Fualaau aina

E faʻafefea ona aʻafia le paʻi - faʻatele pe faʻaitiitia? Fualaau faʻapitoa ma fautuaga mo le faʻaaogaina

O le Beetroot o se fualaau lelei tele mo le tino o le tagata. E le gata i lea, o "pito" ma "aʻa" e aoga. Ua faʻamautuina e fesoasoani le paluga e faamama le toto ma faʻamalosi puipui o toto toto, e aoga i le faʻafefeina o le anemia. Ma, o le mea moni, o fesoasoani e fesoasoani i le maualuga o le toto maualuga.

Faʻasologa faʻapitoa e ofoina atu le tele o fua o fua, e aofia ai le lelei i le togafitiga o le maualuga. I le gaʻo na o se aoga aoga ma e le afaina ai, e tatau ona e iloa pe faapefea ona kuka ma faʻaaogaina i le faʻateleina o le mamafa.

E mafai ona aʻafia le aʻafiaga o le toto pe leai?

O se taunuuga o suʻesuʻega faavaomalo, na faaalia ai le lelei o le sua o le suavai i luga o le toto. Na iloa e saienitisi pe o le sua o lenei fualaau aina e faateleina ai le toto (lea ua taua mulimuli ane o le BP) pe, i se isi itu, e faaitiitia ai. Laʻau mumu suamalie e aofia ai:

  1. Nitric acid salts - faʻapitoa o se ituaiga faapitoa. I le tino, latou te liu i le oxid nitric, lea e faamama ai le toto o le toto toto, e malolo o latou puipui, e atagia mai i le mamafa.
  2. Potassium faʻaleleia le gaioiga o le fatu ma puipuia ai le arrhythmia.
  3. Magnesium e faʻaititia ai le na o le mamafa, ae o le faʻalavelave foi o le tino.

O le gaioiga o beets e faʻamoemoe i le suia o faailoilo o le maualuga ma le maualalo o le toto.

Matou te faʻamatala atili e uiga i le faʻamalolo o meatotino o beets iinei, ma mai lenei tusiga o le ae iloa ai e uiga i le vailaʻau o le lanu mumu, faʻapea foʻi ma le aoga ma le afaina ai le soifua maloloina o tagata.

E faʻafefea ona aʻafia - siitia pe faʻaitiitia?

E fesoasoani moni se meaʻai masani o le aʻa i le toto maualuga? Ua faaalia i suʻesuʻega lena mea E leai se sua o le suka, ae i le isi itu, faʻaitiitia faʻaitiitia le toto toto. I le faʻaaogaina o le suamalie mūmū mūmū i aso taʻitasi, o le toto e mafai ona paʻu ile 6-11 pito. Ole maualuga pito i luga e aliali mai ile 2-6 itula. O le gaioiga o loʻo i ai mo le aso.

O le Beetroot o se taugofie ma ola maloloina. I luga o le faʻaogaina o le faʻaaogaina o beets i ituaiga eseese o gastritis, pancreatitis ma cholecystitis, rhinitis, faʻamau tiga, faʻamaʻi i luga o le mafaufau - faitau i la tatou 'upega tafaʻilagi.

Contraindications e faʻaaoga e faʻaitiitia ai le toto maualuga

O le aoga poʻo le faʻaleagaina o le a aumaia ai le togafitiga o sua o le pusi, e faʻalagolago foi pe o se tagata maʻi ei ai le maualuga o le toto maualuga e faʻasaina i le faʻaaogaina o lenei meafaigaluega. E faʻasaina le faʻaaogaina o oloa faʻasolo i meaʻai e faʻaitiitia ai le mamafa i le i ai o faafitauli nei:

  1. Urolithiasis. O le i ai o beets i le taumafataga e mafai ona amata ai le faʻatuina o maʻa.
  2. Toto fatu.
  3. Gastric and ducle ulcer. O maualuga maualuga o le oxalic acid ma le vitamini C e mafua ai le faoa faamalosi.
  4. Faateleina le maualuga o le malosi i le manava.
  5. Faʻasalaga, afaina, manaʻoga ile manava. O le manaia o mea e maua i le fiber i fua o le aʻa o le a faʻaleagaina ai le faafitauli oi ai nei.
  6. Gout, o le gasegase o le maʻisuka. O togafitiga o le Beetroot e mafai ona afaina ona o le maualuga maualuga o le oxalic acid i lona tuufaatasiga.
  7. Osteoporosis O le kesi, o loʻo aofia ai i le tele o fualaau faisua, e le o aʻafia. O lona faaputuputu e mafai ona oo atu ai i taunuuga le lelei.
  8. Maʻisuka. O le pia suamalie e aofia ai le tele o suka.
  9. Alu i maʻi.
Faʻalogo! E le mafai ona e aveina se tupe mai beets ma le vavave.

