Fualaau aina

Uma masani o sorrel, tau faasaga ia i latou, ata o laau le lelei

Sorrel - o se faleteuoloa moni o vitamini. I ona laupeʻa i ni aofaiga tele e aofia ai vitamini B, C ma K, fiber, uʻamea, phosphorus, potassium, lea e taua i le tino o le tagata. O le mea lea, e masani lava ona tupu i luga o tuafale. O le mea e leaga ai, o le gaʻolaʻo e matua tele lava faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Ina ia totoina se togafitiga maloloina, e tatau ona i ai sou manatu e uiga i ona faamai masani ma metotia o le tagofiaina.

Vailaʻau faʻamaʻi c ata

E le gata i lea, o le a iloiloina pe o le a le ituaiga o meaola faalafua ma faʻamaʻi pipisi e mafai ona aʻafia i le, auala e taulimaina ai ma pe faʻafefea ona togafitia i latou, ma o ituaiga o mea totino o loʻo faʻaalia i le ata.

Perinosporosis

O le Perinosporosis e lauiloa o le milipolo vaivai, e masani ona afaina ai laulaau laititi o le taula. O se maʻi faʻaleaga.

Faatasi ai ma le malulu ma le maualuga o le susu o le a alualu i luma le malosi. Tauave faʻatasi ma timuga ma matagi. A oʻo i le peronospora i luga o laʻau na faʻaalia ai se fuga lauulu-paʻepaʻe. Latou te paʻu, amata ona feosofi agai i lalo, avea ma mea e pala ma maanuminumi. O se taunuuga, o le lau ua afaina e mate.

E taua! O loʻo faʻaauau le faʻamaʻi i luga o laulaʻau mate. O le mea lea, ina ia faʻaumatia, e tatau ona aoina ma susunuina. A oʻo mai faailoga muamua, aveese le mea na aʻafia.

Mai i vailaʻau e sili atu i tagata fai togalaau:

  • Previkur;
  • E le pine;
  • Vitaros.

O nei fualaau oona e faʻaaoga tasi. Fufulu i le vai i le vaega o loʻo faʻaalia i luga o le afifi, e masani lava o le 1:10. E le gata i lea, ina ia faʻataʻitaʻia le faʻamaʻi, e tatau ona e aveina 2 sipuni tetele o le vaimama mago ma faʻafefiloi ma le 10 lita o le vai ua tunu. O le mafanafana o loʻo faʻasalalauina i lenei faʻafitauli i faalua i le aso mo le vaiaso. Mo le puipuia o le faʻamaʻi, faapea foi ma le tau faasaga i ai i le amataga, e tatau ona lalagaina le filati i ni vaifofo ole paluga Bordeaux ma le suauu sulfate.

Roto

Luga, aafia ai togalaau aina, e tele ituaiga. I le sone o le eleele, o le Puccinia acetosae e sili ona taatele. E faʻaalia ai lava ia i foliga o paʻu samasama-lanu samasama. I le aluga o taimi, latou te talepe ma faʻasalalauina paʻu o lanu moli lanu moli, o loʻo faʻapogai ai le faʻamaʻi. Faatasi ai ma le tulaga tutusa lava e mafai ona tupu i luga o pu, petioles ma laulaau.

Faʻalogo! Faʻaopoopoina faʻamalolo phosphate-potassium o le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o le pala.

I faailoga muamua o faʻamaʻi pipisi, e tatau ona aoina ma le faaeteete lau paʻu mama i totonu o se pusa paʻu, aveese mai le saite pe susunuina. I vaiaso taʻitasi uma, e manaʻomia ona suʻeina fualaʻau i se vaifofo o le copper sulphate poʻo le potassium. I le autumn, e tatau ona eli ma faʻasalalau le sapalai ma le humus ma le vao.

E le gata i lea, Mo le togafitiga o le manogi, e mafai ona e faʻaaogaina se paluga o le 20 kalama o le fasimoli ma le 1 kalama o le suauu sulfate. O le mea e tupu mai ai ua faʻafefeteina i totonu o le lita o vai ua tunu. Faʻaaoga faalua i le aso i le gasologa o le vaiaso. E le gata i lea, o vailaʻau e pei o Fitosporin ma Plangiz e fesoasoani i le osofaʻi o le manogi. E faʻaaogaina e avea o se fofo, faʻafefe i le vai i se fua faatatau o le 1:10.

Gau pala

E pei o le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi, e sili ona malosi i le maualalo o le vevela ma i le taimi susu. O Rot e faʻaalia o ia lava i foliga o ni lanu enaena lanu, e faasolosolo malie le faateleina i le tele. O le lau o le Sorrel e faamaluluina, o le a gaogao ma vai ma vave ona pala.

O le faʻamaʻi e salalau atu i vaʻaiga lata ane i le maualuga televave. O le mea lea, i se taimi vave o le faʻamaʻi e taua tele le aveeseina o vaega o loʻo aʻafia i le taimi. Afai e le malosi le faʻaleagaina, e mafai ona suʻeina ia laau toto i se vaifofo o le efuefu laupapa, palapala eleele ma le copper sulphate.

O fomaʻi o loʻo mulimuli mai e fesoasoani i le faʻafetaui lelei o le lanu eleelea:

  • Alirin-B;
  • Pseudobacterin-2;
  • Fitosporin-M;
  • Fuafuari;
  • Trichodermin.

