Laʻau i totonu

O faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi o meaʻai: togafitiga ma togafitiga

Amaryllis e afua mai Aferika, o lea e le mafai ai ona ia faʻaaluina le taumalulu i nofoaga tatala - o le a oti o ia. Latou te totoina se laau totino i le fale i luga o se faamalama sill pe tutu mo fugalaau, i fafo o le a lelei le soifua maloloina i le taimi mafanafana.

Faʻamatalaga masani pe a faʻatupulaia lau fanau, auala e faʻaleleia ai

O le tele lava o taimi, o maʻi tuga e mafua mai i tulaga le talafeagai o laau toto. Ae e te leʻi faʻatau se fugalaau i lau aoina, e tatau ona e iloa auiliiliga e uiga i le tausiga. O lenei mea o le a fesoasoani ia te oe e aloese ai mai faafitauli i le laau ma puipuia faʻamaʻi mafai.

E taua! Amaryllis e tatau ona taofiofia mai le mafai ona maua e tamaiti ma fagafao - o lona sua o le mea oona.

Amaryllis e le totogo

Amaryllis e musu e fuga i le tele o mataupu:

  • Le lelei le moli
  • Le lava le malosi
  • Pe a totoina le pulufana e loloto lona loloto i le palapala
  • E mafai ona maua faʻamaʻi pipisi
  • Sa leai se taimi malolo
  • E manaomia e le laau le suia ma le aveeseina o fofo fou.

Faʻalogo! Afai e te filifili e ola matua mai lau mea totō, e tatau ona e iloa o le laau toto e tupu mai i le pulufana o le a fuga mo le 3 tausaga, ma mai le fatu - i le 7 tausaga.

Amaryllis lau lanu samasama

Afai e te maitauina o lau lauulu e lanu samasama, e lua mafuaaga: poʻo le sili atu o le palapala ile palapala, poo palatini - thrips ma aphids.

O le auala e aluese mai ai i lenei tulaga: o le faiga o le suāsusu e tatau ona foia, faʻanatinati e faʻamalo ese mea faʻaleagaina.

Afai e amata ona mago lau o le laau, aua le popole - malologa taimi amata.

O se mea faʻaleaganuʻu lenei mo tamaʻitaʻi: e tatau ona taofi le fagoina o le fugalaau, ma pe a maeʻa lau lauʻau, oti ese.

Laʻau e pouliuli pe pala

Pogisa po o le pala foi atonu e mafua ai le tele o le fausiaina o le laau, masalo o le fugalaau o loʻo tu i totonu o se potu susu, pe le lava le vevela. O le mea lea e tatau ai ona suia tulaga ma le nofoaga o le au matutua e sili atu ona lelei.

O le maualuga o le maualuga o le susu o le tulaga lelei - 40-50%. Ia mautinoa e le pa'ū le susu ile lau.

E fugalaau, ma laʻau e paʻu

Amaryllis lau paʻu, ma fugalaau e tua mai tua eleele susu. Atonu e te le popole i se alavai lelei pe a totoina, po o ni pu laiti i totonu o le ulo.

O le tulaga e manaʻomia ona faʻamaonia ina ia aua neʻi galo le laau. E tatau ona manatua lena mea e le mafai e le puluaemaise lava pe afai o le ea i totonu o le potu e malu pe malulu.

O fugalaau fugalaau e fuga mai

A totoina se laau i saute e tatau ona piki ma le faaeteete lona nofoaga. Afai o le fugalaau o loʻo susulu lelei le la mo se taimi uumi o le aso, o le a mou atu ona toto.

E tatau ona aveese le laau mai le aafiaga o le radiation ultraviolet radiation. O le nofoaga aupito sili e ola ai mo tagata matutua o le a avea ma saute sasaʻe poʻo matagi i sisifo. Afai o pupuni o loʻo i saute, e tatau ona faʻaaoga le fugalaau.

E faʻafefea ona taulimaina faʻamaʻi pipisi o vaʻaia

Faatasi ai ma le toilalo o faamaʻi eleele Amaryllis e moni lava fufuluina lanu mumu ma fasi. E iloa tino i luga o atigi ma fugalaau, e oʻo lava i le mumu i luga o pusa. E faʻafefe ai faʻamaʻi masani ona faʻaaogaina Bordeaux paluga poʻo Fundazol.

E te iloa? Na o mai amarllis bulbs i Europa faatasi ai ma mea manogi, laau toto ma isi oloa na aumaia e leila mai malaga uumi. E foliga mai o le 1714, ma na muamua tusia e Carl Linna. Sa taʻua e le saienitisi le fugalaau, o loo faamatalaina ai le togalaau a le tagata faimalaga o Amsterdam.

Toso

Pogisa lanu i luga o laulaau o amaryllis ma le lanu enaena i luga o fautuaga na mafua gau. O le mafuaʻaga e mafai ona sili atu le suavaia. O laʻau e faʻamaʻiina e le anufe e tatau ona faʻaumatia. Faagasolo fugalaau filogide, faʻafefeteina faʻafefe ma faʻaleleia.

