Faatoaga

Auala e taulimaina ai le apu i le togalaau

Matou te alolofa uma ma ola apu i le fale mafanafana. O le mea e leaga ai, o nisi taimi e aʻafia ai i latou i faʻamaʻi eseese ma faʻamaʻi faʻamaʻi - masani ona osofaʻia i latou e le vao o le apu, lea e tatau ona vave faia. I la tatou tusiga o le a tatou taʻuina atu ia te oe le mea o nei meaola ma le auala e faʻaumatia ai.

Faʻamatalaga ma ata o le meaola

O le vavalo e iai le aiga o le pavilion, e i ai lona laʻitiiti - e oo i le 5 mm, o loʻo valiina i lanu lanu enaena-enaena, o le ulu ua faʻaloloa i se taimi umi. I lona pito i tua o loʻo i ai se masini lea e tosoina ai e le manufeʻai le laʻau.

O le tagata matua e sili ona fiafia i laulaʻau ma ona pulupulu, ma na o na o le fatu na te fafaga. O se taunuuga o latou foliga vaaia, e mafai ona e le toe maua uma le seleselega.

O le tausoga natura o le apu o le apu o le paʻu o se palanikeke.

O le fale mo anufe i le taumalulu o lau paʻu ma le paʻu o laau. I le vave lava ona maualuga le vevela o aso taitasi i le + 6 ° °, o le a oso aʻe i luga, ma amata ona latou 'ai i fatugaʻo. Paʻu e fai ai pupu i fatugaʻo, mai le mea e tafe mai ai le sua manino. O le mea autu lenei e mafai ona fuafuaina ai le i ai o se tsvetkoeda i luga o le laau.

E taua! O le tele o ituaiga o apu o aʻau e sili atu ona faigofie i osofaiga o le leaga. Afai e te le manaʻo e faʻafeiloaʻi i nei meaola, e tatau ona totoina le vave fugalaau poʻo le tuai o le fugalaau.

O le a le pusa matautia?

O le tau faasaga i le apu e tatau ona vave amata ao le i tupu, talu ai e mafai e tagata gasegase ona faapalepale i le taumalulu ma e toetoe lava a le o se mea faʻafuaseʻi foliga mai i le tautotogo.

Pe a vevela le vevela o le ea e oo atu i + 12-14 ° C, e amata ona felelei le pipi. O le faataatiaina o fuamoa amata: o le fafine e lauina le fuamoa 1 i totonu o pusi taitasi. O le numera atoa o fuamoa na faʻatuina e le tasi tamaitai e mafai ona oʻo atu i le 100 fasipepa.

A o lei amataina le vaitau o le fugalaau, o le a amata ona gaoioi o ia ma e faasolosolo malie lava ona faʻaumatia ia alo ma pistils. O le suavai, paʻu i luga o petals, pipii faʻamalosi faatasi, lea e tau atu i le mea moni e le mafai ona tatala mata, ma enaena, faasolosolo malie ma pei o se pulou enaena.

I le gasologa o taimi, o talavou laiti e tuua le paʻu, eli i totonu o le pu ma alu i fafo. O le taimi muamua lava latou te 'ai ai le laʻau, mulimuli ane latou agaʻi atu i isi laau.

E te iloa? O le vaega o toga o le apu i le salafa o le lalolagi e tusa ma le 5 miliona hectares. O fualaau aina uma e lua o le apu.

Afai o le tautotogo e faia mo se taimi umi e le maualuga tele le vevela, e mafai e meaola faalavela ona faaleagaina le 70-80% o alavai, pe afai e vaivai le fuga - e oo atu i le 100%. Afai e mafanafana le tautotogo, e matauina le itiiti ifo o le pasene o pupuʻu o tumutumu. O le auala e taulimaina ai fugalaau i luga o le apu o le a talanoaina i le isi vaega.

E faapefea ona taulimaina le apu?

E tele auala e feagai ai ma se meaola. Mafaufau i ai i nisi auiliiliga.

