Fualaau aina

Tomato e le faʻapitoa "Andromeda" F1: uiga ma le faʻamatalaga o le ituaiga tomato, ata, faʻatupulaia o foliga

Tomato "Andromeda F1" o loʻo faʻaalia o se tasi o ituaiga sili ona lelei o le tomato muamua. Ua manuia le tuputupu ae i itu mafanafana ma malulu.

E tolu ituaiga, e ese mai le lanu, ei ai fua lelei ma lelei tele.

I lenei tusiga o le a matou taʻuina atu ia te oe uma lenei ituaiga mea matagofie. O le ae mauaina iinei se faʻamatalaga o le ituaiga, o ona uiga ma uiga o le galueaina, o se faʻalavelave i faʻamaʻi.

Tomato "Andromeda": faʻamatalaga o le ituaiga

Igoa tulagaAndromeda F1
Faamatalaga lauteleO le amataga o le totoina o laau toto mo le totoina i totonu o greenhouses ma se fanua avanoa
FaʻatonuRusia
Toto92-116 aso
PepaFaataamilosaga
LanuLanu mumu, lanu piniki, samasama
O le mamafa o fuamato75-125 i le lanu piniki, 320 i le Golden Andromeda
TalosagaO le ituaiga e fetaui lelei mo le faʻaaogaina i le fou ma le faguina.
Tuʻu atu ituaiga8.5 - 10 kilokalama i sikuea mita i le Golden Andromeda, 6-9 i le Pink
Vaega o le tuputupu aeFaʻasalalau Agrotechnika
Faʻafitauli faʻamaʻiE matua faigofie lava ona afaina

Tomatoes "Andromeda" F1 ua manatu o se ituaiga o fualaau masani vave. Na aveese mai i le 1998. O le faʻatoʻaga o le AA. Mashtakov.

O le vailaʻau e tele ituaiga eseese e eseese i le lanu:

  • lanu piniki;
  • auro;
  • mumu.

Mai pine muamua o fualaau aina i fualaau aina suamalie, e tusa ma le 92-116 aso le pasia. Laʻau auro "Andromeda" F1 e tupu i se vaitau mai le 104 i le 112 aso. O le siʻomaga o le piniki na tupu i le va o le 78 i le 88 aso. I le timuga ma le malulu o le tau, o le vaitaimi matua o faʻavae uma e ono faateleina i le 4-12 aso.

O lafoga o se tamato o se vasega o "Andromeda" e le eseese i le foliga vaaia: o le togavao e fuafua, o le laau e le o se mea, e tele lona laʻau. E tusa ma le togiina ole faitauga faitau iinei. E oʻo atu i se maualuga e le sili atu i le 58-72 cm I taimi o le taamilosaga, o le maualuga o le vaomatua e mafai ona sili atu i le 1 m. Tomatoes o le ituaiga "Andromeda" o loʻo faʻamatalaina o ni faʻaitiitiga e faʻapipiʻi ma maua ai ni faʻaoga faigofie.

O le amataga muamua lava o le lafoaʻiina o le laʻau lona 6, o le malologa e faʻaalia pe a uma le 1-2 laulaau. I se tasi fualaau 5-7 fualaau fualaau. O le kulimi piniki "Andromeda" e i ai laulaau masani, o le siliva lanu meamata, o le tele o laau e mama i le lanu. Tomatoes "Andromeda" ei ai le lapopoa laititi ma sina faʻaogaina. Tausisi i le faʻauiga.

Fesoasoani Alexey Alekseevich Mashtakov o se faifaatoaga talenia. Na ia faʻapipiʻiina naʻo le fatu o ituaiga Andromeda, ae o ona ituaiga eseese: Twist, Diva, Boogie-Woogie. O ana galuega uma na faia i le Rostov region. E lauiloa e le gata i Lusia, ae faapena foi i atunuu CIS ma atunuu lata ane.

Tausiga o le Subspecies

O le eseesega o le fausiaina o le lanu mumu o le tamato "Andromeda" F1.

Faʻamatalaga o le fua: mamafa 70-125 g, maualuga maualuga fua. Mai le sikuea 1. m. aoina mai i le 9-10 kilokalama o fua. O le mamafa o tomato pink "Andromeda" e oʻo atu i le 135 kalama. O le gaosiga e amata mai i le 6 i le 10 kilokalama i le 1 sq.m.

Tomatoes "Andromeda" auro F1 e sili ona mamafa ma oʻo atu i le 320 kalama. O le faʻamatalaga lautele o tomato Andromeda e aofia ai: lamolemole lamolemole, foliga faʻafiafia, o fua e 4-5 ona. O vailaʻau e eseese ma le tele ma le lanu.

