Fualaau aina

Timo's Finnish potatoes: le lelei, faʻapitoa, maualuga-gauaʻi

I tulaga leaga feteenaiga o Rusia, e matua taua tele le tele o ituaiga o laau faifaatoaga e le totogia ma totoina.

E lelei tele pe afai latou te puipuia ia meaola faalafua ma maua ai ni mea lelei lelei. E tatau ona lauiloa ia Timo Hankkijan le laufanua faʻatoʻaga.

I totonu o lenei tusiga o le ae maua ai e le gata o se faʻamatalaga atoa o le ituaiga, ae ia faʻafesoʻotaʻi foi ma ona uiga ma faʻalapotopotoga o togalaau.

Eseesega faʻamatalaga

Igoa tulagaTimo Hankkyan
Tulaga lauteleuluaʻi laulau o ituaiga Filifiliga Finnish ma le tofo lelei
Gestation period50-65 aso
Manatua Pule13-14%
Masima o fai pisinisi100-110 gr
Le numera o fatu i totonu o le togavao5-9
Tuuina atue oo atu i le 380 kg / ha
Quality Consumerlelei lelei, e le faʻapogisaina
Faanatinati96%
Lanu o le paʻusamasama
Pulp lanumoli samasama
Nofoaga sili ona fiafia i ai eriaNorth, North-West, Tutotonu
Faʻafitauli faʻamaʻimaualalo le teteʻe i le paʻu o le paʻu, o le kesi o le patati auro ma le paʻu
Vaega o le tuputupu aetali lelei i le fugalaʻau, e fefe i suiga faʻafuaseʻi i le vevela
FaʻatonuBOREAL PLANT BREEDING (Finilani)

Ole ituaiga o le pateta o loo i ai ni fatu ovi ma se lanu samasama po o le paʻu enaena enaena. Mata e le mafaamatalaina, loloto loloto. Le lanu o le pipi o le samasama poʻo le samasama samasama. O le maso masini e tusa ma le 14%, o le pulp is razvaristaya, ma le maualuga o mea totino.

Le aofaʻi o le maso i le toto pateta o isi ituaiga:

Igoa tulagaPule
Tamaitai manino12-16%
Faʻafouinae oʻo atu i le 15%
Labella13-15%
Bellarosa12-16%
Riviera12-16%
Karatop11-15%
Veneta13-15%
Kala14-16%
Zhukovsky vave10-12%
Lorch15-20%

Ona o le mea moni o le pateta a Timo e amata ona eli vave, o le tele o tubers e eseese mai le 60 i le 120 g

Uiga

O lenei ituaiga e manino le vaʻaia e le mea moni e faapea o loʻo galueaina i le toetoe lava o itulagi uma o Rusia, faʻaofiina i totonu o le Setete Setete. Talu ai ona o tulaga fesuiaiga i vaega eseese e eseese tele, fua o lenei ituaiga e ese foi.

Mo se faataitaiga, i le itu i Matu, o le fua o le 150-200 centene i le hectare, i Northwest - 230-380 centent per hectare, i Sasae Mamao, e mafai ona oʻo i le 300 pasene i le hectare.

Ma i le laulau o loʻo i lalo e mafai ona e vaʻaia po o le a le fua o le gaosiga ma le pasene o le maketiina o tubers i isi ituaiga pateta:

Igoa tulagaTuuina atu (kg / ha)Totogiina o le tuber (%)
Lemongrass195-32096
Melody180-64095
Margarita300-40096
Alladin450-50094
Lototele160-43091
Matagofie400-45094
Grenada60097
Le talimalo180-38095

Tatau talisapaia e le au faatau. O le ituaiga e faatatau i le vave o le taumafa, i le itu i saute, e mafai ona filifilia ni pateta fou i le 40 aso talu ona totoina, i se tulaga lautele, e seleseleina le seleselega pe a uma le 70-80 aso.