Ole lapataiga faʻapitoa e tatau ona faʻaaoga i le i ai o se mea muamua e faʻataunuʻu i le mūmū mūmū.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga i le auala e sauniuni ai ma faia faasaga i le maualuga maualuga

I vailaau faʻasolosolo, e mafai ona e maua ni fesuiaiga eseese o fua o fualaau mo togafitiga o le maualuga o le paluga meli: kvass, tinctures, o le paluga ma le sukalati ma isi fualaau suamalie. Mo le sauniuniga o lona uiga e sili atu ona lelei le ave o vine vine fou, lanu mumu mūmū, e aunoa ma veins i totonu. O fualaau aina e tatau ona faigata, e aunoa ma se va. O le mea e sili ona lelei o se fualaau o loʻo ola i le togalaau aina.

Kvass Recipes

Ma mea manogi


Meaʻai:

  • beets - 2 pe 3 vaega;
  • mafanafana vai inu - 2-2.5 lita;
  • vine mama - o se lima tele;
  • moa mago - 2 fasi vaega.

E mafai ona sui vine i le lua punetini o suka.
Kuka:

  1. Ave se fagu 2 pe 3 lita i se lautele.
  2. Fufuluina ma faamama aʻa.
  3. Filifili maeʻa pe faʻafefe.
  4. Sasaa vai.
  5. Faʻaopopo vine ma pupu.
  6. Ufiufi le fagu i se pulou manava pe afifi le ua i le gau. O lenei mea o le a faʻatagaina ai le sili atu o le carbon dioxide na faʻatuina i le taimi o le faʻamafanafana
  7. Tuʻu mo aso e tolu i se nofoaga pogisa i le vevela o le potu.
  8. Faʻasologa o kvass e ala i le susu.

I luga o le keke falaoa


Meaʻai:

  • beets - 2-3 fasi vaega;
  • falaoa rai - 50 kalama;
  • vai inu;
  • suka - 1 sipuni.

Kuka:

  1. Fufulu beets ma peel.
  2. Oti i pa.
  3. Tuu faʻamau i totonu o se fagu e tolu-lita ina ia maua e le paluga le tasi vae tolu o le gafatia.
  4. Sasaa vai inu, e le oʻo i le ua.
  5. Faʻaopopo le falaoa.
  6. Liligi le suka.
  7. Ufiufi le ua i le gau.
  8. Tuu le fagu i totonu o se potu pogisa.
  9. Faʻaauau le aveeseina o le pulufula e fai i luga o le paluga.
  10. I aso e fa, o le a saunia le paʻu. E oʻo mai i le taimi nei, e tatau ona manino le inu ma maua ai le lanu paʻu. Faʻailoga kvass.

Teu i totonu o le pusaaisa. Le faiga o togafitiga: Inu le afa afa ipu kvass i le aso ao leʻi 'aʻai. E mafai ona e faʻaopopo i le vai tasi le sipuniti o le meli. O le umi ole togafitiga e lua masina.

Matou te valaʻauina oe e matamata i se vitio e uiga i le kukaina o kvass i luga o le keke o le falaoa e faʻaaoga ai se fua eseʻese:

Beet Juice


Meaʻai: lapopoa o laʻau pipi - 3 vaega.

Kuka:

  1. Fufulu i lalo o le vai tafe ma fufulu aʻa.
  2. 'Otiʻoti i totonu o nofoaga.
  3. Tuu le sua i totonu o le pesini.
  4. Liliu le suʻai mo le lima - ono minute.

E mafai ona e inuina i se isi auala - e faʻaaoga ai se mea faʻaleleia poʻo se fatu. Ona togi lea o le sua i le gau (tele i le auala e saunia ai ma ave le sua mai le beets, e mafai ona e maua iinei).

Taofi le vai inu i totonu o le pusaaisa mo le lua itula e aunoa ma le tapunia o ipu ma le tapuni. Aveese le pufuga i se sipuni. Faʻamau le meainu ma sasaa i se pusa mama. Teu i totonu o le pusaaisa. Vaʻavaʻai i le vevela vevela aʻo leʻi faʻaaoga.

Le togafitiga. E faʻafefea ona inu le vai mo le toto maualuga? Amata togafitiga sili atu le suamalie. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻafefiloi le vai fou ma le vai inu i le tutusa o le volume. O le mea inu e inu ai le afa afa i le aso ao leʻi 'aʻai. O se isi faʻaopoopoga o le tuʻufaʻatasiga o le paluga faʻatasi ma isi sua: karuti, apple, kranisi, fualaau, moli, elekini poʻo tamato.

E mafai ona e faʻamaluina le sua i le kefir poʻo le meli vai. Meli ma le sua i le fua tutusa, ave le paluga 1/3 ipu faʻatolu i le aso mo le lua masina. Faʻatasi ai ma le maualuga o le mamafa, e fautuaina le togafitiga e faʻalautele.

