Lafumanu

Mini-faatoaga mo le gaosia o lapiti

O lapisi o lapiti o se lala lauiloa o meaʻai manu ma e tele mafuaaga mo lenei mea. O nei manu e vave ona ola ma uluola, o le mea lea, o tupe maua mai a latou mea e mafai ona maua i se taimi vave e mafai ai. Ae peitai, ina ia mautinoa lelei le ola i tulaga ola, i se tulaga maualalo, e tatau ona e fausia ni sene eseese mo i latou, i mea e mafai ona latou ola ai ma ia uluola, faamalieina o latou manaʻoga uma. O se fofo lelei i lenei faafitauli o le faatulagaga lea o le mini-farm, o le a tatou talanoaina i lenei tusiga.

Ituaiga o mini-fanua mo lapiti

O laʻau uma o loʻo i ai le lapiti i aso nei e mafai ona vaevaeina i ni meaola autu, ma o se tasi o faʻavae autu mo lenei vaevaega o le numera o manu o loʻo tausia.

E toa 4 i latou:

  • teuteu;
  • tamai fale;
  • tulaga maualuga lua (masani ona nofo i totonu o faatoaga a le tagata lava ia);
  • tele fale gaosi oloa.

E manino lava o filifiliga muamua muamua e lua e le fetaui lelei mo le taʻutaʻuina o le ea i tausaga taʻitasi ma e mafai ona faʻaaoga mo na o le le tumau pe tausia le taimi o lafu manu.

E te iloa? Le lapoa lapoa i le lalolagi - o se tagata nofomau i Peretania e igoa ia Ralph. O le umi o lona tino i le pito o le siʻusiʻu e 130 cm, ma o lenei lapoa e mamafa atu i le 25 kilokalama. I le taimi lava e tasi, o se ituaiga meaola laʻitiiti e sili ona manaia ma e fiafia i malo.
O le mea e masani ai, e mafai ona faʻaaogaina ni meaʻai i le LPS e tuʻu ai manu i le taumalulu, ae tatau ona talafeagai la latou mamanu. Ae o le vaega mulimuli, o le uiga o le tele o pisinisi o agro-pisinisi ma ogaoga tele. O le mea moni, o le a sili atu le tamaoaiga o farm rabbits ma o le a le manaomia mai le faʻatoʻaga mea tetele mo le fausiaina ma le tausiga o nofoaga. Latou te faʻatusatusa ma lelei le tautua a se tagata e toʻatasi, e tusa lava pe i ai se numera tele o manu. E le o se mea e ofo ai, o le tele lea o mea e fiafia i ai le toʻatele o tagata faifaʻatasi.
Matou te fautuaina oe e faitau pe faʻapefea ona fai se fale mo lapiti, faʻapea foʻi le iloa pe faʻapefea ona fausia se aviary ma se masini mo lapiti ma ou lava lima.

Faiga faʻapitoa mo tele-faila faila

O faifaʻailoga uma lava ei ai ni vaega lautele e tatau ona i ai i le tasi ituaiga po o se isi i ia mea taitasi.

O nei elemene faavae e:

  • o se tulaga e tuu i ai le telefoni autu ma le vaega e leai se totogi e faʻapipii i ai, o le fagu ma le fafaga;
  • faʻaogaina o vaega mo fafine ma lapiti pepe;
  • pito i luga ma le faʻafesoʻotaʻi vaega o uterine o loʻo i luga;
  • pusa faʻaputu (e manaʻomia e avea ma se mea e faigofie ona toe faʻaaogaina i lalo o sel uma).

E le gata i lea, o le faatoʻaga e tatau ona faʻapipiʻiina mea e faʻaogaina ai suauʻu, lea e matua lavelave ai le fafagaina ma tuʻuina atu i manu. Faatasi ai ma se ituaiga masini, e mafai ona toe faatumu fualaau o meaai mamago e sili atu ma le tasi i le 5-7 aso e aunoa ma le solia o tulaga mama ma le tumama. O se vaega talafeagai o soʻo se laʻau laiti-faʻatoaga o le faʻaleleia o le vai, faafetai lea e oʻo lava i taimi o le taumalulu e mafai ona tausia lapiti e aunoa ma le fefe i le maualalo o le vevela i fafo.

