Fualaau aina

E uiga i le totoina o le pasili i le tautotogo i le malae vaʻaia poʻo le fale. O le a le mea e tatau ona i ai ile tausiga muamua?

O le pasesa e tatau ona i ai se nofoaga taua i vaega o mea mo le sauniuniga o le tele o ipu. O lona manogi manaia ma le manogi e faia ai meaʻai ma sili atu le soifua maloloina.

O lenei laau e aofia ai le tele o vitamini. Pasili e mafai ona totoina tutoatasi i le tacha poʻo le fale.

I totonu o lenei tusiga o le a matou taʻuina atu ia te oe le tulaga ese o le totoina o le toto o le pasili, pe faapefea ona fai sao e maua ai se seleselega lelei, faapea foi ma le auala e taulimaina ai faigata na feagai i le taimi o le togavao.

Faʻavae ma eseesega o le lulu i le taimi o le tautotogo

Mo le luluina o le pasili e sili atu ona lelei le filifilia o le tautotogo. O le taimi sili ona lelei e amata mai ia Aperila, pe a uma le mafanafana ma le moli.

O le tautotogo o le taimi sili lea e totō ai, aua o le a aloese mai aʻafiaga leaga o le malulu i fatu. O se vaega o le au faifaatoaga na totōina lenei laau i le vaitau mai ia Oketopa ia Novema, faapea foi i le vaitaimi mai ia Iuni ia Iulai. O le totoina o le taimi e faʻatatau i le faʻavae o le totoina. O le totoina o fatu i le taumafanafana e manaʻomia mo le ola aʻe o lautini i le isi vaitau. Ae afai e te manao e maua vave lau o le pasili, ona fautuaina lea e lulu latalata i le amataga o le taumalulu.

O le a le taimi e lulu ai i le vaitau lenei?

I le vaitau o le tautotogo e tatau ona totoina pe a uma le mafanafana o le tau ma le le maua o le kiona ma le kiona. O le lulu muamua o laau e fautuaina i le amataga o Aperila. E fautuaina le faʻatinoina o laufanua e faʻaaogaina ai faʻamatalaga o se kalena o le masina. E faʻaalia ai le lelei ma le le lelei o aso mo le totoina o lenei fua. I le faʻatinoga, o le tele o fai togalaau e faʻaaoga le kalena o le masina. E faʻavae i luga o le aafiaga o le masina i luga o le tuputupu ae o le laau.

Sa leva ona faatuina e saienitisi O le masina e aafia ai le ola o laau. O le mea lea, e iloa e iai taimi lelei e sili ona lelei i le fanua. Ia Aperila, aso faʻapitoa: 2,3,20 ma le 29, ma ia Me, aso lelei e 4,5,6,9,10,26 ma le 27 Me.

E mafai ona tupu le pasili:

  • I totonu o le avanoa (i le togalaau).
  • I totonu ole laufanua ole lauʻeleʻele (i totonu o se kiona, i totonu o se fagu / pusa i luga o se windowsill).

I totonu o aai tetele, o le faʻasoaina o le pasili i le windowsill e lauiloa, aua e mananao tagata e faʻamalamalamaina la latou laulau faʻatasi ma greens fou na tutupu ma o latou lava lima. Ae sili ona lelei le ola i totonu o le togalaau. Faʻaleleia, pei ona uma ona taʻua, e sili atu ona lelei le faʻatinoga mai le amataga o Aperila, pe a leai se malulu, e mafai ona faʻaumatia ai laau. E ui lava i le malosi o le pasesa i le malulu (mafai ona faapaleni gutu e oo ifo i le 10 tikeri), e fautuaina e toto i se vaitau e foliga mai e le mafai ona maligi.

E faʻapefea ona filifili se togi?

O ituaiga e sili ona talafeagai mo le toto i le tautotogo. Laʻau paleni masani - e manaia manogi ma manaia tele. E mafai ona maua le seleselega i le 2 - 2.5 masina pe a uma le fuʻa muamua. O lenei vaaiga e mafai ona tuʻuina atu ai gutu seia oʻo i le autumn.

Vaʻaiga o pasili laʻau.

Taaloga

E maua ai le taunuʻuga 2 masina pe a uma le germination. E foliga mai e 2 vaiaso talu ona toto. O lenei ituaiga e manaʻomia le faʻamautu lelei.

Bogatyr

O le aufaʻailoaina o le tele o le tuputupu aʻe O aganuu ua sauni e tipi i le 2-2.5 masina i le maea ai o le germination.

