Fua o le gaosiga

Eseesega o feʻau: ata ma igoa o meaola autu

Spurge - o se malolo mai motu, ae o le taimi nei ua teuteuina e lenei laau ia togalaau masani, fale ofisa, ofisa ma fale. O le laau e sili atu ma le tasi ma le afa afe ituaiga, o le tele o le eseesega i le lapopoa ma foliga o laulaʻau ma fugalaau, o le i ai poʻo le leai o ni vao tuitui. O le asō o le a tatou malamalama pe faʻapefea ona eseese ituaiga potu euphoria, faʻaaogaina ata, saili o latou igoa tonu, ia talanoaina otooto mea faʻapitoa o le tausia oi latou.

White-clotted (Euphorbia leuconeura)

Belozhilchaty lenei laau, lauiloa i le aganuu o le faamalama laau, ua valaauina mo lanu paʻepaʻe i luga o se lanu meamata lanumeamata o laulaau ma luga o le pito o se ogalaau. O le paʻepaʻe paʻepaʻe e mafua mai i le faʻaogaina o le sua susu. O se laau talavou o se rosette lush o lau lanu lanumeamata lanumeamata lapopoa, lautele ma faataamilo i le pito, paʻu i le paʻi, ma se lanu matagofie.

Spurge, e pei o cactus, sansevieriya, hibiscus, spathiphyllum, zamiokulkas, laau Kerisimasi, chlorophytum, tradescantia, ua faʻavasegaina o fale e le lelei. Latou te mafai ona fatuina le mafanafana i le fale e aunoa ma ni totogi faʻapitoa.

O se tagata matua, ao tuputupu ae, e fai ai se gaogao mafiafia o loo totoina i le faavae, ma i se vaitausaga faaaloalo e mafai ona tupu mai, foliga foliga ese, e pei o se ata ata. I le vaitau o le fuga i totonu o axils o laulaau e foliga mai e le mafaamatalaina papa, fugalaau papaʻe e le mafaamatalaina, e sili atu pei o pulupulu pulupulu. I totonu o le gaʻo, o loʻo i ai fatu e mafai ona fanaina le fa mita le mamao mai le laau. Euphorbia belozhilchaty e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa ma le gauai i le fale, tusa lava pe i ai ni nai tulafono:

  • faʻasusu - aʻo mu'ū le palapala, leai; O le totoina e tatau ona manaʻomia i le taimi vevela;
  • malamalama - tumu, ae le o le susulu o le la;
  • vevela - vevela vevela, 18-23 ° c;
  • le maualuga o le malulu o le ea;
  • o le gafatia mo mea e aofia ai e sili atu le loloto nai lo le loloto;
  • o le tuufaatasiga o le eleele e le talafeagai, toe gaosia o meaola talavou - i tausaga taitasi; tagata matutua matutua atu i le lima tausaga - i le lua tausaga.
E taua! O le manogi suamalie o se laau e afaina; pe a galulue ai, e fautuaina e puipuia le paʻu ma le mucosa mata e aloese ai mai ogaoga mu.

Bluish (Euphorbia coerulescens)

O le Euphorbia bluish na maua lona igoa ona o le vevela i luga o le lanu meamata. O lenei ituaiga o euphorbia e mafai ona faatelevave vegetatively, o le mea lea e tupu vave ai vave, nofo i se nofoaga tele. O le ogalaau o le laau e mafiafia, pe tusa ma le 50 mm le umi, e mai i le fa i le ono foliga ma i ai i le pito i luga o le toto. Nai lo o laʻau lauolaola, o le mea lanu enaena lanumoana e pei o nifo, e masani ona ufiufi e fuga. O malosi malosi e sili atu i le centimita le umi.

O fualaʻau o laau ia e le manaʻomia ai le masani ona inu. I le faaopoopo atu i vailaʻau faʻamalosi e aofia ai le aichrizone, echeveria, agave, aloe, echinocactus, nolin, slipway, kalanchoe, ma cinquefoil.

O lenei meaola e sili ona fiafia i le penumbra ma le faʻamalosia lelei, e mafai ona faʻamafanafanaina i na o le taumafanafana. I le taimi o totoe, e manaʻomia e ia le manava, ae le o lalo ifo o le12, faʻamautu mo le taimi lenei.

