Fualaau aina

Faʻaaogaina o meaʻai o taʻalo ma ona faʻaoga

E le o se mea faalilolilo o le taumafaina o fualaau faisua fou ma fualaau aina e lelei tele mo le soifua maloloina. Ae toaitiiti tagata latou te iloa o sea ituaiga fualaau faisua, e pei o kāloti, e aoga e le gata mo le aʻafia o le aʻa, ae faʻapea foʻi mo ona luga. O loʻo i ai le tele o vitamini ma elemene, faʻapea foʻi ma suauu tāua. E tele se mea e maumau pe afai e na o se aʻa o le fualaau taumafa na te faʻaaogaina ma e le amanaia le taua o luga.

Na iloa foʻie o tatou augatama o se fualaau faisua atoa e sili atu ona taua mo le soifua maloloina nai lo ona vaega taʻitasi. Ma latou faʻaaogaina lenei malamalama mo se fualaau aina suamalie pei o kapiti. Sa faaopoopoina le pusa i salalami eseese, o soupese na faia ai sauniuniga eseese mo le taumalulu: latou teu, piʻo.

Ae ui i lea, o le faʻaaogaina o kāloti e tatau ona lelei ma i le faʻafetaui. O le soona inu o le vaega lanumeamata o le aʻa e mafai ona oo atu ai i le tele o taunuuga le lelei i le vaega o le tino.

E tatau ona e nofouta e faaopoopo atu i mea aoga, o loʻo i ai foi ia mea ia, afai e faʻaaogaina tele, e mafai ona mafua ai le le mautonu i le tagata. E faʻapefea ona faʻaaoga tumutumu karaka i le kuka ma le tele o le faʻaaogaina o le a faʻamatalaina i le tusiga.

Faʻafefea ona foliga: faʻamatalaga ma ata

O se laau o laulaau e ola i luga ae o le palapala. I kāloti, ei ai la latou lanu uliuli lanu meamata ma se fausaga lamolemole.





Vailaau faʻamaʻi

O le vailaʻau faʻasolosolo o laukeke e aafia ai le tele o vitamini ma minerale. O le vailaʻau o loʻo i ai le vitamini A, ma o lona tele o le fiaselau taimi e sili atu nai lo le aʻa o le meaʻai.

O laʻau o loʻo mauʻoa foi i le calcium ma le chlorophyll. Maualuga maualuga o vitamini K, faapea foi ma le acid ascorbic, vitamini o le vaega B.

I pito i luga o le tele o minerale, e pei o:

  • uʻamea;
  • calcium;
  • paluka;
  • magnesium;
  • apamemea;
  • zinc;
  • fuamoa;
  • sodium
Fesoasoani! O le tuufaatasiga e aofia ai le seleni i le tele o aofaiga, lea e avea o se tasi o sui gaselactic e tetee i le kanesa. E le gata i lea, o lenei antioxidant e lagolagoina le gaioiga o galuega a alii ma tamaitai. E i ai foi pito i luga o le fiber.

Soifua maloloina ma le afaina

E mafai ona aoga ma faʻaleagaina mea taumafa. E mafua lenei tulaga ona o uiga patino o le tino o le tagata. O a aoga aoga?

Fou

Laʻau fou e faʻaaoga i le kuka. Gagana ua faaopoopo i salakeke ma soupeti, latou te faia ni meaʻai mo ipu eseese. O le faʻaaogaina o tumutumu fou ua manatu o le puipuia o le oncology.

O fualaau na tuʻi mai i luga o se tui sili ona lelei. Ma o le lauti, faʻapipiʻi i lau anufe, o le a avea ma puipuiga lelei o le tele o faʻamaʻi eseese. Faatasi ai ma le fesoasoani o le sua ma le tii e mafai ona faʻaleleia lou tino.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona mulumulu lelei le masini ma fufulu ile vai inu. E fautuaina foi e sasaa vai mo sina taimi, lea o le a fesoasoani e faʻaumatia otaota i lau.

Mea aoga ma le faʻasaina o le faʻaaogaina o laʻau mamago

O meaʻai vevela e masani ona faʻaaogaina i vailaau masani i foliga o deco deco ma teas. O lenei suavai ei ai mea e faʻamalolo ma faʻamalosi ai.

E le gata i lea, e mafai ona faʻafaigofie le galuega o le gastrointestinal tract, urinary ma cardiovascular systems. O laʻau mamago e faʻapipiʻi i mea taumafa i le faiga o le faʻavasegaina o le maʻisuka. I se tulaga lautele, o le taua o luga o loʻo taoto i lona faʻamalologa o le faʻamalolo i luga o faiga ma okeni uma o se tagata e masani ona faʻaaogaina.

E taua! E pei o le tele o isi laau totō, o loʻo i ai le faʻasaina mo le faʻaaogaina - e mafai ona mafua ai faʻaoga o meaʻai. E le mafai ona e faʻaaogaina le laau i le maitaga ma le lactation, ulia ma le maualuga maualuga. O vaega taʻitoʻatasi e mafai ona mafua ai le faʻafefe o se mea.

E faapefea ona faʻapipiʻi ma teuina mo togafitiga faafomaʻi?

O le seleselega o kāloti e tatau ona seleseleina ao le i oʻo mai le aʻa o aʻa laau - Iuni-Iulai. Tipi laulaau e tatau ona mulumulu lelei, maeʻa le gaʻo, ona salalau lea i totonu o se fasi manifinifi ile pepa. I lenei fomu, ua faʻamago le greens. E manaʻomia le faia o le gaioiga i fafo, ae le o le susulu o le la. O vao mutia e mafai ona teuina i totonu o laupepa poʻo tagapepa e sili atu ma le tasi le tausaga.