Mooskrause 2

O le amataga o le vasega matua, e mafai ona tipi ese le lanu i le 1,5-2 masina i le maea ai o le germination.

Slavic

E i ai ona vavao. O le vailaʻau e ese lona uiga - e le tupu muamua nai lo le 3 vaiaso talu ona toto i le eleele.

O ituaiga eseese o le pakisa pakisa e sili ona talafeagai: Bordikovskaya, gaosiga, suka ma Berlin.

O fea ma mo le a le tele e mafai ona ou faʻatau ai mea totō totō?

O pasili fatu (o se pusa e aofia ai le 2g o fatu) e mafai ona faatauina i Moscow ma St. Petersburg i tau e amata mai i le 2 i le 20 ru, e fuafua i ituaiga eseese (Bogatyr -19 rubles; Normal -2 rubles). I nei aai, o tau mo fatu e masani lava e le eseese.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga: pe faapefea ona toto?

Maota

E mafai ona ola le pasili ile fale ile windowsill. E fautuaina le faʻaaoga muamua o ituaiga o fualaau 'aina:

  • Gloria;
  • Astra;
  • Mooskrause 2;
  • Peʻa.

O lenei mea o le a mafai ai ona e maua se seleselega muamua. E mafai ona e totoina fua i totonu o se fagu po o se pusa.

Fatuina togalaau fatu:

  1. E tatau ona fufulu le fatu mo le 1-3 aso aʻo lei luluina. E manaʻomia lou suia o le vai 2 taimi i le aso, o le a faʻamautinoa ai se faʻafeiloaʻiga faauo. Ioe, o le itula muamua aʻo lei totoina, faʻapipiʻi fatu i se vaifofo vaivai manganese.
  2. Ave le fagu (fagu poʻo le pusa) ma faʻatumu i palapala. O le fagu e tatau ona faʻapipiʻiina i pu faʻavaivai. E mafai ona ave le eleele mai le togalaau aina poʻo le faʻatau i se faleoloa togalaau. E tatau ona lelei, eleele lanu uliuli e talafeagai.
  3. 2-3 laumatasini o superphosphate ma penisina ua faaopoopo i le pakete o le paluga eleele e faʻafefeteina ai le palapala ma faʻaleleia ai le tuputupu ae o aʻa o fualaau.

    Faʻalogo! Pasili e le fiafia i se faasiliga o le susu i totonu o le eleele, ae manaʻomia le faʻafeusuaʻi masani.
  4. E talafeagai le liligiina o le moega i le vai mafanafana ma le susulu vaivai.
  5. O laina mo le pasili e faia faatasi ma se vaitaimi o le 12 cm (mo ituaiga laʻau eseese e itiiti ifo le taimi). E mafai foi ona e totoina ituaiga masani o le totoina o niusi i se mamao e 10-12 cm mai le tasi.
  6. O le luluina o fatu e tatau ona faia i le loloto e tusa ma le 5 mm. E tatau ona susu le palapala.

Ina ia aloese mai le faʻavaeina o le palapala, e tatau ona palu le eleele i se tamai laulau o le eleele vavalalata. Mo le totoina o le pasesa i le fale i totonu o le atigipusa e manaʻomia ai se suʻesuʻega faʻapitoa.

I le avanoa tatala

  • Rassadny auala.

    1. A maeʻa le germination o fualaau, e tatau ona faʻamamaina ma le faʻaeteete i se pulumu ina ia le faʻaleagaina ai mama.
    2. A maeʻa le 1 masina pe a uma le germination, e mafai ona faʻafefe i lalo laau ma totoina i ni ipu.
    3. Ona totōina lea o fualaʻau i le eleele, ma le mamao i le va o laina 12 cm, o le mamao i le laina e tatau ona tusa ma le 6-8 cm.
    4. Manaomia le taimi e faʻasusu ai, faʻapitoa foi ma le faʻaaogaina o fugalaau fugalaau.

  • Taʻu tamaiti. O le tuputupu ae e ala i le luluina o fatu o le auala aupito taatele ma faigofie.

