Laʻau

Faʻafefea ona tuʻuina atu se pusa fesoasoani muamua i fugalaau i totonu o le fale mafanafana: tatou te ola fualaʻau togafitiga

O le faʻataʻitaʻiga o se tasi lea o uiga sili ona lelei o se tagata nofo manuia o le taumafanafana. O le tamaoaiga o le faleoloa o le taulaga o le a faaleleia atili le fale, ma o le a ia aoina le seleselega tele, ma o le a sili atu le tele o apu o le a totoina apu i le togalaau - mea uma ona e na o le manuia na te faʻaaogaina ma e le fefe i faʻataʻitaʻiga. Aisea, mo se faataitaiga, aua le liliu se fugalaau fugalaau i se pusa togalaau fesoasoani muamua pe leai foi se togalaau faamaloloina i se nofoaga o se togalaau? Sei o tatou taumafai e iloa pe mafai e laau aoga ona suia fesuiaiga faaleaganuu ma asters io latou foliga teuteu.

O fea e faʻapipiʻi ai se togalaau fugalaau

O la matou galuega o le faʻatulagaina o se togalaau fugalaau i le dacha, ae le o se mea e masani ai, ae na o le togafitiga faʻaleagaga ina ia mafai ai e laau taitasi i totonu o le fugalaau ona aoga tele - vailaau ma vailaʻau.

Sa ou gaosia ni aʻa - ma saunia se fusi mo le teuteuina, fufuluina o ni fugalaau - ma ua saunia le lauti manogi. Ae i le taimi lava e tasi, e tatau ona olaola matagofie a tatou laau toto, pe, i ni tulaga ogaoga, e iai ni laʻau faʻaalia. O le mea e lelei ai, i le vailaau vailaau o loʻo i ai le tele o nei faʻataʻitaʻiga, ae o le a tatou nonofo i ni faʻamatalaga auiliili i ni nai vaega.

O le tali sili ona faigofie o le totoina lea o ni fugalaau fugalaau e fai ma fuga o togalaau. E le o se mea faalilolilo i totonu o laau aoga o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga ma pulupulu pulupulu ma faʻalelei matagofie.

Nai lo o se tusi o meaʻai, e mafai ona e totoina se afi e tutusa lelei, sili atu ona lauiloa o le tea Ivan, ma sui ai hyacinths ma le lavender. O foliga mai o se fugalaau fugalaau fugalaau o le a le suia, ae ui i lea, o laau fou taʻitasi e taua mo ona faʻamalologa.

Afai e te le o faʻaaogaina se "pusa fesoasoani lanu meamata", e mafai ona e faia, ae o le "togafiti" e teu i taimi uma le vao aoga mo le lumanaʻi, o lea o le a le lava se moega laitiiti o lau fugalaau. O fualaau fou, lau, tumutumu ma aʻa e faʻaaoga vave, ae o le tele o ia mea e faʻamago ma faʻaaogaina i le gasologa o le tausaga.

O le mea lea, 2-3 togavao o le a le lava, e sili atu le saunia o ni fugalaau fugalaau, o se fugalaau fugalaau eseese poʻo le fatuina o se tamai fale talavai e aofia ai ni fugalaau, togalaau i totonu o se pusa poʻo ni atigipusa e mafai ona teuina i luga o se fola mo le taumalulu.

O le mea moni, e le o vailaʻau faʻataʻitaʻi uma e mafai ona ola i le taumalulu malulu, o lea o mea e teu ai mea lelei telefoni feaveaʻi mo le teuteuina o taimi o le taumafanafana.

Ma e mafai foi ona e faia ni fugalaau matagofie o moega mai fualaau aina suamalie, faitau i ai: //diz-cafe.com/ideas/appetitnye-klumby.html

Mo togalaau togalaau, matou te fautuaina le "taofiofi" o fugalaau i tafatafa o se fale e nonofo ai, umukuka vevela poo gazebo - o lona uiga, o se nofoaga e faigofie ai ona galue i laau i le lumanaʻi (saunia decoctions, tinctures, dry, etc.)

Afai e le mafai, o soʻo se tulimanu o le togalaau, togalaau poʻo le teritori mo taaloga a tamaiti e talafeagai. O le mea autu e le faʻalavelave a tatou fugalaau, ae, i se isi itu, avea o se teuteuga o se fale mafanafana.

