Fua o le gaosiga

Faamalologa o meatotino o faʻamaufaʻailoga: faʻaaogaina ma faʻasaʻo

I tausaga talu ai nei, o le faʻateleina o vailaau faʻaleagaina ua faʻalauiloaina. E toatele tagata i aso nei latou te teena kemikolo, e sili ona fiafia i laau. Ma o le mea moni, o nisi o laau totino e le gata i lalo ifo o fualaau faʻasaina, ae e iai foi le malosi o le togafiti.

E aofia ai ma le valea (poʻo le popo-herb), o ona faʻamalologa e mafai ai ona faʻaumatia le tele o maʻi.

O le vailaʻau faʻasolosolo o le ie

O le Derbennik e taua tele mo lona tuufaatasiga siama, lea e aofia ai le tele o mea aoga e aoga i le tino o le tagata. O le mea lea, o le plakun-grass contains:

  • O suauu taua e mafai ona faʻaleleia ai mea aoga o isi mea.
  • Flavonoids (vitexin, orientin, homovitexin) e iloga i le venotonic, anti-atherosclerotic, vasodilating, membrane stabilizing, antihypoxant, anti-carcinogenic, antioxidant properties.
  • Tannins (tannins) - faʻavaivaia aʻafiaga o alkaloids ma salts o masima mamafa, e manaʻomia mo le manava.
  • Polyphenols - fesoasoani e aveese faʻamalolo saoloto.
  • Phenol carbonic acids - maua ai le antimutagenic ma le diuretic aʻafiaga, faʻamalosi ai galuega puipui o le tino.
  • Vitamin C - faʻamalosi puipui o toto toto ma le faʻaogaina o le tino.
  • Glycosides - fesoasoani i faʻamaʻi o le fatu ma toto toto.
  • Resini
  • Organic acids.
  • Carotene.
  • Pectin.
  • Saponins.
  • Glucose.
  • Anthocyanins.
O nei vaega uma e faʻaleleia ai gaioiga o le tasi ma le isi, lea e mautinoa ai le maualuga o le malosi o le cravat.

E te iloa? Na ia maua lona igoa lona lua ona o loʻo i ai ana cavities i tua o laʻau e faʻaaogaina ai le tele o le susu. Ma o nisi taimi e foliga mai o le mutia o tagi.

Faamalologa o meatotino o le valea

Grass derbennik, ona o le tulaga tulaga ese, o loʻo i ai mea taua aoga:

  • faʻamaʻi;
  • anti-inflammatory;
  • antibacterial;
  • vaʻalele;
  • mea maualuga;
  • fomaʻi;
  • manuʻa faʻamaʻi;
  • tonic;
  • astringent.
E le gata i lea, o Derbennik o loʻo i ai le gafatia e faʻafefe ese ai faʻalavelave faʻalavelave.

E taua! O mea faʻamalolo o le suauʻu e naʻo le au faʻamalolo masani. O vailaau faʻapitoa e le manatu i lenei vailaau faʻamalositino ma e le aofia ai laulaʻau i totonu o le tusi resitala o togafitiga.

Aoina mai, sauniuniga ma le teuina o mea faʻapitoa faʻataʻitaʻi

Lythrum salicaria, o se faʻamatalaga o mea taua e mafai ona lisiina mo se taimi umi lava, o se mea faʻapitoa. E mafai ona tupu i soʻo se mea, ae e sili atu ona fiafia i nofoaga maualuluga ma fiafia i le la. Fuga i totonu ia Iuni, ma o fua na amata i le tau faaiuiu o le taumafanafana.

Mo le sauniuniga o teuteuga ma mea laiti e faʻaaoga vaega uma o le cravat:

  • aʻa;
  • laupepa;
  • fua o le sunflower;
  • fugalaau
O le aoina o laʻau-laʻau e amata mai ia Iuni-Iulai, pe a maeʻa ona fuga o laulaau, ae ao lei tupu le laau. A o faagasolo lenei vaitau ua seleseleina ia pito i luga (o aʻa ua eliina i le tautoulu). E fusifusia i latou i fusi lalaga ma tautau faʻamau i luga o upega (pe salalau i luga o pepa) i totonu o se potu ma lelei le ea. A maeʻa ona toto le laau, e nutimomoia ma faʻaaoga mo lona faʻamoemoega.

Teu mea tuʻugogo i taga lino i se nofoaga malulu malulu mo le sili atu ma le lua tausaga. E faʻaaoga e palaʻau vao vao fou o le aʻa.

E te iloa? E naʻo le tasi lava, i luga o Ivana Kupala, e mafai ona seleseleina i le taimi e tasi le tumutumu ma aʻa o le vao ua faamatalaina.

Le faʻaaogaina o faʻamatalaga i togafitiga faʻaleaganuʻu: togafitiga fale

Ua maua e le eleele laʻau le tele o le faʻaaogaina i isi vailaʻau. E maua mai i le tele o vaega o lenei laau mea faʻaoga ma mea teuteu. O le mafuaaga e fesoasoani i le rūmatism, o le mumū o le mucosa, o le tonesillitis, o le atuatuvale ma le faʻamaʻi. O fanau e masani ona le maelega, fufuluina i le taele ma le teuteu o le popo-mutia.

