Boxwood

O a aoga aoga o loʻo i ai i laupapa?

O togafitiga o vailaʻau na faʻaaoga e o tatou tuaa. I totonu o Sasae, o lenei laau matagofie e faʻaaogaina i lenei aso, i le manatu o se panacea mo le tele o faamai.

O lea la, o le a le boxwood? O laupapawoodwood o se vao vao e ola mai le 2 i le 12 mita le maualuga. E mafai ona maua le laau i le konetineta o Aferika, i Europa, Asia, e oo lava i Amerika. I Rusia, e ola aʻe boxwood i luga o le talafatai o le Black Sea ma i le tolotolo o le Caucasus. O le laau e tele mea aoga, lea o le a matou taʻu atu ia te oe i lenei tusiga.

Faʻafefiloi o vailaʻau

Boxwood (poʻo le buksus) e mauoa i alkaloids. O nei mea ua leva ona faʻaaogaina i vailaʻau ma e le gata. O le tele o palloids e lua uma ona togafitiga (vincristine - antitumor), ma le psychostimulant poo le nakoti (caffeine, cocaine).

I vaega uma o le atigipusa (aʻa, laulaau, pulupulu ma e oʻo lava i le paʻu) e aofia ai le 70 alkaloids, o loʻo i ai aafiaga eseese i le tino o le tagata. O mea autu o le afa o B, cyclobuxin D, buxin, parabuxin, buxipiin. O lau o boxwood e aofia ai le 3% o nei mea. O lenei pasene e maualuga maualuga ma taua i vailaau masani.

I le faaopoopo atu i le alkaloids, boxwood ei ai bioflavonoids (faʻatonutonu le gaioiga o enzymes ma faʻafouina tino o tino), resini, o suauu ma tannini taua (maua se aʻafiaga o le antimicrobial).

E te iloa? Katoliko teuteu lo latou fale i luga o le Aso Sa Paʻu ma lala o le vao.

Le faʻaogaina o laupapa i togafitiga faʻaleaganuʻu

Pusa i togafitiga faʻapitoa e le faʻaaogaina ona o le mea moni o le fale o le mea oona tele. Ae ui i lea, i vailaau faʻataʻitaʻi e faʻaogaina ai le tele o faʻamaʻi ma maʻi.

Ona o le mea moni e faapea, o tannins o loʻo aofia i le tuufaatasiga o laulaʻau ma le paʻu o le fagu, o loʻo i ai sona aʻafiaga faʻapitoa ma le faʻaaogaina o le tino. I togafitiga Saina, e tele laau e faʻaaoga e togafitia ai maʻi. E oʻo lava i vailaʻau oona i Sasaʻe e faʻaaogaina e togafitia ai faʻasolosolo ma le myocardial ischemia. I le faaopoopo atu i togafitiga o faʻamaʻi fatu, e faʻaaogaina le laau o se mea faʻapitoa.

Buxus e togafitia manua elili ma maʻi o le tino. E le gata i lea, o le laau e faʻaaoga i le togafitiga o le seborrhea ma le alopecia. Matou te faʻaaoga le tale, manava manava, tiga faʻatasi ma le paʻu e togafitia laʻau ma paʻu o lenei laau. O le taua o le taʻua o pisapisa, oloa faʻatau ma mea faʻapitoa o laupapa.

E taua! O le maualuluga o le afaina o laupapa e mafai ona oo atu ai i ni taunuuga ogaoga, o le mea lea e leai se sili atu i le fuainumera ua faamaotiina.

Seʻi o tatou amata i le faʻaogaina o laupapa mo tiga tiga. Ave le 0.5 tsp o laulaau matutu o le pusa ma fafa i se ipu vai inu. Le talia i totonu i le 1/3 tioata 3 taimi i le aso.

A faʻaaogaina e le paʻu ma le seborrhea se isi faʻasologa, lea ua fuafuaina mo le faʻaaogaina i fafo. I le 0.5 lita o le vodka e ave 50 kalama o laulaau fou ma tumau ai i le 2 vaiaso. O lenei mea e afaina e tatau ona tuʻuina i lalo paʻu i totonu o le paʻu (i luga o ni mea papa i luga o le ulu poʻo le vaega lauulu ma le seborrhea).

O fualaʻau masani nei e iai le saʻo. E talafeagai le faʻaaogaina o boxwood ma le faaeteete, talu ai e oʻo lava i se faʻasolosolo fetuunai e mafai ona afaina ai allergies poʻo faʻanoanoa paʻu.

E te iloa? Buxus o se fale lelei o le meli lea e vave maua ai faʻatauvalea. Ae o le meli e maua mai le nectar o boxwood e matua afaina lava mo tagata.

O mea faʻatau ma le bioenergy o boxwood

O laupapa laupapa e faʻaaogaina e le gata i vailaau faʻapitoa, ae faʻapitoa foʻi i togafiti faʻapitoa. O le mea lea, pe ae faʻalogo i le fuaitau "togafiti ma fafie" - aua le faʻalavelave.