Laʻau lelei mo moega fugalaau: totoina, tuputupu aʻe, tausi

Toeitiiti lava fuga mai laau toto uma. O nisi oi latou o ni mea laiti, e le mafaamatalaina (yarrow), o isi e susulu (officinalis, digitalis). E mafai ona e totoina uma nei mea uma, poʻo le faʻapipiiina foi, faia ni mea matagofie. E mafai ona e fesuiaʻi laina o laau totō ola lelei ma lau lauusiusi, talu ai o laʻau o le tele o lauʻau e matagofie tele. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se vailaau faʻapitoa e faʻatauina e pei o le lili o le vanu, ma o le anufe e foliga mai o se fern.

Mafaufau i tulaga mo le totoina o na laau e masani ai mai le tamaitiiti, ua faatauina saoloto i le fale talavai ma ua faʻaaoga lelei i le fale. O laau taʻitasi e saogalemu, pe a le sili atu i le metotia. E le gata i lea, aua nei galo e uiga i le le gafatia o le tagata lava ia ma mea e afaina ai, o le mea lea o se feutagaiga ma se fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina (poʻo le faʻataʻitaʻiina foi togalaau).

St. John's wort - mai maʻi uma

O o matou tinamatua na le ola ae i le St. John, ae na aoina mai i luga o laulaau lanu samasama susulu i totonu o le fanua i tua tonu o le nuu. O le taimi nei e faigata tele ona maua se nofoaga mama ma eleele malulu ma laau toto, e sili atu ona faigofie le totoina o mutia aoga i totonu o lou fale. Ma matou te totōina St. John's wort i luga o le fugalaau.

St. John's wort o se mea taua, e tatau ona amanaia pe a faʻapipiʻi se moega fugalaau. Ma le tausiga lelei, o le vaitau e amata mai i le faaiuga o le tausaga muamua, ma i le tausaga lona lua o loʻo i ai se laʻau tele ma vave

E tatau ona toto i le tautoulu, ina ia tupu mai ni aʻa malolosi i le tautotogo. Matou te filifilia se nofoaga e lata ane i le ogatotonu o le moega fugalaau, talu ai o le maualuga o le St. John's wort e oʻo atu i le 30 cm. Matou te totoina le eleele: eli i le faapalaga po o le peʻa, faʻaopopo sina fugalaau fugalaau fugalaau. O le mamao i le va o laina e 40-45 cm.

Matou te le tanu fatu, ae tuu i latou i luga o le eleele, ma tuu i luga o le palapala. Faʻasaʻu ma vevela, e sili atu ona lelei le faʻaogaina o le faiga o le totoina o togalaau, ma le totoina o fatu laau ua saunia i le eleele. I le tasi ma le afa masina talu ona uma le germination, e manaʻomia ai le isi faʻamatalaga nitroammophos - 2 g / m².

O le tausiga autu a le St. John's weding o le veleina ma faaopoopo vaiinu i se lamala. E amata mai i le tausaga lona lua o le totoina, latou te avatu le 150-200 g o mea gaosia mai le 1 mita

Mint - mo le fou ma le fou

O se laau e le lelei tele ma se manogi manaia, e toatele ua ola i togalaau, ma o le a tatou totoina i totonu o se moega fugalaau.

E le mafai ona mitamita Peppermint i ni mea manaia, ae peitai, e lelei atoatoa mo le teuteuina o fualaau o le tupu maualuga.

O se tasi o mea aoga autu o le ulamimu o lona uiga e le masani ai i le tuputupu ae o tulaga: e lelei ona atiaʻe i luga o soo se eleele, e tu i le taimi malolo, e atiaʻe lelei i lalo o le la ma i lalo o le paolo

I le taimi o le totogoina o le autumn, matou te faʻalauiloaina le faʻamaʻiina o meaola i totonu o le eleele - manua, paluga, fafie. Tatou te manaʻomia ni mea na sauniuni muamua pe vavae ese ai rhizomes. Ona o le saoasaoa o le tuputupu ae, matou te tuua ai vaeluaga e oo atu i le afa mita i le va o nusi. I le tautotogo, e manaʻomia ai le faʻamafaʻasuina o le suamalie.

