, ua totoina ai e laau, ma aveeseina mai ai mai ia mea. O le toe faʻafoʻisia faʻapitoa o fanua o le a umi se taimi. I aso nei, o loʻo i ai le tele o fualaau oona o le a fesoasoani i le maua o fua lelei o tamato i vaipanoa eseese.