Fualaau aina

Uiga ma le faʻamatalaga o ituaiga o Tomato Tomato, faʻatoʻaga i le avanoa tatala ma le fale lauʻeleʻele, fualaau aina

Tomato "Klusha" e mafai ona taʻua saʻo o se taunuuga sili ona lelei o le galuega a tagata faʻatoʻaga.

E tosina ai faifaatoaga ma lana laau faiva, ae o le au faifaatoʻaga e faagaeetia i le vave o fua o le kuka mama. Ae o i latou uma ma isi latou te matauina se numera tulaga ese o fua i lima i luga o vao o le laau.

E le gata i lea i le tusiga o le a tatou iloiloina le faʻamatalaga o lenei ituaiga o tamato, taʻu atu pe faapefea ona totoina nei tamato, o le a le faʻaaogaina o tekinolosi taufaatoaga o le a fesoasoani e maua ai le iuga sili.

Tomato "Klusha": faamatalaga eseese

Igoa tulagaKlusha
Faamatalaga lauteleUluaʻi fua o le totoina o ituaiga o tamato mo le totoina i totonu o greenhouses ma fanua tatala.
FaʻatonuRusia
Toto90-95 aso
PepaFoafoaga faataamilosaga, ma se lipine laiti.
LanuO fualaau e le o fualaau aina e lanu meamata, lanu mumu mūmū (po o le piniki ua mou ese mo ituaiga lona lua)
Faatatauga o fuamati amata90-110 kalama, pe a oʻo atu i se ata tifaga e oʻo atu i le mamafa o le 140-150 kata
TalosagaTele mo le taumafa fou ma le faʻasaoina.
Tuʻu atu ituaiga1.8-2.2 kilokalama mai se togavao, pe a ma le 10.0-11.5 i sikuea mita
Vaega o le tuputupu aeFaʻasalalau Agrotechnika
Faʻafitauli faʻamaʻiE i ai le teteʻega tele i faʻamaʻi tetele o fua o le olaola.

O loʻo faʻamatalaina i le vave ona matua. O fualaau toto fou e masani ona selesele 90-95 aso talu ona toto fatu mo le totoina o laau.

O le fuataga e maua ai le ituaiga o fuainumera, maualuga e le sili atu i le 55-60 centimita. E tusa ma le togiina ole faitauga faitau iinei. O le laʻititi o le vao e mafai ona 6-7 laau totō e totō ile sikuea mita o palapala. O le faʻatusatusaina o le vao e mafai ai ona totoina tamato Klusha i luga o le faletusi i totonu o se fagu po o se atigipusa e lava lona telē.

O le gaosi na taʻua o le ituaiga lanu piniki "Superklusha". I luga o le faʻamatalaga o le tele o tumato "Superklusha" matou te nonofo faʻamalamalama atili, talu ai o loʻo i ai ni uiga uiga ese. Togi se tilotilo i le vaomatua, e vave ona e malamalama i le mea na sau ai le igoa. I foliga vaaia, o le laau e pei o se moa lapoa ma fulufulu paʻu, lea na natia ai moa uma i lalo.

A uma mea uma, o fafo ona o le tele o laulaau e toetoe lava a le mafai ona iloa totogo mama. O laulaau e laʻititi tele, o le masani masani o tamato, lanumeamata lanumeamata. A o latou tuputupu ae, e fautuaina e le fai togalaau le aveeseina o laulaau i luga o pulumu o fualaau aina.

I le faʻamatalaga o le ituaiga o le tomato o Klusha, ua taʻu mai ai ua fesuisuiaʻi e galue i faʻatoʻaga uma i totonu o Rusia. E i ai le teteʻega tele i faʻamaʻi tetele o fua o le olaola. E pei ona molimauina e le tele o iloiloga. O le seleselega sili ona lelei e maua pe a tupu le vao i le 2-4 laina. O puʻu e malosi tele, ma, faʻamasino i le faʻamatalaga, o le tomato Klusha e le manaʻomia ona nonoa.

Ae, e tusa ai ma iloiloga na maua mai i le fai togalaau, e sili atu ona lelei le faʻapipiʻiina o mea laititi i luga o le vao, lea o le a mafai ai e le laau ona taoto ile eleele. E tusa ai ma fautuaga na maua, e le manaʻomia e le laau se pine.

Uiga

I le faʻamatalaga o tomato Klusha, o lanu mumu-fruited ua tuʻuina atu, na o le lanu e faʻamaʻaʻese ai i latou mai tumato Super Klusha. Atunuu o le fausiaina - Rusia. O fua e faʻataʻamilomilo foliga, faʻatalanoa faʻapitoa. O fualaau mama e le mama e mumu, lanu mumu paʻu (po o le piniki ua mou ese mo le ituaiga lua). Fua Faatatau o le mamafa: 90-110 kalama, pe a tulaʻi i se ata tifaga e oʻo atu i le mamafa o le 140-150 kalama.