E mafai ona faʻatusatusa le mamafa o tamato o lenei ituaiga ma isi i le laulau i lalo:

Igoa tulagaFua o fua (grams)
Andromeda Golden320
Andromeda Pink70-125
Rusia tele650-2000
Andromeda70-300
Tinamatua o le Meaalofa180-220
Gulliver200-800
Amene Amerika300-600
Nastya150-200
Yusupovskiy500-600
Dubrava60-105
Fualaʻau600-1000
Tausaga auro150-200

O fualaau e leai ni fua e maua ai le lanu metarala. O ituaiga uma e iai le manaia lelei, aemaise lava tomato Andromeda na maua le tele o tali lelei. I le itulagi o Chernozem, e 125-550 pasene e aoina mai le 1 heta. I le Caucasus, o le faasinomaga e maualuga atu i le 85-100 c. Laʻau maualuga: 722 c / ha.

E mafai ona faʻatusatusa le fua o Andromeda ma isi ituaiga i le laulau i lalo:

Igoa tulagaTuuina atu
Andromeda Golden8.5-10 kilokalama i sikuea mita
Andromeda Rosrwa6-9 kg i sikuea mita
De barao giant20-22 kilokalama mai se togavao
Polbyg4 kilokalama i sikuea mita
Tulu lelei2.5-3.2 kilokalama i sikuea mita
Laʻau mumu10 kilokalama mai se togavao
Tagata o le taumafanafana4 kilokalama mai se togavao
Fat fat5-6 kg mai se togavao
Pink Lady25 kilokalama i sikuea mita
Tagata faʻapitonuʻu18 kg mai se togavao
Pisa6 kg mai le vao
Tausaga auro15-20 kilokalama i sikuea mita

Ata

Ma o lenei ua matou ofoina atu e faamasani ma le ata o tamato "Andromeda".

Auala e faʻaoga ai

O ituaiga Tomatoes "Andromeda" F1 e malulu. O le ola i totonu o potu malulu e 30-120 aso. E amata mai i le amataga o Aukuso - amataga o Setema.

O le ituaiga e fetaui lelei mo le faʻaaogaina i le fou ma le faguina.. E mafai ona faʻaaoga mo le lautele o le gaosiga o piko. I le kukaina, o tamato e faʻapipiʻi i salakeke, paluga, cocktails, pizzas. O le kapato Kalorie e 20 kcal. O uiga o tamato "Andromeda" i tulaga o le taua o meaʻai e sili ona lelei.

Tomato e aofia ai le 0.6 kalama o le polotini, 0.2 kalama o le gaʻo, 0.8 kalama o filo o meaʻai, 94 kalama vai. O le mataupu matutu mataupu e eseese mai le 4.0 i le 5.2%. O le sugar sugar is 1.6-3.0%. Ole aofaiga ole acid ascorbic mo 100 g o oloa e 13.0-17.6 mg. O le maualuga o le 0.40-0.62%.

E taua! Tomato ituaiga eseese "Andromeda" F1 faʻapipiʻi lelei lelei ma le pulu, horseradish, cumin, fuamoa, eggplant ma aano o manu. E mafai ona faʻaaogaina i ni sau, muamua ma le lua ipu.

Vaega o le tuputupu ae

Na fuafuaina mo le Black Black Century. E le gata i lea, o le tamato e tupu lelei i North Caucasus, Nizhny Novgorod, Yaroslavl, Vladimir, Ivanovo itulagi. E fautuaina le togi mo le galueaina i se lauʻeleʻele avanoa.

Ae o loʻo sili atu le vaivai o loʻo i ai i totonu o laufanua, i totonu o greenhouses, i lalo o ata. O le luluina o fatu mo laau toto e tatau ona faia mai le aso 1 o Mati e oo i le aso 15 o Mati. E mafai ona faia lenei mea i ni mini-greenhouses poʻo soʻo se pusa talafeagai. Le faʻavaveina o le faʻaogaina o faʻalauiloaina o le alualu i luma.

A maeʻa vaega e lua o petals i luga o fualaau aina - o le tumato o loʻo totogo. Toto totogo i le eleele matala ia Me. E tatau ona faʻamafanafanaina le lalolagi. E taua tele le le malulu o le ea e le maua lalo ifo o le 17-21 ° C.