E te iloa? Faʻafetai i le nofoaga o latou mata, e mafai ai e lapiti ona vaʻavaʻai i mea uma e tutupu i tua o latou tua, e aunoa ma le liua o le ulu. I le vao, o lenei tomai e masani ona laveaiina ai le ola o manu.

Laʻu faifaatoaga mo lapiti e te faia oe lava ia

O le i ai o komiti, o se faasologa, ma nisi mea, e oʻo lava i se tagata amata e mafai ona fausia ni tamai lafu-iti mo lapiti e ala i le filifilia o se tasi o polokalama lauiloa i aso nei. E sili ona lauiloa le metotia o le Mikhailov, ae ae tatou te leʻi mafaufauina lenei filifiliga, ou te fia tautala e uiga i se fale faigofie e tusa ai ma le fuafuaga a McLuck.

Mamanu ma Ata

Soʻo se faʻatulagaga o se faʻataʻitaʻiga e amata i le filifilia o lona tulaga ma le sauniuniga o meafaigaluega uma ma mea faigaluega. Ae mo le nofoaga, o lenei fausaga e mafai ona nofo latalata ane i soo se vaega saoloto o lau teritori, ma se vaega o le 2x2 mita.

O le laʻitiiti o le fausaga e faigofie ai ona tuʻuina i totonu o tuafale o tuafale tuusaʻo i fafo ma lalo o se faʻavaa. O le mea moni, afai o le ae aofia ai se fuainumera tele o lapiti, ona tatau lea ona e sailia se isi teritori laitiiti.

O le mea autu, pe a faʻapipiʻi siama, o le alu ese mai fale nofoia i se mamao ina ia mafai ai ona vavae ese le avanoa e ulufale ai le manogi o manogi i se nofoaga e nofo ai. I le taimi lava e tasi, o le pito i tua o siama uma e tatau ona "tilotilo" i matu, ma faitotoa i luma - i saute. O le tele o le tasi vaega o le tino e le tatau ona itiiti ifo ma le 50 cm le maualuga, 70 cm le lautele ma 150 le umi.

E taua! E le pei o vaʻa masani, o le mini-farm mo lapiti e toetoe lava o le autasi, o lona uiga e le tatau ona e popole e le aunoa i le maua o meaai ma vai. Lava e toe faʻatumu faʻailoga i nai aso uma.

Mea ma mea faigaluega

O le mea moni, o le fausia o se laititi-faatoaga e ala i le metotia a Maklyak, Zolotukhin poʻo Mikhailov, e mafai ona e faʻaogaina ia lava mea e mafai ona e mauaina i lau faatoaga. Muamua lava, o le:

  • plywood paʻu;
  • uʻamea uʻamea;
  • Hardboard;
  • laupapa laupapa ma laupapa;
  • luga o le taualuga po o fasi pepa paʻu mo le taualuga;
  • vali;
  • vailaʻau mo le gaosia o vaega laupapa.

Mai meafaigaluega o le a e manaʻomia ni fao, o se samala, uila ma se sikulifili (pe a fuafua e faʻafesoʻotaʻi vaega uma i lenei auala), paʻu, lima lima, seleulu mo le uamea.

Laasaga gaosiga

I le faigofie faigofie, o le tele-farm mo lapiti ua tuʻuina atu i le foliga o se fausaga e tele-lanu ma nisi ituaiga o vaega.

O elemene autu i lenei mataupu o mea nei:

  • tu;
  • savaliga savali;
  • fale puipui i pusa ma lapisi;
  • nofoaga faʻafefe;
  • pito i luga luga ma le uumi;
  • fausiaina o taualuga.

E tusa ai ma nei elemene, o le fausiaina o se faifaʻataʻaga tele o loʻo faʻatinoina.

