Laʻau

Nofoaga o laupapa laupapa: vavalo le poto o le masini "wattle"

O le lauiloa o le sitaili o le siosiomaga i totonu o le laufanua i totonu o le nuʻu e fuafua i le natura natura o ona elemene: puipui o le wicker, laupapa laupapa, fao teuteu ... O le pa laupapa laupapa e pei o le fiafia o le tele o fale o le atunuu e mananao e tafiesea i aso uma ma faatulaga se mamanu faalenatura ma mafuaaga mataga i luga o la latou togafiti. O le faia o le vaʻavaʻa o se galuega faigofie lava, o le malosi e mafai e soo se tasi ona taulimaina. E le o se mea e leai se mea na feiloai ai pa puipui i le tele o nofoaga mo se taimi umi. I le asō, o le uiga o le 'aʻai e le o se mea maualuga lea o le faʻaaloalogia, ma o le mea lea e mafai ai e se mamanu faia lima ona avea o se teuteuga matagofie o le togalaau.

Eseesega o le fenisi wicker

E tolu ituaiga o paina wicker, o ia mea uma e iai lona lava maualuga ma lona aoga.

  • Paʻu laititi, o lona maualuga e le sili atu i le 1 mita. E masani ona faʻaaogaina e avea ma elemene teuteu o le faʻasologa o le laufanua: mo le puipuiina o ni fugalaau fugalaau ma ala o le 'upega tafaʻilagi.
  • Pine maualuga-mita maualuga. E lelei tele mo le faʻatulagaina o le saite. O puipui o lenei maualuga e mafai ona faamamafaina ai tuaoi o avanoa, ae i le taimi lava e tasi o le a latou le faia ai le pepelo o le tuueseeseina.
  • Maualuluga maualuga mita e lua e mafai ona galue o se pa puipui atoa po o se pa. E faʻapipiʻiina i latou i luga ole pito i fafo o le nofoaga.

O le tautua o le pa e faalagolago i mea o loʻo gaosia. O se pa ua lalagaina mai le galu po o le vao o le a le gata i le tolu i le fa tausaga. Mata mai le vine, hazel po o le seleselega o le a tumau mo le sili atu i le sefulu tausaga. Ae ina ia mafai ai ona faamemelo i se paolo wicker matagofie mo se vaitaimi umi, e tatau ona puipuia le fafie e ala i le togafitia i le visepopo.

Afai tatou te faʻaaogaina le laʻau lalaga e fai ma faavae, ona mafai loa lea ona faia le pa puipui e faʻaogaina ai le faʻaogaina o le lalaga poʻo le faʻaogaina

Tatou te filifilia le faavae mo le pa i le lumanaʻi

O le pa, e pei lava o soʻo se fausaga, e aofia ai pou lagolago ma vaega, o loʻo faʻalanoa ai ni lala lapopoa poʻo ni laʻau. Ina ia faaauupegaina le pa, e mafai ona e faʻaaogaina ni laupapa laupapa po o ni uamea.

O se suiga taua o ia siteki e faapea e faigofie lava ona pala, ma o lenei mea e faaitiitia ai le ola o le pa. Mo le puipuia o siteki i luga o le nofoaga o le pa puipui o le lumanaʻi, e mafai ona e faʻavasegaina se vaʻaiga e suia ai le eleele i se oneone oneone. O le vai e tafe i lalo o le pa, o le a na o le pau lava lea o le oneone, ma o le a le pala le laupapa. E tatau lava ona togafitia muamua ia siteki i se vailaʻau vailaʻau vailaʻau. Ina ia faateleina le mautu o pa puipui e tatau ona tanumia e le itiiti ifo ma le afa mita. O pou uʻamea e faʻaaogaina i le fausiaina o le maualuga o le mita mita mita.

O le faʻamalosiina o laau laupapa 3-5 cm le mafiafia o le a avea o se lagolago lelei mo pa puipui teuteu

Ina ia tuʻuina atu le puipui i se foliga masani ma matagofie, e fautuaina e valivali ia pou i le lanu o lala faʻamalosi poʻo vine

O siteki po o pou e tuu i se mamao e afa mita. E pei ona faaalia i le faatinoga, o sea laasaga e sili ona talafeagai mo le vavalalata o lala lauulu ma lala sili ona malolosi. O le filifiliga o le polo e fuafua e mafaufau i le mafiafia ma le gafatia o le au, ma le manatu mamanu o le matai.