Stagonsporosis

Faailoga o le faamai - mumu mumu i luga o lau ma laupepa o le laau, ma ua afaina le sipisi. O se maʻi pipisi, ma o le taunuuga o le oti o se fugalaau.

Tulaga lelei mo le atinaʻeina o stagonsporosis - o se paʻu o le vevela mataʻutia i totonu o le potu ma le inu tele. O le laau e tatau ona vave aveese mai isi vases.

Ole togafitiga atonu e le maua ai ni taunuuga, o le mea lea pe afai e faatauina mai ni pulufana, o se faʻamaʻi faʻamaʻi, ia mautinoa o loʻo soifua maloloina, ma tuʻuina atu le tausiga lelei mo le laau lava ia.

Gau pala

O se faailoga o le lauulu enaena e lanu enaena i laulaau. O le maualuga o le susu i totonu o le eleele e mafua ai lenei faʻamaʻi.

Mo le togafitia o se laau, e tatau ona vave totoina i le palapala fou ma se isi atigipusa. I le avea ai o se mea e puipuia ai, e tatau ona mataʻituina le tele o vaiinu, e aloese mai le faʻamamaina o le palapala.

Fusarium (aʻa ola)

Ina ua aafia i Fusarium na matauina toto laau.

E faʻaalia ai le faʻaalia o le maʻi o le leai o ni meaʻai, o eleele palapala ma le vevela o le vevela.

Talu ai ona o le mea na mafua ai le faʻamaʻi o faʻamaʻi pipisi mo le taimi umi i le sipisi ma le eleele, e tatau ona aveese le laau mai ona tuaoi, ma o le palapala ma le gafatia e tatau ona faʻamaʻi.

Faaaoga le faavae.

O faʻamaʻi sili ona afaina o vaalele, auala e faʻafefe ai

O loʻo i ai se manatu e puipuia e le vailaau oona o le laau mai faʻamaʻi. Ae paga lea, e leai.

Seta-pan

Brown i luga o lau o se laau o le a logoina ai le i ai o lenei parasite. Ina ia faʻaumatia le meaʻai, saunia se fofo mai le fasimoli o le fale ma solo uma vaega o le fugalaau.

Tului O vaomatua o le toafa o Aferika, o Karoo, o loʻo i ai Amaryllis, e le aoga. E i ai i le nuʻu le tala faʻatusa: "O lo matou atunuu ei ai fugalaau e aunoa ma le manogi, ma vaʻa mamago ma manu lemu.

Onion mite

O le mauaina o le sipisi o le sipisi e faigata - e aʻafia ai le pusa. Ae ui i lea, faatasi ai ma foliga vaaia o nei meaola faalafua o vaalele, o le laau, o lona pito i luga, o le a amata ona pala.

E faʻaalia ai le faʻaalia o le maualuga o le vevela i le nofoaga o vaʻalele. Talu ai o le a le ola le laau i le pusa ua afaina, e sili atu le faigofie ona faia ni puipuiga: o le vevela pulega i le taimi o le tausiga ma le filifilia o pulufana maloloina i le taimi o le totoina.

Mo le gaphylaxis puluvao ao lei totoina e mafai ona togafitia i ni auala faapitoa (Keltan). Toto ma lanu piniki lanu piniki.

Mealybug

Mealybug laei i tua o lanu paʻepaʻe i luga o vaega pito i luga o le laau. Aveese lenei iniseti paʻepaʻe e ala i le faʻaaogaina o le susu. Afai o loʻo maʻi le maʻi, faʻaaoga iniseti (Admiral, Aktara, Spark, Fitoverm).

Amaryllis Cheese

O le isi chertzum - amaryllis - e aʻafia ai laau toto, o loʻo nofo i lalo oa latou fua. Ona o lenei mea, o le fugalaau ua taofia le tuputupu ae ma ua leiloloa laulaau. O nei meaola ninii e fesoasoani i le faaleagaina o le parasite e pei o le togafitiga o le mealybug.

Aphid

Aphids fafaga i laʻau o laau ma, afai latou te le faʻaumatia, o le a tulaʻi mai se kolone atoa o parasite. E mafai ona e iloa foliga o le aphids, i se faaopoopoga, o laulaau e aʻafia e le pest e lanu samasama ma faʻaitiitia.

Taumafai e faʻaumatia o ia faʻaaogā le fasimoli palugasolo le laʻau faʻatasi ma se omomi mālū i vai paʻu.

Thrips

Thrips - mea laiti lanu enaenalea e manino ona iloa i lau o le fugalaau. O le laau e foliga mai o thrips e liua samasama.

Ina ia feteenaʻi ma le parasi, faʻaaoga se tasi o fofo: Spark, Fitoverm, Aktara poʻo isi fualaau faasaina. E tatau ona e faʻaluaina faalua, ma le lima aso malolo.

Ammaryllis o se fugalaau ofoofogia ma e le o se mea taua i lona tausiga. O le mea autu o le tausia lea i le taimi ma le saʻo, ia mataʻituina uma auala: vevela, faʻafefe ma le mana.