Fualaau aina

E tatau ona ou totoina fatu o karu ao lei totoina? E faʻapefea ona fai vave?

Toeitiiti lava o tagata fai togalaau uma i lana togalaau aina taʻitasi e taatia se togalaau pe lua i lalo o se tasi o fualaau lauiloa lauiloa - kāloti. Ae, o le mea e leaga ai, e toatele tagata latou te iloa muamua faafitauli i le totoina o fualaau faisua, o nisi o fai togalaau e pulea le toe totoina o koko i le tele o taimi i le vaitau.

O le mea moni e faapea, o pati carrot i se pasene tele o loʻo i ai suauu taua e puipuia ai le faʻavaveina o le susu i totonu, o le mafuaʻaga lea o lo latou fausiaina vave. O se fofo talafeagai i lenei faafitauli, o le sauniuniga muamua lea o fatulati mo le luluina, ma sili atu foi, totogo mai i latou.

O le a le mea e tupu mai?

Ole vaʻaia o se faʻagasologa ole laasaga e aofia ai le faʻamamaina o fatu, siakiina pea o latou tulaga, o se taunuuga e tatau ai ona totogo fatu. E le talafeagai le totoina o mea i le germination., e mafai ona tanumia i le eleele ma i se tulaga malogo, ae i lenei tulaga o le pasene o le germination o le aganuu o le a maualalo.

O le fugalaau e ese mai isi metotia o le saunia o fatu mo le luluina (mo se faataitaiga, toso) e tekinolosi ma le taunuuga: i le faaopoopo atu i le fatu, e tatau ona fafaga lelei i le susu, lea e mafua ai le vaevaeina ma le tuputupu ae o le fatu, e tatau ona faaali mai fatuga taitasi i lona pepe.

O le a le umi o le taimi aʻo leʻi totoina e manaʻomia le faʻatinoga o le faʻatinoga?

O fatu e totogo mai laau ua fautuaina e totō vave i le eleele., e pei o fuālaʻau eleelea e mafai ona faʻamago ese, i lalo o le malosi o le ea mo se taimi umi. Ona mafai lea ona galo se pasene maualuga o le germination. O fatu o kāloti e masani lava ona amata ona tupu aʻe mo le tele o aso e tatau ai mo le faʻapupulaina o totogo. Ma o le aofaʻi o taimi e manaʻomia e faʻatatau i le metotia o le germination ua filifilia.

Afai ua uma ona totoina fatu, ma o le tau, mo se faataitaiga, e lei i ai, ona mafai lea ona faasaoina mai le faamamaina e pei ona taua i lalo:

  1. afifi i se ie susu;
  2. pe a uma - i totonu o se pusa paʻu;
  3. lea e tatau ona lafo i le vaega o fualaau aina i totonu o le pusaaisa.

O iina o le a latou faʻatali ma le filemu le tau leaga mo ni nai aso.

E faʻapefea le faʻatinoga?

Faʻamaumauga o mea tau tupe

E fuafua i le fea metotia o le fatuina o fatu o le a filifilia, o le a suia le lisi.

  • Mo se ata tifaga aoga tele ma papaʻu, ie mafiafia, palasitisi.
  • Aua e tupu mai e ala i le fafagu o le a manaʻomia se suʻu loloto (e mafai ona e tolu-lita le fagu), pusa o le vai.
  • Mo le totoina o fatu i totonu o le ato O le a e manaʻomia se taga taga o se laʻititi laʻititi, fusi i ai (o le a faʻamausaliina mulimuli ane) ma se kiona masani lava.
  • Mo le faʻasolosolo o fatu i faʻalauiloa o le tuputupu ae o nei fualaau oona o le a manaʻomia (Zircon, Appin, Vympel, Kemira-Universal) ma pusa lautele papaʻu.
Ma, ioe, e tusa lava po o le a le metotia o le germination o le a filifilia, o le a manaʻomia e le fai togalaau le fatu ma le vai (e sili atu pe a faʻamalieina pe talalauina o se filifiliga).