Ina ia ausia se mea teuteu ma faia le vao, tataʻi pito i luga o mea autu. E matua malosi le moa, o le mea lea ia tausi lelei le veleina, fausua ma le le toe totoina. I le la, o le vao o le a sili atu le lush ma umi, i le paolo - laitiiti.

Ona o le faateleina o le vevela, o le moa e mafai ona maua ai le "otaota". Aua e te faanatinati e fafaga faʻamaʻi faʻamaʻi (o nisi taimi e tupu ai le maʻi ona o le sese) - aveese lala lapopoa ma faʻalauiloa se tamai laʻau i totonu o le palapala, o le a lelei auala fou

E le gata i lea, o mea o loʻo i luga o le faʻaogaina o fualaʻau manogi o le a aoga: //diz-cafe.com/ideas/sad-aromatov.html

Sola calendula

E tele naua ituaiga o calendula e na o le fesoasoani e mafai ona e teuteu ai ni fugalaau fugalaau. Laʻau maualuga (mai le 20 centimita i mita) e faʻatagaina ai oe e fai ituaiga uma o fatuga eseese. E tele alofa calendula mo lona umi o lau vaitau. Ona o le malulu malulu, o laau e le faʻafefeteina - e oʻo i -5ºС.

O mea teuteu o calendula e le gata: e tele ituaiga (Hamlet, Favorite, Sensation, Kabluna, Medallion, Golden Ball, Meteor, Radio) e mauoa i lanu mai le samasama samasama i le lanu moli po o le lanu enaena

Calendula, poʻo le "meli", e fiafia i le la ma faʻaleleia lelei le palapala. I luga o le paolo paʻu, o le tuputupu ae o lua pito ma inflorescences e faʻagesegese. E sili atu le totoina ia Oketopa, tuusao i le avanoa. O le a totogo fua o le tautotogo ma fuga mai mulimuli ane.

Ua tuu fatu i le eleele i le loloto o le 2-3 cm, ua i ai se matou togafiti e 30x30. Faatasi ai ma lenei totoga, o le a umi ma totogo laau. Afai e manaʻomia laina - matou te totoina se "auala" i vaitau o 5-6 cm.

Ina ia puipuia le calendula mai le paʻu palapala ma isi faʻamaʻi pipisi tutusa, matou te togafitia ia gaʻo ma laʻau ma le togalaau o Topaz aʻo leʻi tupu, ma matou fufuluese le palapala ma le lau vevela i se taimi talafeagai

Lavela suamalie

O ituaiga e sili ona lauiloa o le lavevea Igilisi, Dutch, moni, stehad, toothed. Laʻau o ituaiga eseese eseese eseese, lau, paolo ma foliga o mea leaga.

Pink, lanu moana ma le lanu violē e faʻaaogaina i ni fugalaau e fai ai se faʻaaliga faʻapitoa o le fugalaau poʻo se lanu matagofie, faʻatasi ma lanu paʻepaʻe, lanu mumu ma le lanumoana, faʻapea foʻi ma greens

Lavender e fiafia i nofoaga lafulamu ma e le faʻafefe i le suavai, e tatau ona faʻaleleia alavai poʻo fugalaau fugalaau i luga o eleele. E faʻapipiʻi le eleʻele, e mafai ona faʻapipiʻi le pefu laupapa i le palapala, ma mo le tatalaina - compost, ona tupu tele lea o le fugalaau.

Afai e faigata ona faʻataunuʻuina uma tuutuuga, faʻatau le televave o le Lavender - e le lelei ma lagona le lelei i luga o soʻo se eleele.

Faʻaeteete i le faʻamalolo faʻasamalosi - latou te aʻafia ai le atinaʻeina o aʻa ma laulaau, aʻo aʻafiaga e le lelei tele. E sili atu le fafagaina o le lavender i fugalaʻau

O le auala aupito sili ona faigofie o le toe gaosia e ala i le taofiofi. Matou te punou se lala laau, tataʻi i luga o le eleele, sasaa ma faʻapipiʻi i se avega poʻo se lauulu. E manaʻomia ni nai masina i aʻa. O le taimi lava e maua ai aʻa, matou te tipiina le vavae, ma matou togafitia le tipi mo le puipuiga i le koale.

Valerian - pusi fiafia

O le sua manaia i luga o mataua o valerian e masani ai e le gata i tagata, oa tatou meaola - pusi ma pusi ituaiga uma - e fiafia e faʻafefe i aʻa mamago, lea e taua ai le togafiti matagofia o le mut grass.