I le taimi muamua, e fautuaina e inu le inu i ni atopaʻu, e amata i le tasi sipuni. Faʻateleina le maualuga i le kuata kuata i le aso. Ole fua ole sua ole pusi i se vaega se tasi ole faaputugatupe sauniuni e le sili atu i le 50ml.

Beetroot ma vai inu keke


Meaʻai:

  • laʻau-tele-1 pepa;
  • kāloti - 2-3 fasi.

Kuka:

  1. Saunia le sua o le pusi.
  2. Tausia le itiiti ifo ma le lua itula i totonu o le pusaaisa.
  3. Fufuluina ma paʻu le kāloti.
  4. Tipi fualaau faisua, ia faʻaaoga suavai e faʻaaogā ai le sua. Pe e mafai foi ona e faʻaaogaina se kalama suamalie poʻo se kālati, ona tui lea o le sua i totonu o le ie susu.
  5. Faʻafefiloi le pipiʻi ma le kālati fou. Muamua matau le fua o le 1:10. I se taimi, ia le sili atu i le 50 ml. Faʻateleina le faʻaosoosoina o le sua o le pusi i totonu o le vaiinu. A faʻaaogaina le tino, e mafai ona e faʻafefiloi mea e tutusa i vaega tutusa ma inu i vavao i le va o taumafataga i le ao, faʻapea foi ma le taimi e momoe ai.

O le vasega e lua masina.

E sili atu i le aoga ma le faʻaleagaina o le kesi ma le kalama, faʻapea foʻi ma le auala e faia ai se mea inu faapena ma faitau i ai.

Cranberry Tincture

Meaʻai:

  • vai tipi - 2 tioata;
  • sua suamalie fou o keke - 1.5 kapu;
  • suamalie faalenatura - 250 ml;
  • sua o le lemoni e tasi;
  • Vodka - 1 ipu.

Kuka:

  1. Faafefiloi le suka ma le suka.
  2. Faaopopo le meli
  3. Somi le sua mai le lemon.
  4. Faʻailoga.
  5. Sasaa vodka.
  6. Faʻamalosia i aso e tolu.

O le togafitiga: ia inu se tasi sipuni sipuni o le taamilosaga faatolu i le aso mo le itula ao le i taumafa. Ia le silia ma le lua masina.

Tincture ma le meli


Meaʻai:

  • fualaau suamalie - 1 vaega;
  • suamalie faalenatura vai - 1 vaega;
  • masi matutu mamago - 100 g;
  • vodka - 0.5 l.

Kuka:

  1. Liligi le sua i totonu o le fagu.
  2. Faʻaopopo lozenges ma vodka.
  3. Faʻapipiʻi le fagu.
  4. Faʻamalosia 10 aso.
  5. Faʻasologa.

Taʻaloga o togafitiga: ia faia ni lole se lua o le tincture faʻatolu i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. O le vasega e lua masina.

Fugalaau matala


Meaʻai:

  • fualaau suamalie - 1 vaega;
  • uka, tamato, kapiti, kapisi, zucchini poʻo le kukama juice - 10 vaega.

Kuka:

  1. Tuu le suavai fou mo le lua itula i totonu o se koneteina e aunoa ma se tapuni.
  2. Faʻafefiloi ma isi sua.

Laasaga o togafitiga: Inu le paluga faatolu i le aso aʻo leʻi 'ai, amata i le 50 ml. Faʻateleina le vaega. A faʻaaogaina le tino, e mafai ona e inu i le afa afa i le aso. Togafitiga e le sili atu ma le lua masina.

O le inuina o le vai pipi fou e faatagaina i aso uma mo le sili atu i le lua masina. A maeʻa le malologa, e mafai ona e toe faia le vasega.

O aʻafiaga e aʻafia ai

  • O le suamalie o le paluga o sua o le pusi e malosi tele i le tino. E mafai ona mafua ai le malaise, o le ulu, o le vomiting, manava manava. Ina ia puipuia nei mea le lelei, e tatau ona e mulimuli i tulafono o sauniuniga ma le faʻaogaina o le meafaigaluega.
  • E matua faasaina le sili atu i le tui o loʻo faʻasinoina i le fua. 100 ml o le suavai suamalie fou ao le i oʻo taumafa e mafai ona taʻitaʻia ai le suavaia, leu, ma le maʻi paʻu.

Beets ua faʻaalia lo latou aoga i le tau faasaga i le maualuga o le mamafa. I le fale, e faigofie tele le saunia o se fofo faʻaleaganuʻu mai lenei fualaau faisua. Taofi lenei fualaau faasaina tatau ona faʻaeteete, ona o uiga o le tino. E taua le manatuaina e le tatau ona tatou le amanaiaina togafitiga talafeagai lea e na o se tagata fatu fatu.