Laulau o le Potatoes, ua faamoemoe mo le kukaina, ma mo le falaiina, e tumau ai le teu umi. O le maketi o le 70-90%. O lenei vailaau e puipuia i le lamala ma le tele o mea e maua ai le susu.

Faitau atili e uiga i fuaitau, vevela ma faafitauli i le taimi o le teuina o pateta i totonu o mataupu faaopoopo o la tatou upega tafaʻilagi. Ma le auala e teuina ai aʻa i le taumalulu, i pusa, i luga o le faapaologa, faapipii, i totonu o le pusaaisa.

E leai ni manaʻoga faʻapitoa mo le eleele, i lenei tulaga e moni le tulafono faʻalaʻau mo pateta - i le oneone oneone o le gaosiga ma le lelei o uiga o tubers e sili atu nai lo le mea manino.

O lenei vāega e sili atu ona puipuia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.. O le maualuga o le tetee i le paʻu, rizoktonioz, kanesa o le potato, lanu uliuli, tetee malosi i le mumu o le patipati, ae o le tulaga faapitoa o le ituaiga o le totoina lea o le seleselega, e avea o se tulafono, ao le i tupu le paʻu i le eleele.

E matua teteʻe i le siama o le laulaʻau ma le patate a le pateta M, o le mea lea e le mafai ona toe faafou le meaʻai mo se taimi umi, o le pateta e masani lava e le faʻaititia. O le masima e mafai ona aʻafia i le nematode auro.

O le ituaiga o loʻo faʻaalia i le lelei o le malupuipuia.

Fuga o le laau talatala. Corolla e laʻititi, lanu violē poʻo le paʻu-lanu viole, o le numera o fugalaau e eseese, mai laʻititi i le tele. O lau lapopoa pe lapoa tele, o le ata ua tapuni pe i le va, o lanu lanu meamata poʻo le lanumeamata.

Ata

Vaega o le tuputupu ae

Tekinolosi faʻatoʻaga mo lenei ituaiga o tulaga masani. O fatu laau e totoina fatu, ua totoina pateta i luga o le eleele, e fuafua i le itulagi o loʻo faʻaaogaina i le eleele ia Aperila-Me.

Faiga o le lulu - 60 * 35 cm, o le loloto o le loloto e papaʻu, e le silia le 5 cm, e mafai ona faʻafefete faʻamaʻi i le eleele mo le faʻavaveina o foliga vaaia o pupu tetele ma mamana. O se faʻataʻitaʻiga laʻititi e manaʻomia i se taimi mulimuli ane le tatauina o vaomatua.

Mataʻituina: o lenei ituaiga e fautuaina ina ia tupu pe a uma le flax, tausaga taʻitasi poʻo le faʻalelei o le mutia poʻo fua o le taumalulu.

Fafaga le pateta e faateleina ai fua ma faʻavave le vaitau o le tuputupu ae. O le taimi muamua e mafai ai ona e fufuluina le vaifofo vaifofo e foliga mai o aʻa.

I le taimi o le atinaʻeina o tumutumu, e mafai ona e fafagaina laau i se vaifofo o le 0.5 lita o le maneta i le pakete vai, ma aumaia lenei vai i lalo o laau taʻitasi.

E masani ona faʻaaogaina e le Faatoaga le upega o loʻo faʻapala i totonu o le vai e fafaga ai paluga. 10 kilokalama o laumei mafolafola lelei e mafai ona teuina i le lita lita 100 i le vaiaso, pe a uma ona e faaopoopo i ai se pakete o fafie, faʻafefiloi ma sasaa pe tusa ma le 1 lita o le mea e maua mai i lalo o laau taʻitasi.

O le taimi lona lua latou te fafaga ai pe a tupu le pua, ave le 1 ipu o le apa i totonu o se pakete vai, sasaa le afa o le lita o fofo o laau taʻitasi.. I le taimi o le fugalaau, o le faʻamafanafanaina e faia mo le taimi lona tolu, faʻalauteleina le 1 ipu o le susu i le 10 lita o le vai, ma le afa-lita o le vai ua faaopoopoina i laau taʻitasi.