O fualaau lanu paʻepaʻe, o le manogi paʻepaʻe o Valerian e faʻaputu i mea tetele, e sili atu ona avea ma talaaga, o le mea lea o le a faigofie ona latou faʻaogaina i soo se ituaiga o fugalaau, e le gata i lea, e fuga mai i le taumafanafana, lea o le a na o le aoga o la tatou fugalaau faʻamalolo

Matou te totoina fatu ia Iulai, ona matou manaʻomia lea o se mea e faʻaaogaina ia Setema. Matou te faia ni paʻu papaʻu i totonu o le eleele, tuʻu fatu ma fufuluina i latou i palapala lelei, e sili atu le humus.

A maeʻa pe a ma le lua vaiaso, o le a vaaia ia laau, lea, pe a uma ona faʻaalia le fa lona fa, e faʻapipiʻiina i se nofoaga tumau o le tuputupu ae. O le eleele o le moega fugalaau e tatau foi ona faʻamaoaigaina i le humus, eli i luga ma tatala.

O laʻau e totoe i le fugalaau mo le "taumalulu" e tatau ona fafagaina i le nitrolamophos poʻo se mea faʻapena tutusa (o loʻo aofia ai le phosphorus ma le nitrogen), ia lava 50 g i le 1 mita

Afai e te lūlū laau i le amataga o le tautotogo, ona oʻo mai lea i le tautoulu o le a latou tuʻuina atu muamua fua o rhizomes, ma o le taumafanafana o le a aoga i le tausaga na sosoo ai.

Sage - le fomaʻi lautele

I totonu o le itu i mātū, e sili ona lelei le tupu aʻe o ituaiga o le taumalulu ma le maloloina - Patriarchal Semko, Nectar, Aibolit, Breeze. O ituaiga o ituaiga ua lisiina i totonu o le Setete Setete o le Rusia, ma ua aloaia aloaia e avea o se togafiti.

O le Sage e fausia ai le maualuga, laʻau vaivai o le lanumoana lanumoana, o le mea lea, pe a teuteuina ni fugalaau, o le nofoaga sili o le a tutotonu pe o le puipui (wall), pe afai o le fugalaau e latalata i le pa

E manaʻomia e lauʻeleʻele palapala eleele eleʻele (e oʻo i le 6.5 pH), faʻamalama lelei. O se laufanua e sili ona lelei le susu e talafeagai. E pei o le faʻamalaiga tatou te faʻaaogaina ai le faapalaga, humus ma le fugalaau fugalaau -palapala.

Manatua: e le fautuaina e lulu fatu ma fatu laau na tupu ae ai aiga o sage. O le filifiliga sili lava o le palapala mai leki, pateta, kāpisi poʻo aniani

O fatu e totōina ia Oketopa poʻo le amataga o le tautotogo, e faʻatulagaina e ala ile togafiti poʻo togafiti, i vaitaimi o le 25 i le 45 cm. Matou te faia ni faʻaogaina o le 2 cm, faʻasusu i eleele palapala. I se tasi nofoaga, o le togafiti e atiaʻe mo se taimi uumi - e oo atu i le 8 tausaga.

Fugalaau fugalaau fugalaau

Muamua, o foliga ma le tele o moega togafitiga e le ese mai mea masani. Faʻapea ua uma ona e filifilia ni laau aoga e ese mai le maualuga, matagofie, paolo ma le tele o inflorescences. O la matou galuega o le faʻapipiʻi lelei lea o le fugalaau ma faʻapipiʻi laau i luga ina ia foliga matagofie le foliga atoa, ma e le foliga tutusa ma le totoina fua o fualaau aina.

O foliga o le moega fugalaau e mafai ona lapotopoto, oval, sikuea, faʻamaufaʻailoga poʻo le faʻaloloa i tafatafa o le fale poʻo le pa. Afai e tu i le ogatotonu o le 'upega tafaʻilagi, e mafai ona faʻaaogaina fausaga tuʻufaʻatasi.