E tusa ai ma le tala, o le fagu a Athena (atua Eleni anamua) na vaneina i laupapa. O Amoleka ma amulets e puipui ai o latou matai mai le leaga o malosiaga ua faia mai le fafie. Ma le isi, o nei amulets e mafai ona puipuia mai le vampirism malosi. Afai e te moe moe leaga, pe o loʻo e moe, e mafai ona e tuʻuina se togi laupapa i lalo o le aluga. O le laau o le a faʻamalieina ai miti leaga ma o le ae le mafatia mai le le mautonu.

Suesueina tala faʻasolopito ma talafatu, e mafai e se tasi ona fai mai o boxwood o se mea lelei, susulu. Afai e te moemiti i lenei laau, o loʻo e faʻatali mo le faʻamalieina o manaʻoga poʻo le faʻamalieina o sini. Afai i se miti o loʻo e faia lau ala i vaomatua laupapa - o loʻo faatalitali mai se lumanaʻi lumanaʻi mo oe, o se "laina paepae" i le olaga o le a oʻo mai.

Aoina mai ma sauniuniga o vailaʻau faafomai mai boxwood

Mo togafitiga togafitiga o laau ma lau o le laau e faʻaaogaina. Ae ao leʻi faʻaaogaina, e manaʻomia ona e faia sauniuniga talafeagai o meafaitino.

Popo Buchsus e aoina i le taimi o fugālaau (tautotogo po o le mafanafana). E tatau ona filifili laulaau atoa ma maloloina, fufuluina ma faʻamamago i le vevela e le sili atu le maualuga nai lo le 45 i le. O le mea lea, naʻo le faʻamagoga masani e le mafai ona faʻaaogaina.

E le tatau ona galo ia i tatou le aoga o le pa laauwoodwood, lea e faʻaaoga foi i vailaau masani. E i ai le mamafa o le paʻu laau, e le faigofie ona tuʻuese. Ua vavae ese le paʻu mai laau e le itiiti ifo i le 4-5 tausaga. O le teuteuina e faia i se maʻila malosi pe a uma le fale. Ona fufulu lea, ma nutimomoia.

E te iloa? Boxwood o le sili ona faigata o laupapa uma na maua i totonu o Europa. O lona maualuga e sili atu i le pu, e le mafai ona tipi i se toʻi, ma pe a ulu i totonu o le vai, e goto.

Faʻafefea ona faʻaaoga boxwood evergreen i isi eria

O le atigipusa o loʻo i ai le tele o meatotino o loʻo faʻaaogaina fafie laupapa, liliu ma faʻafanua.

Le maualuga tulaga ese o le vao vao sa faʻaaogaina e fatu ai mea taua o le tamaoaiga, togitogi ma togi. Vaʻai faalemafaufau o paʻu asu ulavavale o tulaga maualuga o loʻo faia i lenei laau. O le tele o mea faifaʻataʻata tāua e faia foi i laupapa. O le Buxus e faʻaaogaina e fausia ai vaega o taavale vaʻaia lelei, vaega mo mea tifaga ma meafaigaluega fua.

E taua! O le tau o laupapa boxwood e matua maualuga lava, o lea ia faʻaeteete pe a faʻatau ni oloa taugofie mai laau vao.

O laupapa laupapa e faʻaaogaina e avea o se mea teuteu, lea e totōina i togalaau i Europa atoa. Afai na e vaai muamua i ata o le teuteuina o laau i foliga o manu po o tagata, ona faaali lea e nei ata se pusa. Talu ai ona o lona malosi ma le faatelegese o lona alualu i luma, e mafai ai ona faia se ata matagofie matagofie o le ola mai se togavao. O loʻo ola aʻe Woodwood i totonu o togalaau i totonu, aua e talafeagai mo le fatuina o bonsai.

Contraindications ma aʻafiaga itu o boxwood

O le atigipusa e le gata ina faʻamalolo, ae faʻamalosia foi le faʻamaʻi, mafua ai le oona ma e oo lava i le oti. Infusions, decoctions, o suauu taua mai boxwood atonu o le mea sili ona malosi pe a faʻaaogaina le talafeagai pe sili atu.

O le mea lea, o le sologa lelei e mafua ai ona aʻafia itu nei: manava, vomiting, hyperemia, faʻavevesi, mimiti, poʻo le oti foi. O sauniuniga mai boxwood e solia allergies, cores, asthmatics, ma tagata e maua i le maʻi o le manava po o le duodenum.

E tatau ona matua faʻaeteete e faʻaaoga laupapa laupapa ma pe a faʻaalia se itu e tasi Faʻafesoʻotaʻi loa se falemaʻi. O le mea moni, o le oti e mafai ona sau mai le faʻamalosia, lea e le o vave mai.

Ia tausia oe lava ia aua nei sili atu le fua ma faʻaaoga faʻaoga ma mea teuteu e pei ona faatonuina.

O lenei ua e iloa e mafai ona faʻaaogaina laupapawood e togafitia ai le tele o faʻamaʻi, faʻaaogaina o se talisman faasaga i le tiapolo, pe totō i lau togalaau. Peitai, e aoga le manatuaina o lena mea vailaau mo mea e faʻaleagaina e eseese i doses, o lea ia mataala ma faʻaeteete.