Enephorbia

Euphorbia meloniform e lapotopoto lona tino, e oo atu i le 10 cm le maualuga, e lautele i le lautele mai le 5 i le 10 cm. A o faasolo ina matua, e sili atu ona tele i le tele o tamaiti e latalata i le faavae. O le faasolosolo vao mafiafia o le auala o loʻo i ai se tafatafa tafatolu - mai le valu i le sefulu lua. O le lanu atonu o le lanu-lanumeamata, lanu mata, lanumeamata lanumeamata ma le lanu oona. O uʻamea o loʻo ufiufi i faʻataʻitaʻiga o le toto, ma o foliga e masani lava ona teuteuina i lanu paʻu enaena, lanu uliuli poʻo le lanu uliuli. I le pito i luga (e masani lava i tamaitai) o paʻu mausali faʻatasi ma lanu lanumeamata lanumeamata-lanu samasama poʻo le mumu.

O le potu melon euphorbia e fiafia i le maualuga o le faʻafefeteina, vaʻaia, malamalama ma le lelei o palapala ma le faʻaaogaina o alavai.

E taua! I le taumalulu, e le susu le laau; i se tulaga e le masani ai, o le polo o le palapala e sosolo laitiiti.

Gaʻo pe gaʻo (Euphorbia obesa)

E i ai le tutusa o lenei ituaiga ma le ituaiga o meaola o loʻo faamatalaina i luga: o le vaʻaiga mafiafia e lapotopoto lona tino, e laʻititi foʻi - e oʻo i le 12 cm le maualuga ma le 8 cm le taamilosaga. O le ogalaau e vaevaeina foi i ni vaega, e ui lava e le o soʻo ma e iai ni nai galu. O le eseʻesega o loʻo taoto i le leai o ni tui i luga o le fale. Le lanu o le euphorbia o le gaʻo - lanu-lanumeamata po o le lanumeamata lanumoana, ma lanu paʻu. Faʻasalaga faʻapitoa, e aoina i se fusi i le pito i luga o le ogalaau. O le Euphorbia e fiafia tele i ipu loloto, faʻafefe faʻafefe pei o le palapala e magoto. I le taumalulu, ua malolo le laau.

Canary (Euphorbia canariensis)

I lalo o tulaga masani, o se vavao vao e oʻo i le tolu i le fa mita le maualuga; i le fale, ioe, e itiiti lava. O lenei vavaega ei ai se ogalaau o le fa poʻo le lima ona foliga, faʻatasi ai ma itu manino, e aunoa ma laʻau. O laumei e puipuia i pine e lua-vaʻai e tutupu mai le afa-senitimita futu fausaga. E manaʻomia e ia le teuteu, mama ma faʻapitoa. I tausaga taʻitasi, e tatau ona e tipiina le pito i luga ma aveese le vaivai poʻo le tupu pea o laau mama - o lea o le ae tuuina atu ia te ia se foliga manaia ma faamalolo, toe faafouina le vao.

Cypress (Euphorbia cyparissias)

Euphorbia cypress o se laau toto, e pei o le vine. E faʻatupulaia lona malosi i tulaga masani ma ave le foliga o se tamai vao. I tulaga o potu, o lona maualuga e le silia le afa mita. E i ai ona saʻo, o loʻo ufiufi i le nila, lanu lanumeamata susulu. I le vaitau o le vavao, o le tele o mea e tutupu i luga o pito. O fugalaau laiti i luga o 'oga uumi e siʻosiʻoina i lanu mumu o se lanu mumu poʻo le auro.

O lenei ituaiga o le lafoaʻiina o le lāmala ma sili atu ona faapaleni le faʻamalieina nai lo le tafe. Mo lush, fugalaau susulu, e manaʻomia e ia se moli susulu ia le itiiti ifo ma le sefulu itula i le aso. Fafaga le laau i lea tausaga ma lea tausaga ma se tuufaatasiga o meainu.

