Laʻau

E faʻapefea ona totoina le geranium - e tupu mai i le taina i le fale

Geranium o lona lua lona lauiloa lauiloa - pelargonium. Mo le tele o tausaga, ua teuteuina i totonu ma fafo. E aoga le mafaufau pe faʻapefea ona toto geranium i totonu o se fagu mo le faʻatoʻaga i totonu.

Metotia faʻalauteleina o geraniums

E tele auala e faʻaleleia ai se laau. O le mea e sili ona taatele: fatu ma toso. Ina ia filifili le filifiliga aupito sili, e taua le iloiloina o auiliiliga taitasi.

O le a le foliga o le geranium

Vegetative (e ala ile tipi poʻo tipi)

I le tele lava o tulaga, o tagata fugalaau e totoina le pelargonium saʻo i le auala e vavae ese ai, talu ai e le mafai ona faʻaalia e le fatu fatu uiga o matua o le fugalaau. Le aʻafia o geraniums i se auala laau? tipi mai le pito i luga o le paʻu poʻo le ogatotonu o totoe o loʻo totoe pe a uma le faʻaaogaina. Mo le toe gaosia, e fautuaina e le au atamamai ni koneteina mo tipi po o ipu faʻalanisi.

E taua ia iloa! E tatau i le tane faʻapitoa ona iai ni alavai.

O le maualuga o le germination, lea e faʻafefe i le oneone, e sili ona lelei mo le germination. Mo le faʻapalapalaina, o le a suia se vaivaiga vaivai o le manganese, pe o le eleele o le a faʻapipiʻi muamua.

Generative (fatuina)

O le faagasologa o le faʻaleleia e fatu o le taimi tele lea e faʻaaoga ai. E taua tele aʻo leʻi faia le faʻataʻitaʻiga pe faapefea ona toto geranium i lenei auala. Muamua lava, faʻalogo lelei i le lelei o le totoina o mea. E fautuaina le faʻatau o fatu i faleoloa faapitoa.

E faʻapefea ona totoina se tupu o le geranium e aunoa ma aʻa i totonu o se ulo

E faʻafefea ona faʻapipiʻi ampel geraniums i le fale

Aʻo leʻi toe faʻavasegaina le geranium ma ni aʻa e aunoa ma aʻa, e tatau ona e:

  • fuafuaina le taimi o le taualumaga;
  • saunia mea e totoina ai;
  • ia aʻafia le fatu.

E talitonu tagata fai togalaau o le pa o le totoina o mea i le fale e mafai ona faia i le tausaga atoa. O le fofo pito sili ona lelei o le taulai atu i le amataga o le vaitau tuputupu ae. Mo geraniums, e vaevaeina i ni vaitaimi se lua: i le taimi atoa o le tautotogo, ma mai le ogatotonu o le taumafanafana i le amataga o le tautoulu.

Tipiina sauniuniga

A o lei totoina le geranium ma se fana e aunoa ma ni aʻa, filifili le faagasologa sili ona tele. O lala mo le totoina e le tatau ona i ai ni mea leaga vaaia. E faapefea ona toto geranium i totonu o se ulo e leai ni aʻa? A o leʻi totoina geraniums ma le tipi i totonu o se fagu, o le a vavae ese pito pito i lalo. E tatau ona i ai ia le itiiti ifo ma le 7 cm le umi.

Tipiina le ituaiga

E taua tele le faʻaaogāina o se mea e leai ni mea e faʻamaonia. O le paʻu e faʻatatau tonu i luga o le fatugaʻo ma 3-4 laulaʻau lanumeamata o loʻo totoe i le au. Lafoaʻi laʻau maualalo. O laulaau lanumeamata e totoe i luga o le ea mo 2-3 itula, o le mea lea e faʻapipiʻiina ai ata tipi i se ata tifaga. Ina ia faʻamaʻi ma faʻaleleia aʻa, o manua e faʻasoa ma Kornevin.

Auala e maua ai aʻa mai le faʻaopoopoga

Mo nei faʻamoemoega, faʻaaogā le vai poʻo se meaʻai fuamini. E taua le manatuaina o le faʻavaeina o le aʻa i le vai e sili atu lemu nai lo le eleele. O le faaputuputu o le faaputuga i le vai e mafai ona mafua ai le pala.

Faamatalaga faaopoopo! I ituaiga eseese, mo se faʻataʻitaʻiga, i Korolevsky, aʻa i totonu o le 40-50 aso, o lona uiga e mafai ona faʻalauteleina i na o mea faʻapalapala.

Faʻatau i totonu o le vai

Mo le faʻamamaina i le vai, e fautuaina e faʻaaoga soʻo se koneteina pogisa. O lapisi e afaina i le faʻaleagaina. O le gaioio gaioiolosi o loʻo faʻapipiʻi faʻapipiʻiina i totonu o le suʻavaʻai vai mafanafana ma lelei. A maeʻa lena, ona tuu lea o le ua i totonu o le ulo. O le nofoaga e filifilia e pei o le malamalama pe a mafai, ae aunoa ma le susulu o le la. O itula o le ao i le pelargonium e 14-16 itula.

Tuuina atu o le geranium i le vai

Lue i le eleele

Geraniums ua totoina i le eleele i le loloto e le sili atu i le 1-2 cm. E saunia le paluga eleele mai vaega: peat, oneone oneone, vermiculite, vaeluaina eleele. O mea uma lava e faia i le tutusa tutusa ma fefiloi lelei. Soʻo se mea faʻavaivai e sasaa atu i totonu o le 1 cm fagu. O le seleseleina e totoina lelei i se taimi vave e mafai ai i se taimi malolo muamua. Ufiufi le fatuina pe afai ei ai se tulaga lamatia o le faʻamagoina o pepa laulaʻau.

Faʻalogo lelei! O le paʻu mataʻu i le vevela e le faatagaina (e oo lava i le po).

Faʻatau i le vai mafanafana e na o lalo lava o le aʻa e faia. I sina mea itiiti lava, o le geranium e mafai ona maua ai le aʻa ma se vae uliuli. O se taunuuga, o le a mate le laau. O le aliali mai o laupepa fou o lona uiga o le aʻafiaga o le faagasologa na manuia.

Lue i le eleele

Tausiga o le fana e maua

O le tulaga autu mo le ola maloloina o geraniums o se maualuga maualuga o le malamalama. O le nofoaga sili e aʻafia ai o le windowsill south. E taua tele le faʻaaogaina o le aʻa i taimi uma. O le fufuluina o le malosi e le fautuaina. Pe a oʻo mai le susu ile lau, e amata ona afaina le laau. I le taumalulu, o le vai e faʻaititia i le 2 taimi i le masina.

O le potu e faʻateleina ai le geranium, e aloese mai faʻataʻitaʻiga. Ina ia faʻaleleia le faagasologa o le sosoʻoina ma tuʻuina le voluma, o le pine o pupu luga e faia, lea o le a fausia ai se pale matagofie. O le tele o fuālaʻau e maua e ala i le faaaogaina o le phosphorus, nitrogen ma le potassium e pei o fugalaʻau.

Manatua! E mafai ona faʻatinoina fale i soʻo se taimi o le tausaga.

Faʻafeiloaʻi i se nofoaga tumau

Aotelega pelargonium poʻo geranium - faʻatupulaʻia ma tausi i le fale

O le fesuiaʻiina ei ai sona aafiaga le lelei i le soifua maloloina o geraniums. O le tulaga atoa o le fugalaau e sao lava i luga o le numera o le totoga. O le taimi aupito sili ona talafeagai o le tautotogo po o le mafanafana. I le taimi o le taumalulu, e tupu le popolega o le laau, e mafua mai ona e le aʻafia.

Geranium fatu

O le koneteina fou mo geraniums e tatau ona 3-4 cm le lapoa nai lo le muamua. O le laau e tuʻuina atu i se mea faʻapitoa e ala i le faʻafefiloi faʻatasi ai ma se masini eleele. Na o togi o loʻo totoe i luga. O le aʻa atoa lava e tatau ona natia lalo. O le faʻaaogaina o Dyuratek e pei o se faʻalalaʻau o le a mafai ai e le faʻalaʻau ona faigofie ona ola i le atuatuvale o le gaosiga ma puipuia ai mai le pala.

Isi auala e totō ai geraniums

Royal geranium - tausiga i fale mo tagata amata

O isi auala e faʻaleleia ai e seasea lava. O le tuputupu ae mai fatu o se galuega faʻalavelave, ma o le vaevaeina o aʻa e mafai ona faia i na o le taimi e gafa ai. I nisi tulaga, o nei metotia o loʻo faʻaaoga pea.

Fatu

E sili ona lelei le totoina o fatu i le eleele na saunia muamua. Malosiaga mo le totoina e ufiufi i le eleele mama ma le potassium e masani ai. O le lūlūina e le lelei. E taua tele mo le galueaina e fatu ai le saʻo microclimate. O tuʻutuʻuga e tatau ona latalata i le fale lauʻeleʻele. Ina ia faia lenei mea, ave se atigipusa ma se tapuni.

Faiga faavae faʻavae

Faamatalaga faaopoopo! E taua le tuʻuina atu o le ea fou i fatu. A leai, o le a amata ona latou pala.

O le gaioiga e faia pe'ā uma ona faʻaalia laulaau muamua. I le fale, e le faigofie le totoina o se laau maloloina mai fatu. Pe a foliga mai o le pelargonium e 3-4 laulaau atoatoa, ua totoina i totonu o se fagu fou.

Rhizome division

I le taimi o le totoina, e faigofie ona faʻaoga le auala e tufatufa ai vao. O le taimi aupito sili e fafaga ai i lenei auala o le autumn. O le fugalaau ua aveesea atoatoa mai le ulo ma vaevaeina ma le faaeteete i ni vaega. O le teuteuga mama e faia e le gata mo lālā, ae mo le faʻaleagaina foi o aʻa.

E tatau ona masani le tausiga o togalaau

Tausia o geranium

O le fuga tuusao e faalagolago i le nofoaga o le fugalaau. O le sili atu o le susulu o le la, o le sili atu foi o pulupulu na faia i geraniums. I le ao, o le ea vevela e tumau i le va o le 18-21 i luga aʻe o le zero, ma o le po e mafai ai ona faʻaititia le +13 ℃. Afai e amata ona faʻagasolo ma amata ona paʻu ia atigi - o le faailoga muamua lea o le leai o se malamalama. Faʻasalaina o geranium laʻitiiti e naʻo le vai e faʻaaogaina pe faʻafefe. O le faʻaaogaina o le malulu poʻo le vevela vai o le a pala ai aʻa.

E taua le iloa! Na o le pau le meaʻai e tatau ona faʻaopopo i le eleele pe a uma ona totoina se laau toto o le pāmaia. Mo geraniums e oʻo atu i le 2-3 tausaga le matua, e pei o se pito i luga, o mea e aofia ai: apamemea, magnesium, manganese, ma le uʻamea o loʻo faʻaaogaina.

Fugalaau geranium

<

Faafetai i le manaia o mea, o le garanium e lauiloa e le gata i tagata e masani ona i totonu, ae faapea foi i tagata e faia ata. O le fatuina o tulaga mafanafana ma sina siʻosiʻomaga o le a mafai ai ona e mauaina se teuteuga moni o le fale - fugalaau geranium.