Fualaau aina

O se malo asiasi fiafia i se nofoaga o le atunuu o se tomato Belle F1: faʻamatalaga ma ata o se ituaiga.

O le vave o fatuga o le vaomatua o se mea moni lava e maua mo le fai togalaau. O nisi oi latou o loo i fafo atu o ituaiga tomato "Belle F1" - lalelei, leai se manaia e tausi ai, e fua tele. O fualaau lelei ma suamalie e lelei ona teuina ma maua ai se tofo matagofie ma paleni.

I nisi auiliiliga e uiga i se vasega e mafai ona e aʻoaʻoina mai a matou tusiga. Faitau le faʻamatalaga atoa o le vailaau i totonu, ia faamasani ma uiga ma uiga o le galueaina, aoao e uiga i le tatau ona faaleagaina e meaola faalafua ma le puipuia o maʻi.

Tomato "Belle F1": faʻamatalaga o le ituaiga

Igoa tulagaBelle F1
Faamatalaga lauteleUluaʻi fua o le auʻau vaivai
FaʻatonuHolani
Toto107-115 aso
PepaMafolafola, faʻatasi ma le faigofie o le taina i le ala
LanuPogisa mumu
Faatatauga o fuamati amata120-200 grams
TalosagaFaleʻai
Tuʻu atu ituaiga15 kg i sikuea mita
Vaega o le tuputupu aeFaʻasalalau Agrotechnika
Faʻafitauli faʻamaʻiTetee i le tele o faʻamaʻi

"Belle F1" - o le uluaʻi matua oʻo mai i le maualuga o le gaosiga. Laʻau faʻamamafa, e oʻo atu i le 150 cm le maualuga, lauulu lauulu. O le laulaau e faigofie, laʻititi-tetele, lanumeamata lanumeamata.

O fua e fua mai i faaputuga umi o 6-8 vaega. Maturation e tumau i le gasologa o le vaitau. O le gaosiga e matua lelei, mai le sikuea 1. mita o le totoina e mafai ona aveesea i le 15 kilokalama o tamato ua filifilia.

Igoa tulagaTuuina atu
Belle15 kg i sikuea mita
Marissa20-24 kilokalama i sikuea mita
Suauu suauu8 kg i sikuea mita
Uo F18-10 kg i sikuea mita
Siberia vave6-7 kg i sikuea mita
Laʻau auro8-10 kg i sikuea mita
Faamaualuga o Siberia23-25 ​​kg i sikuea mita
Leana2-3 kilokalama mai se togavao
Vavega valea8 kg i sikuea mita
Peresitene 25 kilokalama mai se togavao
Leopold3-4 kilokalama mai se togavao

O fua e fua i le tele, e fua i le 120-200 g. O le foliga e faʻataʻamilomilo, faʻatasi ai ma sina gaioiga i le au. I le faagasologa o le vevela, e suia ai e tamato le lanu mai le lanu lanumeamata i le lanumoana. O le paʻu e manifinifi, manaia, o le aano e manaia, vaivai, tino, ma le tele o potu o fatu. O le tofo e susulu, suamalie ma sina sina.

Igoa tulagaFua o le fua
Belle120-200 grams
La la fa130-160 fua
Alpatieva 905A60 kalama
Pink Flamingo150-450 kalama
Tanya150-170 fua
E foliga mai e le o vaaia280-330 kalama
Uluaʻi alofa85-95 kalama
O le baron150-200 kalama
Apple Russia80 kalama
Valentine80-90 kalama
Katya120-130 fua

Amataga ma le Faʻaaoga

O le tele o tomato "Belle F1" na gaosia e le au Falani, na lafoina mo itu uma o Rusia. E fautuaina le totoina o tamato i moega avanoa poʻo lalo o ata tifaga. O tamato ua selesele lelei ua teu lelei, o felauaiga e mafai.. O fua matagofie, matagofie e talafeagai mo le faatauina atu.

Tomatoes e mai i le salad type, latou te manaia fou, talafeagai mo le sauniaina o meaai mama, supa, mea vevela, falaoa ma palu pateta. O fualaau mama e faia ai se sua suamalie, e lelei tele i le salima poo le fualaau.

Ata

O masani masani ma le tele o tamato "Belle F1" e mafai ona i ai i le ata oi lalo:

Malosiaga ma vaivaiga

Faatasi ai ma mea taua o le eseesega:

  • vave fua o fualaau aina;
  • tofo lelei;
  • fua lelei;
  • faapalepale faapalepale;
  • tetee atu i faamaʻi tetele.