O lona uiga, o le faagasologa atoa e aofia ai laasaga nei:

  1. O le laasaga muamua lava o le faia lea o se tulaga mo soʻo sela o le lumanaʻi. O le mea moni, e tatau ona malosi ma mausali pei o mafai, lea e 4 fagu laau e fusia faatasi i se tulaga i luga, e faʻaaoga ai paʻu laupapa pupuu.
  2. I lalo ifo ia i latou e tuu ai se pusa mo le aoina o otaota, ma o itu e faʻataʻaloina i laupepa fiberboard.
  3. I le pito i luga o le laulau o loʻo alu i le pito muamua o le mini-faatoaga, i le itu tauagavale, ae le o se puipui avanoa, o le ai ai se faasologa ma se faamalama (iinei o meaola e faia mo le faamoemoe o le asiasiga muamua).
  4. O loʻo iai foi se fola laupapa i totonu o fale, e mafai ona faia i se pito i tua o le puipui. E tatau ona faʻapipiʻi i le 45 ° ma ia iai ni laititi laiti.
  5. E tatau ona vaevaeina se vaega ua uma ona fausia i ni vaega eseese: ofe ma savali, faia o se uamea poʻo se vaeluaga laupapa i le va oi latou.
  6. E tatau ona lelei le faʻapalapalaina o le faʻaologa o le togi ina ia oʻo lava i le oʻo mai o le tau malulu, o loʻo saogalemu le fanau (mo lenei mafuaʻaga, e mafai ona velaina faaputuga siaki faʻamalama faʻamalama).
  7. I totonu o le avanoa e leai se totogi, e taua tele le faʻapipiʻi o tagata inu ma fafaga (pe a manaʻomia, e mafai ona tuʻu i le pito i tua o le faʻailoga, na o le tosoina o le upega i luga o se fausaga uamea talafeagai).
  8. Pe a sauni le vaega muamua, e mafai ona e agai atu i le fausiaina o se fogafale lua-lafu. E masani lava ona fuafua mo le tausiga o tamaʻitaʻi tau tamaʻitaʻi, o lea ua vaevaeina le avanoa atoa i ni vaega se lua faatasi ai ma le fesoasoani a tagata fafaga ma meainu. I le avea ai o se isi mea aoga, o le lona lua o vaega o loʻo faʻatulagaina e mulimuli i le faʻataʻitaʻiga o le muamua ma taʻalo i le avea o se matai faʻapitoa ausilali.
  9. O se vaega o le fola o loʻo faʻapipiʻiina foi, ma o fata mo le aoina o otaota ua faʻapipiʻiina i luga o le taualuga o le muamua pito i luga.
  10. Mai le tumutumu o le taualuga e ufiufi i luga o le taualuga o le pepa poʻo le mafolafola ma faapipii se paipa o le ea.

O le mea lautele, e leai se mea e sili ona faigata i lenei galuega, o lea e leai se mea e faʻamatalaina ai le faʻapipiʻiina o sikulima taʻitasi;

Vitio: toe iloiloga o le laititi o faatoaga mo lapiti Maklak

Mini-farm mo lapiti e ala i le metotia a Mikhailov

O le filifiliga pito i sili ona lauiloa i le asō o le lapiti laiti-faifaatoaga, na faia e tusa ai ma le metotia a Mikhailov.

E taua! O le olaga masani o le faatoaga Mikhailov o le 15-20 tausaga.
Afai e te talitonu i toe iloiloga, ona lelei tele lea o lenei mamanu:
  • o manu uma o loʻo faʻatoʻaga ua faʻaalia i le mamafa maualuga;
  • lapiti e amata ona faatelevave ma vave ona maʻi;
  • o le faagasologa atoa o le tausiga vavalalata e toetoe lava a aunoa ma le masini komepiuta, lea e matua faafaigofieina ai le galuega o le tausia o meaola (e leai se mea e manaomia mo le faamamaina pea ma le fafagaina);
  • O le pasene o le ola o lapiti pepe e sili atu le maualuga, lea na ausia ona o le umi o lo latou nonofo ai ma le tina, e oo atu i le tolu masina (o le umi o le fafagaina o le susu susu, o le malosi o le a iai);
  • i le tau malulu, o le vai i totonu o le 'ava e faʻafuaseʻi lava ona mafanafana, o lona uiga o lapiti o le a le maua se tele o se vai taua mo i latou;
  • afai e te manaʻo ai, e mafai foi ona e faʻasoaina le tamaʻitaʻi tamaʻitaʻi e fausia i le mafanafana, lea o le a mautinoa ai le maualuga o pasene o le ola olaola o lapiti na fanau i le taumalulu;
  • O vaega taʻitasi e maua ai le paipa o le ea, lea e aumaia uma gasegase leaga (o lea, e mafai e manu ona manavaina le ea mama, lea ei ai foi sona aoga aoga i lo latou soifua maloloina).
Vitio: Mikhailov mini faatoaga ma o latou lava lima