O nei fualaau oona e aofia ai i le ituaiga o meaola ninii. O lona uiga o loʻo i ai ni mea e saogalemu mo le tino o le tagata, ae faʻaleagaina ai vevela ma gaʻo leaga. Faʻaaoga tasi i le vaiaso mo le masina. Ina ia faia se vaifofo, e 4 ml o soʻo se sauniuniga e ave ma faʻaitiitia i le 10 lita o le vai. Mai le sili atu ona malosi o vailaʻau e masani ona faʻaaogaina o Fundazole ma Topsin-M. O nei fualaau oona ua faʻaitiitia i le vai i le fua o le 1:10.

Mo le puipuia o le paʻulea enaena, e tatau ona totoina lelala i totonu o nofoaga lelei ma susulu. Vaitaimi ile vaeluaga ole eleele ole suauu ma le pefu po o le lime i le fua ole 10-15 g ile ogalaau o le a aoga. O le mulingua o le eleele ma le peat e fesoasoani lelei.

Spotting

Septoria po o le paʻu papaʻe lanu papaʻe o se maʻi faʻaleaga. Vaʻaia ma le faʻaauau le faʻaleleia i tulaga o le maualuga o le maualalo. E afaina ai laulaau, aʻa ma lala o laau. Faʻaalia i foliga o lanu malamalama ma se tuaoi lanu. I nisi tulaga, o lanu e lanu enaena-enaena, ma o le tuaoi e samasama. E faasolosolo ina latou tuputupu ae seia oo ina latou nonofo uma i luga o le apa. Ona pau lea o le lau ma pa'ū, ma o le mea lea e suia ai le lanu enaena ma paʻu. O le faʻamaloloina o le mafanafana ua matua faʻavaivaia, ma avea ai ma taulaʻau mo isi faʻamaʻi.

E faʻafefe faʻamaʻi, faʻamaʻi faʻamaʻi maʻi. Laʻau faʻapipiʻi e togafitia i togafitiga faʻapolofesa poʻo fomaʻi. Fofo sili ona lelei ma se paʻu kesi - copper sulfate, Bordeaux vai. A maeʻa le seleseleina o le eleele, ona faʻaaogaina lea o fugalaʻau. O nei tupe e faʻaaoga muamua i le tulaga o se fofo.

Faʻalogo! Spraying Bordeaux vai ma le sulfate copper o le a aoga. O le faʻaogaina o le tali e tatau ona maualalo ifo nai lo le mea e manaʻomia mo togafitiga o faʻamaʻi.

Mo le puipuia o septoria, e tatau ona faaopoopo i le palapala le humus ma le peat. Ina ia faʻaumatia lenei faʻamaʻi, e mafai ona e oloina le kilo kilokalama o le pepa mūmū ma sasaa le 10 lita o le vai, pe a uma ona tuʻuina atu le oloa mo le 2 aso. O le Sorrel e sosolo i lenei fua masani lauiloa i lea aso ma lea aso, mo le 7 aso.

Mealy dew

O se tasi o faʻamaʻi sili ona leaga o le taula. E aʻafia uma ai upega ma lau o le laau. Faʻaalia i foliga o le paʻepaʻe paʻepaʻe e pipii i le pogisa o le glutocarpia (o fualaau oona o le sogasoga gaosi).

Mo togafitiga ma le puipuiga o faʻamaʻi pipisi e faʻaaogaina ai aganuʻu ma kemikolo. Mai togafitiga faʻaleaganuʻu, vaifofo o le soda ma le fasimoli a le fale e fesoasoani e taulimaina ai le paʻu palapala. O sauniuniga faʻapitoa o vailaʻau faʻaleagaina:

  • Fundazole;
  • copper sulphate;
  • Topa;
  • colloidal sulfur;
  • Byleton

O nei sauniuniga e faʻafefeteina i le vai i se fua faatatau o le 1:10, ona faʻaleleia lea o le faʻaputu. Pe a faʻaaoga togafitiga faʻavae, e tatau ona ave se sipuni sipuni o le suauu ma se sipuniti o le fasimoli, ona faʻamavae lea i le 4 lita o le vai. O lona uiga o le laau ua afaina o loʻo faʻalalauina faalua i le aso mo le 7 aso. Mo le puipuiga o le atinaʻeina o le faamai, ua fautuaina ai le vavalaʻau e pamu le 2% vaifofo o le sulfate suauu.

Ovularosis

O se faʻamaʻi faʻamaʻi e afaina ai na o le taula. Ovulariasis e faʻaalia o ia lava i foliga o se mea laʻititi, lauulu-enaena ma se nofoaga faʻamalama ma le lanu uliuli lanu. I le aluga o taimi, latou te faateleina le lapopoa i le 10-15 mm ma fusia. O le vaega na pisia o le laʻau ua magoto ma pa'ū. I le itu pito i lalo o laʻau lanu enaena lanu enaena. I le vevela o le tau, e foliga mai o le fuga lauulu enaena.

Fesoasoani Ina ia taofia le tupu mai o siama, e tatau ona vevela, vevela ma suavai i le taimi. O le a faʻaaogaina foi le vavave taimi o laau ma le tasi pasene o vaifofo o le sulfate copper.

Ina ia foia le faʻamaʻi, o loʻo afaina ai laʻau ua afaina. A uma ona tipi, e le mafai ona toe totoina sela i totonu o le eria e tasi mo le itiiti ifo ma le 4 tausaga. A maeʻa ona seleseleina le sipili ua afaina, o togafitiga maloloina e togafitia ma Fitoverm, e 4 ml o le sauniuniga mo le lita o le vai ua ave. Tasi taimi togafitiga.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o faʻamaʻi e faigofie ona faʻalavelave tele. Ma e tele atu ona faʻamaʻi. Ae peitaʻi, afai e te maitauina le maʻi faʻamaʻi i le taimi ma ave togafitiga saʻo, o le seleselega o le a faʻaolaina ma o le a fiafia ia te oe i taimi uma o taumafanafana.