Fualaau aina

Laʻau suamalie - Pink Honey tomato: faʻamatalaga o le eseesega ma ona uiga, ata ma mea tutupu aʻe

O le finauga aupito sili i le popole o meaai lelei. Ma afai e aoga foi, o le mafuaaga lenei mo se uiga lelei. E saʻo lava lenei uiga e fatuina e ituaiga matagofie o tomato "Pink Honey".

E le gata ina matagofie i foliga vaaia, suamalie i le tofo, ae aofia ai foi se tele o tyramine - o se mea ua liua i totonu oo tatou tino i le serotonin - le "hormone fiafia." I totonu o lenei tusiga o le a matou tuʻuina atu i lou mafaufau se faʻamatalaga o ituaiga eseese o tomato "Pink Honey" ma se ata, matou te iloa oe ma ona uiga ma talanoa e uiga i le totoina lelei.

Pink Honey Tomato: faamatalaga eseese

Igoa tulagaPink meli
Faamatalaga lauteleMafuli o le vaitau ma le fua-fuaina o fua eseese tetele
FaʻatonuRusia
Toto111-115 aso
PepaO fua e foliga mai i le fatu, e fai sina puʻe.
LanuPink
Faatatauga o fuamati amata600-800 kalama
TalosagaUma
Tuʻu atu ituaiga6 kg mai le vao
Vaega o le tuputupu aeFaʻasalalau Agrotechnika
Faʻafitauli faʻamaʻiTetee i faʻamaʻi tetele

Pink Honey o se tomato tele-fua ma o se tasi o taitai i lana vaega. "Moli meli" e le o se paʻu. E aofia i le ogatotonu o le vaitau faʻavae ma le faʻavaeina o ituaiga. E tupu mai i le 60 cm i le 1.4 m, e manaʻomia le nonoa ma le pine.

E talafeagai mo le galueaina i le malae vaʻai ma totonu o le fale lauʻeleʻele. E i ai le averesi o le teteʻe atu i faʻamaʻi ma tulaga leaga o le tau. Na te taliaina le lamala.

Ma o lenei o le a tatou pasi atu i le faʻamatalaga o tamato "Pink honey". O lenei tamato e lauiloa mo ona fua tele e oo i le 1.5 kilokalama.

O le lanu o le fua o le piniki, o le aano o manu, suamalie, sugary foliga. E leai se manogi fiafia e pei o tamato. Fualaau tele Multichamber - mai le 4 pe sili atu kamela. E aofia ai le tele o mea matutu.

O le foliga o le tamato o le fatu-foliga, fai sina puʻe. I luga o le pulumu e mafai ona mai le 3 i le 10 ovaries. O tamato muamua e sili ona telē, o le isi mea laʻititi - mai le 600 i le 800 g. Ia i ai se tulaga e teʻi ai.

E mafai ona faʻatusatusa le mamafa o fua o lenei ituaiga ma isi i le laulau i lalo:

Igoa tulagaFua o le fua
Pink meli600-800 kalama
Peresitene250-300 g
Tagata o le taumafanafana55-110 fua
Klusha90-150 kalama
Andromeda70-300 gutu
Pink Lady230-280 fua
Gulliver200-800 kalama
Falanu mumu70 kalama
Nastya150-200 kalama
Olya-la150-180 fua
De barao70-90 kalama
Aoao atili e uiga i faʻamaʻi tumato masani i greenhouses iinei. Matou te taʻuina atu foʻi auala e taulimaina ai.

I luga o la matou 'upega tafaʻilagi o le ae maua ai faʻamatalaga faʻamaoni e uiga i faʻalavelave faʻafuaseʻi e pei o Alternaria, Fusarium, Verticillis, Phytophlorosis ma auala e puipui ai Phytophthora

O le fua ei ai se paʻu manifinifi, o le mea lea e le talafeagai mo le teuina ma felauaiga. Ona o le lapopoa tele, e le fetaui lelei mo le manava atoa.

O nisi taimi o se lanu lanumeamata e aliali mai i luga o le fua i tafatafa o le ala. E mou atu i le faagasologa o le matua, pe afai e te tuʻuina se tamato tato i autafa.

E faʻamaunuʻu le fou, i salakeke, faʻafeʻai i le ituaiga o sua., pasta, ketchup, o se vaega o saladi i le taumalulu, adzhiki, e oʻo lava i le jam ua faia. E matua fiafia i foliga o laei mo soupeti.

Uiga

Ma o lenei sei tatou talanoa e uiga i uiga o tomati Moli Honey. O le ituaiga "Pink Honey" o loʻo aofia i totonu o le Setete Setete o Avanoa Faʻatinoga Faamaonia mo le Faʻaaogaina, i le 2006, o le tusitala o le pule a le au Faʻalapotopotoga Rusia.

E fautuaina le vailaʻau mo le galueaina i le ogatotonu ole aʻai ma Siberia. O le Tomato eseese "Pink honey" e le o se uila, o lona uiga e leai se manaʻoga e faʻatau fatu i tausaga taʻitasi. A maeʻa le tausaga muamua o le faʻatoʻaga, o fatu mai fua e maua e talafeagai mo le totoina o fatu.

