Fua o le gaosiga

Fugalaau fugalaau

Fugalaau fugalaau e mafai ona avea o se faaopoopoga matagofie i le ata. O le mea e le lelei, o le mea lea, na maua ai le lauiloa i le au faipisinisi o mea teuteu.

Ae ui i lea, e toaitiiti e iloa o lenei fugalaau manaia e mafai ona faʻaaogaina e fai ma lauti poʻo vailaau.

I lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i le tausiga, toe gaosia ma le faʻaaogaina o le clitoria.

Faʻamatalaga

Clitoria o le vine o le vine, o le tele o laumei, e tupu i luga o le vevela ma le maualuga o le tau. O le tele lava o ituaiga o lenei laau e feaveaʻi, e ui lava o loʻo i ai ni vao. O le fanau mai o lenei fugalaau o Asia, ma o nisi o ituaiga e maua mai Amerika.

O le igoa o le laau i le Latina - Clitoria, ua faaliliuina o le "clitoris", o le vaega lea o le tino o le fafine na foliga mai o se tagata fomai German E. E. Rumef e pei o se tupu.

Ua taʻua e Peretania lenei fugalaau e na o ni moa po o ni "apaau lupe," i Siamani e taua foi o "fugalaau le maasiasi".

O le uumi o le laau e mafai ona ausia le 3.5 mita. O le vao vao - o le auala lenei e taʻua ai e nisi puna o le clitoris - ei ai le numera numera o laulaau o loʻo i luga o le laupepa autu. O latou umi e le sili atu ma le 7 cm, o le lanu lanu eseese e eseese mai le lanumeamata lanumeamata i le lanu-lanumeamata.

E te iloa? Fugalaau fou ma mamago o le clitoria e faʻaaogaina e teuteu ai le laulau malo.

O fugalaau o lenei laau e nofofua, naʻo nisi o meaola latou te mafai ona aoina i ni mea laiti laiti. O le fuga o loʻo i totonu o le laʻau, o lea ua taua ai o le fuga o le axillary, e i ai lona pulou ipu 1.5 cm le uumi. O fugalaau o le clitoris e foliga tutusa ma foliga o sui o le pea.

O le corolla o loʻo i ai se ituaiga pepe ma e mafua mai i petelima e 5 e fausia ai le vaʻa. O lobes ua taʻua o uʻamea, ma faʻateleina i lalo ifo - o se vaa. Faʻatasi, latou te foliga mai o se faʻafefe. Bud lapisi e mafai ona oʻo i le 5 cm, ma o le lanu e mafai ona sinasina, lanu piniki, lilac ma se paolo lanumoana. O le lanu o le fugalaau e faalagolago i le ituaiga o pusi. O le faʻaleagaina e gaosia e iniseti e lele i totonu mo pollen. O le vavao o le moth pea e tumau mo le 5 masina (Me-Setema).

O sui o lenei ituaiga o legumes ei ai fua o le manoa, o le umi e eseese mai le 4 i le 13 cm.

O le legume aiga e silia ma le 20,000 ituaiga, e aofia ai pi, pi, peanati, caragana, alfalfa, pi, clover, vetch, wisteria, acacia, lupine, dolicho, ma le broom.

Meaola

O lenei ituaiga o legume e tatau 70 sui. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le clitoris e paʻepaʻe-e faʻafeiloaʻi, vaʻavaʻavaʻaʻi, taʻitasi, pei o laau, Pasila, mago ma isi meaola. O ituaiga e sili ona lautele e pei o Atelani ma Ternaryky (Ternatsky):

  • O le "Atlantic" fugalaau fugalaau "na maua lona tufatufa atu i Amerika, ua tupu i vaovao ma vao, o le maualuga o le fusi e oʻo atu i le 60 cm ma ua i ai ni fugalaau lanumoana, ua teuteuina i veins o se lanu uliuli faatasi ai ma lanu samasama susulu. O lenei laau e le faʻaaogaina i le totoina o togalaau, ona e le lelei ona aʻafia ile eleele fou;
  • le faʻamaonia faʻamaonia ua faʻamautuina i totonu o nofoaga o loʻo i sisifo o Asia, lea ua salalau. O lenei vailaau o le mutia e iloagofie e moli vela, lea e oʻo atu i le umi o le 3.5 mita, ma se fuga lanumoana e faʻapipiʻi ma se nofoaga tutotonu samasama. O le tele o le fugalaau e oʻo ile 5 cm.