Ma i le laulau o loʻo i lalo o le ae maua ai se uiga taua e pei o le mamafa o fualaau aina mai isi ituaiga o tamato:

Igoa tulagaFua o fua (grams)
Klusha140-150
Katya120-130
Crystal30-140
Fatima300-400
Le afaina120-260
Fugalaau fuga150
Golden Fleece85-100
Talosaga50-60
Bella Rosa180-220
Mazarin300-600
Pisa250-400

E lelei mo le taumafa fou, ma le tele o le tele e lelei pe a sauniuni mo le taumalulu. Gaosiga: 1.8-2.2 kilokalama mai se togavao, e tusa ma le 10-11.5 i sikuea mita. O Tomatoes e iloga i se faʻataʻitaʻiga lelei, latou te gafatia lelei le felauaiga ma le teuina o mea.

Ae o fua o isi ituaiga, o le ae mauaina lenei faʻamatalaga i le laulau:

Igoa tulagaTuuina atu
Klusha10-11.5 kilokalama i sikuea mita
Falanu mumu3 kilokalama i sikuea mita
Nastya10-12 kg i sikuea mita
Olya la20-22 kg i sikuea mita
Dubrava2 kilokalama mai se togavao
Tagata faʻapitonuʻu18 kg i sikuea mita
Tausaga auro15-20 kilokalama i sikuea mita
Pink spam20-25 kg i sikuea mita
Diva8 kg mai se togavao
Yamal9-17 kg i sikuea mita
Auro auro7 kilokalama i sikuea mita

Uiga mama o le ituaiga:

  • Laʻau faiva laititi.
  • Fua lelei lelei.
  • Le taumafai e aveese laasaga.
  • O le tulaga lautele o le faʻaaogaina o fua.
  • Faʻafitauli i faʻamaʻi matua o tamato.
  • E fetaui lelei mo soo se afā o fesuiaiga o Rusia.

Tulaga le atoatoa e leʻi faailoaina, sei vagana ai se tele o laulaau.

Faitau foi i luga o la matou upega tafaʻilagi: pe faʻapefea ona maua se fua lelei o tamato i le malae vaʻavaʻai ma taʻamilosaga o le taumalulu tausaga taʻitasi.

E le gata i lea, o mealilo o ituaiga vave o le faatoʻaga poʻo le auala e tausia lelei ai tamato ma le saoasaoa o le kuka.

Ata

Ma o lenei ua tatou ofo atu e tilotilo i le ituaiga o le Klusha Tomato i le ata oi lalo.

Vaega o le tuputupu ae

Ina ia malamalama pe faapefea ona tupu totogo Klusha, e tatau ona vaevaeina le faagasologa i ni laasaga taua:

  • sauniuniga eleele;
  • filifiliga ma le gaioiga o fatu maloloina;
  • totoina mo le germination i laau toto;
  • totoina o laau;
  • oso i luga o vaʻa sauni;
  • tausiga ma fafaga i le faagasologa o le tuputupu ae.

E taua tele sina auiliiliga i nei vaega taua uma.

Faʻaleleia eleele

Afai mo le totoina o tamato "Klusha" o fualaau aina e ave mai le fanua o la latou togalaau aina, o lona uiga e taua tele le solo i le eleele. O le filifiliga sili ona faigofie o le fafagaina lea o se vaifofo o le manganese. O le vaifofo ua saunia i le fua faatatau o le tasi gram o le potassium i le lita e tasi i le lua lita.

O le eleele ua saunia ua faʻamaligi i le vaifofo ua saunia. O le filifiliga pito sili ona lelei o le eleele mai i luga o mauga, lea na ola aʻe zuciniini, pi, kāloti, pasili. E mafai ona e faʻaaoga le mea na faʻatauina i totonu o se faleoloa faapitoa, i lenei tulaga, e le manaʻomia se gaioiga faaopoopo. E faʻapefea ona saunia le palapala i totonu o le lauʻeleʻele i le tautotogo, faitau ai iinei.

Filifiliga ma le faagasologa o fatu

O se tasi o auala sili ona faigofie e filifili ai fatu atoa o loʻo mulimuli mai. O fatu e momoe i le saline (sipuni i totonu o se ipu vai). Aveese fatu e fetolofi i luga, fufulu ile pito i lalo ma faʻafefe.

A o le germination, ia togi fatu i se vaifofo o le manganese poo le fualaau faasaina "Wirtan-Micro". O fatu ua togafitia e tuu i totonu o le susu susu mo le faʻamaʻi. Mataʻituina ma le faʻaeteete le faʻafefe, e le mafai ai ona faʻamago le gau. E le gata i lea, e le fautuaina le susu.