Laʻau tele (Euphorbia clavigera)

O lenei ituaiga ua taua o aʻa tetele ona o se ogalaau ua suia, e pei o se poloka o le aʻa ua tupu mai le palapala. Mai i le lignified, faʻalelei le laʻau, faʻapupulaina lauolaola lanumeamata lanumeamata, vaevaeina i ni vaega, faʻapipiʻiina i luga o le pito i lalo o le pito i lalo. I tumutumu o pupu i totonu o vao i le va o vao tuitui e le o ni mea e tutupu i le va o le laau talatala. Lanu samasama, fugalaau fugalaau e tolu i le fa uumi uumi o latou ala mai le tumutumu. O lenei laau e masani ona tupu aʻe e avea o se talo. E manaʻomia e ia se malamalama susulu, o le vevela e mai i le 22 i le 26 ° C, a faʻapea o le tausiga e tutusa lava ma isi suavai.

E te iloa? O le igoa Euphorbia euphorbia o loʻo taʻua i tusitusiga a Pliny. I lana "Talafaasolopito Faalenatura", na ia faamatalaina ai se mataupu o le toe malosi mai o se maʻi ogaoga o le pule o Numibia. Ina ia faʻaauauina pea le igoa o le fomaʻi o Euphorbos na laveaʻi ia te ia, na taʻua ai e le Tupu o Juba le igoa o le laau lea na saunia ai e le fomai le vailaʻau ola.

Pulu lapoa (Euphorbia grandicornis)

Krupnorogogo euphorbia ogalaau matala ma ona foliga o loʻo punou i totonu. Ua vaevaeina i ni vaega o foliga le lelei, o vaega taitasi pito i luga o le faaauauina o le pito i lalo. I luga o le pito i tua o pito o le tasi pulou e tutupu ai ni mea se lua e vaai i itu eseese. I le natura natura, e fuga mai le euphorbia ma fugalaau lanumeamata samasama, e masani lava e le totogo i totonu o tulaga i totonu. I lalo o tulaga lelei - susulu malamalama o le lā, faʻafefeteina lelei ma le vevela o potu - e mafai ona ola le laau i le taualuga.

Mile (Euphorbia milii)

Euphorbia Mila (Miliusa) o se laau talatala, e faaopoopo atu i vao tuitui, e iai foi ona laʻau. I luga o se ogalaau lanu uliuli, latalata i le pito i luga, o laulaau lanu meamata o le foliga o le foliga-e tupu: e vaapiapi i le petiole, latou te sosolo malie, faataamilo i le pito. O le pito i luga o papatusi pepa e lamolemole ma susulu. Blooming, Euphorbia Mile e maua mai ai fugalaau fugalaau uumi, e masani lava i fugalaau e lua o le piniki, lanu papaʻe po o le samasama. O le vaitau fuga o le laau e amata pe a oʻo i le 25 cm le maualuga. I le tautotogo ma le tau mafanafana, e manaʻomia e le fale le suāuʻu talafeagai ma le faʻamafanafanaina, e aunoa ma le toilalo, e tatau ona aveese fualaau fuga ma lau. I le taimi o le malolo, o le vevela e le tatau ona i lalo o le 12 ° C.

Milk (Euphorbia lactea)

O le euphorbia e paʻu-paʻepaʻe e totoina ai vao, laʻau papaʻe paʻu papaʻe aʻo tuputupu ae ma faʻamafaʻateleina i le itu o laau. O le iʻu o le vaʻai o loʻo faʻapipiʻi faʻapipiʻiina i tafatolu tafatafa o le toto e faʻauʻu i vavae. E i ai se mea e sili ona manaia i le vasega o le aganuu o le "Cristata": mai se ogalaau malulu, vaevaeina i ni foliga se tolu pe fa, e fuga mai i foliga o se matala, felelei i tafatafa o le tagata, o le faia o se lanu paʻu, e masani lava ona i ai le lanu piniki i le pito.

Telefaceted (Euphorbia polygon)

O le euphorbia e tele na mafua ona o le mafuaaga lelei: o lona ogalaau e iai le luasefulu pito mata. O le togavao e mafai ona i ai faatasi ma le mea e tasi, e foliga tutusa i le foliga mai i le cactus, ma atonu e aofia ai ni fagu mata. I tafatafa o le pito o le 'auʻuʻusiʻo o ponaivi lanu-o vao ma vao tuitui. O fugalaau fugalaau o loʻo i luga o uumi uumi. O lenei meaola e fiafia e atiina ae i totonu o le penumbra. I le taimi o le malologa, o le suāsusu e sili atu le lelei.

