Fualaau aina

Faʻasologa o le toso o Ierusalema fou - pe faʻapefea ona maua se pi mai le togalaau?

O le toisina o Ierusalema (lau o le eleele) e le o se faatoaga, ae ua tupu i togalaau fualaau aina ona o ona mea aoga, ma o isi gaosi e pei o le mana faapitoa o tubers, e tutusa lelei ma pateta suamalie.

O le laau, ona o fugalaau uumi, e foliga mai o se sulu, ma o tubers e foliga mai o le sulu. Latou te fai mai o le auala sili e faʻaumatia ai le tosina o Ierusalema o le 'ai lea.

Ae faʻafefea e uiga ia i latou e ona le laau latou te le fiafia ia te ia? E aoga le faʻaumatia topinambur i le togalaau? Ma o le a le auala e faʻaumatia ai lenei laau? E mafai ona e aʻoaʻo e uiga i lenei mea i le tusiga.

Vaega o le tuputupu ae o aganuu

O le atiseti o Ierusalema o se laau vevela e tupu vave vave. O le totoina o se atisiko o Ierusalema e avea o se lanu lanumeamata mai tuaoi, i ni nai tausaga o le a tele se avanoa, ma o le a tulei ese ai laau teuteu ma mea totō.

E taua! E tusa lava pe faʻateleina le atinaʻe o Ierusalema i se nofoaga e tasi mo le tele o tausaga, e le afaina ai le palapala. A uma ona fausiaina i lenei nofoaga e mafai ona e totoina ni fualaau totō.

O aʻa o le lau o le eleele e loloto atu i le sili atu i le afa mita, ma e tusa lava pe o le vaega aupito itiiti e totoe i le taimi o le faʻafanoga, o le tausaga a sau o le a toe faʻaali. A aunoa ma le iloaina o uiga o le tuputupu aʻe o Ierusalema atisisisisi ma ala faʻamaonia e faʻaumatia ai, taumafai e faʻaumatia lenei laau toto o le a le manuia.

E aoga le faʻaumatia?

Mafaufau loloto pe faʻaumatia le tosina o Ierusalema, e tatau ona faʻatusatusa le lelei ma le lelei. Afai e manaia le tofo o le togalaau, o loʻo i ai faʻamatalaga mo le faʻaaogaina masani (maʻisuka, dysbacteriosis), ona tuʻu ai lea o se togalaau tetele ma le atisina o Ierusalema. I le faʻaopoopoga, e tele ana mea aoga:

  • aveese ia toxins ma suauu mamafa mamafa;
  • faaosofia ai le toto i le mucous membranes;
  • taofi le vomiting ma le taoto;
  • o se tagata e faʻaaogaina aʻa o Ierusalema atishoke i taimi uma, e puipuia i faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi o le vaega o meaʻai.

E maualuga foi le maualuga o lauulu e avea o se paʻu sili ona lelei mai tuaoi, ma o le vavaeeseina o le vaega o loʻo i luga i lalo i le taimi o le tautoulu, e mafai ona ufiufi ai moega ma galala po o isi mea totō taumalulu.

E tupu foi pe a uma ona totoina se paʻu oneone ma aoina le uluai seleselega, e le fiafia le au tubers i le togalaau, e leai se faʻaaliga mo le faʻaaogaina masani, poʻo le i ai foi o faʻailoga (flatulence), ma o le laau e tele ni nofoaga. Ona pau lea o le ala e alu ese ai o le aveesea lea o le artichoke Ierusalema.

E faʻapefea ona le mafai ona faʻaumatia ia laau ile luga o le saite?

O loʻo i ai auala mo le faʻafanoga o le artichoke a Ierusalema, lea e masani ona faʻaaogaina e tagata o le mafanafana e leʻi oʻo lava i le tuputupu ae o lau o le eleele e le maua ai se taunuuga:

  • Faiga faatauvaa - tipiina o le eletise, tuʻituʻi i lalo ma se pusa.
  • Laititi laiti - o le suo e faʻasolo atu i luga o le bayonet, ma filifilia ai le tubers.
  • Taeaina o le Taina ma le faʻaumatia i le gasologa o le tausaga e fetaui ma na o faʻatasi ma isi auala sili atu ona lelei.

