Laʻau

Barberry Harlequin Tunberg - faʻamatalaga, totoina ma le tausiga

O se tasi o laau e sili ona manaia ma mataʻina ua manatu o le leafberry barberry Harlequin. Ae ui i lea, faʻaopoopoga i laʻau sili ona lalelei, o le laau e tele naua vao tuitui, o le mea lea e le taumafai ai fai togalaau e tuʻuina le laau i luga o se mea totino.

Barberry Harlequin Faamatalaga

Barberis o Thunberg (berberis thunbergii harlequin) e iloga i foliga matagofie. O le laupepa o loʻo i ai se mamanu muamua lava e tu mamao mai mamao. O se tagata matua e mafai ona ola e oʻo i le lua mita le maualuga. E taua le matauina o le laau o loʻo i ai se pale paleni. O lona lautele e ese mai le 0.75-1 mita. O loʻo i ai se lanu lapotopoto. Crohn ma se paʻu mafiafia. O le lanu o lala laiti atonu e laʻitiiti samasama ma e ese mai le lanu o le ogaumu autu. Barberry ua tupu lemu. O le tuputupu ae faaletausaga faalenatura e na o le 10-15 sima le umi.

Barberry Harlequin

Barberry Harlequin e taumafa

O le laau e fetaui lelei i le tuputupu ae i nofoaga i taulaga. O foliga vaaia le lelei, maua le malosi malosi e tetee atu ai i faʻamaʻi ma faʻamaʻi eseese. Lelei mo le tulaʻi i tulaga faʻapea:

  • totoina ma isi laau;
  • e pei o se pa;
  • totoina o se laau e tasi;
  • Vaʻavaʻai ma fugalaau faʻamalosi.

Le lanu o laulaau e masani ona mumu. O se paolo malulu atonu o iai i luga o le laʻau. O le umi o le uumi pepa e mafai ona maua mai le 1 i le 3 senetimita. O le umi o ogalaau e mafai ona oʻo i le 1.5 simita.

Faʻalogo lelei! Afai e te totoina se laau i se mea pogisa, ona mafai lea ona leiloa lona lanu masani.

O se vaega o le fugalaau o le faatulagaina lea o vaega laiti i se tasi pe sili atu fasi vaega. Le lanu o le inflorescences o le samasama ma se mumu mumu. O le fugalaau galue malosi e tupu mai ia Me poʻo Iuni. Mulimuli ane, o fugalaau ua amata ona avea ma tamai lanu lanumumu ma laumei paʻepaʻe. E oʻo atu i le 10 millimita le maualuga o le lanu. O le taimi sili ona matuia o Setema poʻo Oketopa.

Totoina o se laau

Barberry Bagatel - faamatalaga, totoina ma le tausiga

Ina ia toto le barberry o Thunberg Harlequin, e le tele se taimi e alu ai. Ae ui i lea, aʻo lei totoina, e tatau ona e iloa tonu le mea e fiafia i ai lenei laau:

  • o le palapala e tatau ona i ai se siosiomaga alkaline;
  • e tatau ona lelei le faʻaleleia o le nofoaga e tulaʻi mai ai;
  • manaomia le fausiaina ia le itiiti ifo ma le 2-3 taimi i le vaiaso;
  • o le laei masina i luga o le eleele ma elemene e talafeagai;

Faʻalogo lelei! E ui lava i le mea moni e faapea o le barberry e aʻafia i le vasega o togalaau malulu, e tatau ona ufiufiina fualaau laiti i lala vavao poʻo vao mamago.

Aʻo leʻi faʻatau se fatu laau mo le totoina, faʻalogo i le aʻa. E tatau ona lelei ona faʻamalamalamaina, ola maloloina i vailaau. O le aʻa o le seedling e tatau ona tumau i le eleele ae aua le faʻaalia. Afai e tilotilo i fafo, ona faʻaitiitia le saoasaoa o le ola o le laau. E sili le filifilia o se nofoa i le taimi muamua. E tatau ona susulu ma tatala. Aʻo leʻi oʻo i le taimi muamua, e tatau ona faʻafefeteina ma le faaeteete ma eli faalua, ina ia matua loloto le eleele e mafai ona tumu i minerale ma elemene.

O le ki i le tuputupu ae lelei o le totoina lelei o le barberry. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e mulimuli ma le faʻaeteete i tulafono uma:

  • laau i le taufaaiuiuga o le autumn;
  • o le loloto o le lua e le tatau ona sili atu i le 60 centimita;
  • tuʻu le maamaa po o piliki gau i lalo;
  • pe a uma ona totoina se fatu laau, e tatau ona lava le suāsusu;
  • pe a uma ona toto, e tatau ona nonoa le laau talavou i se pine;
  • pe a totoina, faʻalogo i le ua. E tatau ona fusia faatasi ma le eleele.