Mamanu ma fua

Pe a faʻatusatusa le vaega atoa o se fasi fanua, e taua tele le mafaufau i uiga o se ituaiga lapataiga faapitoa ma faigofie le tausia o le fausaga. O potu taitasi, o le vaega e 1.4 sikuea mita. m., e mafai ona faʻaaogaina e oo atu i le 20 tagata taitoatasi, ma na o ni nai minute (i le mea moni, o le faʻaogaina o le tele o laumei ma ua faʻamaligi) e mafai ona oʻo atu i le 50 sela.

Matou te fautuaina e faamasani ma tekinolosi o lapiti ola e tusa ai ma le metotia a Mikhailov.

O se faatoaga e masani lava ona iai ni laina se lua o sela e ufitia i le tasi taualuga ma e i luga o le valu sikuea mita o avanoa (e aofia ai auala uma ia i latou). O le vaega pito i lalo o sea ituaiga-faiva o se faʻaoga, ma o le pito i luga o loʻo faʻapipiʻiina i se vaega e mafai ona aveesea, lea e matua faigofie lava pe a oʻo i lapisi mating e faʻalautele le avanoa.

Afai tatou te mafaufau i le fausiaina o Mikhailov i le itu mai luga i lalo, ona aofia ai vaega nei:

  • taualuga o taualuga mo le ea;
  • pito i luga o le taualuga;
  • potu mo le tausia o lapiti (masiofo tina, savali);
  • meainu inu vevela (e latalata ile pusa) ma le fafaga;
  • paleti;
  • mine mo otaota lafoai;
  • pusa faʻapipiʻi.

O le fuafuaga maeʻa e tusa ai ma le auala Mikhailov o le a pei o lenei:

I le mea e le tatau ona faʻamaonia mai faʻatusatusaga tutoatasi, e mafai ona e tausisi i tulaga taua nei:

  • lautele laʻau-lautele - 240 cm;
  • o le maualuga o le tasi leite structure e 210 cm (ma le maualuga o le 70 cm o sela latou lava);
  • o le maualuga o le vaega pito i lalo e 140 cm (maualuga i sulu, i lalo ifo o lea mea o loʻo i ai se mea e faʻaaogaina ai otaota ma mea faʻapipiʻi mo faigofie faigofie);
  • lapisi fafine - 35 cm, umi - 40 cm;
  • fafaga meaʻai - 30x15 cm.

O le faʻatulagaina o le lua-tone structure e tatau ona faia i le amanaʻiaina o nei faʻamatalaga. Mikhailov's ata: tua o le puipui

Mea ma mea faigaluega

E pei ona tatou taʻua muamua, toetoe lava o faatoaga uma o lapiti o le a manaomia ai mea lava e tasi mo le fausiaina.

Muamua lava:

  • laupapa ma laupapa paʻu (talafeagai mo le 20x40 ma le 30x40 mm, 2 mita le umi);
  • laupepa o plywood ma fiberboard;
  • uʻamea uʻamea;
  • uʻamea uʻamea (faʻaaogaina i le mamanu o fola);
  • luga o le taualuga po o fasi pepa paʻu mo le taualuga;
  • fao po o fao.
O le a aoga mo oe le faitau e uiga ile auala e vaʻaia ai caga mo lapiti.

O meafaigaluega, e leai se mea e le masani ai e tatau ona kuka, aua o mea uma e manaʻomia o:

  • o se hacksaw (e mafai foi ona suia e se eletise eletise);
  • fofo poʻo le sikulipili;
  • hama;
  • paʻu;
  • vaega taʻitasi ma vaega o le lumanaʻi i le lumanaʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, e sili atu ona faigofie le fafagaina o meaʻai i le suauʻu i le faʻaaogaina o pene o loʻo i ai nei).