Triangular (Euphorbia trigona)

O se ituaiga meaola e vave ona olaola, i totonu o le potu avanoa mo le tolu tausaga e tuputupu ae i le mita; ona o le suluina o le laau, ua faia ai se togavao malie. Ae ao tuputupu ae o ia, o le a ia manaomia le lagolago, ona o le aʻa o le eleele e papaʻu ma, ona o lona lava kalave, atonu o le a taʻe pe paʻu le togavao mai le ulo.

O itu o le paʻu o loʻo gaogao, matagofie, malamalama lanu meamata i le lanu. I luga o pito mataʻutia, ae le o laulaau, o laʻau e pei o le laʻau e tupu aʻe ma se pito i luga o le laʻau faʻatasi ma se paʻu tutotonu i luga o le lau. O le penumbra poʻo le faʻasalalauina o le malamalama - o le atinaʻe e atiina ae tutusa lelei uma iina ma iina. E tali lelei i le faʻaofuofu o minerale vai.

Cereus (Euphorbia cereiformis)

Cereus spurge o se ogalaau lapopoa, lelei ma le tele o ogalaau. O laumei-lanumeamata i luga o pito o le 'auʻuʻeti ua teuteuina i le lapisi lapoa e oo i le 2 cm le uumi, o le a vevela tele ma pala. Laʻau ola i luga ma iinei, ae e laʻititi ma vaivai ona latou faʻamago loa. O nisi oi latou e vave ona lele, o nisi e taofi mo se taimi umi. O lenei ituaiga o faʻasalaga tuusaʻo o le la, o le a tumau ai pea le sosolo o le la. O le laau e fiafia e pulupulu, ae o le suāsusu e tatau ona na o le palapala ile palapala.

Fisher poʻo Pallas (Euphorbia fischeriana)

Euphorbia Pallas, poo le man-root, e pei ona taua e tagata, e fesoasoani tele i tagata e taulimaina nisi o le le atoatoa o feusuaiga. O se laumei e lafoaia laau, lalala ma laʻau. E i ai ni laʻau felanulanua felanulanuaʻi ma ni foliga lapopoa tolu tafatafa, ma e toetoe lava a paʻepaʻe solo, lanu lanu meamata susulu. I le vaitau o le vavao i luga o laʻau o fuga lanu lanu samasama o loʻo faia i luga o uumi uumi, faʻapipiʻiina ai se pea faʻamau. A maeʻa, ona faia ai lea o se fualaau. Ae o le laau e lauiloa mo ona aʻa. E i ai le tele o le rhizome e fai si laʻititi laʻititi, ma o lenei tino atoa e pei o se tagata soifua. Aʻo suʻesuʻeina le tuufaatasiga o aʻa na maua ai vailaau e galue malosi i luga o siama o le tino.

E te iloa? Esoterics fautuaina e faapea o le rhizome o Pallas o le lauiloa lauiloa lea o le mandrake. E pei ona e iloa, sa faʻaaogaina le mandragora o se elemene o faiga faʻapitoa ma o se vailaʻau malosi.

Spherical (Euphorbia globosa)

I le taimi muamua na tilotilo ai, o le laau e foliga mai o se mea e le mautonu ai tamaiti. Mai i pateta e pei o lapisi, e tupu aʻe, i luga o se auala vevela, o lanu lanumeamata o le foliga tutusa. I luga o laʻau lanumeamata lanumeamata o loʻo i ai laulaau laititi, ma luga o luga i le vaitau o le vavao o loʻo i ai le tele o meaola i luga o ni uumi uumi. O nei mea uma e tupu i le lautele e oo i le afa mita, e le sili atu nai lo le sefulu sima. O le ituaiga e fiafia i le penumbra, tali lelei i le taumafa taumafa, i le vaitaimi o totoe, e tatau ona lafoai le vai.

Euphorbia o se fale talafeagai: afai oe alu i se faigamalaga, o le a mafai ona e faia e aunoa ma lou mafaufau mo le sili atu i le lua vaiaso, ma i le natura masani e aunoa ma se taufaasese - e sili atu foi. E tasi le "ae" i totonu o mea e masani ai i le fale: pei ona taʻua muamua, o le laau oona, o le mea lea, afai ei ai tamaiti laiti i totonu o le fale, e sili atu le lafoai.