O mea le lelei e aofia ai le manaʻo e fausia se togavao. O laau maualuga e manaʻomia le lagolago faʻalagolago. O le a le mafai ona aoina ni fatu io tatou lava moega; o fatu mai tamato e le mafai ona faʻatoʻateleina uiga o le tina.

Vaega o le tuputupu ae

O le Tomatoes varieties "Belle F1" na totoina ni fatu laau po o ni auala leai ni fua. E le manaʻomia ona togafitia fatu, latou te pasia uma faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi ao lei faʻatau atu.

O le eleele mo laau toto e faia i le faʻafefiloi o laufanua faʻatoʻaga ma le humus poʻo le peat. I le metotia o fatuga, o fatu e totoina i totonu o pusa ma se loloto o le 1.5-2 cm, ma sausau i le peat ma tuu i le vevela. A maeʻa le totoina o laau toto, ona aveeseina lea o le ata, o le laau toto e faʻaalia i le malamalama ma sasaa i le vai mafanafana.

Pe a faʻaalia muamua laupepa moni i luga o laau, o le pikiina o se meaʻai, o fuamato e fafagaina i se faʻamaʻi suavai. Faʻaliliuga i le eleele poʻo le fale gaosi e amata i le afa lona lua o Me. Faatasi ai ma le auala e le totoina ai fatu, o fatu e totoina vave i luga o moega, ua faʻamaʻaina ma se vaega agalelei o le humus.

Lueina eleele i le vai ma ufiufi i afifi. O totogo ua tupu i lenei auala ua iloga i le malosi malosi. Ina ua maeʻa le totoina o laau toto totogo.

O tamaʻi vao e tuu i le mamao e 40-50 cm mai le tasi i le isi, o le vaʻai laina e mai i le 60 cm. O le vaʻaia o laau e tatau ona faʻalelei, ma le vai mafanafana. O vaiaso uma lava e fafagaina ai laau toto i le faʻalavelave faʻalavelave po o le faʻalaʻau. O vao tetele e fesoʻotaʻi i luga o siteki po o sulu. O tamaiti uma e sili atu nai lo le 2 brushes ua aveesea, o laulaau laititi ma fugalaau fulafula e sili ona lelei.

Faitau atili i luga o la matou upega tafaʻilagi: O a ituaiga o eleele mo tamato? O le a le eseesega i le va o le palapala mo laau toto ma eleele mo tagata matutua i totonu o greenhouses?

E faʻapefea ona faʻaaoga le faʻalauteleina o le tuputupu aʻe, faʻamaʻi pipisi ma iniseti?

Maʻi ma faʻamaʻi

O le Tomato ituaiga "Belle F1" e le faigofie tele i faamaʻi autu: mosaic tapaa, verticillosis, fusarium. O le vave togalaau e puipuia ai fua mai le afaina o le faamai.

Mo le puipuia o faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻapipiʻiina o laau talavou ma se vaifofo vaivai o le palatini popo poʻo le phytosporin ua fautuaina. O le totoina lelei o le eleele, togavao, poʻo le faʻamalosolo pea o le palapala ma le taimi o le puleaina o otaota o le a fesoasoani i le puipuia o le totōina mai le pala ma le aʻa.

O meaola faalafua e tele lava ina afaina ai greens o tamato. O le faʻaumatia o ia mea o le a fesoasoani i le totoina o togalaau o meaʻai o laau: celandine, yarrow, chamomile. E mafai ona e tauivi ma slugs uʻamea e faʻaaoga ai le amonia, o le auala sili ona faigofie e fufuluina ai aphids ma vai mafanafana mafanafana.

O le Belle F1 o se tamato e manaia ma faigofie-tupu e faʻamagalo ai mea laiti i tekinolosi. O le maualuga o le gaosiga, tumau ma le maualalo o le gasegase i faʻamaʻi e avea ai o ia ma malo faaaloalogia i soo se tuatusi.

VaitausagaLaititi vaveFaʻamaʻaʻa
AnastasiaBudenovkaPalemia
Fagu vineMaea le naturaFualaʻau
Meaalofa a le TupuPink roiDe Barao le Sili
Polokalama MalachiteCardinalDe barao
Pink heartTinamatuaYusupovskiy
CypressLeo TolstoyAltai
Toa lapisiDankoRocket