E faʻafefea ona aumai se paʻu oneone: faʻaaogā taʻitasi i lea laasaga

Ata eli loloto

E tusa lava pe a uma ona filifilia ma le faaeteete fua o le aʻa, e tupu mai i le tautotogo toe aliali mai ile luga. O le mafuaʻaga o aʻa e alu ifo ile afa mita. O le mea lea, o le loloto o le eliina o le a fesoasoani:

  1. Laʻau totō ua seleseleina.
  2. I le nofoaga e tulaʻi mai ai le atisitoke o Ierusalema, o se lua e eliina se mita loloto.
  3. O le lua e faʻalautele i itu i le mita e faʻaesea ai le foliga mai o laau fou mai aʻa.

Faʻalogo! Mai le auala o le loloto o le eliina e tatau ona lafoaia pe afai e tupu le atisiliko o Ierusalema i luga o se vaega tele, ma e leai se taʻavale vaʻaia, aua e tatau ona e eli ni kupita se sefulu o palapala ile lima, lea e tele taimi e alu ai.

Sowing squash

E mafai ona e faʻaumatia le paʻu oneone mo le vaitau, totoina sikuea i le tumutumu:

  1. I le tautoulu, ia eli se moega faʻatasi ai ma le artichoke a Ierusalema ma aveese aʻa uma.
  2. Faatasi ai ma le muamua vevela e toe eli.
  3. A maeʻa le fuālaau muamua o le artichoke o Ierusalema - o le mea mulimuli na eliina, ona maeʻa ai lea o le zucchini.
  4. Pe tusa o le taimi lava e tasi, pe a tupu lau lapopoa i le zucchini, o le a sosoo mai ai isi wili o le paʻu o le eleele, lea ua eli mai le aʻa.

I lenei taua ma topinambur e tatau ona muta.

Fatulaʻau

O fualaau aina e faʻaaogaina i isi auala.. E sili ona lelei le faʻaaoga o Roundup poʻo le Afa, lea e sili atu ona aʻafia ma le faʻaleagaina o vao. O nei otaota e tatau ona faʻaaogaina i se fofo o le maualuga maualuga poʻo se faʻamalosiga mama, togafitia o le eletise o le laau. E tusa o le vaiaso mulimuli ane, o le a paʻu le paʻu.

A e galue i vaovao, e tatau ona faʻaaoga meafaigaluega puipui - se masini, totigilima, aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma le paʻu faʻaalia.

Ufiufi

O le aoga o lenei metotia e taoto i le mea moni o le avanoa i le ea ma le malamalama ua poloka i laau laiti, ma ua mate le artichoke a Ierusalema. Mo le ufiufi oe mafai ona faʻaaoga mea nei:

  • laupapa;
  • pepa pepa;
  • faʻasalaga;
  • ata uliuli;
  • tuai linoleum poʻo kapeta.

Faʻafefea ona faʻaaoga:

  1. O aʻa uma ma le pito i luga o le eleele o paʻu o le eleele ua ave i le maualuga.
  2. O le eleele ua afaina.
  3. Komiti e fetaui lelei ma paʻu i le eleele.
  4. Ufiufi i ata tifaga.
  5. O le taunuʻuga e siakiina i le tautotogo.

Nai lo o laupapa, e mafai ona e faʻaaogaina le pepa malulu, ae le o se ata - kapeta, linoleum poʻo mea taualuga. I soo se tulaga, afai e te faʻaogaina lenei metotia faʻatasi ma isi, o le a maliu le atisosisi Ierusalema.

E le fautuaina e faʻaaoga le auala e ufiufi ai., ona o loʻo i ai ni mataupu na faia e le peranise o le eletise e ui lava i le eletise poʻo le sima.

Auala Haul

I luga o le topinambur e le ola i le tautotogo, e mafai ona pala i le eleele:

  1. A o Aokuso ma Setema, o le palapala i totonu o le togalaau o loʻo i ai le pi o le eleʻele ua ave i le loloto o le vaʻa.
  2. O le eleele ua aveeseina ua aveeseina lelei mai aʻa.
  3. O le lua e faʻafefe faʻafefe ma faʻamalolo faʻamalolo.
  4. Lafoaia le eleele.
  5. Mai i luga o le suavai o le uiga tutusa.

Fesoasoani! O le auala o le avetaavale e lelei ona e le gata na te faʻaumatia le topinambur, ae i le tautotogo e fesuiaʻi ile eleele lelei atoatoa.