Fatuina sauniuniga

Ina ia mafai ona filifili muamua na o fatu maualuga mo le luluina e mafai ona totogo, e tatau ona faʻaleleia se ituaiga o "suʻega" aʻo leʻi oʻo i le germination:

  1. Fualaau aina e faʻatumu ai se pusa papaʻu, lea e tatau ona faʻatumu i le vai i le vevela o le potu ma tuʻu mo le tele o itula.
  2. O se taunuuga, o faʻataʻitaʻiga aupito maualuga o le a magoto ifo i le pito i lalo o le tane, aʻo le leaga o le a folau i luga. Latou te manaʻomia foi le aoina ma lafoina: e le mafai lava ona tupu.

Fetalai

I lalo o le ata

  1. I le pito i lalo o se atigipusa laititi ma lautele e tatau ona tuu i ai se vaega o meaʻai, lea e tatau ai ona faʻasalalauina fatu i se mea manifinifi.
  2. Le isi - o fatu e ufiufi i se isi apa o mea manogi, lea e faʻamamaina lelei i vai. E le tatau ona liligi le suavai: o le tele o le susu e mafai ona faʻaosoina le pala.
  3. O le koneteina e tatau ona fusi faʻamau i le paʻu palasitika ma tuʻu i se nofoaga mafanafana, o le vevela e eseese i le va o le 22C - + 27C.
  4. E le tatau ona galo ia i tatou e tatau ona faaluaina fatu ile 2 taimi i le aso ina ia mautinoa ai le avanoa atoa i le okesene ma taofia le pala. O fuā muamua lava e tatau ona aliali mai i le mavae ai o le 3-4 aso, pe a faʻatulagaina uma manaoga.

E mafai ona afaina fatu i luga o le togalaau:

  1. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e saunia le moega e tusa ai ma tulafono uma.
  2. E tatau ona tuʻu meaʻai i luga o le eleele. E le tatau ona tanumia, ae tatau ona ufiufi i paʻu palasiti (o le maualuga o le va i le va o le eleele ma le polyethylene e tatau ona tusa ma le 12 inisi centimita): o lenei mea e maua ai le lelei o le lauʻeleʻele e talafeagai mo le vave vave ma le lelei o le tupuina o fatu. O pupu muamua e tatau ona aliali i totonu o le 6 aso.

E le gata i lea, ae le o le vai, e mafai ona faʻaaoga le falulaupapa mo le faʻamaina o fatu. - mea gaosi vailaʻau faʻamalosi e mafai ona faʻafefe ai le suavai, faʻateleina le faateleina:

  1. I luga o se vai susu o le palugalala na tuʻuina ai fatu gaʻo.
  2. Luga - o se isi vaega o mea vailaʻau. I se ituaiga siosiomaga, e maua e le fatu mea uma e manaʻomia mo le fulafula, ae i le taimi lava e tasi, o le tulaga lamatia e ufiufi ai i le mamanu poʻo le pala, e faʻaitiitia le faʻaititia. E masani lava, pe a mavae ni nai aso, o le a amata ona aliaʻe pine muamua i totonu o le fagu.

I totonu o le taga

  1. A amata ona tafe le kiona i nofoaga, e mafai ona pipii se taga pepa ma fatu i luga o le eleele.
  2. O lenei nofoaga e tatau ona makaina ma ufiufi i le kiona. O sea fuataga o le a fesoasoani e le gata ina amataina le faagasologa o le tuputupu aʻe o fatu, ae ia faʻapipiʻi foi i latou i le faʻamalosi. Mulimuli ane, o le a le fefefe fatu o le vevela poʻo le leaga o le tau. I le avea ai o se tulafono, o le a amata ona tilotilo totogo ile 11 - 13 aso.

I totonu o vai faʻafefe (faʻafefete)

O le vavave o se metotia o le faatelevaveina o le totoina o fatu, e faavae i luga o latou togafitiga ma le ea poo le okesene, lea e tau atu i le faʻagasologaina o le alualu i luma. O le faʻaaogaina o tekonolosi i totonu o le vai faʻamamaina o loʻo mulimuli mai:

  1. Ua tuu fatu i le pito i lalo o le tane, ua tumu le fagu i le vai.
  2. O le pulupulu o le pusa vai e tatau ona tuʻu ifo i totonu o le tane, faʻafefe le pito i totonu o le vai, ma faʻaoga le masini. Ole gasegase e ulufale mai i totonu o le vai, o le a saofagā i le faʻavaveina o le totoina o fatu.
  3. I se filifiliga: e mafai ona aoina fatu i se taga lino, lea e tatau ona nonoa mausali. O le ato e tatau ona tautau saʻo i lalo o le paso a le tagata faʻataʻavale, lea e aʻafia ai le okesene i totonu o le vai.
  4. Faalua i le aso, e tatau ona suia le vai i totonu o le tane, pe a le o lea, o le a le maua le mea e manaʻomia.
  5. I faailoga muamua o le germination (ina ua mavae le 2 - 3 aso), ua tape le pule, ma ua aveeseina ma le faaeteete ia fatu i le tele o ni fasi lanu lanu lanu.