O le tele o mea faigaluega ua lisiina o le a maua i le fale, ma afai e leai se mea, e le faapea e tatau ona e tamoe i le faleoloa. Vaavaai i mea e mafai ona suia ai mea ua misi, aua i le tele o auala o le fausiaina o vaega taʻitasi o se faifaʻataʻaga tele e faalagolago i le mafaufauga a le tagata faifaatoaga a le lapiti (ioe, ma le tausisia o manaoga o le fuafuaga filifilia).

Laasaga i lea Laasaga Faatonuga

O matai taʻitasi e amata ona faʻapipiʻi le fausaga i le auala e fetaui ma ia, ae o mea autu o le faʻapotopotoga o le a tutusa lava. Mafaufau i le faataitaiga o le fausiaina o le mini-farm Mikhailov, ua fuafuaina mo le tasi le tolu ma le tolu vaega. O lenei filifiliga o le mea sili ona faigofie e faia ai oe lava, aemaise lava talu mai se taimi mulimuli ane, e tusa ai ma se faʻataʻitaʻiga ua saunia, o le a mafai ona toe faʻamaeʻa le tasi fale.

Faamasani oe lava ia i laasaga o lea laasaga mo le faia o pusa ma inu ipu mo lapiti ma ou lima.

O le fausiaina o le galuega e aofia ai mea nei:

  1. I le faʻapipiʻiina o ata filifilia, o le faʻavae o le lumanaʻi o le lumanaʻi o loʻo faʻapotopotoina: muaʻi faʻapipiʻi, ona avea ai lea ma puipui o le cell ma le fola i totonu.
  2. Faʻapotopoto faʻapitoa ma tapuni faitotoa, faʻapipiʻi mea inu i totonu o le fale, ma faʻasaʻo le fafaga mai fafo.
  3. E tatau ona vavae ese le vaega o le uterine mai le isi vaega o le cell e faʻaaoga ai se vaeluaga ma se faitotoa e leʻi vaʻaia.
  4. Pe a sauni potu taʻitasi, e mafai ona e ufiufi le taualuga. O se mea faʻapipiʻi laau (faʻaʻataʻitaʻiga, OSB) e matua mafai ona faʻaogaina i sikulima pe tuiina i fao uumi, ae mo le faapipiiina o laupepa e tatau ona e faʻaoga fao.
  5. O le taimi lenei o le faʻapipiʻiina ma le paʻu paʻu manu mo le aveeseina o le vao (o loʻo i lalo ifo o vaʻa). E foliga mai e pei o se toso i itu taʻitoʻatasi.
  6. I lalo o le faʻavao i le vaega vaapiapi e tatau ona tuʻuina se pusa mo facesces.

Vitio: fai-e-oe-oe lava faatoaga E tatau ona maitauina i aso nei o loʻo i ai le tele o suiga i le faiga a Mikhailov, o le mea lea, e le mafai ona faʻateʻaina se tasi polokalame mo le fausiaina o se laititi-faatoaga mo lapiti.

O le mea autu e manaʻomia e faifaatoaga lapopoʻa, o le faʻapipiʻi lea i le algorithm lautele o le galuega, i le amanaʻiaina uma o elemene manaʻomia, ma o latou tele ma numera o le a faalagolago i le numera o manu ma a latou ituaiga.

E te iloa? I totonu o le tino o le lapiti maʻitaga, i le taimi muamua o loʻo i ai pea le tele o masini e sili atu nai lo lapeti. Ae ui i lea, o nisi o na mea e mafai ona foia, lea e faʻamatalaina e le tele o tulaga faigata ma i le taimi lava lea e faʻamaonia ai le puipuia o le tele o le tupuina mai o ituaiga.
Pe a fausiaina soʻo se faʻalapotopotoga laiti, ia faia i taimi uma se fuafuaga manino o le gaioiga, e aofia ai le faia o sau lava ata tusi. E taua le malamalama lelei i mea o loʻo e faia, ae o le a manino atoatoa ia faʻaaliga i le faagasologa.