Faatasi ai ma le fesoasoani a puaa

O le auala aupito sili ona manaia - e faʻaaoga i le faʻaumatiaga o le artichoke a le falemaʻi masani, e maua ai ei latou le avanoa sili i aʻa. O le auala e lelei ona o le a le toe i ai le artichoke Ierusalema, ma o puaa ua tumu ma faamalieina, aua o le atisisiko Ierusalema o se meaʻai suamalie mo i latou. Faʻafefea ona fai:

  1. O loʻo eli loloto le lalolagi.
  2. O fua o le seleselega e seleseleina, ae le o mea uma, e tatau ona e alu ese mai le eleele.
  3. O tafatafa o moega o se peni, ina ia le sola ese puaa ma aua le solia isi aganuu.
  4. Faatali mo puaa e 'ai uma le atisosisisi atoa a Ierusalema.

O le le lelei tele o lenei auala e le maua e tagata uma le avanoa e maua ai puaa.

Faiga faʻavae

O fuataga atoatoa o le faʻaaogaina lea o le tele o metotia mo le faʻaumatiaina o le atisosola o Ierusalema i le taimi lava e tasi, i totonu o le tausaga e tasi. Ma ina ia aua neʻi faʻaaogaina le taimi ma le malosi i le leai o se aoga, e fautuaina e faʻaaogaina ni auala faigata. Mo ni mea faigata, e tatau ona i ai sina mafaufauga, e tatau ona tulaʻi mai ni faigata. O nisi nei o filifiliga.

Muamua o se auala faʻasalalau ma se ufiufi:

  1. Fufulu palapala.
  2. Filifili fualaau faisua.
  3. Vaʻa leʻi le eleele.
  4. O le ufiufi o lona uiga o le faʻamalolo lelei.
  5. Ufiufi ma se laupapa, ae aua le faʻapalapalaina le palapala, ona o se vaega itiiti o le ea e tatau mo le matua o le faapalaga.
  6. Ufiufi i le afifi ina ia le malamalama.

O lona lua - puaa, otaota ma le ufiufi:

  1. Fuʻu le eleele.
  2. Aveese toetoe uma o fualaau faisua.
  3. E puipui le teritori.
  4. Faʻasaʻo puaa.
  5. A maeʻa ona 'ai fualaʻau matala e ufiufi ai laupapa poʻo le pepa malo, ma i luga o le ufiufi.
  6. Afai e aliali mai le greens i le tautotogo, ia togafitia i vaovao.

O lona tolu - faʻamaʻi ma zucchini:

  1. I le tautoulu, aveese aʻa.
  2. Fafasi le eleele i se faʻaputu mo le faʻamalolo lelei.
  3. I le tautotogo e fai ai se vaega fou o le eleele.
  4. Toto se togalaau faʻatoʻaga muamua ma Ierusalema artichoke zucchini.

O nisi faiga o le faʻamafunaga e le mafai ona tuʻufaʻatasia. Mo se faʻataʻitaʻiga, a maeʻa le faʻamafunaina o vaovao, o le faʻaaogaina o vailaau po o le suavai o lona uiga o le faapalaga, e le mafai ona e tuʻuina atu i luga o le moega o puaa - o meaola e mafai ona 'ona oona.

Puipuiga o le toe tufatufaina

Le topinambur e le toe tupu, e tatau ona e faia laasaga nei:

  • A oʻo mai ni pine fou, togafitia i latou i vaovao pe eli faʻatasi ma aʻa.
  • Afai e leai se mea e fuafua e totōina i le mea o le paʻu o le eleele - ia ufiufi le moega faʻatasi ma le manulele uliuli.
  • I ni nai tausaga i luga o le nofoaga na tupu ai le atisitoke o Ierusalema, lulu zucchini.
  • Tausaga taʻitasi, eli loloto le eleele, aveʻesea ma le faaeteete aʻa o laau na misia muamua.
  • Faʻaoga fua faʻatatau e faʻaumatia topinambur.

E ui lava i faʻamanuiaga manino, o le atisikoke a Ierusalema e le fiafia ai le tele o tagata, ma e masani ona taumafai le au fai togalaau e aumai i fafo, poʻo le itiiti ifo o le faʻaitiitia o le nofoaga o lona tuputupu aʻe. E tatau ona faʻafefe i le gasologa o le tausaga ma faʻaaoga auala faigata. Afai o le manao e ave se paʻu mai se fale o le atunuʻu poʻo se umukuka umukuka e lelei tele, afai e te mulimuli i faatonuga ma faʻaiuga, o le atisiko o le Ierusalema o le a aveesea tumau mai le saite.