O lenei meaola e tele ituaiga o mea teuteu: lanu uliuli, lanu viole, paleni lanumoana, lanumoana ma isi. I lo tatou atunuu, o lenei ituaiga o vine e seasea lava ona tupu. I totonu o le fale po o le togalaau, e mafai ona e faʻatau le trifoliate Legenda clitoris. E le gata o se fugalaau mananaia, ae aoga foi.

Totoga Laʻau

O lenei ituaiga o vine o loʻo maua atili ma sili atu ona taʻutaʻua i tausaga taʻitasi. Ae afai e te filifili e toto le clitoris i lau togalaau poʻo se fale toto, e tatau ona e iloa uiga o le tausiga.

Faʻasalaina oe lava i mea e faʻaogaina ai le tausiga o laau toto i le fale: aphelandra, tillandia, alalaupapa, mea faʻapipiʻi, adiantum, cordina, meli, jacaranda, aglaonema, echema, azimine, lonia.

Malamalama

Clitoria o se fugalaau o le itulagi o loʻo i ai le tele o le malamalama ma le vevela. I lenei tulaga, mo lona galueaina e manaomia ai le malamalama lelei, ma o le potu e sili atu ona lelei faamalama i saute. E moni, e le gafatia ia ave saʻo, o lea e tatau ai ona paolo i se taimi vevela. Mo le vaitau o le taumafanafana, e mafai ona toto le clitoris i le eleele.

E taua! Afai o le fugalaau o le a le lava le malamalama, o le a le mafai ona i ai i luga ia pupu.

Lulu

O le maualuga o le taumafanafana mo le faʻatoʻaga e sau mai +20 i le +25 tikeri. I le taumalulu, e talia lelei le vevela i le va o le +12 i le +15 tikeri, ae e le tatau ona pa'ū i lalo +10 tikeri. I lenei itu, afai e te filifili e toto se clitoris i lau togalaau, mo le taumalulu e tatau ona eliina ma ave i se potu vevela. Pe a tupu aʻe se fugalaau i totonu o le fale, e tatau ona manatua e le fiafia o ia i faʻataʻitaʻiga.

Soo

E totoina peasusu Peasisi i se mea e leai se meaʻai, lea e aofia ai le paluga turupa, oneone, humus ma peat. Ina ia aloese mai le soona fai, e tatau ona faʻaaoga le eleele lelei. Tuu i totonu o se ipu fagu.

Faitau foi e uiga i le ituaiga o palapala ma le faʻaaogaina o peat pei o le faʻamala.

Faʻasa

Faʻasalaga o le kesi e talafeagai masaniae aua le soona faia. Mo le faʻaleleia o vai, e sili atu le faʻaogaina o vai vaeluaina i le vevela o le potu. I le taumalulu, o le vai e faʻaititia i se mea maualalo.

Totogi

O le fugalaau e le manaʻomia ai le faʻamamaina faapitoa o le ea, ae e mafai ona e fufuluina i lea taimi, lea o le a avea ma mea faʻapitoa e puipuia ai meaola.

Laʻei pito sili

O le Clitoria e matua tupu lelei ma le faʻaaogaina masani i taimi o fugalaau. I lenei itu, i le vaitau mai le tautotogo i le autumn, e tatau ona tuiina se fugalaau ma mineral fertilizers i le tasi taimi i vaiaso uma.

Teuteu

Pe a tupu aʻe ituaiga o manu i le taimi o le tautotogo, e tatau ona tipi ma totoina i totonu o se fagu fou.

E mafai ona tupu le fugalaau i le foliga o se laau, lea e togiina ai ni meaola laiti e gaosia ma tuʻuina atu le foliga talafeagai i le laau ma le fesoasoani o le teuteuina. Mo le aʻeina o vine e faʻaaogaina ai se mea totino.

Tofiga

Clitoria faʻalauteleina e ala i le tipi ma fatu.

Laʻau

Mo le toe gaosia o pepe butterfly i lenei auala, e tatau ona saunia sauniuniga mai ia Aperila ia Iulai. Latou te aʻafia lelei, aua e mafai ona faʻaaogaina fualaau aina nei, eleele mama ma le lelei poʻo le oneone. E mafai ona faʻaosoina le aʻafiaina o aʻa i auala faʻapitoa, ae e le talafeagai lea mea, talu ai o loʻo faʻatūina lelei le pusi.