E mafai ona 'ai?

E i ai i luga o kāpeti e mafai ona i ai, ae i ni vaega laiti. O fafine maʻitaga ma tina lapatai, faʻapea foi ma tamaiti, e sili atu le aloese mai le 'aiina o nei lau.

Laʻasaga taʻitasi i lea laasaga: faʻapefea ona faʻaaoga?

O taʻarota e masani ona faʻaaogaina o se vailaau faʻasolosolo o vailaau, mo faʻamalositino, faʻapea foi i le kuka.

Togafitiga

A faʻaaogāina togafitiga o teuteuga ma infusions o laukeke i totonu poʻo luga:

  • Meaʻai mo le faʻavave o lauti: o ni nai teasusu o meaʻai masini e sasaa vai (1 ipu) ma tumau ai le sefulu minute. Inu mo le tolu tootoo, e sili ona lelei le afa itula ao le i taumafa. O le togafitiga e amata mai le tasi ma le afa i le lua masina.
  • Aʻo le urolithiasis: 2 sipuni vavalaʻau togafiti / 2 ipu vai e kuka ai, ia faʻamalosi mo ni nai itula. E tatau ona faʻau fa fa i le aso ae leʻi 'aina 50 mililiters. O le togafitiga e mai i le ono i le valu masina.
  • Mai le cystitis: luga (2 sipuni tele) ma le vai inu (2 ipu), fafaga le susu mo le itula i totonu o se pusa afifi. Inu le afa afa i le aso ao leʻi faia le taumafataga seia oʻo i le faʻamaʻi o le maʻi.
  • Faatasi ai ma le edema: sipuni tele o laau totō e sasaa ai se ipu vai inu, faʻamalosi ni nai itula, ave ao leʻi moe.
  • Mai se malulu: 5 kalama o laulaau mamago 0.5 ipu vai inu, tuu mo le 30 minute. Ona faʻafefiloi ai lea o le 5 milliliters o le faʻasalaga faʻafefeteina ma le lima mililiters o le sukalati ma le lima mililiters o le suauʻu fuālaʻau. E tatau ona totoina le faʻafefiloi faatolu i le aso, 2 faʻafefe i le tasi aso e tasi.
  • Le puipuia o le fatuina o sela o le kanesa: Selenila i totonu o laʻau e mafai ona puipuia le tino mai le kanesa. I le avea ai o se mea e puipuia ai, e tatau ai ona 'ai sina mea itiiti ma le susu i aso uma. Afai ua paʻu le paʻu ona o le oncology, o le a fesoasoani laulaʻau i le meaʻai - o fualaau fou e sili ona lelei le faʻamalolo.
  • Fale taele mama: E tasi le selau kalama o tumutumu e tatau ona sasaa atu i le lua lita o vai inu, e faʻafefiloi le paluga mo le tele o itula. Ona faʻapitoa lea ona tatau ona fufulu i totonu o le taele, faʻafefe i le vai o se vevela talafeagai. O ia taʻele e faia i aso taʻitasi mo le afa itula seia oʻo ina pasi. E talafeagai mo tagata matutua ma tamaiti.
  • Faʻatasi ma le maʻisuka: E fautuaina ina ia 'ai le pito i luga, faʻaopoopoina i ni mea laiti e pei o se faʻavasegaga.

Cosmetology

O taʻalo Karrot e masani ona faʻaaoga i le cosmetology. Ona o le faʻaogaina o meaʻai i le tuufaatasiga o lona faʻaaogaina:

  • Ina ia saunia le masini, e tatau ona e ave le 20 kalama o tumutumu ma le chamomile, pereteret ma sasaa se ipu vai inu, ma tumau. Ona maua ai lea o le faʻafefiloi o le faʻafefiloi ma faʻaopopo le fuamoa fasi.
  • O fuālaau mai laulati e fetaui lelei mo le tuʻufaʻatasiga o paʻu e faʻafefete i le sua. Mo lana tapenapenaga e faaopoopo atu i luga e faʻaaoga sage ma calendula. Tolu mea e gaosia ai ma sasaa se ipu vai inu, ona tumau lea mo le sefululima minute. O le falaoamata maeʻa e tatau ona filifilia ma faaopoopo 10 mililiters o le apple cider vinegar ma le sua. E fautuaina e solo le paʻu pe'ā uma ona fufuluina i le vai.
  • Afai ei ai ni faʻafitauli i siaki i luga o ou mata, e mafai ona e saunia se sui antibacterial. E tatau ona faatumu pito i luga o se ipu vai inu, ia tumau, ia faamama. Ona faaopoopo lea o le 10 kalama o le sukaroti ma le vodka. Ma le isi, e faʻaopoopoina ai sina vaega ole paʻu salicylic. O le meafaigaluega e tatau ona fufulu le paʻu faalua i le aso.

I le kuka

O laʻau Carrot e faʻaaogaina mo le kuka ma le taoina. Latou te faaopoopoina mea manogi i le tofo.

Faʻalogo! Aʻo leʻi 'ai, susu i le vai - ona o lenei mea, o le oona ma le palapala o le a mou ese mai ai.

Ua faaopoopo pito i ipu nei:

  • uluai vasega;
  • salata;
  • otaota;
  • falaoamata.

O pikinakes ua tumu i luga o karuti ua manatu o se mea e le masani ai.

E le masalomia o taʻalo Karrot e le o se mea maualuga lona lua, ae o se mea aoga tele. O le Botany e masani ona faʻaaogaina i vailaʻau masani ma kuka. O le faʻaaogaina o lenei lanu meamata o le puipuia lea o le tele o faamai, e aofia ai le kanesa.