Lapoʻa laiti

E faʻapefea ona tausia lelei fefaʻatauaiga

E sili ona taua pe a uma ona totoina e faatulaga ai se togafitiga, ma aemaise lava: ia mataʻituina tulaga fausiaina, ia fafaga le eleele i se taimi talafeagai ma taʻi lelei le laau.

Barberry shrub - ituaiga, ituaiga, totoina ma le tausiga

Barberry Harlequin e masani lava ona faʻavasegaina o se ituaiga o laau toto toleni. O le faʻatauina o se tagata matua e talafeagai pe afai o le vevela e mai le +30 tikeri ma le leai atoa o timuga i le vaitau. Mo le faʻavaivai, 5 lita o le vai e le sili atu nai lo le faalua i le masina. A maeʻa ona faʻasūsūina, e fautuaina e vavalo lelei le palapala ma faʻafefiloi ma vaovao poʻo le vao. O ia auala e talafeagai e taofi ai le susu i le eleele mo se vaitaimi umi. I le faaopoopo atu, e ala i le pala, o le a mafai e laulava ona fausiaina nisi mea faapipii.

O le faʻaopoopoga o le faʻalauteleina o le faavae autu lea mo le televave o le tuputupu aʻe o le barberry. I le avea ai o se pito i luga o laei talafeagai:

  • humus;
  • palu faʻamalolo;
  • minerale ma mea oona.

Mo le tasi vaitau e tatau ai ona faʻatinoina le faʻatulagaina o le faʻaaogaina pe tusa o le tolu taimi:

  1. A maeʻa le malulu, i le taimi e tuʻu ai fatugaʻo.
  2. I le vaitau o le galue malosi.
  3. I le laasaga o le faʻaalia o le fua.

Faʻalogo lelei! Afai e le itiiti ifo ma le lua tausaga talu ona totō le fatu laau, ona leai lea o le manaʻomia mo ni ofu faaopoopo.

Oti ese le laau pe tusa ma le faatolu i le tasi vaitau. O le seleseleina vave o barberry o le ki lea i se togavao matagofie ma lelei. E tatau ona faʻatautaia le faʻatinoga ma ni seleulu faʻapitoa faapitoa.

Togalaau fafie

<

Toe gaosia ma sauniuniga mo le taumalulu

Barberry Green Tape - faʻamatalaga o le vasega ma le tausiga
<

O laau e mafai ona faʻaleleia i le tele o auala:

  • totoina fatu;
  • faʻaleleia e ala i le vaevaeina o le vao;
  • toso.

O le auala pito sili ona faigofie ma aupito sili ona lelei, o le mea moni, e aofia ai mea na afaina. O le pasene o fualaʻau tuputupu aʻe mai fatu e maualalo. E manaʻomia le tele o le taimi ma le taumafaiga e tausi ai mai le maina. O laau iti e sili ona lelei ona toe gaosia ia Me-Iuni.

E taua tele le mafanafana i le taimi mo le taumalulu ma tatala le laau i le tautotogo. E ui lava i le mea moni e faapea o le barberry e aʻafia i le vasega o le malulu, e manaʻomia pea e le laʻau talavou le faʻaleleia atili ma e le mafai ona tatalia ni malulu i lalo o le 30 tikeri. O auala aupito sili ona faatuatuaina o le puipuiga o lala laupepa poo fale puipui. O le aveeseina o le mea e ufiufi ai e le manaʻomia muamua nai lo le amataga o le tautotogo. I le taimi lava e paʻu ai gutu i le 7-8 tikeri, e tatau ona aveese le mea, a leai o le a mate ma mate le laau.

Maʻi ma meaʻai

O faʻamaʻi faʻamaʻi nei e matua faʻaaogaina i le fua o le barberry Harlequin:

  • moa;
  • aphids;
  • paʻu paʻu;
  • fulufulu ma le pala.

Malosiaga malosi

<

Faʻaaoga i le mamanu ma mea aoga

Ona o le maualuga o lona tetee ma le le lelei, o le barberry o se mea e sili ona fiafia i ai i totonu o laau toto i totonu o le mamanu o le laufanua. E sili ona lelei e pei o se tulaga nofo toatasi ma i ni tuufaatasiga o vaega.

E faaopoopo atu i mea teuteu, e talisapaiaina Barberry mo ona aoga aoga. E maua ai meaʻai ma fualaʻau -oa: jelini, fualaau suamalie, sisi. Ua faaopoopoina e avea o se siva i ipu, faaleleia le tofo. O le siama e aʻafia i siama faʻamaʻi ma viral. E sili ona lelei le ave i le vaitau o malulu ma tagata gasegase e maualuga le maualuga.

Barberry togavao

<

O le mea lea, barberry Harlequin o se laau lelei tele o le a teuteuina lelei le fanua, ma o le a avea foi ma se fomai sili ona lelei i le tau malulu.