Fatu

O le totoina o fatu e amata i le masina mulimuli o le taumalulu po o Mati. A o le lūlūina, o fatu e muaʻi fufulu i le vai mafanafana mo le 10-15 itula. Soka lelei fatu i totonu o se vevela. A maeʻa, ona totoina lea i totonu o le eleele ma se mea e leai se meaʻai. Malosiaga i fatu e ufiufi i le tioata ma le tauagavale i totonu o se potu i le vevela o + 21 ... +24 tikeri ma le faʻaleleia o eleele palapala. O fatu e amata ona ola i le 10-20 aso talu ona totoina, ae i nisi tulaga atonu e ono 4-5 masina. O laau totō totō ua ola i luga o le eleele e na o le taimi mafanafana e mafai ai.

Talosaga

"Laupele o le lupe" ua lauiloa e le gata mo lo latou matagofie, ae faapena foi mo a latou meatotino aoga. I totonu o atunuu Asia, o lenei laau sa faʻaaoga uma mo faamoemoega tau soifua maloloina ma le kuka. O le tau e faʻaalia ai vaega uma o le laau.

Faaaoga fualaau

O le sosaiete saienitisi o loʻo suʻesuʻeina mea aoga o le clitoria mo na o le sefulu tausaga talu ai, e ui lava i totonu o faʻalapotopotoga faʻapitoa na faʻaaogaina mo le tele o seneturi. O lea, o mea aoga o le clitoria na lauiloa i Initia anamua. O aʻa e faʻaaogaina e fatufatu ai Ayurvedic sauniunigalea e faaosofia ai le faia o faiʻai.

E te iloa? "Laupele o le lupe" o se tasi lea o ituaiga o togalaau o loʻo faʻaaogaina i vailaau masani i Initia.

O vaega uma o le pea e mafai ona faʻaaoga e gaosia ai foliga ma vailaʻau. I luga o la latou faavae, ia saunia ni vaega eseese. Clitoria e faʻaaoga i tama tane togafitigafaateleina le liua. Faʻaaogaina fesoasoani faʻamaonia le faʻasolosolo malie i fafine. O le malosi malosi e puipuia ai le tino o se teuteuga e faavae ile fugalaau o le clitoria. Fale tuai O lenei liana na faʻamaonia i aoaoga faʻaonapo nei:

  1. Pe a togafitia le perusisi, e faʻaaogaina le paʻu uʻamea.
  2. E mafai foi ona faʻaaogaina e togafitia ai le foma o le ituaiga faʻala, ma le maʻi ma faʻamaʻi eseese o le faʻaʻa.
  3. Faʻaaoga le aʻa i le gata ma le iniseti.
  4. O gaioiga malosi e fausia ai le laau, faʻatagaina le faʻaaogaina o moa peas decoction mo togafitiga o manua.
  5. O le faʻaaogaina o decoction e puipuia ai le fausiaina o le tulei ma faʻamalosia le faʻamaʻi.
  6. I le faavae o lenei laau fai pasta, o le faʻaaogaina e fesoasoani i le faatea ese o le faʻavauvau i le afaina. Mo maʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi o le vaega o meaʻai, faʻaaogaina fatu fatu.
  7. Buds o le "fugalaau fugalaau" e faʻaaogaina e fai ai le lauti, lea e faʻaleleia ai le toto i le vaega o mata. O le faʻaauau ona faʻaaogaina o lenei vai e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le gau o le vaʻai. O se vaifofo masani mo le togafitiga o glaucoma ma tusi saisai. Clitoria foi e faʻaaoga mo le faʻapupula o mata.
  8. O faʻasalaga ma faʻavae i luga o le faavae o le clitoria e fesoasoani e toe faʻafoʻi le folliki lauulu ma faʻafefeteina lona toto. I le cosmetology i luga o le faavae o lenei vailaʻau ua togafitia togafitiga ua saunia.

E manaia le faitau e uiga i meatotino ma le faʻaaogaina o laau toto: chlorophytum, casasva, rambutan, pistachios, pateta suamalie, feijoa, pineapple, kumquat, pepa chili.