Totoina o toga

Manatua! O se filifiliga lelei mo le totoina o le tomato Klusha o le faʻaaogaina o pusa palasitika ma pupu muamua e faʻaleleia alavai.

E mafai foi ona e faʻaaogaina ni faʻataʻitaʻiga faapitoa-greenhouses. Faʻaleleia le lauʻeleʻele i totonu o le loloto o le loloto o le 1.0-1.5 centimita. Uʻu ile palapala ile pito i luga, aumai le loloto o le fatu ile 2.0 senitimita, faʻafelatulaʻi le palapala, sasaa vai i le vevela ole potu. Ufiufi le atigipusa i se ata tifaga poʻo se tioata, tuʻu i se nofoaga mafanafana ma lelei. A maeʻa foliga o siama, aveese le ipu. E mafai ona faʻaaogaina fualaau e faʻavave ai le alualu i luma.

Filifili laau

I le vaitau o le tuputupu ae o le 2-4 lau moni, latou te filifilia laau totō, totoina i ni pusa eseese. E mafai ona latou galulue e pei o ipu tiunu, tipi ese mai le sua. O le seedling o loʻo feaveaʻi faʻatasi ma se paluga palapala. A maeʻa ona piki mo ni nai aso, e tatau ona malulu le faʻaleleia.

A maeʻa ona totoina, ona tuʻuina lea o fualaʻau i nofoaga faʻamalamalamaina mo le alualu i luma.. O fualaau ua saunia mo le totoina e iai le ogaoga o le tusa ma le 8-9 millimita, o le maualuga e oʻo atu i le 20 simetimita ma lau laʻau lelei ma faʻaleagaina.

Totoina i le eleele

O eleele i luga o le tulimanu ua saunia muamua. E manaʻomia le folasia o le humus, o le fafie laupapa, faʻamalo mo le itiiti ifo ma le tasi le tausaga. Lisi i le loloto o le vate bayonet, sauni ia pu. Aʻo lei totoina, e faʻamaligi uma pu ile afa pakete o le vai mafanafana.. Fualaau eseese o tamato "Klusha", ona o le laʻititi o le vao, e le tele le tanumia.

Lafoaʻi, laʻei pito i luga, fafaga

I le faagasologa o le tuputupu ae, o laau totō na totōina i vaieli e manaʻomia ona faʻafeinu i le vai mafanafana, lea e faia pe a uma le goto ina ia aloese ai mai laʻau mu i le aso. E tatau ona vele, e faʻamalolo le eleele. O le mulimulitaʻi o se fesoasoani lelei i le puleaina o vao. A itiiti ifo ma le lua taimi i le vaitau o le tuputupu ae ma le vaomatua, e manaʻomia ona faʻaopoʻopoina laau toto i le faʻaaogaina o mea uma.

I le avea ai o se faʻamalo mo tamato, e mafai foi ona e faʻaaogaina:

  • Organic.
  • Ash.
  • Iodine
  • Yever
  • Ava o le peroxide.
  • Amonaia.
  • Boric acid.

Maʻi ma faʻamaʻi

E pei ona taʻua muamua, o le vailaʻau o loʻo i ai le teteʻe malosi i faʻamaʻi tetele o mea olaola. Ae ui i lea, o faʻamatalaga e uiga i faʻamaʻi masani masani o tamato i greenhouses ma fua e faʻafefe ai i latou atonu e aoga ia te oe.

Faitau uma e uiga i Alternaria, Fusarium, Verticillia, Blight ma le auala e puipuia mai ai. Ma e uiga foi i ituaiga e le afaina i le tuai o le paʻu, faʻasao i le tele o faʻamaʻi ma mafai ai i le taimi e tasi ona maua ai se seleselega lelei.

E totoina i luga o le 'upega tafaʻi faʻasalalau ni nai laau mama "Super Klusha" o le a maua ai ni fua suamalie lelei mo le taumafaina o le fou ma atoatoa lelei mo ituaiga uma o le taumalulu i le taumalulu.

I le laulau o loʻo i lalo o le ae maua ai fesoʻotaʻiga i faʻamatalaga faʻamatalaga e uiga i ituaiga o tamato ma fua eseese:

Sili atuTuai amataLaititi vave
Tina teleSamaraTorbay
Uluai vave f1Uluaʻi alofaTupu auro
TotoTaliga i le kionaTupu london
Paʻu papaʻeE foliga mai e le o vaaiaPink Bush
AlenkaAlofa faalelalolagiFlamingo
Moscow stars f1Loʻu alofa f1Maea le natura
Uluaʻi amatagaToa lapisiNiu königsberg