Fufulu ese

I le taimi o le fulafula ma fuga o fatuga, e fautuaina e tauaveina le luluina. Mo lenei mea o le ae manaʻomia se tapoleni poʻo se ata. I le vaveao, ao lei oʻo i luga le vevela o le ea i luga aʻe o le 10 ° C, o le mea o loʻo faʻasalalau i lalo o le laau ma ua lūlū ai talo. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga pine taʻavale po o pou, i luga o le pito i tua o le mea e faʻamaʻaina ai le afaina poo isi mea vaivai. O lenei "laau" e tu ma le le mautonu, ae aunoa ma le faaaogaina o le malosi tele, ia aʻafia ai lala skeletal.

O le taofi o lenei mea na tupu i se taimi mulimuli ane, e le talafeagai, aʻo felelei ese le anufe pe a oso aʻe le vevela. Paʻu e paʻu i luga o le tapoleni, sasaa atu i totonu o se pakete i le vai faʻafefe poʻo le kerosene. O lenei faiga e fautuaina i le tele o taimi.

Vailaau Mataʻutia

Afai na osofaia e lau togalaau le fugalaau o le apu, e taua le iloa pe faapefea ona sulu laau. O le auala sili ona lelei e faʻafefe ai manufeʻai o le faʻaogaina lea o iniseti vailaʻau lautele.

E tatau ona faʻatinoina le faʻagasologa pe a amata ona tatalaina. Ae paga lea, o le tele o vailaʻau faʻaonaponei e le afaina ai fuamoa ma e le mafai ona faʻaumatia le tele o lauolaola. O le mafuaʻaga lenei e tatau ai ona toe faʻaleleia i Iulai.

E taua! Aʻo leʻi fuga le pulupulu, e tatau ona tuʻuina atu se mailei paʻu faapipii i le pito i lalo o le ogalaau - o le a fesoasoani e faʻaumatia faʻamau ma caterpillars. A maeʻa ona aveeseina, ma e faia i le maeʻa o le vaitau o le fuga, e faʻaumatia faʻatasi ai ma mea faʻamaʻi.
O le tele o taimi, e faʻaaogaina karbofos mo le puleaina o manu. E tatau ona faia le togafitiga ma se paluga 10% pe'ā mafai ona iloa le lauulu o laulaau. E mafai foi ona e faʻaaogaina meafaigaluega e pei o Kinmiks, Decis ma isi.

Ina ia ausia le maualuga o le lelei, e fautuaina e suia le fualaau faasaina i taimi uma, talu ai e mafai ona faʻaaogaina meaola faʻapala i le fofo lava lea.

I le faaopoopo atu i laau apu, o le apu o le apu e masani ona osofaia ai laumei ma pears.

Fuafuaga puipui

Mo le puipuia o le faʻaumatia o laau e ala i sievils, e tatau ona faia ni puipuiga i le taimi o le tautoulu:

  • O ogalaau, ua uma ona paʻu lau laau, o loʻo faʻamamāina mai i fasi uila. O le vaega o le ogalaau, lea o le a aveeseina, e tatau ona togafitia i le lime. E tatau ona mu le peeled bark.
  • Laʻau pa'ū ma isi mea e totoe o loʻo faʻaumatia. Afai ei ai sou lua faapalaga - e mafai ona e piilimaina le laʻau i totonu mo le pala.
  • E tatau ona eli le eleele faataamilo i laau - o lea e mafai ai ona e "maua" i luga o pusi natia, ina ia latou feoti mai le malulu i le taumalulu.
E taua tele le amataina o laau i le amataga o le tautotogo, aʻo le amata amata ona amataina. A o faagasolo lenei vaitau, e fautuaina le fufulu o ogalaau, faʻamaufaʻailogaina o mauga ma vaʻa.

E te iloa? O le apu sili ona tele na tupu i le 2005 e se tagata faifaatoaga Iapani. O le mamafa o le fua e 1, 849 kg.

O lenei ua e iloa le mea e 'ai le fugalaau apu ma o le a le mea e fai e faʻataʻitaʻia ai. Faʻaauau le faia o faiga e faʻafefe ai manu feʻai, o le a mafai ona e aoina se fua tele ma lelei.