Clitoria e le o se mea oona, ma o le mea lea e leai ni faʻasalaga mo lona faʻaaoga mo tagata soifua maloloina. Pau na o faʻailoga o le le lava o le tagata, le vaitaimi o le maʻitaga ma le lactation. E tatau foi ona e aloese mai lona faaaogaina i tamaiti.

I le kuka

O le tele o taimi, o le clitoris na faʻaaogaina i meaai Thai. Fugalaau lanumoana e faʻaaogaina e avea o se vali masani. O tagata o Asia e iai a latou fesoasoani e valiina meaʻai, mo se faataitaiga, faʻamalo le araisa, o se mea e fiafia i ai tagata Thai. Buds o le "fugalaau" e falai i le paluga, ma o le laau e faʻaaogaina e avea ma se faʻavasega. I luga o le faavae o fugalaau fugalaau, ua saunia le la, lea ua lauiloa thai lauti lanumoana. O se ipu lelei e faaosofia ai le faia o faiʻai, faaleleia atili le toto. I le tele o taimi, e faʻaopoopo atili le eletise, e faaopoopo le sua suamalie i le lauti. O lenei mea faaopoopo e avatu ai le lauti i se paʻu ulaula.

E taua! O le tea pito sili ona aoga o le lanu lanumoana, faʻaaogaina seia oʻo ina uma ona fugalaau fugalaau.

Soupeti, itu ipu ma isi ipu e faia mai fualaau o le clitoria. O le faagasologa o le kukaina o mea e tutusa ma isi laumei.

I totonu o le mamanu

Faʻatoʻaga ma faʻatoʻaga e faʻaaogaina le faʻamalosi poʻo le Atlantic klitoria o se teuteuga mo le saite. E mafai ona e totoina nei laau totō i laufanua o le vevela ma i luga o le vaʻaia lelei.

I a tatou latitudes, ona o le le faapalepale o le maualalo o le vevela, ua totoina i totonu o le eleele ua maeʻa pe ua tatala foi, ae ua i ai se suiga mo le taumalulu i ni fugalaau po o ni ogalaau. E oo lava i lenei liana e mafai ona faʻaaogaina e avea o se laau taʻitasi.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le clitoria e mafai ona teuteu se vaega. E mafai ona savali lelei i luga o le mutia pe feliuaʻi faataamilo i le faitotoa, ma o le fuga laau e fetaui lelei i le mamanu o lau teuga.

Maʻi ma faʻamaʻi

O lenei ituaiga o vine e puipuia i le tele o faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Pau lava le mea matautia mo ia apogaleveleve mite. O le faʻamalamalamaina o lenei meaola e faigofie: e lava le suʻesuʻe ma le totoa o le laau. Afai ei ai se 'upega taamilo lanumoana poʻo ni lanu o le lanu ma le lanu uliuli, ona tatau lea ona e iloa o se apogaleveleve mite na nofo i luga o le laau.

Siaki i ituaiga o moli vaʻaia, ma ia iloa pe faʻafefea ona taulimaina paʻu o le apogaleveleve.

Afai e maua lenei parasi, e tatau ona faia ni metotia talafeagai e foia ai, a le o le fugalaau atonu e mate. Mo le taua, e mafai ona e faʻaaoga meafaigaluega faʻapitoa e faʻatau atu i soʻo se faleoloa fugalaau, poʻo le faʻaopoopoga o le numera o sprays.

Afai o le laau i luga o le ea, ona muamua lea i le potu, e tatau ona togafitia le vaega lanumeamata ma le iniseti. O lenei meafaigaluega e fesoasoani i le faʻaumatia o iniseti leaga. O lenei sui o laumei e le faapitoa le taua, ma ona o lona vave tuputupu ae ma lona umi o le fugalaau, o se faaopoopoga sili lea i le aoina o le potu po o le togalaau. O faʻataunuʻuina o faʻatoʻaga e faʻaaogaina ai le lauti poo mea manogi, ma o ona aoga aoga ua avea ai ma vailaau e sili ona taua i atunuu Asia. O tausaga taʻitasi e faʻasalalau ai nei tu ma aga masani i le lalolagi atoa, lea e mafai ai ona faʻaaogaina le clitoris e le gata i vailaau faʻale-aganuʻu, ae faʻapea foi i le cosmetology.