E te iloa? Mai le taimi na faʻaaogaina ai le derbenum e avea o se vaifofo mo le gasegase o gata ma manu na afaina i le vavao.

Laʻau vao vao

A faʻaaogaina e le aunoa, o le faʻafefeteina o mutia vao e fesoasoani e faʻaititia le tele o meaʻai. Ina ia saunia, ave le 60 g o derbennik, sasaa le 0.5 l o le vai inu ma puipuia mo le fa itula. A o lei ave, faamama ma inu 50 moli faatolu i le aso. E mafai ona e faʻaopopo le faʻafefete i le taele. Mo le le mautonu, atuatuvalega popole ma le atuatuvale, o le mutia o le tagi mago ua tuu i lalo o le aluga.

Faʻasalaga o fugalaau

I faiga le lelei o le gastrointestinal tract ma le pito i luga o le respiratory tract e maua ai le afifi o fugalaau o le fale. Ina ia faia lenei mea, o se sipuni sipuni (tusa o le 5 g) o fugalaau fugalaau 200 ml o le vai kuka ma tuu mo le 60 minute. A maeʻa lena, faamama ma inu i se sipuni sipuni ao leʻi 'ai. O le vasega - faʻatolu i le aso, seia oʻo ina leai ni faailoga o le maʻi.

O le mint, le pama lemoni, suauu, susu o le meli, rosa, calendula e maua ai se lagona mafanafana i le tino.
I le manava manaia, o lenei uaina ua onā i le 20 ml i itula uma.

Tincture o le Gum

E faʻaaogaina foʻi le ulu o le vale i ulu o le ulu. Ina ia faia lenei mea, ave le pito i luga o le laau, sasaa le ava (ratio - 1:10) ma tuu ese mo le 5-6 vaiaso i se nofoaga pogisa ma malulu. Mai lea taimi i lea taimi e tatau ona luluina le pusa o loʻo i ai le tin.

O vailaau faʻamaʻi ua uma ona fufulu ma ave i le 30 ml 30 minute ao lei faia se taumafataga i le taeao, i le aoauli ma le afiafi.

E taua! I le mea e le mafai ai ona mu ni mucous membranes, ao le i tatau ona faʻavaivai i le vai (1: 1).
E faʻaaogaina le faʻafefe o le manava ma le afaina sela o lau o le tagiau o le mutia. Ina ia faia lenei mea, o lau paʻu mama (15 g) sasaa 200 ml o le vai ma tuu i totonu o le vai taʻele. Faʻaaʻu 15 minute, ave ma alu mo le 45 minute. A maeʻa lena toso ma tuʻu i totonu o le pusaaisa. Faaaoga le 70-80 kalama tolu taimi i le aso, e le aofia ai meaʻai.

Decoction o aʻa

O se teuteuga o aʻa o le taga o loʻo faʻaaogaina i le togafitiga o maʻi pipisi ma faʻaleaga manuʻa. Ina ia faia lenei mea, o le sipuniti o aʻago mamago o le fila-herb e sasaa atu le 200 ml o le vai ma faatagaina ai e kuka. A maeʻa le 5 minute, ona ave ese lea o le susu mai le vevela, faʻasolosolo le itula ma faʻamamaina. O lenei sua e fufulu faatolu i le aso e faamaea ai le faamalologa.

Contraindications

Derbennik, e ui lava i le tele o meatotino aoga, ei ai le faʻasaina. O lea, infusions teuteuga ma sauniuniga mai derbennik e le mafai ona ave i luma o:

  1. lotovaivai;
  2. faateleina le faʻamaʻi toto;
  3. osofaʻiga taua tele;
  4. tului i le thrombosis;
  5. afaina i le laau;
  6. atony ma mumunia o le maila.
E le gata i lea, e tatau ona faʻaaogaina le mutia ma le lapataiga e tagata matutua, fafine maʻitaga poʻo le taimi o le lactation ma tamaiti ei lalo o le 12 tausaga.

E taua! O se suʻesuʻega maeʻaeʻa o aʻafiaga-vao i luga o le tino o le tagata e leʻi faia, o le mea lea e maualuga le aʻafia o aʻafiaga o vao. I le tulaga o se tali le lelei, e tatau ona taofi togafitiga ma mea teuteu mai le pusa paʻu.

Soo se laau e le gata e mafai ona fesoasoani i se tagata, ae mafua ai foi le le lelei o le ola maloloina. O le mea lea, ao lei aveina le derbennik, e tatau ona e le gata ina e faamasani ia oe lava i ona vailaau faafomai, ae ia amanaʻia foi le faʻailoga.

Linden, Crocus autumn, Willow, lettuce, white acacia, lulu le vao, fir, gentian, laurel, rosemary, marsh onion, street, prince, ash sky ash, ma le periwinkle ua maua le tele o talosaga i togafitiga masani.