Le tele o faʻamatalaga e uiga i le auala, pe faapefea ma le taimi e faʻafefea ai le pateta, pe faapefea ona fai pe a totoina, faitau faʻamatalaga auiliili o le saite.

A maeʻa ona totō, e le fautuaina e faʻafefe peta, pei o lenei tulaga o le a tupu aʻe aʻa i se loloto.

O le manaʻoga mo le faʻainuina o le faʻalelei, e mafai ona e taulai atu i le amataga o le faʻamaina o laʻau maualalo o le vao. Faʻasala i le vaveao po o le afiafi i le vai mai le paʻu ua vevela i le vevela o le 15-20 tikeri. I le vaitau o le vavao, e tatau ona e faʻafeinu atili.

Ia mautinoa ia vavalo le eleele i le loloto o le 2-3 cm ina ia mafai ai ona faʻaleleia le malosi o le aʻa ma i le taimi lava e vevela vao vao. E tatau ona amata ona tatala se vaiaso pe a uma ona totoina, faatasi ai ma le taotoga, e tatau ona ave le tausiga e aua neʻi faaleagaina ai aʻa ma aua nei eli i luga le nodules i luma atu o le taimi. E mafai foi ona faʻaaogāina le faʻaaogaina e pulea ai vao.

E taua foi le mauga, e pei foi o soo se ituaiga pateta, e tatau ona faatelevave le vaitau o le tuputupu ae, faapea foi ma le taofia o le paʻu. Mo le taimi muamua, spud e 15 cm le maualuga, ma le taimi lona lua, 12 aso pe a maeʻa.

O le mea moni, e tatau ona iloa ma faʻamaʻi faʻamaʻi faʻalavelave meaola pe a tutupu.

Faʻatau i le Colorado potato beetle ma o ona aʻa e masani lava ona avea ma faafitauli moni mo tagata fai togalaau.

Matou te tuʻuina atu i lou mafaufau se faasologa o mea e uiga i togafitiga faʻasolosolo ma sauniuniga faʻatemika e mafai ona taulimaina le faafitauli.

O lea, Timo Hankkyan - o se tasi o ituaiga sili ona lauiloa o uluai pateta, lafo i soo se mea i le atunuu.

E maua mai i le Potatoes se fua lelei, maualuga le tofo, e mafai ona eli i le 50 aso talu ona totoina.

O le itu lelei o le maualuga foi lea o le tetee atu i le tele o siama siama ma le fungal, ae le puipuia le ituaiga mai le nematode auro. Faitau foi e uiga i faamaʻi masani e pei o Alternaria, Fusarium, Verticillis. Faʻateleina i eleele oneone, e amata mai i le faaiuga o Aperila, i le taimi o le atinaʻeina o le vao, e fafagaina ai laau i le fofo o le togafiti poʻo le palasi ma le spud 3 taimi.

Matou te fautua atu foi ia te oe ia faamasani ma isi ituaiga e tele ituaiga o fualaau aina:

SuperstoreTuai amataLaititi vave
FaifaatoʻagaBellarosaFaʻafouina
MinervaTimoLelei
KirandaTautotogoTamaitai Amerika
KaratopArosaKrone
TelevelImpalaFaʻaalia
MeteorZorakaElisapeta
Zhukovsky vaveColetteVega
RivieraKamenskyTiras

O le totoina o pateta mo le faʻaaogaina o le tagata lava ia ma le telefoni pisinisi e mafai ona faia i le tele o auala eseese. Matou te fia faʻafeiloaia oe i tekinolosi Falani, e ola i lalo o vaomago, mai fatu, i peli poʻo ato, i atigipusa poʻo atigipusa e leai se mea.