Fautuaga! I totonu o le taʻavale atoa, o loʻo lagolago i koluma i le mamao tutusa, ma latalata atu i pito o le pa e sili atu le lelei ona faʻapipiʻiina. O lea tulaga o lagolago o le a faia ai se ituaiga o loka e faʻamau ai pito o le laʻau.

Le seleseleina o le "taumatau" tootoo

I le masani ai, e faʻaaogaina lala o le muti, lalala, po o lala o le hazel. Ae i le leai o se avanoa e faʻatau pe faʻatau ai i luga o se vine viliva, e mafai ona e lalagaina se pa o lala taʻitasi taʻitasi o fualaau aina i le togalaau.

Mo pa maualuluga, o lala e oo atu i le tolu senitimita le mafiafia e talafeagai, mo paʻu teuteu laiti e lelei tele le faʻaogaina o le tasi pe lua centimeter rods

Mo le tipiina, e oo lava i le tele o fuʻa e talafeagai. E mafai ona vavaeina, faʻagogo ma teuina i totonu o pusi laiti mo se taimi umi. Mo le gaosia o le wattle, e mafai foi ona e faʻaaogaina ni fasi laau tipi i laulaʻau lanumeamata.

O lālā ua saunia mo le lalagaina e tatau ona faʻamalie lelei. O lenei mea o le a latou maua ai le fetuunaʻi e ala i le toe faʻafoʻisia o le tafe o le sua. O le a faigofie le lalagaina o laʻau faʻafefete, faʻapitoa faʻasolosolo poʻo se mea e le masani ai.

Fautuaga! Ina ia fufulu lala ma faʻaleleia atili mo sina taimi, ae a maeʻa le faʻamamago, e toe faʻafoʻi le malosi muamua, e mafai ona e faʻatulagaina se "taʻele vavalo". Ae o sea ituaiga taualumaga e mafai ona faʻaaogaina na o laʻau e le togafitia ma vanu.

Lalagaina o tulafono ma teuteuga auala

O le lalagaina o laau e amata ona faia mai le laina pito i lalo, faasolosolo malie aʻe i luga o le pa.

O loʻo faʻapipiʻiina ia amo i gaioiga o galu i le va o pou lagolago, faʻalautele le umi atoa

O lala e tatau ona afifi faataamilo i le lagolago o siteki ma se vaega fesuisuiai, faia se ata e valu, lea o tootoo mulimuli ane o se faaauauina o le muamua. Ma o le faagasologa o le lalagaina o le pa e le taitai atu ai i le itu, e sili atu le faapipiiina o pito i luga o lagolago i fasi laulau, aveeseina i luga aʻo leʻi taina le laina mulimuli.

A o lalagaina, e taua le faʻamautinoa o loʻo i luga o le pa le pito o paʻu. Ma o le pa e le pala, o le pito o le laʻau e mafai ona faʻapipiʻi lelei i se uaea, ma le tuiina o "fagu" e mafai ona tipi i se naifi. O pito pito i tua o le laina mulimuli e le vavaeeseina, ae e le mafaamatalaina le faʻamalosi i luga o siteki.
O nisi nei o faʻamatalaga vitio mai tagata o le mafanafana:

E mafai ona tatala le wattle wattle i le varnish pe vali e fetaui ma le mamanu laufanua o loʻo lata ane.

Palu falala, kapuni mata teuteuina ma isi uiga o se ituaiga o mea e mafai ona faʻaaogaina e mafai ona faʻaaogaina e avea ma elemene teuteu mo wattle

E sili atu ona matagofie le mata i le faʻatasi ma isi mea teuteu laupapa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le nofoa laupapa e tuʻuina i luga o le pa puipui o le a aumai ai se lagona o le mafanafana ma le malulu ma o le a avea ma nofoaga e sili ona fiafia i ai mo tagata uma o le aiga.

Fuga e faia i lala laau e mafai ai ona fatuina se siosiomaga o le mafanafana ma le talimālō i luga o le 'upega tafaʻilagi. O le mauaina o se malosi malosi lelei, o mea faitino i totonu o laupapa o le a fiafia i taimi uma.