    1. E mafai ona faʻatinoina fanua i le amataga o Aperila.
    2. 3 aso ao lei totoina, fatu ile fatu ile vai (e tatau ona suia le vai 2 taimi i le aso), 3 itula aʻo leʻi totoina, e tatau ona suamalie fatu ile vai vaivai o le manganese. Soaking e mafai ai e oe ona faʻamamaina fatu mai gaʻo taua e puipuia ai le tupu o laau.
    3. Pasili e fiafia i le eleele lafulemu ma lafulemu. Nofoaga mo le totoina i totonu o le tautoulu e faʻafefiloi ma le humus poʻo le manua.
    4. I le tautotogo, e tatau ona faʻaaogaina se fomu fufusi e aofia ai le superphosphate, potassium chloride ma le faʻamalolo o le kulimi i le palapala. E sili atu le tuʻuina o le fanua i luga o le nofoaga e susulu ma faʻafefe mai le faʻataʻitaʻiga.

E taua! O le pasili e tupu le lelei pe a uma le aiga pepelo: kāloti, pi, cilantro poʻo le kumini. A maeʻa ia i latou, e le mafai ona totoina laʻau o lenei togalaau i le isi 3-4 tausaga.

Mai meafaigaluega mo le tuputupu aʻe o pasili e manaʻomia: suo, kiliva, sosogi, faʻavaivai. A oʻo ina tupu aʻe i voluma gaosimea, o le eleele mo le totoina o le pasili ua saunia ma le fesoasoani o se suotosina ma fasipolo. E lūlūina fatu i le matala i laina masani - o le mamao i le va o laina e 12 cm, o le mamao i le laina e 6-8 cm le loloto o le luluina o fatu e tusa ma le 0.5 cm.

I totonu o le greenhouse

O le tuputupu aʻe pasili i totonu o se fale lauʻeleʻele e sili atu le faigofie nai lo isi fualaau faisua. O lona faʻatoʻaga e le faigata ma e le manaʻomia ni tau tupe faʻapitoa. A o tuputupu ae i totonu o se kati, o le pasesa ua totoina i le faaiuga o Ianuari. Laʻasaga manaʻomia i le +12 tikeri. I le tulaga o le tuputupu ae i le vevela i luga aʻe o le 20+ o le a faʻamago ai pasela. Parsley manaʻomia se malamalama faaopoopo i le taumalulu. E tatau ona faʻalelei le faʻatau. Laʻau aupito maualuga 75%.

O le fufuluina o le palapala ma le pala o le susu i le eleele e mafai ona oʻo atu ai i faʻamaʻi ma le oti o mea totō. Pasili i totonu o le kiona na totōina ai fatu poʻo le lūlū fatu. O aiaiga, faamaumauga ma le polokalame o le totoina o fatu ma laau toto o lenei laau e foliga tutusa ma le totoina i eleele tatala.

Tausiga a le Peraimeri

  1. A uma ona lūlū fatu i le eleele, e lilo i luga ole palapala ile laititi, lea e fai si faʻafefeteina ma faʻafefe ile vai.
  2. Aʻo leʻi tupu mai fatu, e mafai ona ufiufi le moega i se ata tifaga. E manaʻomia le faʻamaluina o le eleele aʻo leʻi totoina fatu.
  3. Aʻo lei tupu mai le totogo, e tatau ona e faʻafefe lelei le eleele ma tau ai vao.
  4. A maeʻa le germination, e faʻataunuʻuina aganuu (i le vaitaimi o le faʻatulagaina o le 2 poʻo le 3 lau).
  5. Faʻaauau foi le faʻaaogaina o le fugalaʻau, lua vaiaso pe a maeʻa, toe faʻaleleia le fafaga.

O le a se mea e mafua ai faʻafitauli ma faʻapefea ona foia?

O faigata e mafai ona mafua ai le tele o le eleele. E talafeagai le puipuia o le faʻaitiitia o le eleele, talu ai e mafai ona tupu i faʻamaʻi ma le oti o laau. E mafai ona aʻafia aganuu i meaola faalafua: laʻau felati, melon ma gourds, nematodes, ma faʻamaʻi faʻaleaga. Ina ia faʻataʻitaʻia i latou, o loʻo i ai le tele o vailaau faʻasaʻi ma fomaʻi. O le vave iloa ma le togafitia o faʻamaʻi faʻamaʻi o le a puipuia ai le fua. O le totoe o le galueaina o le galueaiina o le pasili e faigofie ma e le tele se faigata.

O le galueaiina o le pasili e mafai uma i tulaga o le taumafanafana ma le windowsill i totonu o le fale. Pasili o loʻo manaʻomia i totonu o le faitau aofaʻi o tagata, ma o le faʻatupulaia o lenei laau e mafai ona avea ma pisinisi lelei e le manaʻomia ai ni tupe teu faʻafaigaluega tetele.