I le sikuea 1. m. totoina vine e 4. Pe a totoina i totonu o itu, e le manaomia le totoina o le tui. I nofoaga vaivai atu pe a totoina i totonu o greenhouses e tatau ona faia se fusifusi ma le nonoa. O le laau ua faia i le lua stalks. E tatau ona alu ese le laasaga, lea e tupu i lalo ole tulaga muamua. O mea e totoe e le tatau ona vavaeina. Faatasi ai ma le malosi tele o le togavao, ua faaitiitia le fua o le seleselega.

O le ituaiga o le tomato ma Andromeda F1 o loʻo i ai le aʻafiaga o aʻafiaga o aʻafiaga; o le mea lea, e le mafai e se tamato ona tuʻuina atu i ana tamato uma ia microelements ma meaʻai. Ona o lenei mea, e tatau ona e fafagaina e le aunoa le togavao.

O le laei muamua e faia i le taimi o le faʻataʻotoina o le pulumu muamua. I le sikuea 1. m. e le tatau ona sili atu i le 30 kalama. laei.

I le avea ai o se faʻalaupapa mo tamato, e mafai ona e faʻaaoga:

  • Organic.
  • Iodine
  • Yever
  • Amonaia.
  • Ash.
  • Ava o le peroxide.
  • Boric acid.

A o leʻi fafagaina le vao o loʻo faʻafeinu lelei i le vai i le vevela o le potu. Ua faia le faʻataʻoto ao maeʻa le fanua. I le vevela o le tau, o le tele o le fausiaina o le faateleina. E mafai ona faʻaaogāina le faʻaogaina e puipuia ai le susu ma le vevela.

Malosiaga ma vaivaiga

O tulaga lelei e aofia ai uiga o tamato "Andromeda":

  • matagofie matagofie;
  • amataga vave;
  • malulu malulu;
  • selesele fagu.

Leai tamato "Andromeda":

  • e faigofie ona tuai;
  • o loʻo i ai ni aʻafiaga o aʻafiaga;
  • manaʻomia ni faʻaopoopoga faaopoopo;
  • i nofoaga malulu e tupu aʻe e avea o se mea e ufiufi ai.
Faitau i luga o la matou upega tafaʻilagi: pe faʻapefea ona maua se fualaʻau tele o tamato i le avanoa?

E faʻapefea ona totoina le tele o tamato suamalie i le tausaga atoa i greenhouses? O a mea faʻapitoa o le vave totoina o ituaiga faʻatoʻaga?

Maʻi ma faʻamaʻi

O le ituaiga e toetoe lava a le mafai ona aʻafia i le macrosporosis, ae o le a sili atu ona faigofie i le tuai. O lenei maʻi afaina e afaina ai le aiga nightshade. E tupu pe a totoina e se tui ile laau. O faʻamaʻi e mafai ona fufulu i le aʻa, laʻau ma laulaʻau. Faʻaalia i le vevela i luga o le 12 ° C. Faʻaalia i tamato ia Iulai ma Aokuso.

Ina ia faʻaumatia le faʻamaʻi, e mafai ona e faʻaaogaina se vaifofo o masima, kalaka. I le 10 lita. vai i le vevela o le potu faʻafefe 1 le ipu o le faʻafefiloi. E mafai foi ona faʻaaogaina le lefulefu, kefir, iodine poʻo le togone. O le isi metotia o le faʻaumatia o le faʻamaʻi o le paʻu paʻu. O a isi metotia o le puipuiga mai le tuai o le paʻu o loʻo i ai ma e eseese ituaiga e le aʻafia i lenei faʻamaʻi, faitau a tatou tusiga.

I le faʻaopoopoga i luga, o loʻo iai isi faʻamaʻi tumato. Atonu o Alternaria, Fusarium, Verticilliasis ma isi faʻamaʻi i greenhouses. Faitau pe faapefea ona taulimaina i latou iinei. E iai foi ituaiga eseese e le gata o loʻo puipuia i le tele o faʻalavelave, ae maualuga foi le gauaʻi i le taimi e tasi.

O lenei ituaiga o tamato e malulu ma e maualuga le gaosia. E le faigofie i macrosporia. E alofa tele le suavai ma luga o laʻei. I tulaga o le kesipaina e manaʻomia ai le taina ma le pasynkovaniya.

Matou te faʻapipiʻi atu foi au tusitusiga i luga o ituaiga o tamato ma fua eseese:

Laititi vaveTaeaga tuaiVaitausaga
New TransnistriaAbakansky pinkFalemaʻi
PulletFrench vinePaʻu mumu
Sugar giantFafaʻi samasamaChernomor
TorbayTitanBenito F1
TretyakovskySlot f1Paul Robson
Black CrimeaVolgogradsky 5 95Ufiberi elefane
Chio Chio SanKrasnobay f1Mashenka