O le taimi matua o tamato o le 111-115 aso. O le totoina o fatu mo laau toto e amata i le amataga o Mati mo le kiona ma i le faaiuga o Mati mo le tatalaina o eleele. O le uluai seleselega ua aveeseina ia Aokuso.

O le faʻatulagaina o le togavao e fautuaina i le 2 'au, pasynkovanie e manaʻomia e faʻatele ai le numera o ovaries.

Tomato plantation 50 x 40 cm, 3-4 vao i le 1 sikuea. m Tuuina atu i le 6 kilokalama mai se togavao.

Faatasi ai ma fua o isi ituaiga o tamato, e mafai ona e vaai i le laulau i lalo:

Igoa tulagaTuuina atu
Pink meli6 kg mai le vao
Rusia tele7-8 kilokalama i sikuea mita
Tausi umi4-6 kg mai se togavao
Vavega5-6 kg i sikuea mita
Amene Amerika5.5 kilokalama mai se togavao
De barao giant20-22 kilokalama mai se togavao
Palemia6-9 kg i sikuea mita
Polbyg4 kilokalama mai se togavao
Lanu uliuli6 kg mai le vao
Kostroma4-5 kg ​​mai se togavao
Laʻau mumu10 kilokalama mai se togavao

Ata

Ma o lenei ua tatou ofoina atu e faamasani i le eseesega o le tomato miliuli laniki i le ata.




Totoina ma le tausiga

Tomato "Pink honey" e leai ni uiga lelei i le tausiga. O le totoina o tamato "Pink Honey" e mafai uma i totonu o le kiona ma le avanoa. O le totōina o fatu na gaosia i totonu o pusa uamea.

Faʻapena foi mo le totoina o fatu laau e mafai ona e faʻaogaina metotia ma metotia nei:

  • tuputupu ae i feusuaʻiga;
  • i aʻa e lua;
  • i totonu o fualaau mama;
  • leai ni togi;
  • luga o tekinolosi a Saina;
  • i fagu;
  • i totonu o pusa paʻu;
  • e leai se fanua.

Ua totoina fua laau e tusa ai ma le fua o le seleselega - i nofoaga na tupu ai le kapeti, radishes po o aniani. I lenei auala, e mafai ona aloese mai faʻamaʻi e iai aʻafiaga. O se vaega itiiti o laulaau i luga o le aʻa e maua mai ai le foliga mai o se laau vaivai. Ae peitai, o se vaega lenei o le ituaiga, o fua e sili atu nai lo mea uma e faamoemoeina.

E pei o tamato uma, mo le Honey Honey, e taua le vevela - e le sili atu i le 30 ° mo laau matutua, faʻafefe faʻafefe ma luga o laei.

Laʻei pito sili

Afai e le fetaui fua ma fua o le tofo ma le lapoa, e tatau ona e faʻalauteleina mea o loʻo i totonu o le potassium phosphate fertilizers i totonu o feedings. Latou te aʻafia le tofo ma le tele o le tamato. Aua nei faʻaleagaina fualaʻau oona, latou te saofagā i le tuputupu ae o le laumei lanumeamata, ae le o fua.

Faitau atili e uiga i ituaiga eseese o fomaʻi mo tamato i tusiga o la matou 'upega tafaʻilagi:

  • Laʻau manu, mineral, phosphoric, faʻapitoa ma faʻasaina e fai ma fugalaau mo fatu ma TOP sili.
  • Yever, iodine, amonia, hydrogen peroxide, ash, boric acid.
  • O le a le mea e fafagaina ai le fafaga ma pe a faʻapipiʻi, pe faʻapefea ona taitaia.

Faʻasa

O le "moli suamalie" o se lauʻeleʻele lauʻeleʻele. E manaʻomia ona fafaga 2 taimi i le vaiaso, aʻo fafaga e tatau ona tele, i le aʻa. Fai vave i le vaveao. A faʻavave, taumafai e taofi le vai mai le pau i luga o lau. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻaitiitia le lamatiaga o faʻamaʻi faʻaleagaina.

O le veleina ma le tatalaina o le eleele o se vaega taua o le tausiga. Ina ia puipuia faʻamaʻi o tamato e ola i totonu o le fale koli, o le faʻaleleia masani o vaalele e faʻatagaina. O lenei mea e taofia ai le siʻitia o le faʻamafanafanaina ma faʻaleleia ai le palotaina o laau.

Aumai i totonu o le faletupe o au mea na ausiaina se suamalie suamalie tomomatua "Pink Honey" ma fiafia i lou aiga ma se fiafiaga lelei ma le lelei!

I le laulau o loʻo i lalo o le a maua ai fesoʻotaʻiga i fualaau 'eseʻese ma fua eseese:

Taeaga tuaiTuai amataFaʻamaʻaʻa
GoldfishYamalPalemia
Faʻamanatu le fugalaauMatagi susuluFualaʻau
Vavega o le maketiDivaLulu le fatu
De Barao OrangeBuinaBobcat
De Barao RedIrinaTupu o tupu
Meli pelePink spamTinamatua o le Meaalofa
Krasnobay F1Laveʻa MumuF1 snowfall