I mea e faʻamalosi ai

O taunuuga lelei e maua mai foi i le auala o le faʻaleleia o fatu karas i le faʻamalosia o fofo faʻaleleia. Mo lenei mea e te manaʻomia:

  1. Tuu se ie lino i totonu o se paʻu papaʻu lautele, lea e tuʻuina ai le fatu i se faasologa saʻo.
  2. I le pito i luga o le faʻavaa o le fatu ma se isi laupepa, lea e tatau ona faʻamamaina i se vaifofo o le tuputupu ae e faʻaleleia ai (metotia o le faʻamalosi i le vai ma fuataga - matua faʻatatau i faatonuga).
  3. Faatasi ai ma fatu o loʻo faʻamalosi i le polyethylene. I le avea ai o se tulafono, o le umi ole umi o le umi e 10 i le 12 itula.

O le a le auala vave?

A maeʻa ona suʻe uma metotia o le germination, e mafai ona faʻataunuʻuina o le auala sili ona vave e faʻamautinoa ai o le totogo mai o le totogo o se kifaga (faʻaaogaina i le vai poʻo se vaifofo o le tuputupu aʻe e faʻaola).

O le umi pito umi o le a faʻatali mo faailoga o le germination - o se metotia i totonu o le ato. Ma e le o se mea e ofo ai: o le fua o le vevela e aʻafia ai le totoina o mea toto e maualalo. E mafai ona faatelevave le faagasologa o le totoina o fatu mo le 1 - 3 aso e ala i le suʻeina i metotia faigofie ma vave a tagata:

  • Liligi ni fatu i vai vevela (+ 43С - + 50С). O fatu e mafai ona tuʻuina i totonu o se mea vevela poʻo se ipu tioata, sasaa vai (fagu e tatau ona afifi lelei i se solo poʻo se isi lava mea e faʻaleleia ai le vevela manaʻomia) mo le 30 minute.
  • Soak i vodka. I totonu o le taga pepa e te manaʻomia e faʻatumu ai fatu, nonoa ma tuʻu i se atigipusa e vodka faʻatau i le faleoloa mo le 10 - 15 minute. A maeʻa le faʻatagaina mai le ava, e tatau ona tuʻu le taga i lalo o se vaitafe tafe.
  • Suauu. O le fausiaina o se mea e pei o se fagu eletise (uaea i luga o vae, ua ufiufi i le nylon, tuu i totonu o se pakete palasitika), ua tuu i totonu o se pusa se pusa, ua sasaa foi le vai vevela (e le tatau ona aʻafia fatu) ma ufiufi uma i se tapuni, tuu mea uma i le po.
  • Sogi i le vai. O le tele o fai togalaau o loʻo faʻaogaina i lenei auala e faʻateleina ai le totoina o fatukeke. Mo le faia o lenei mea, o le totoina o mea e sasaa mai i le vai mafanafana (e sili atu le tuʻuina i totonu o se taga lino) ma alu i le po.
  • Soak i le hydrogen peroxyide. O le metotia e foliga tutusa ma le muamua, ae le o le suavai e tatau ona faatumulia le suauu i le perokone (0.5%), ma o le taimi faʻavaivai e faʻaititia i le 15 - 20 minute.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio vitio ma se isi auala e totoina ai fatu o karati:

O le tuʻuina atu o se pasene lelei o le germination o fatulati pati e mafai ona avea ma auala faigofie ma aoga - o la latou uluaʻi amataga. O le faʻaalu o sina taimi ma le malosi, o le a maua ai e le fai togalaau se taui aoga: faʻafeiloaʻi ma teuteu fatu o aʻa i le togalaau. O le mea lea, ina ia aua le mafatia mai le "faavalevalea" o kāloti, e sili atu le faia o le sauniuniga muamua o ana fatu mo le toto ma totoina.