O le ata muamua o le lua-seti e lelei mo le fausiaina o se togalaau togalaau togafiti: o vaega eseese o foliga e mafai ona faatumulia i aganuu ma mea e ese mai ai, eseese pe fesootai

O le manatu o le faʻaleleia o moega fugalaau e le o se mea fou - o le fesoasoani o le faʻavaeina o mamanu e mafai ai ona e faia ni fugalaau matagofie fugalaau. Mai le itu faʻapitoa, o ia fausaga e iai foi se avanoa lelei: e faigofie ona faʻatulagaina se alavai i totonu mo laau e le fiafia ile palapala susu.

Afai e faʻaaogaina oe i luga o moega, e mafai ona e faia se fugalaau matagofie i se faʻaogaina o se togalaau laiti: vaevaeina se vaega tele i ni vaega e pei o moega taʻitasi ma totōina i latou i fugalaau toto

O le totoina o laau o se ituaiga e tasi e faigofie, e sili atu ona faigata ona fai ni tuufaatasiga mai aganuu eseese i totonu o le fugalaau e tasi. I lenei tulaga, e tatau ona amanaʻia uma faʻaaliga:

  • fua le taimi;
  • le maualuga o upega;
  • le foliga ma le paolo o inflorescences;
  • tuputupu aʻe gaoioiga.

O le malologa e naʻo le mafaufauga o le tagata e teu ai. Seʻio tatou tuʻuina atu se faʻataʻitaʻiga o se moega fugalaau lea e aoina ai se tuufaatasiga o le 12 laau. O le mea moni, o le a maua ai ni nai mea faʻaaogaina vailaʻau, ae o le mea teuteu e sili ona matagofie.

E mafai ona e aoao atili e uiga i le auala e gau ai se togalaau matagofie i luma o le fale mai le meafaitino: //diz-cafe.com/ozelenenie/cvetnik-pered-domom-na-dache.html

O e nonofo i le fugalaau: 1 - pasili; 2; 3 - thyme; 4 - mint; 5 - chamomile; 6 - Rosemary; 7 - oregano; 8 - taula; 9 - sage; 10 - echinacea; 11 - lavender; 12 - hyssop officinalis

Fautuaga mo le Faʻaaogaina o Laʻau Ola

Matou te toe faamanatu atu ia te oe, ao leʻi faʻaaogaina soʻo se vailaau teuteu ma togafitiga, e tatau ona e faʻamalamalama pe iai sau allergy.

O le susulu ma le faʻaalia o le nasturtium, lea sa masani ona matou faʻaaogaina e pei o le ampel teuteu fugalaau, e aoga foi: e fesoasoani tele i le toto maualuga, bronchitis ma le anemia

Afai e lelei mea uma, ona tatou iloiloina lea o mea e mafai ona aoga ai a tatou pusa fesoasoani muamua i fafo atu o le taulaga, pe a leai ni falemaʻi ma falemaʻi lata ane:

  • O vailaʻau faʻamaʻi e taua tele mo le malulu: mafanafana, teuteu faʻatasi ma se teuteuga, lauti vailaʻau.
  • O le Echinacea ma le St. John's wort o le a faamalosia ai le puipuiga.
  • O le aneti-inflammatory properties o calendula o le a fesoasoani i le tiga o le tiga ma le stomatitis.
  • O le la ma le mint ma le lemonimonimo e le gata o se mea lelei, ae maloloina foi - e faʻamalosia, faafouina ma faʻaleleia ai le gaʻo.
  • Paʻu o le paʻu ma meaʻai laiti e togafitia i decoland o celandine, manoa ma St. John's wort.
  • O le Sage e taua tele mo le bronchitis ma le gastrointestinal inflammation.

Afai e te faʻaogaina togafitiga lelei, o le afa o vailaʻau mai lau pusa fesoasoani muamua na aumai mai le taulaga o le a tumau pea le le toe faʻaaogaina.

O le paʻu masani e iloa e i latou o loʻo i ai faafitauli i le cardiovascular system. E faʻaleleia ai le malosi o puipui o le toto, i se faaopoopoga, e fesoasoani i le ulu o le ulu, polio ma le tele o sclerosis

E fesuisuiai e matua faigofie lava ona aoga, ia faʻaopoopo lelei le matagofie ma le lelei o laau! Ma le tausia o togafitiga faafomai e le sili atu nai lo togalaau masani.

Ma le mea mulimuli, pe faʻapefea ona tupu togavao i le itu i matu, i le motu o Kizhi: