Lafumanu

Auala e fuafua ai le vai i le susu

A e faʻatau mai oloa i faleoloa poʻo mai faifaatoaga, e te manaʻo e faʻamaoni i le faamaoni o le tagata faʻatau ma le natura o oloa ua faʻatau. O le kulimi o se meainu lea e maua ai le tele o aogā i le tino o le tagata i se mamanu mamā, e le faʻamaonia, ma o lona uiga tonu e faʻalagolago lava i le soifua maloloina o lona tagata ola ola.

O le a le pasene o le vai o loʻo i totonu o le susu?

O le susu o se vai, o le mea lea o lona autu autu o le vai. O lona anotusi e tusa ma le 87.5%. O meaʻai o loʻo totoe o loʻo i ai i totonu o ia tulaga:

Fua%
Fat3,8
Milu suka4,7
Puipuia3,3
Calcium, magnesium, fulukalama, vitamini0,7

E taua! O le faatauina mai o le susu e sili ona lelei mai le tagata e faatauina atu. E fafagaina e faifaatoaga ana manu i auala eseese, e afaina ai le lelei o le oloa. O lona tofo atonu e ese mai le eseese o povi.

Aisea e maua ai le susu i le povi e pei o le vai

E tele mea e aʻafia ai le gaʻo o mea inu i le inu:

  1. Soifua Maloloina. O se tasi o faailoga muamua o le soifua maloloina o povi o le gaʻo ma le lelei o lona susu. O lea la, afai e tele le vai, e mafai ona taʻu mai ai le gasegase. Ole faʻamaʻi mulimuli e faatoa mafai ona faia e le fomaʻi, pe a uma ona suʻe uma faailoga ma faia ni suʻega.
  2. Matagi I le vevela vevela, o le susu e sili atu ona vevela. Ina ia sili atu ona leaga, e manaʻomia e le povi se nofoaga manaia lelei mo le 'ai ma le tele o le paolo, lea e mafai ona lafi ai mai le vevela o le la.

    E te iloa? Auā o le vavalalata o povi ma le tagata e taua tele. E faʻamaonia o faifaatoaga e agamalu ma agalelei ia latou meaola, maua se oloa e sili atu nai lo le le fiafia, ma le sili atu ona sauaina tagata.

  3. Mana. O le leai o ni meaʻai gaʻo e ono mafua ai le leai o ni oona i le taumafa a le manu. O lenei cereal ona o lona taua o meaʻai e sili ona aafia ai gaʻo. E mafai foi ona e fafaga atili i vaomago, vaovao ma vao fou.
  4. Aiga. E le gata i lea, o le gaʻo gaʻo e faʻalagolago i le ituaiga o manu. O le tele o le susu e avatu e le povi, o le vevela e sili atu i le taimi.

E faʻafefea ona fuafua le susu e faʻafefeteina i le vai

O maketi taufaasese ma tagata faatau masani na maua le lima e faʻafefe ai le vai i vai, ae e tele auala o le a faigofie ai ona faʻaalia ia tagata sikola.

Alu

O le auala pito sili ona faigofie e iloa ai e le gata i le mea moni o le tele o vai i totonu o le oloa, ae o lona aofaiga tonu o le faʻaaogaina lea o le ava malosi. Mo lenei faʻataʻitaʻiga, o le ae manaomia le ava malosi e 76% pe maualuga.

  1. Ave 1 teaspoon o le susu ma le 2 teaseti o le ava malosi.
  2. Faʻafefiloi ma lulu.
  3. Liligi i totonu o se saulaʻi, ave se taimi ma ia maitau le taimi e pasia aʻo leʻi oʻo mai le laʻau i le paluga. Vavave susu le susu, o lea i totonu o le 5 sekone e mafai ona e matamata i le gaugau. Afai o le faagasologa e tolopoina mo minute - e mautinoa lava le faʻaitiitia.
E taua! Vodka mo lenei auala e le talafeagai, ona e tele naua le vai.

O le tele o le tele o le suavai e mafai ona fuafuaina i le taimi e tatau ai ona faʻatonuina:

  • minute - 20% o vai o loʻo i ai;
  • 20 minute - 40%;
  • 40 minute - 50%.

Suavai suamalie

Ina ia iloa le saʻo aʻiaʻi o tagata faʻatau, e tatau ona liligi se vai lanu o le susu i totonu o se ipu malamalama vai. O le gaʻo gaosi oloa o le a sili atu ona mamafa nai lo le vai ma o le a tumau i le pito i luga ma se pito matagofie. O le vai papaʻe ua faʻafefiloi e fefiloi ma le vai, ma e maua ai se ipu malamalama ma se paluga paʻepaʻe.

Saili po o le a le aoga ma le leaga o le susu o povi.

Iodine

E le gata i lea, o nisi o gaosi oloa ma tagata faʻatau e faʻapipiʻi le masini i le vai mo le faʻaalia o le sili atu o le gaʻo (content). Ae ui i lea, o lenei taufaasese e faigofie ona faʻaalia le faʻaaogaina o iodine masani. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e togi ifo ni nai mataua o le iodine i totonu o se vaega itiiti o le oloa (e le aveeseina) ma vaai i le lanu: o le lanumoana o le a faailoa mai ai le i ai o le malolo, ma samasama-lanu moli o le a faailoa mai ai le leai o se mafiafia e leai se aoga.

E te iloa? O le aga masani e inu susu ao lei moe, e mafua mai i le mea moni o loʻo i ai se aafiaga lelei ma le faʻamaonia e leai se pagatia i le po.
O le mea lea, o se manu ola maloloina ma tulaga talafeagai o le tausiga o le a maua ai le susu ma maloloina lelei. Peitai ua maua e le au faatau oloa i le taimi nei le tele o auala e faʻalelei atili ai le vaai, ma faʻagaloina ai le au faʻatau mo le lelei oa latou lava mea. O le mea e lelei ai, e tutusa lava auala faigofie mo le faailoaina o le pepelo, lea e mafai ona faʻaaoga e soʻo se tagata e masalosalo le lelei o le inu.

Vitio: pe faapefea ona siaki le tulaga o le susu i le fale